Αποστολέας Θέμα: Τι προσφερει το Model Expert?  (Αναγνώστηκε 7886 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
Τι προσφερει το Model Expert?
« στις: Αυγούστου 11, 2010, 03:16:03 μμ »
Γεια σας Φιλοι.

Η ερωτηαη του τιτλου με εχει απασχολησει πολλες φορες ιδιαιτερα οταν γυρναω σπιτι με ενα ολοκαινουργιο τευχος του παραπανω περιοδικου γεματος χαρα και ανυπομονυσια να το εξερευνησω και να κερδισω οσα περισσοτερα μπορω απο αυτο  αλλα δεν...

Λοιπον,αν μπορουσαμε να βαθμολογησουμε εναν μοντελιστη με αριστα το δεκα πιστευω πως  εγω βρισκομαι μεταξυ του 2 και του 3 που σημαινει οτι περα απο τα πολυ βασικα πραγματα τωρα αχιζω να δικιμαζω και να ανακαλυπτω νεες τεχνικες(Ισως καποια μελη του φορουμ εχουν δει μοντελλα μου στις εκθεσεις του συλλογου μας εδω στην Καβαλα η στην προσφατη εκθεση της Χαλκιδας οποτε ξερουν)Ολα ΣΧΕΔΟΝ τα μοντελιστικα ¨μαθηματα¨ που εχω λαβει μεχρι τωρα τα εχω λαβει απο τα διαφορα φορουμ,τις ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ χρησιμες συμβουλες μοντελλιστων που ειχα την τυχη να συναντησω και βεβαιως απο τα μελη του Συλλογου Μοντελιστων Καβαλας στα οποια οποια οφειλεται η πλεοψηφεια των γνωσεων μου.

Οπως ειπα παραπανω Σχεδον ολες οι γνωσεις προερχονται απο τις προαναφερθεισες πηγες.Οι υπολοιπες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ γνωσεις προερχονται απο το Μodel Expert.Λγω του οτι ειμαι μοντελιστης  περιπου 3 χρονια διαβαζω το σχετικο περιοδικο απο το τευχος 97χωρις να εχω χασει τευχος.Αυτο που εχω παρατηρησει σε ολα αυτα τα τευχη ειναι η παρουσιαση ΑΡΙΣΤΩΝ συμφωνα με την παραπανω βαθμολογηση.

Σας ρωτω λοιπον πως ειναι δυνατον να φτασω εγω το 9 κξαι 10 αν καποιος δεν μου δειξει το 5 και το 6 :?:

Το μονο σιγουρο ειναι οτι το περιοδικο δεν ειναι αχρηστο(αν ηταν πιστευω θα το  κραζαν ολοι).Απλα πιστευω πως το περιοδικο δεν προσφερει γνωσεις καταλληλες να της λαβει ο νεος μοντελλιστης
Spoiler (hover to show)
Το περιοδικο προβαλει στο 99% των περιπτωσεων προβαλλει τον Μig τον Wilder τον Δοξα τον Τσωνο τον Σουλη τους αδελφους Πλανουδη ικανοτατους μοντελλιστες οι οποιοι εξαιτιας του επιπιδου τος δεν μπορουν να διδαξουν με ευπεπτο τροπο στουσ νεους.Ειναι σαν να βαζουμε τον Νανοπουλο να διδαξει αστροφυσικη σε παιδια Γυμνασιου.Επισης προβαλλει εκθεσεις συλλογων σε 2,3 ακομη και 4 μερη σε ισαριθμα τευχη μειονωντας ετσι ακομη περισσορερο τον οφελειμο χωρο.

Δεν θελω με τα λεγομενα μεου να επιτεθω στο περιοδικο ποσο μαλλον να επιτεθω στους ανθρωπους πισω απο αυτο.Αντιθετως πολυ θα ηθελα καποια στιγμη να συναντησω τον κυριο Δεμηρα και να μιλησω μαζι του για το θεμα.

Εσεις τι γνωμη εχετε για το παραπανω θεμα :?:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: Τι προσφερει το Model Expert?
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 11, 2010, 03:23:04 μμ »
Φύλαξε τα λεφτά σου για μπογιές και μοντέλα. Εδώ μέσα θα βρεις και Σταύρο και Δόξα και πολλούς άλλους που θα σε βοηθήσουν όσο και όπου χρειάζεσαι.

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 11, 2010, 03:33:06 μμ »
Από το 1999 (τ. 10 νομίζω) και μέχρι το τ. 90 περίπου δεν έχασα σχεδόν κανένα τεύχος (και 2 χρόνια συνδρομητής). Από τότε περιστασιακά το αγοράζω...Πιο πολλά μου προσφέρει το Modelclub :wink:
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 11, 2010, 03:43:32 μμ »
Νομίζω ότι την χαρά που είχαμε γυρνώντας ως παιδιά από το περίπτερο με το ΜΟΝΤΕΛΟ και ένα ξυλάκι παγωτό-η-επικάλυψη-δεν-είναι-σοκολάτα δεν θα την ξαναέχει κανένα σημερινό παιδί...

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 11, 2010, 03:49:14 μμ »
Αν κατάλαβα καλά την ουσία του ποστ του φιλου Wild Bill, το θέμα δεν είναι εαν προσφέρει κατι το Μodel Expert, αλλα το πως αυτό μπορεί να γινει καλύτερο, να βελτιωθεί και να πορεύεται μαζί με τις εξελίξεις στο χωρο του μοντελισμού..

Σίγουρα οι προτάσεις και οι ιδέες που θα πέσουν θα ειναι ενα χρήσιμο εργαλειο για τους εκδότες του περιοδικού.

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 11, 2010, 04:17:21 μμ »
Σίγουρα οι προτάσεις και οι ιδέες που θα πέσουν θα ειναι ενα χρήσιμο εργαλειο για τους εκδότες του περιοδικού.

Και να ξεκινησω εγω που απο  πριν ακομη αρχισω το θεμα ειχα καποιες ιδεες.
Το περιοδικο θα μπορουσε να περιεχει περισσοτερα αρθρα-μαθηματα για τους νεους(κι οχι αυτες τις κοροιδιες τυπου Quicki Built αρθρα που εχει βαλει)
Επισης θα μπορουσε να μειωσει αυτο το κρυφο μαστεριλικι που διακατεχει ορισμενα αρθρα.Τι εννοω?Σε ορισμενα τευχη του περιοδικου παρουσιαζονται ¨τα μυστικα 8(π.χ) κορυφαιων κατασκευων¨προβαλλοντας ειτε μια πλευρα της κατασκευης ειτε υπερβελτιομενα μοντελλα.Γιατι :?:Καλυτερο δε θα ηταν να γραφτει ενα εκτενες αρθρο για μια απο αυτες τις κατασκευες :?:

Επισης γιατι εχουν πλεον ξεχαστει τα αρθρα που αφορουν 72αρια Ο.Ο.Β τα οποια με την σειρα τους αφορουν απειρους ως επι το πλειστον μοντελλιστες των οποιων η τσεπη δεν αντεχει aftermarket σκηνικα :?:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 11, 2010, 04:21:24 μμ »
Επισης γιατι εχουν πλεον ξεχαστει τα αρθρα που αφορουν 72αρια Ο.Ο.Β τα οποια με την σειρα τους αφορουν απειρους ως επι το πλειστον μοντελλιστες των οποιων η τσεπη δεν αντεχει aftermarket σκηνικα :?:
... Και οι οποίοι ίσως να είναι ένα αρκετά καλό target group?

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 11, 2010, 04:41:01 μμ »
modelclub και ξερο ψωμι....
εδω μεσα εχεις τα παντα οποτε τα θες αμεσα!
περιστασιακα πλεον το αγοραζω κι εγω,οταν εχει κανα θεμα που με ενδιαφερει πολυ.αλλα μολις το παρω μετα ξενερωνω παλι τοσο πολυ που λεω,τελευταια φορα :wink:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 11, 2010, 04:52:16 μμ »
    Bill γειά σου.

Δεν ξέρω αν η ηλικία που φαίνεται στο προφίλ σου είναι η πραγματική,αλλά αν είναι θα μπορούσες να ήσουν γιός μου καθώς ο μικρός μου γιός έχει την ηλικία σου.
    Όταν ήμουν στην ηλικία σου ή και λίγο μεγαλύτερος αγόραζα κι εγώ τα τότε μοντελιστικά περιοδικά. Το αστείο είναι πως από τότε ο Σουλής και ο Τσώνος που ήταν (και παραμένουν συνομήλικοι μου ) έφτιαχναν απίστευτα και κορυφαία μοντέλα,γιά τα δεδομένα της εποχής που ακόμα και σήμερα τα θαυμάζω στις σελίδες εκείνων των παλιών περιοδικών. Λίγο αργότερα στην παρέα εκείνη μπήκε και ο Δόξας και κάποιοι άλλοι που έως σήμερα βρίσκονται πολύ ψηλά στην μοντελιστική πυραμίδα.
    Όμως όλοι αυτοί δεν είναι απλά μοντελιστές. Έχουν και το κάτι άλλο. Αυτό το κάτι που λείπει από τους πιό πολλούς και φυσικά κι από εμένα. Όμως ξέρω πως αυτοί "ψάχτηκαν" ταξίδεψαν σε εκθέσεις, ρίσκαραν χρόνο και χρήμα γιά να μπορέσουν να αποτύχουν δέκα φορές μέχρι να πετύχουν μία. Αγόρασαν ή προμηθεύτηκαν εξωτικά υλικά ενώ παράλληλα είχαν την φαντασία να χρησιμοποιήσουν και μη μοντελιστικά υλικά μέχρι να βρουν αυτό που χρειάζονταν.Εγώ ποτέ δεν έκανα κάτι απο τα παραπάνω.
     Είμαι σίγουρος πως κι αυτοί θα διάβασαν πολλά μοντελιστικά περιοδικά,Ελληνικά και ξένα. Καί σίγουρα δεν θα διάβασαν τα άρθρα των μοντελιστών του 5 και του 6 (όπως βαθμολογείς), αλλά μελέτησαν τα άρθρα του 10 και προσπάθησαν να τα "αντιγράψουν" ο καθένας με τον τρόπο και την φαντασία του.
     Προσπάθησε να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Εκμεταλεύσου το 10,που μπορείς να το βρείς απλόχερα και στα περιοδικά και στο φόρουμ και βρες μόνος σου πως θα φτάσεις εκεί. Δεν μπορεί κανείς να σε πάει από το χέρι. Κι ούτε να σκέφτεσαι πως είναι αστροφυσική. Χόμπυ είναι. Καί μάλιστα μέσα σ' αυτό το φόρουμ είδαμε κάποια μέλη που ενώ έφτιαξαν το πρώτο τους μοντέλο (βαθμολογίας 2) μέχρι το τρίτο μοντέλο είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τον μέσο όρο.
     Μπορεί να φτάσεις και να ξεπεράσεις τους μοντελιστές που αναφέρεις. Μπορεί και όχι. Κι αυτό δεν θα γίνει αύριο,αλλά μετά από πολύ καιρό. Μην βιάζεσαι.
     Ο χρόνος θα δείξει αν έχεις αυτό το κάτι που λείπει από τους πολλούς.Μακάρι να το έχεις. Αλλά κι αν δεν το 'χεις δεν έγινε και τίποτα.Όπως είπα και παραπάνω,χόμπυ είναι.

Μέχρι τότε........... ::keep_mod::

Υ.Γ.  Αν η γιαγιά σου δείξει την καλύτερή της συνταγή σε μιά συμμαθήτριά σου,πιστεύεις πως εκείνη θα την φτιάξει με την μία τόσο νόστιμη όσο η γιαγιά.......Δεν νομίζω..... :roll: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 11, 2010, 07:05:22 μμ »
το συγκεκριμένο περιοδικό εχω κόψει εδω και πάραααα πολυ καιρό να το αγοράζω γιατί κάθε φορά που το αγόραζα δεν ειχε κάτι πραγματικά να μου προσφέρει.
ουτε φωτο.... ουτε αθρα ουτε διαφημίσεις...όυτε πραγματικά τιποτα, μόνο χώρο στην στίβα με μοντελιστικα περιοδικα.
για ενα αρχάριο μοντελιστή ίσως και λεω παλι ίσως τον βοηθήσει ίσως και τον απογοητευσει. Δεν γνωρίζω απλα υποθετω.
θεωρώ ότι όλα τα πράγματα με το περασμα του χρόνου πρεπει να εξελίσονται και να αναζητουν το ρυθμό της εποχής, πράγμα που το συγκεκριμένη εκδοση έχει μείνει στα παλαιά χρόνια πισω όπως πολυ ρομαντικά και πολύ όμορφα εθεσε ο φίλος Νικος (NICK2) και εγω είμια αυτής της σχολή αν και ολιγον τι μεταγενέστερης εποχής.
Τί είναι ρυθμός της εποχής..... έλα ντε... ???????
δεν το εχω σκεφτεί απλα θεωρω πια ξεπερασμένο το συγκεκριμενο περιοδικο οχι σαν εκδοση (που την θεωρω οτι επιβάλεται λογο μοναδικότητας στην ελληνική αγορα) αλλα γενικά σαν υφη και γευση που αφήνει στο τελος της αναγνωσης του που πιστευω πανω απο 10 λεπτα με 15 δεν θα εχει παρει στον καθένα μας.
θεωρω οτι πολυ απλα ηδη επρεπε να έιχε απασχολήσει τον εκδότη του και γενικα τους συνεργάτες τους.
ο καθένας σε αυτή την ζωη κάνει τις επιλογές του ή κρινεται για αυτες ή ακομα δεχεται την αποτυχια η επιτυχία.  το ιδιο και το περιοδικο.
θεωρώ οτι δεν πρεπει να φύγει απο την μοντελιστική ζωη του τόπου μας....απλα πρέπει να μεταλαχθει. γνώστης δεν είμαι ουτε γκουρου της αθρογραφία και του στησίματος ενος περιοδικου αλλα θεωρω οτι πρέπει να απασχολήσει κάποιους οταν η πλειοψηφία σε παλαιότερα τοπικ το εχει κατακρεουργήσει (αδίκως μεν λογο μοναδικοτητας) σε σχολια και χαρακτηρισμους.
απλά θεωρω οτι δεν εξελισεται απλα πεθαίνει και αυτό είναι η ζωή και τρόπος που διαχειρίζεται η φυση οτιδήποτε.
 απλα καταθέτω την αποψη μου...τιποτα παραπάνω.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 11, 2010, 08:06:42 μμ »
Δική μου ταπεινή γνώμη, είναι πως το Μόντελ Έξπερτ μετά τα πενήντα περίπου πρώτα τεύχη, δυστυχώς χειροτερεύει. Όλο πολυσέλιδα αφιερώματα σε εκθέσεις, μείωση του αριθμού και της ποιότητας των άρθρων, πολλές διαφημίσεις. Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι το κόστος για ένα πραγματικά καλό περιοδικό, να είναι πολύ υψηλό γιά τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς.  Από τότε το παίρνω μόνον περιστασιακά.
Εκείνο που όμως μου φαίνεται πως συμβαίνει και είναι το χειρότερο, είναι πως από τους συγγραφείς των σημερινών μοντελιστικών άρθρων λείπει εκείνο το μεράκι και η σπιρτάδα, που σε κάνει να διαβάζεις και να ξαναδιαβάζεις τα άρθρα σε παλαιά τεύχη του Μοντέλου, και του Μόντελινγκ. Και είναι αλήθεια πως θεωρούν πολλά πράγματα δεδομένα και γνωστά, και δέν εξηγούν το ΠΩΣ γίνονται ορισμένες διαδικασίες. Τώρα πλήν εξαιρέσεων, όλα απλώς αναφέρονται στεγνά.
Ίσως βέβαια να μεγάλωσα και εγώ, και να μήν ενθουσιάζομαι τόσο όσο στα 14-15 μου οπότε και άρχισα να ασχολούμαι πιό σοβαρά με το χόμπυ μας.
Φιλικά θα σου συνιστούσα, να αναζητήσεις παλαιά τεύχη του Μόντελ Έξπερτ, του Μοντέλου και του Μόντελινγκ, στα περιθώρια των διαφόρων μοντελιστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην Ελλάδα, ή όπου αλλού τα βρείς. Δοκίμασε και σε κάποια παλαιά βιβλιοπωλεία που πουλούν μεταχειρισμένα περιοδικά και βιβλία

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 12, 2010, 07:58:14 πμ »
Νομίζω ότι την χαρά που είχαμε γυρνώντας ως παιδιά από το περίπτερο με το ΜΟΝΤΕΛΟ και ένα ξυλάκι παγωτό-η-επικάλυψη-δεν-είναι-σοκολάτα δεν θα την ξαναέχει κανένα σημερινό παιδί...

Πάρα πάρα πολύ σωστός ,το καλύτερο μοντελιστικό περιοδικό που είχαμε ποτέ,με αυτό μεγαλώσαμε ονειρευτήκαμε τις απίστευτες κατασκευές που κάνανε οι και σήμερα καταξιωμένοι μοντελιστές που τους έχουμε στην παρέα μας και τους θαυμάζουμε με αυτά που φτιάχνουν και σήμερα.Ετσι εφόσον υπάρχει το modelclub σταματάς να παίρνεις και να πετάς τα λεφτά σου σε ένα άχρηστο περιοδικό που πιστέυω δεν σου προσφέρει τίποτα γιατί ότι θές να δείς το βλέπεις μέσα από το φόρουμ μας και το internet.Το συγκεκριμένο περιοδικό το έπαιρνα από την αρχή που βγήκε και είχε καλές προοπτικές μέχρι που χάλασε και εδώ 5 χρόνια το σταμάτησα πλέον γιατί είανι προτιμότερο τα λεφτά που κοστίζει να τα πιώ έναν καφέ -μπύρα ή να αγοράσω κανένα χρώμα.Η μαζεύεις τα 72 ευρώ που κοστίζει το χρόνο και παίρνεις ένα μεγάλο μοντέλλο της αρεσκείας σου.Ετσι και αλλιώς την σήμερον ημέρα δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 12, 2010, 02:44:08 μμ »
Το Μόντελ Έξπερτ πρέπει να (ξανα)προσπαθήσει πολύ για να κερδίσει τους μοντελιστές. Και πιστεύω πως ένα ΚΑΛΟ περιοδικό το χρειάζεται ο χώρος...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 12, 2010, 03:28:25 μμ »
Κάπου το έχουμε ξανασυζητήσιε...

Λοιπόν, όλοι λέτε να βελτιωθεί. Εντάξει. Ρωτάτε αν μπορεί να βρει άρθρα; Πόσο κοστίζουν τα καλά άρθρα; Με τι προϋπολογισμό παλεύει το κάθε τεύχος; Μόνο αν έχουμε τέτοια δεδομένα θα μπορέσουμε να κρίνουμε αν όντως έμεινε πίσω ή απλά οικονομικά ΔΕΝ μπορείνα κάνει κάτι άλλο.

Και τέλος, έχετε ποτέ προσπαθήσει να γράψετε ένα άρθρο για οποιοδήποτε μοντελιστικό θέμα; Ενα άρθρο το οποίο θα αφήσεις πρωτίστως εσάς ικανοποιημένους με βάση αυστηρά προσωπικά κριτήρια; Προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά υποπτεύομαι πως δεν είναι καθόλου εύκολο... Και δε θα βάλω μέσα δύσκολα θέματα όπως η in progress φωτογράφιση, κάποιο ιστορικό που ίσως απαιτείται, τελική φωτογράφιση κλπ Εδώ στο mc έχετε δίκιο όταν λέτε πως βρίσκετε τα πάντα, αλλά εδώ είναι forum, χωράνε και η πλάκα και τα λάθη και ο χαβαλές, σε ένα άρθρο περιοδικού είναι διαφορετικά τα κριτήρια και πολύ πιο αυστηρά. Απλά προσπαθήστε και μετά σκεφτείτε γιατί δεν μπορεί το Model Expert να βρει καλά και φθηνά άρθρα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος NIKOS 30

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 12, 2010, 04:07:34 μμ »
 ::salut:: Φίλε Bill καλησπέρα. Σε αυτά που λές ναι έχεις κάποιο δίκιο. Βέβαια εντάξει, έχει στο παρελθόν το εν λόγω περιοδικό παρουσιάση κάποιες τεχνικές, αλλά λίγο πολύ, αν τις διαβάζεις, και δεν υπάρχει παράλληλα και κάποιος να στις δείχνει, νομίζω ότι είναι δώρο άδωρο. Προς θεού, όχι ότι υποβιβάζω τις γνώσεις σου έτσι.Εγώ ας πούμε, προτιμώ να φτιάξω ένα μοντελάκι το οποίο προέρχετε αυτούσιο από την ίδια εταιρία και όχι δανεισμένο από κάπου αλλού, καλές κολλήσεις και τέλος ένα καλό βάψιμο με τον αερογράφο και βερνίκομα

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 12, 2010, 04:23:50 μμ »
με την ίδια λογική όταν αγοράζεις ενα αυτοκίνητο ή μια τηλεόραση δεν σε ενδιαφέρει το τελικό προιον και η τιμή κτήσης αλλα αυτός που σχεδίασε το αυτοκίνητο ή την τηλεόραση αν κουραστηκε αν δυσκολευτηκε και ποσο του κόστισε.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 12, 2010, 04:32:50 μμ »
...καλησπερα σε ολους μετα απο αρκετο καιρο.....
..το πως κρινει ο καθενας ενα περιοδικο ειναι συναρτηση του τι απαιτησεις εχει προσωπικα.....το συγκεκριμενο αλλοι μπορει να το θεωρουν ποιοτικο αλλοι ''ελιτιστικο''......
...προσωπικα δεν ταιριαζει στις δικες μου αναγκες διοτι τις πληροφοριες που χρειαζομαι τις αλιειυω απο το διαδικτυο και το φορουμ μας....συχνα τα αρθρα του παροτι ειναι αντικειμενικα ομορφα παρουσιασμενα, δεν ταριαζουν στο προφιλ ενος ''αιωνιως αρχαριου'' σαν και εμενα, και στην τελικη η αγορα του ειναι ενα κοστος αρκετα μεγαλο που κατ επιλογη προτιμω να το διαθεσω διαφοτετικα ειδικα σε αυτη την εποχη

....συνοψιζω...δεν το παιρνω οχι γιατι το θεωρω κακο....απλα δεν μου κανει......
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 12, 2010, 06:33:10 μμ »
Θυμάμαι τα πρώτα άρθρα από το καταπληκτικό ΜΟΝΤΕΛΟ και τα πρώτα τεύχη του Modeling στην συνέχεια.
Θυμάμαι τα πρώτα εκείνα κατασκευαστικά άρθρα, με βήμα - βήμα παρουσίαση μοντέλων κορυφαίων τότε (και τώρα) μοντελιστών.
Θυμάμαι τα άρθρα για την βελτίωση των αερόψυκτων και υδρόψυκτων κινητήρων, την αναλυτική παρουσίαση της βαφής μοντέλων, την κατασκευή vacformed καλυπτρών, την χάραξη των επιφανειών και πολλά πολλά άλλα.

Έχοντας βάλει και εγώ το χεράκι μου σε αυτές τις παρουσιάσεις, ξέρω εκ των έσω ότι πραγματικά αυτά τα άρθρα ήταν πράγματι πολύ ακριβά. Και εξακολουθούν να είναι, καθώς όλα έχουν ακριβύνει - με μοναδική εξαίρεση την ψηφιακή πλέον φωτογραφία. Ξέρω επίσης πολύ καλά ότι ο αριθμός των αναγνωστών του ειδικού τύπου συρρικνώνεται μέρα με την ημέρα, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις που κάποτε έφταναν και περίσσευαν για να ζήσουν τα περιοδικά, σήμερα οριακά και μόνο καλύπτει τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν μας αρκεί να υπάρχει ένα μοντελιστικό περιοδικό όπως το Model Expert, παρέχοντας ότι του επιτρέπουν τα οικονομικά του εκδοτικού οίκου που ανήκει. Φτηνά δηλαδή άρθρα, χωρίς βήμα - βήμα παρουσιάσεις που ανεβάζουν το κόστος, και χωρίς τους πολύ καλούς (και άρα ακριβούς) συνεργάτες ή εάν θα προτιμούσαμε ένα περιοδικό επιπέδου ΜΟΝΤΕΛΟ, και το οποίο (ας μην κοροϊδευόμαστε), θα κόστιζε διπλάσια ή θα κυκλοφορούσε 2-3 φορές τον χρόνο.

Η σχέση μου με τον χώρο, μου επιτρέπει να γνωρίζω ότι ακόμα και αν το Model Expert αποφάσιζε να αναβαθμίσει την ύλη του με πιο αναλυτικά άρθρα, και ακριβότερη τιμή, αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα είχε σαν αποτέλεσμα την "αυτόματη" αύξηση των πωλήσεων, σε σημείο που να εγγυάται την συνέχιση της κυκλοφορίας του.

Όπως το βλέπω εγώ την κατάσταση, δεν διαφέρει και από εκείνη που αντιμετωπίζουμε σαν επαγγελματίες, ο καθένας στον δικό του χώρο. Η Ελλάδα μας είναι πολύ μικρή, και το αγοραστικό κοινό, ειδικά σε τέτοιους χώρους, είναι μικρό έως ελάχιστο. Αυτό από μόνο του έκανε ήδη αδύνατη την συνύπαρξη περισσοτέρων περιοδικών ταυτόχρονα, αφήνοντας το Model Expert μόνο του στην αγορά. Αν σε αυτό προσθέσει κάποιος την τρέχουσα κρίση, γίνεται απόλυτα αντιληπτό ότι και το ME οριακά και μόνο εξακολουθεί να εκδίδεται, τρώγοντας ίσως και από τα έσοδα των υπόλοιπων περιοδικών του εκδοτικού οργανισμού.

Συμπεραίνω λοιπόν ότι το επίπεδο που θα θέλαμε στον ειδικό τύπο, θα μπορούσε να εξασφαλιστεί μόνο από εκδόσεις ικανές να πουλήσουν σε πολύ ευρύτερο κοινό (εξωτερικό). Τέτοιες εκδόσεις φυσικά υπάρχουν, δεν είναι όμως Ελληνικές  :wink:

Καλή συνέχεια λοιπόν στο Model Expert, γιατί δεδομένων των συνθηκών ότι μπορεί κάνει. Επειδή ωστόσο θέλω πραγματικά να ενημερωθώ και να μάθω, είμαι συνδρομητής και σε 2-3 ξενόγλωσσα περιοδικά, πολύ μεγάλης κυκλοφορίας. Αν ήξερα και Τσέχικα, τότε θα είχα την ευτυχία να έχω ακόμα μεγαλύτερες επιλογές!

Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 12, 2010, 07:35:17 μμ »
Μια ιδέα (πιστεύω υλοποιήσιμη) θα ήταν η συνεργασία μεταξύ μοντελιστικών περιοδικών.
Εξηγώ:
x μοντελιστικά περιοδικά συνεργάζονται με σκοπό την "αγορά" άρθρων από καταξιωμένους μοντελιστές, ικανούς στην μοντελιστική αρθρογραφία, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ. Ειδήσεις για νέα μοντέλα, reviews και κατασκευαστικά άρθρα ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ. Αν θέλουν (τα περιοδικά) να έχουν και το ίδιο όνομα, π.χ. model expert Greece, model expert Malta, model expert Spain.
Κάθε μήνα λοιπόν τα περιοδικά αυτά θα έχουν έναν κοινό πυρήνα άρθρων και το κάθε ένα θα προσθέτει άρθρα τοπικού ενδιαφέροντος (π.χ. Εκθέσεις) και τις δικές του διαφημίσεις. Φυσικά θα μεταφράζει τα άρθρα στην τοπική γλώσα.

Έτσι θα είναι μικρότερο το κόστος των άρθρων και αυτά θα είναι καλύτερα και πιο χρήσιμα.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος mike94

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ρόδος- Ηράκλειο
  • ''Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν''
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 12, 2010, 10:27:57 μμ »
εγω με την σειρα μου θα προτινα να υπαρχουν και Ελληνικα θεματα :lol: :mrgreen: :mrgreen:για να αβιπνιστουν και αλλη συναδελφη και να αρχισουν να κατασκευαζουν και κατι αλλο περα απο τα Ρanzer,Stug ,Sherman κ.τ.λ. και να υπαρχουν θεματα οπως του Ζηση ας πουμε(pink panzer) ετσι θα εφευγε απο την μονοτονια των εκθεσεων και τον ¨κλασικων¨βεβαια δεν γνωριζω τις δυσκολιες του να εισαι εκδοτης περιοδικο και δε μοντελιστικου δεν κατηγορο επισης τον Δεμηρα αλλα προτινω να συσταθει μια ομαδα απο το Modelclub οι οποιι θα πανε και θα εκφρασουν τα παραπονα τους καθος θα ανταλαξουν και ιδεες πιστευω οτι το καλυτερο που μπωρει να γινη και να ειναι στις ομαδα αυτη ας πουμε 5 ατομον απο Αθηνα ο ενας και οι αλλη απο θεσ/νικη και περιφερια Κρητη Ροδο Κυκαδες κ.τ.λ. αλλα προτα να ψυφοστει στο Mc τι θελουμε να φτιαξη να γινη ενα ποστ που θα πουμε τις ιδεεσ μας και θα ψιφησουμε αν γινη αυτο τα ατομα που θα μας εκπρωσοπισουν (και ενας απο την Νεολαια θα πρεπει να παη του MC  για να ξερουν τι θα θελανε οι νεοι) . Ευχαριστω πολυ :

Μιχαλης. Εμ. Σαββακης ::salut:: ::salut::
"εις οιονός άριστος ,αμύνεσθαι περι πάτρις"  
Μιχαλης Σαββακης

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 13, 2010, 07:28:12 πμ »
Μια ιδέα (πιστεύω υλοποιήσιμη) θα ήταν η συνεργασία μεταξύ μοντελιστικών περιοδικών.
Εξηγώ:
x μοντελιστικά περιοδικά συνεργάζονται με σκοπό την "αγορά" άρθρων από καταξιωμένους μοντελιστές, ικανούς στην μοντελιστική αρθρογραφία, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ. Ειδήσεις για νέα μοντέλα, reviews και κατασκευαστικά άρθρα ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ. Αν θέλουν (τα περιοδικά) να έχουν και το ίδιο όνομα, π.χ. model expert Greece, model expert Malta, model expert Spain.
Κάθε μήνα λοιπόν τα περιοδικά αυτά θα έχουν έναν κοινό πυρήνα άρθρων και το κάθε ένα θα προσθέτει άρθρα τοπικού ενδιαφέροντος (π.χ. Εκθέσεις) και τις δικές του διαφημίσεις. Φυσικά θα μεταφράζει τα άρθρα στην τοπική γλώσα.

Έτσι θα είναι μικρότερο το κόστος των άρθρων και αυτά θα είναι καλύτερα και πιο χρήσιμα.

Πρακτικά αδύνατο...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 13, 2010, 08:47:23 πμ »
Οταν υπηρχε το ΜΟΝΤΕΛΟ, το ΜΟΝΤΕΛ ΚΙΤ  κ το κλασικο Modelling δεν υπηρχε ιντερνετ κυριοι...Εχεις μια απορια,ψαχνεις στο google and that's it!!! Εχουν περασει ανεπιστρεπτι οι εποχες αυτες..ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ... Τα περιοδικα αυτα πλεον στην καλυτερη των περιπτωσεων 'φυτοζωουν'..
Προτασή μου: Μειωση της εκδοσης του περιοδικου ανα διμηνο, οσο για θεματα,κατασκευες(ήμαρτον με τα Σπιτφαιρ κ τα Μεσερσμιτ :evil:), υπαρχει πληθωρα επιλογων κ πολλες πολλες αλλες επιλογες που υποχρεωση ενος εκδοτη κ του 'επιτελειου' του ειναι να τις βρουν, δεδομενης κ της περισσοτερης ανεσης χρονου..

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 13, 2010, 12:37:55 μμ »
Παράθεση
Οταν υπηρχε το ΜΟΝΤΕΛΟ, το ΜΟΝΤΕΛ ΚΙΤ  κ το κλασικο Modelling δεν υπηρχε ιντερνετ
Απο το στωμα μου το πηρες φιλε μου.Οι καιροι αλαξανε.Αν ειχαμε και τοτε το ιντερνετ, θα μιλαγαμε για την υλη των τοτε περιοδικων.Εγω θα προτεινα η να γινει εκδοση ανα διμηνο (οπως και ο gbr-22) η να γινεται μια παρουσιαση ανα τευχος (καλη) και ολη η υπολοιπη υλη να αφορα τη παρουσιαση νεων υλικων η τεχνικων αφου και αυτα εξελισονται ραγδαια.
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 13, 2010, 03:33:39 μμ »
Δεν ειναι θεμα internet κτλ ειναι θεμα υλης γιατι περιοδικα οπως αυτα τις Tamiya κανουν χρησες δουλειες?
Ας ανεβει το επιπεδο της υλης ας ανεβει και η τιμη - σκεφτηκαται μια εκδοση οπως το HAF Yearbook
αλλα με μοντελιστικο περιεχομενο και τιμη στα 16-19 εβρο....γιατι το περιοδικο να ειναι μηνιαιο και μετριο
και να φυτοζωι ας γινει διμηνιαιο-τριμηνιαιο...και εγω με το Μοντελο μεγαλωσα (και μαλιστα επειδη τα
περιπτερα στην Κυπρο δεν το εφερναν εβαζα γνωστους στην Αθηνα να μου το στελνουν) αλλα θυμαμαι
κιολας οτι εβγαινε οποτε ηθελε και δεν ειταν τακτικο...

Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 13, 2010, 06:50:05 μμ »
Ζήτησε κάποιος από το περιοδικό τις προτάσεις μας?
Φιλικά,
Διονύσης

Tags: