Αποστολέας Θέμα: Γενικά για διοράματα  (Αναγνώστηκε 9716 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Γενικά για διοράματα
« στις: Ιουνίου 08, 2010, 12:07:40 πμ »
παρατηρώ ότι μοντελιστές ξεκινάνε να κατασκευάζουν διοράματα, πριν καν κατασκευάσουν ένα απλό όχημα

μια γενική παρατήρηση

για να μπορείς να κάνεις ένα απλά αποδεκτό διόραμα, σημαίνει:

ότι κατασκευάζεις ένα όχημα πάνω τουλάχιστο από το μέσο όρο, από πλευράς κατασκευής και βαψίματος
να βάφεις φιγούρες, τουλάχιστο με σκιές και ανοίγματα
και βασικό landscaping

το να ενθαρρύνουμε κάποια, πεταμένα πάνω σε ...κάτι σαν έδαφος,  κακοκατασκευασμένα οχήματα και φιγούρες που ούτε σωστά δεν έχουν κολληθεί, δεν βοηθάει κανένα

βέβαια ότι λέω ΜΟΝΟ την προσωπική μου θέση εκφράζει

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

α, και κάτι άλλο

ταυτόχρονα κριτικάρουμε αυστηρά - σωστά κατά τη γνώμη μου - διοράματα που ....παίζουν σε διεθνές επίπεδο

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
Απ: Γενικά για διοράματα
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 08, 2010, 12:12:15 πμ »
................

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 08, 2010, 12:47:48 πμ »
   Μάλιστα!!! Τι άλλο θα διαβάσουμε! Ε, εσείς εκεί στον γαλαξία των «experten» για ακούστε κάτι απλό :

Ο μοντελισμός είναι ένα χόμπυ, δηλαδή μια δημιουργική ενασχόληση για να περνά κάποιος ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο του, να χαλαρώνει κλπ. Αν λοιπόν παρατηρείς «αρχάριους μοντελιστές που ξεκινάνε να κατασκευάζουν διοράματα, πριν καν κατασκευάσουν ένα απλό όχημα» το κάνουν γιατί πολύ απλά έτσι κάνουν κέφι!

Οι κανόνες  έχουν νόημα μόνο σε συγκρίσεις με δημιουργίες άλλων μοντελιστών πχ. σε έναν διαγωνισμό.  Από που κι' ως που μπαίνουν κανόνες στο κέφι του καθενός που να ορίζουν ότι για να κάνει κάτι πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο τεχνικής; Δηλαδή αν εγώ δεν γουστάρω ή δεν ξέρω να κάνω τις σκιές στις φιγούρες δεν μπορώ να φτιάξω κάτι και να το δείξω πχ. στο φόρουμ ή να συμμετέχω σε μια έκθεση έτσι για την πλάκα μου;

Αν κάποιοι (πολλοί ή λίγοι) την έχουν δει «επαγγελματίες», μάστερς ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, παρακαλώ ταπεινά να αφήσουν και εμάς τους απλούς μοντελιστές να κάνουμε το κέφι μας έτσι όπως το εννοούμε εμείς, όχι αναγκαστικά με τους κανόνες σας.

Καλή σας νύχτα

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 08, 2010, 01:39:55 πμ »

Οι κανόνες  έχουν νόημα μόνο σε συγκρίσεις με δημιουργίες άλλων μοντελιστών πχ. σε έναν διαγωνισμό.  Από που κι' ως που μπαίνουν κανόνες στο κέφι του καθενός που να ορίζουν ότι για να κάνει κάτι πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο τεχνικής; Δηλαδή αν εγώ δεν γουστάρω ή δεν ξέρω να κάνω τις σκιές στις φιγούρες δεν μπορώ να φτιάξω κάτι και να το δείξω πχ. στο φόρουμ ή να συμμετέχω σε μια έκθεση έτσι για την πλάκα μου;

Αν κάποιοι (πολλοί ή λίγοι) την έχουν δει «επαγγελματίες», μάστερς ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, παρακαλώ ταπεινά να αφήσουν και εμάς τους απλούς μοντελιστές να κάνουμε το κέφι μας έτσι όπως το εννοούμε εμείς, όχι αναγκαστικά με τους κανόνες σας.

ΜΟΝΟ την προσωπική μου θέση εκφράζει

το τόνισα, μάλλον το ...προσπέρασες

δεν θέτω κανένα κανόνα

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 08, 2010, 02:01:47 πμ »
Πέτρο συμφωνώ μαζί σου εν μέρει,όμως σκέψου ότι καμιά φορά η χαρά της δημιουργίας μπορεί και να σε παρασύρει στο να κάνεις πράγματα τα οποία δεν τα κατέχεις,ή απλά και μόνο τα κάνεις για να δοκιμάσεις τον εαυτό σου.Με την λογική τη δική σου κανείς δεν θα έπρεπε να βάφει τρίχρωμες,κανείς δεν θα έπρεπε να κάνει washes και γενικότερα θα περιορίζονταν οι περισσότεροι στην συναρμολόγηση ενός μοντέλου και -αν το κατάφερναν και αυτό- θα έξυναν το κεφάλι τους μετά.Βασικά εσένα τι σε ενοχλεί?Το ότι ο καθένας από εμάς στο κάθε του μοντέλο πειραματίζεται έστω και προσπαθώντας όπως λες να το πετάξει σε κάτι σαν χώμα,ή το ότι το ποστάρει στο φόρουμ?Διότι στην πρώτη περίπτωση σκέφτεσαι εντελώς αντιμοντελιστικά μιας και το χόμπυ μας δεν είναι κατι συσκευασμένο που το ανοίγεις και το στολίζεις,αλλά θέλει προσπάθεια, ε και στην δεύτερη περίπτωση μπορείς απλά να μην παρακολουθήσεις το θέμα.Εγώ με την πολύ μικρή μοντελιστική μου εμπειρία ξέρω πως την κάθε μέρα στον μοντελισμό την κατακτάς και στην αρχή οι αποτυχίες είναι πολλές.Εσύ το κάνεις να φαίνεται ότι ο μοντελιστής πρέπει να είναι μια ''ψυχρή μηχανή'' που θα κατασκευάσει μια σειρά μοντέλων ώστε να οικειοποιηθεί ντε και καλά κάποιων τεχνικών,που τα μοντέλα αυτά θα τα αφήσει εξίσου ψυχρά στην άκρη,ή θα τα πετάξει και θα αρχίσει να μοιράζεται δουλειές του με άλλους όταν φτάσει σε ένα πολύ καλό όπως είπες εσύ επίπεδο.Ουτοπία δηλαδή...Αυτά στα γράφω τελείως φιλικά,με μόνο σκοπό τη συζήτηση και με τίποτα την αψιμαχία  ::salut::

Never ride faster than your angel is able to fly...

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 08, 2010, 02:06:18 πμ »
Υ.Γ Η ενθάρρυνση,αυτόν που γουστάρει να μάθει και να ασχοληθεί,θα τον βοηθήσει στο να εξελιχθεί γρηγορότερα.Αν ο άλλος θέλει να μείνει στάσιμος τον ενθαρρύνεις δεν τον ενθαρρύνεις,την ίδια γεύση του προκαλείς.Οπότε σε άτομα που βλέπεις ότι έχουν το μικρόβιο και την ψάχνουν γενικότερα την δουλειά δεν βλάπτει μαζί με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου να τους ενθαρρύνεις και λίγο  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 08, 2010, 02:09:44 πμ »
Πέτρο συμφωνώ μαζί σου εν μέρει,όμως σκέψου ότι καμιά φορά η χαρά της δημιουργίας μπορεί και να σε παρασύρει στο να κάνεις πράγματα τα οποία δεν τα κατέχεις,ή απλά και μόνο τα κάνεις για να δοκιμάσεις τον εαυτό σου.

Αυτά στα γράφω τελείως φιλικά,με μόνο σκοπό τη συζήτηση και με τίποτα την αψιμαχία  ::salut::

συμφωνώ μαζί σου  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

και γω,  για αυτό το σκοπό, τη συζήτηση ξεκίνησα αυτο το τόπικ

και δεν έχω τίποτε να ...κερδίσω κάνοντας τον "κακό"

αν κάτι θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι η "άσκοπη" ενθάρρυνση δεν βοηθάει κάποιους που ξεκινάνε να ασχοληθούν με το μοντελισμό

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 08, 2010, 02:15:08 πμ »
Υ.Γ Η ενθάρρυνση,αυτόν που γουστάρει να μάθει και να ασχοληθεί,θα τον βοηθήσει στο να εξελιχθεί γρηγορότερα.
Αν ο άλλος θέλει να μείνει στάσιμος τον ενθαρρύνεις δεν τον ενθαρρύνεις,την ίδια γεύση του προκαλείς.Οπότε σε άτομα που βλέπεις ότι έχουν το μικρόβιο και την ψάχνουν γενικότερα την δουλειά δεν βλάπτει μαζί με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου να τους ενθαρρύνεις και λίγο  :wink:

::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

βλέπουμε όμως ότι καποιοι απλώς μας ....γράφουν σε οποιαδήποτε  πρόταση, όχι κριτική

σαν να μας λένε, εμείς αυτό κάνουμε και θέλουμε από σας μόνο να μας ...προσκυνάτε

• Scale 1/48
  • *
  • Γιάννης
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 08, 2010, 02:19:44 πμ »
αν κάτι θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι η "άσκοπη" ενθάρρυνση δεν βοηθάει κάποιους που ξεκινάνε να ασχοληθούν με το μοντελισμό

Έχεις δίκιο.Κάποιος που είναι νέος στον χώρο σίγουρα θα βοηθηθεί από σχόλια,προτάσεις και εναλλακτικούς τρόπους που θα του αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα.Και κακά τα ψέμματα,πλέον με το ίντερνετ κυρίως είναι πολύ απλό να δεις δουλειές άλλων.Το μάτι έχει ερεθίσματα πια,ώστε βλέποντας το μοντέλο ή το διόραμα (μιας και αυτό είναι το παρών θέμα) που έχεις μπροστά σου να ξέρεις πόσο ακόμα απέχει από το ''καλό'' ή πόσο ικανοποιητικό είναι.Το να θες όμως να το μοιραστείς με κάποιους,είναι ένα εντελώς άλλο κεφάλαιο που έχει την δικιά του ''γλύκα'' και σίγουρα το να ακούσεις κάποια φιλικά σχόλια σου δίνει κουράγιο στο να συνεχίσεις.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 08, 2010, 02:26:55 πμ »

Έχεις δίκιο.Κάποιος που είναι νέος στον χώρο σίγουρα θα βοηθηθεί από σχόλια,προτάσεις και εναλλακτικούς τρόπους που θα του αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα.Και κακά τα ψέμματα,πλέον με το ίντερνετ κυρίως είναι πολύ απλό να δεις δουλειές άλλων.Το μάτι έχει ερεθίσματα πια,ώστε βλέποντας το μοντέλο ή το διόραμα (μιας και αυτό είναι το παρών θέμα) που έχεις μπροστά σου να ξέρεις πόσο ακόμα απέχει από το ''καλό'' ή πόσο ικανοποιητικό είναι.Το να θες όμως να το μοιραστείς με κάποιους,είναι ένα εντελώς άλλο κεφάλαιο που έχει την δικιά του ''γλύκα'' και σίγουρα το να ακούσεις κάποια φιλικά σχόλια σου δίνει κουράγιο στο να συνεχίσεις.

δεν διαφωνώ
αλλά, κάποιοι είναι "αμετανόητοι" και τα "ενθαρρυντικά σχόλια" τα "παρερμηνεύουν" και συνεχίζουν

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 08, 2010, 02:31:15 πμ »
Πετρο,ξεχασες και μια αλλη κατηγορια! Αυτους που δεν φτιαχνουν τιποτα απο φοβο μηπως δεν τους βγει τελειο. :roll:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 08, 2010, 02:39:50 πμ »
Πετρο,ξεχασες και μια αλλη κατηγορια! Αυτους που δεν φτιαχνουν τιποτα απο φοβο μηπως δεν τους βγει τελειο. :roll:

Κόρακα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

και συ έχεις δίκαιο - αλλά μάλλον πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρείς μια τέτοια "κατηγορία"

ξεκίνησα αυτή τη συζήτηση, για να βρούμε μια άκρη για ένα ...ταμπού θέμα στο φόρουμ

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 08, 2010, 03:11:53 πμ »
Μπαααα,ειναι πολυ πιο ευκολο απο οτι νομιζεις! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 08, 2010, 03:48:23 πμ »
Όταν κάποιος σε κατηγορεί ότι κάνεις μόνο ό,τι θέλεις εσύ, συνήθως εννοεί ότι δεν κάνεις ό,τι θέλει αυτός.
Μανώλης Δουκίδης, Συγγραφέας
Αφήστε τον κόσμο να δημιουργήσει οτι θέλει ,και να το χαρεί.
Λίγοι είμαστε οι μοντελιστές, μην γίνουμε λιγότεροι.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 08, 2010, 09:54:03 πμ »
οκ, από αυτή τη πλευρά δεν έχεις άδικο

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 08, 2010, 11:21:42 πμ »
Πετρο,ξεχασες και μια αλλη κατηγορια! Αυτους που δεν φτιαχνουν τιποτα απο φοβο μηπως δεν τους βγει τελειο. ή μήπως κάποιος τους κάνει κάποιο "περίεργο" σχόλιο :roll:
....και συ έχεις δίκαιο - αλλά μάλλον πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρείς μια τέτοια "κατηγορία"
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Ξέρω πολλούς νεώτερους αλλά ΚΑΙ παλαιότερους (και άρα έμπειρους) μοντελιστές που έχουν σταματήσει πλέον γι'αυτούς τους λόγους να ποστάρουν δουλειές τους ...

Αποσυνδεδεμένος bouxmaxer

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Κως
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 08, 2010, 11:52:31 πμ »
Πετρο,ξεχασες και μια αλλη κατηγορια! Αυτους που δεν φτιαχνουν τιποτα απο φοβο μηπως δεν τους βγει τελειο. ή μήπως κάποιος τους κάνει κάποιο "περίεργο" σχόλιο :roll:
....και συ έχεις δίκαιο - αλλά μάλλον πρέπει να ψάξεις πολύ για να βρείς μια τέτοια "κατηγορία"
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Ξέρω πολλούς νεώτερους αλλά ΚΑΙ παλαιότερους (και άρα έμπειρους) μοντελιστές που έχουν σταματήσει πλέον γι'αυτούς τους λόγους να ποστάρουν δουλειές τους ...

Κακός δεν ανεβάζουν καινούργιες δουλειές για έναν αρχάριο σαν και μένα είναι μεγάλη βοήθεια αυτά που βλέπω και διαβάζω.

Πέτρο λες για μέσο όρο στην κατασκευή κάποιου μοντέλου ώστε να είναι αποδεκτό. ποιος είναι αυτός ο μέσος όρος??? Δηλαδή εγώ που με τις φιγούρες δεν τα πάω καλά και δεν έχω καταφέρει να βάψω μια της προκοπής πόσο μάλλον να κάνω σκιες κλπ κλπ ή που δεν έχω μάθει όλες τις μοντελιστικές τεχνικές σε πια τι κατηγορία είμαι??
και για να μην παρεξηγηθώ απλά κάνω κουβέντα  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Σπύρος
ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 08, 2010, 12:05:53 μμ »
Ας πάρουμε ένα υποθετικό παράδειγμα...

Κάποιος ασχολείται με μακέτες τρένων και φτιάχνει ωραιότατα κτίρια με τις φθορούλες του κλπ.
Βλέποντας εδώ και αλλού διοράματα αποφασίζει να φτιάξει ένα με μισογκρεμισμένα κτίρια και τα καταφέρνει άψογα.
Όμως δεν έχει ξανά-συναρμολογήσει ή βάψει "τανκσάκι" ή φιγούρα.
Αποφασίζει όμως να δοκιμάσει να ζωντανέψει το διοραματάκι του και με τα δύο.
Τα φτιάχνει λοιπόν όσο πιο καλά μπορεί ή αντιλαμβάνεται και τα παρουσιάζει...χωρίς φθορές το "τανκσάκι" χωρίς σκιάσεις και φωτίσματα τις φιγούρες.
Ανάλογα δεν με την προσωπική του αντίληψη έχει κάνει και μία καλή ή όχι σκηνοθεσία...και μας το παρουσιάζει!!!

Μέχρι εδώ εγώ πιστεύω ότι πολύ καλά έκανε.

Τώρα το τι θα του σχολιάσει ο καθένας, αν θα του σχολιάσει, με πιο τρόπο, το πως θα αντιληφθεί ο φιλαράκος τα σχόλια και το πως θα απαντήσει, το εάν θα βελτιωθεί ή θα τα παρατήσει ή θα συνεχίσει όπως αυτός νομίζει...Ε! δεν μπαίνει σε καλούπι και πραγματικά με αφήνει παγερά αδιάφορο (με την καλή έννοια).
Η ελευθερία της σκέψης δεν χειραγωγείται, το αποτέλεσμα κρίνεται...(σκέφτηκα αυτό το διόραμα-έφτιαξα αυτό το διόραμα) αλλά και η κριτική (που βασίζεται σε εκατοντάδες άλλες παραμέτρους) επίσης κρίνεται...

Το αυτό!!!
Και εγώ έχω "σταμπάρει" πολλούς που έχουν σταματήσει να ποστάρουν, άλλοι γιατί δεν γουστάρουν "ένα είδος" κριτικής, άλλοι γιατί βαρέθηκαν ν΄ ασχολούνται με το μακρύ και το κοντό του καθενός, άλλοι γιατί υπάρχει τάση να οδηγούμαστε προς συγκεκριμένη κατεύθυνση τρόπου επικοινωνίας και σχολιασμού κλπ.

Εγώ θα απαντήσω ως εξής σε αυτό το τόπικ αλλά και σε άλλα παρόμοια που τελευταίως κάνουν συχνή εμφάνιση...

Συνεχίζω, διότι μ΄ αρέσει να υπάρχω στο M.C. και δεν θα δώσω τον χώρο που νομίζω ότι δικαιούμαι...

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 08, 2010, 12:26:19 μμ »

Πέτρο λες για μέσο όρο στην κατασκευή κάποιου μοντέλου ώστε να είναι αποδεκτό. ποιος είναι αυτός ο μέσος όρος???

να έχει συναρμολογηθεί σωστά, αν χρειάζεται να είναι στοκαρισμένο στις ενώσεις, να έχει βαφτεί με τα ανάλογα χρώματα.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 08, 2010, 12:38:01 μμ »
Πέτρο, πες μου σε παρακαλώ (και συγγνώμη για το ύφος της ερώτησης αλλά δεν μπορώ να μην το πω) σε έχει ορίσει κανένας ως Δικαστή των μοντέλων ή των μοντελιστών;

ʼσε μας να κάνουμε το κέφι μας όπως μπορούμε. Αν πραγματικά θέλεις να προοδεύσει ο μοντελισμός τότε ασχολείσου με το να δίνεις ΕΥΓΕΝΙΚΕΣ συμβουλές στους υπόλοιπους.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 08, 2010, 12:44:13 μμ »
Φίλιππε ,

δεν διαφωνω με αυτά που λες

αλλά μια και το MC λειτουργεί και ως πηγή πληροφόρησης για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το μοντελισμό

αν στο τέλος υπάρχει μια μόνο "κατηγορία" και από κάτω μόνο χειροκροτήματα

κάποιος που πρωτοξεκινάει θα πειστεί ότι αυτό είναι το σωστό αν δεν υπάρχει αντίλογος

Getsa,

δεν με έχει ορίσει κανένας Δικαστή των μοντέλων ή των μοντελιστών- ούτε τέτοιο ρόλο επιθυμώ

αλλά μια γνώμη έχω, όπως όλοι μας, και αυτή λέω

φρονώ ότι δικαιούμαι να την εκφράζω

Συνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 08, 2010, 12:56:27 μμ »
εγω ενα εχω να πω κυριοι......
πριν το 2008 που δεν γνωριζα το φορουμ,ημουν σε ενα επιπεδο μοντελιστικο 4/10.....
μεσα σε 2 και κατι χρονια που ειμαι μελος της κοινοτητας πιστευω οτι εχω ανεβει σε ενα επιπεδο 6+/10 μαθαινοντας και εφαρμοζωντας νεες τεχνικες που ουτε τις ηξερα αλλα και τις φοβομουν να τις εφαρμοσω....

γενικα πιστευω πως η καλοπροαιρετη κριτικη βοηθαει καποιον που δεν γνωριζει καποια πραγματα(απο κει και περα ειναι στο χερι του να βελτιωθει φυσικα)!

Αποσυνδεδεμένος mike94

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ρόδος- Ηράκλειο
  • ''Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν''
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 08, 2010, 01:24:10 μμ »
μα συναδελφοι διαβασα αν εχει οριστι ως δικαστης κ.τ.λ. χωρις να εχω κατι με τον Getsa υτε που τον ξερω τον ανθρωπο. Αλλα επιδη τυνχανει να γνωριζω τον Πετρο εστω και λιγο δεν νομιζω οτι θελει να το παιξη δικατης κριτης κ.τ.λ. το επιπεδο ισως θελει να ανεβασει και αυτο ειναι απολιτος κατανοιτο οταν βλεπουμε λαθη ολι πρεπει να στεκομαστε σε αυτα εξιγωντας στον συναδελφο πιο ειναι το σωστο και αυτος θα πρεπει να το διορθωση οχι για εμας αλλα για τον ιδιο του τον ευατο .Οταν καποιος θελει να βοηθισει τον αλλο ανεξαρτιτα αν λεγεται Πετρος, Νικος ,Γιωργος(τυχαια ειναι τα ονοματα δεν απευθινομε σε χριστες :lol: :lol: :lol: :lol:) πρεπει εμοις να τον κριτικαρουμε λεγοντας του μην κανεις τον eχpert κ.τ.λ. :roll: :roll: :roll:

Μιχαλης ::salut:: ::salut::
"εις οιονός άριστος ,αμύνεσθαι περι πάτρις"  
Μιχαλης Σαββακης

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 08, 2010, 01:37:33 μμ »
Φίλοι μου καλημέρα σας ........

Ύστερα από μια συζήτηση με το ασημάκι μου (το φίλτατο aithera1) μετά καφέδων - σερφαρίσματος κ.τ.λ. έπεσα στο εξής παράδοξο.

::arrowred:: Πρόσφαρα αγόρασα το Hawkeye της Kinetic 1/48 από το μοντελάδικο της πόλης μου  - 49,00EUR (Model Fan- Κόρινθος)

Σήμερα και ενώ τα λέγαμε έπεσα στην τιμή του αντιστοιχου κίτ και σκάλωσα. Τι εννοώ?

Πασίγνωστο μοντελάδικο της λατρεμένης Θεσσαλονίκης πουλά το κίτ που προανέφερα με διαφορά + 13,00EUR

Γιατί λέω όλες αυτές τις βλακείες????????

Χίλιες φορές να βλέπω αστοκάριστα- κακοβαμμένα- παράωρα μοντέλα παρά σε καιρούς κρίσης κάποιοι να κερδοσκοπούν βασιζόμενοι στο hobby- τρέλα που τόσο πολύ αγαπάμε.

Προσωπικά επικροτώ την προσπάθεια..... Το αποτέλεσμα που είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων έρχεται.

Πρόσφατα ασχολήθηκα με την πρώτη μου μεταλλική φιγούρα την οποία καταευχαριστήθηκα. Δεν με νοιάζει προσωπικά αν ήταν τέλεια ή όχι. Αν σκεφτόμουν και έπραττα όπως κάποιοι

δεν θα είχα τολμήσει ποτέ την κατασκευή της.

Τέλος είμαι χαρούμενος που μέσω του forum γνώρισα "αστέρια" του χώρου πχ. Λέκκας Γιάννης- Κώστας Ροδόπουλος- Heater- Λεγάτος- και όσους άλους ξεχνώ

::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους για την διάδοση του hobby. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ας μην αποτρέπουμε λοιπόν φιλότιμες προσπάθειες. Αναφορικά τώρα με το μαγαζί που όλοι καταλάβατε τα συμπεράσματα δικά σας.

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 08, 2010, 03:15:39 μμ »
...Ο κ. Φιλιππας με καλειψε  πληρως...τι αλλο να προσθεσω???...Ο "κακός" στον "κακό" δεν γινεται απαραιτητα "καλός"...

Tags: