Κάτι μου λέει πως ξανασυζητάμε τα ίδια και τα ίδια. Αν κάποιος δεν μπορεί να δεχθεί κριτική, τότε να μην ποστάρει μοντέλα στο forum. Αν η κριτική τον ενοχλεί, με δεδομένο το οτι η κριτική εντός του forum αναπόφευκτα θα γίνει, τότε να επανεξετάσει τη θέση και την παρουσία του στο forum και να μην αντιδρά άσχημα/μη ευγενικά ως και υβριστικά.
Πρόσφατα, έχοντας κάποια μεγαλόπνοα μοντελιστικά σχέδια τα οποία δυστυχώς ΔΕΝ γίνονται στην 1/72, κατασκευάζω κάποια 35άρια άρματα για να πάρω λίγο την αίσθηση της κλίμακας μέχρι να ξεκινήσω το "μεγάλο". Σας διαβεβαιώνω πως είναι από χάλια έως μαύρα χάλια. Για φανταστείτε να τα ποστάρω και κάποιος με περγαμηνές στην κλίμακα, πχ philio, μου κάνει κάποιες υποδείξεις, που θα χρειαστεί σελίδες

, και εγώ να αρχίσω τα έξυπνα και τα παρεξηγημένα. Δεν θα φαίνομαι εντελώς σαν αρχιμάρτυρας του Αυνάν

: Και αν συνεχίσω τη μοντελιστική μου πορεία μη λαμβάνοντας υπ' όψη τις ανωτέρω υποδείξεις, θα έχω κερδίσει ή χάσει ως μοντελιστής; Αν τώρα βγει κάποιος και κάνοντας υποδείξεις φερθεί αγενώς, τότε κρατάω τις υποδείξεις και πετάω τα ρέστα, δε θα σκοτωθώ για ένα άρμα που δεν είναι καν 72άρι (

). Και αν το χοντρύνει, υπάρχουν τρόποι να επανέρθει, η άγνοια είναι ένας από τους καλύτερους. Εξασκώ ένα επάγγελμα που αν κάποιος μου βρει τις βλακείες που έχω κάνει ΠΡΙΝ αυτές πάνε στον πελάτη, του χρωστάω και χάρη. Μπορεί να μου φωνάξει, μπορεί, μπορεί, μπορεί χίλια δυό, το βασικό είναι πως με ξεσκάτωσε πρωτού πνιγώ στη λίμνη με τα σκατά και αν το θέσει το όλο θέμα αγενώς και πάλι χάρη του χρωστάω. Το θέμα της συμπεριφοράς θα το λύσω όταν έρθει η ώρα, προέχει το οτι η ζημιά δεν θα γίνει.
Αν από την άλλη κάποιος κάνει κριτική, τότε θα επαναλάβω ευατόν από άλλο αντίστοιχο post:
...ξανατονίζω πως ο λόγος είναι ένα τρομερά δυνατό εργαλείο, μην ξεχνάμε πως ο Leo Amery στις 08/05/1940 παραμένοντας μέσα στα δυσκοίλια όρια της βρετανικής τυπικότητας και στα αυστηρότατα ήθη του βρετανικού κοινοβουλίου θα κάνει κυριολεκτικά κουρέλι τον Neville Chamberlain αναλύοντας τους λόγους της πρόσφατης ήττας στη Νορβηγία. Δεν ύψωσε καν τον τόνο της φωνής του και όμως άφησε ένα τρομερά ηχηρό μήνυμα χωρίς να προσβάλει ποτέ κανέναν!Λίγη προσοχή, βασικοί κανόνες ευγενείας, όχι ειρωνεία και όλα θα είναι μια χαρά.
Τώρα αν κάποιος φτιάχνει διαμάντια και κρατάει τα πάντα για τον εαυτό του, προσωπικά τον λυπάμαι. Κολυμπάει σε τέτοιοι ωκεανό ανασφάλειας και κόμπλεξ κατωτερώτητας που ότι και να φτιάχνει, τα καλύτερα μοντέλα του κόσμου να κάνει, έχει τον οίκτο μου.