Αποστολέας Θέμα: Γενικά για διοράματα  (Αναγνώστηκε 9726 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Γενικά για διοράματα
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 06, 2010, 08:45:46 πμ »
Εγώ πάντως θα έκανα κάτι άλλο, που δεν ισχύει φυσικά μόνο για τα διοράματα.
Αν η καλοπροαίρετη κριτική (και εννοώ καλοπροαίρετη) που έκανα σε δουλειά κάποιου, δε γινόταν δεκτή μέσα από μια εποικοδομητική συζήτηση ως προς την εφαρμογή της (πχ, Γιώργο λέω να μην κάνω wash όπως προτείνεις γιατί με βάση αυτή τη φώτο που έχω στηριχθεί, δεν φαίνεται τόσο έντονο μπλα μπλα), θα συνέχιζα να ασχολούμαι με το συγκεκριμένο θέμα, γιατί έχει ένα νόημα η κουβέντα.

Αν όμως λάμβανα μια απάντηση, του στυλ, ξέρεις δε βάζω μεγαλύτερες πέτρες στο διόραμα, γιατί έτσι το θέλω και ξέρω εγώ, ή εγώ το θέλω κόκκινο πράσινο το αεροπλανάκι κι ας μην είχαν εφευρεθεί τα χρώματα εκείνη την περίοδο, αλλά οι χαλκομανίες θα είναι από εκείνη την μονάδα, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΧΟΛΙΑΖΑ ΠΟΤΕ κατασκευή του συγκεκριμένου μέλους. Αφού ο άνθρωπος ξέρει και κατέχει τη γνώση, άσε τον να τη εφαρμόσει. Μην τον πιέζεις.

Επίσης αν ήμουν από αυτούς που θέλουν μόνο κριτική και κουβέντα επί της δουλειάς πάνω στα μοντέλα μου, θα έγραφα στο πρώτο πόστ ευγενικά, ότι δεν θέλω μπράβο και εύγε, αλλά μόνο κουβέντα παρακάτω. Και μάλιστα αν είχα τα κότσια, θα έκανα και παρατήρηση στον πρώτο που θα έγραφε μόνο ένα WOW, ή θα έβαζε 150000 φατσούλες δίπλα σε ένα μπράβο, και θα ζητούσα από τον διαχειριστή να το διαγράψει. Κανείς δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα.

Τα πράγματα είναι απλά. Γιατί δυσκολεύεστε δε μπορώ να καταλάβω. Είμαστε όντως μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Θέλουμε να διέπει τα πάντα από ένας νόμος, αλλά όταν ψηφιστεί δεν εφαρμόζεται ποτέ και διαμαρτυρόμαστε ξανά για το κενό νόμου. Δημιουργήστε μόνοι σας το εθιμικό δίκαιο που θέλετε για αυτό το φόρουμ, και θα δείτε ότι όσοι δε μπορούν να ακολουθήσουν θα πάνε σπίτι μόνοι τους. Στην χειρότερη των περιπτώσεων, θα έχετε τη συνείδησή σας καθαρή.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 06, 2010, 11:39:55 πμ »
Κώστα είμαι 1000000000000% μαζι σου σε αυτά που λες......αλλά πιθανόλογώ οτι ξεχάσες μια κατηγορια.....
κοιτάς για την στιγμή θεωρω απο την μερια του κριτη μόνο.
επειδή ως διαχειριστής θα εχεις δεί απειρά ποστ σε παρακαλώ πόσες φορες συνάδελφοι μας που εχουν παραθέσει την εργασία τους γιατι επιθυμουν να την μοιραστουν μαζι μας... να αποδεχονται και να εκτιμουν καθε λογης σχόλια, αλλα να ερχεται ο ψ και Χ και να επικρίνουν με αγαρμπρο τρόπο και να φτανουν σε βαθμό αναίδειας και θρασους για να μην πω κυριλέ προσβολής και να σου μαμανε την ψυχολογια?????
Δεν νομιζω οτι ο μοντελιστης που δειχνει την δουλεια του αναζητα μονο τα μπραβο, χειροκροτηματα παλαμακια και οτι λογης θετικα σχολια...αναζητα την κριση και την βοηθεια...αλλα το να κραταμε ενα επιπεδο το θεωρω αυτονόητο.
αν εχετε καταλαβει οτι δεν τιθεται πολλες φορες θεματα κρισης...αλλα θεματα συμπεριφορας.

αυτο που εχουν πει πολλοι αλλα και εγω.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΛΕΣ...ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ.
ευχαριστώ.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 06, 2010, 12:07:41 μμ »
H ευγένια στον άνθρωπο είναι πρωτέρημα.Είναι αυτό που αγγίζει την καλοσύνη και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Αλλο πράμα η κολακία ,αλλο πράγμα η επισύμανση λαθών και παραλείψεων.Μπορούμε να τις τονισουμε και να τις επισυμμάνουμε,με ευγένεια και καλοσύνη.....

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 06, 2010, 12:15:35 μμ »
H ευγένια στον άνθρωπο είναι πρωτέρημα.Είναι αυτό που αγγίζει την καλοσύνη και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Αλλο πράμα η κολακία ,αλλο πράγμα η επισύμανση λαθών και παραλείψεων.Μπορούμε να τις τονισουμε και να τις επισυμμάνουμε,με ευγένεια και καλοσύνη.....
αυτό ακριβως  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 06, 2010, 12:54:14 μμ »

Είμαι απόλυτα σύμφωνος

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 06, 2010, 12:59:10 μμ »
Κάτι μου λέει πως ξανασυζητάμε τα ίδια και τα ίδια. Αν κάποιος δεν μπορεί να δεχθεί κριτική, τότε να μην ποστάρει μοντέλα στο forum. Αν η κριτική τον ενοχλεί, με δεδομένο το οτι η κριτική εντός του forum αναπόφευκτα θα γίνει, τότε να επανεξετάσει τη θέση και την παρουσία του στο forum και να μην αντιδρά άσχημα/μη ευγενικά ως και υβριστικά.

Πρόσφατα, έχοντας κάποια μεγαλόπνοα μοντελιστικά σχέδια τα οποία δυστυχώς ΔΕΝ γίνονται στην 1/72, κατασκευάζω κάποια 35άρια άρματα για να πάρω λίγο την αίσθηση της κλίμακας μέχρι να ξεκινήσω το "μεγάλο". Σας διαβεβαιώνω πως είναι από χάλια έως μαύρα χάλια. Για φανταστείτε να τα ποστάρω και κάποιος με περγαμηνές στην κλίμακα, πχ philio, μου κάνει κάποιες υποδείξεις, που θα χρειαστεί σελίδες :(, και εγώ να αρχίσω τα έξυπνα και τα παρεξηγημένα. Δεν θα φαίνομαι εντελώς σαν αρχιμάρτυρας του Αυνάν :?: Και αν συνεχίσω τη μοντελιστική μου πορεία μη λαμβάνοντας υπ' όψη τις ανωτέρω υποδείξεις, θα έχω κερδίσει ή χάσει ως μοντελιστής; Αν τώρα βγει κάποιος και κάνοντας υποδείξεις φερθεί αγενώς, τότε κρατάω τις υποδείξεις και πετάω τα ρέστα, δε θα σκοτωθώ για ένα άρμα που δεν είναι καν 72άρι ( ::glossa:: ). Και αν το χοντρύνει, υπάρχουν τρόποι να επανέρθει, η άγνοια είναι ένας από τους καλύτερους. Εξασκώ ένα επάγγελμα που αν κάποιος μου βρει τις βλακείες που έχω κάνει ΠΡΙΝ αυτές πάνε στον πελάτη, του χρωστάω και χάρη. Μπορεί να μου φωνάξει, μπορεί, μπορεί, μπορεί χίλια δυό, το βασικό είναι πως με ξεσκάτωσε πρωτού πνιγώ στη λίμνη με τα σκατά και αν το θέσει το όλο θέμα αγενώς και πάλι χάρη του χρωστάω. Το θέμα της συμπεριφοράς θα το λύσω όταν έρθει η ώρα, προέχει το οτι η ζημιά δεν θα γίνει.

Αν από την άλλη κάποιος κάνει κριτική, τότε θα επαναλάβω ευατόν από άλλο αντίστοιχο post:

...ξανατονίζω πως ο λόγος είναι ένα τρομερά δυνατό εργαλείο, μην ξεχνάμε πως ο Leo Amery στις 08/05/1940 παραμένοντας μέσα στα δυσκοίλια όρια της βρετανικής τυπικότητας και στα αυστηρότατα ήθη του βρετανικού κοινοβουλίου θα κάνει κυριολεκτικά κουρέλι τον Neville Chamberlain αναλύοντας τους λόγους της πρόσφατης ήττας στη Νορβηγία. Δεν ύψωσε καν τον τόνο της φωνής του και όμως άφησε ένα τρομερά ηχηρό μήνυμα χωρίς να προσβάλει ποτέ κανέναν!

Λίγη προσοχή, βασικοί κανόνες ευγενείας, όχι ειρωνεία και όλα θα είναι μια χαρά.

Τώρα αν κάποιος φτιάχνει διαμάντια και κρατάει τα πάντα για τον εαυτό του, προσωπικά τον λυπάμαι. Κολυμπάει σε τέτοιοι ωκεανό ανασφάλειας και κόμπλεξ κατωτερώτητας που ότι και να φτιάχνει, τα καλύτερα μοντέλα του κόσμου να κάνει, έχει τον οίκτο μου.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 06, 2010, 01:38:24 μμ »
Γιωργο...συγνωμη..ειδικα τις αποψεις σου τις σεβομαι γιατι εισαι ατομο εξαιρετο.. οστοσο μου επιτρεπεις να διαφωνησω σε μερικα σημεια μαζι σου.

θα σταθω στο εξης..... οτι πρεπει να επαναξετασω την παρουσία μου στο forum αν καποιος ειναι αγενέστατος και με ενοχλει....το θεωρω λανθασμενο. Το ιδιο το φορουμ πρεπει να φροντιζει οταν ξεφευγουν καποιοι να επαρχονται στην ¨γραμμη του φορουμ¨ γιατι με αυτο τον τροπο διατηρείται ενα επιπεδο που πιστευω και το φορουμ  και η διαχειρηση αλλα και η πλειονότητα των μελων θελει να διατηρέιται ενα επιπεδο μεσα στα πλαισια των κανονων καθως επισής οταν γνωρίζονται μεταξύ τους τα μελη με πειρακτικο τρόπο προς χάρην αστειεισμου. οι κανονες του φορουμ θεμελιωνουν το ιδιο το φορουμ. Σιγουρα εχετε σχολιασει καποια φορουμ οταν γινεται ο κακος χαμος.
αν γενικα καποιον τον ενοχλει η κριτικη τοτε οντως κακως ειναι μεσα σε σε οποιοδηποτε μοντελιστικο φορουμ. αλλα δεν συζηταμε για κριτικη αλλα συζηταμε γενικα για συμπεριφορες που ουδεις τις ανεχεται αλλα κανεις δεν αναφερεται σε αυτες.

η κριτική είναι πάντα καλοδεχουμενη....γιατι οπως γραφεις μας κάνει καλυτερους.... και εγω μαζι σου σε αυτο.ι εγω προσωπικα αναζητω την κριτική και θελω να με διορθωνουν.... γιατί μαθαινω πως να γινονται καλυτερος. αλλα δεν ανεχομαι να με προσβαλουν.
Ο εχθρος του καλο ειναι το καλυτερο αλλωστε.

αυτο που ανεφέρεις για τον πελάτη σου....μην μπερδευουμε εργασια με μοντελισμο 2 πραγματα εντελως διαφορετικα εκτος αν καποιος εχει δει τον μοντελισμο ως αντικέιμενο εργασίας. Θεωρω οτι το φορουμ στην πλειοψηφία ειναι απλοι μοντελιστες και το θεωρουν χομπυ. Κοινως φτιαχνουμε μοντελάκια για να περναμε την ώρα μας.... και στις συναντησεις για να κουβεντιαζουμε.

χειροκροτω αυτο που ειπες....και ειναι ολη η ουσια
Λίγη προσοχή, βασικοί κανόνες ευγενείας, όχι ειρωνεία και όλα θα είναι μια χαρά

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 06, 2010, 01:42:30 μμ »
θα σταθω στο εξης..... οτι πρεπει να επαναξετασω την παρουσία μου στο forum αν καποιος ειναι αγενέστατος και με ενοχλει....το θεωρω λανθασμενο.
Μα δε μιλάω για περιπτώσεις αγενούς συμπεριφοράς! Αλλωστε παρακάτω αναφέρω πως αν κάποιος φερθεί αγενώς ή τον αγνοείς ή υπάρχουν πολλοί τρόποι να τον κάνεις φέτες με το μπαμπάκι.

Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπου η οποιαδήποτε κριτική εκκινεί αντιδράσεις και παρεξηγήσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρομαι και μόνο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Αυγούστου 06, 2010, 01:44:45 μμ »
θα σταθω στο εξης..... οτι πρεπει να επαναξετασω την παρουσία μου στο forum αν καποιος ειναι αγενέστατος και με ενοχλει....το θεωρω λανθασμενο.
Μα δε μιλάω για περιπτώσεις αγενούς συμπεριφοράς! Αλλωστε παρακάτω αναφέρω πως αν κάποιος φερθεί αγενώς ή τον αγνοείς ή υπάρχουν πολλοί τρόποι να τον κάνεις φέτες με το μπαμπάκι.

Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπου η οποιαδήποτε κριτική εκκινεί αντιδράσεις και παρεξηγήσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις αναφέρομαι και μόνο.
τοτε συμφωνω απολυτα μαζι σου....
πρεπει να δεχομαστε κριτικες...αλλιως όπως το ειπες..... να μην μπει στο φορουμ. :D

Αποσυνδεδεμένος pitbullman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #59 στις: Αυγούστου 07, 2010, 06:51:03 μμ »
Παράθεση
αντε και ο "κακός" της παρέας   

δεν καταλαβαίνω γιατί ενθαρρύνετε με κολακευτικά σχόλια, κάτι που δεν έχει καμιά σχέση με μοντελισμό και αληθοφάνεια

σκληρή κριτική, σκληρή αλήθεια

απλά, ήδη πεταμένα λεφτά σε μοντέλα και υλικά

φανταστείτε και πόσα χρήματα θα πετάξει για να κάνει και το νερό με την ενθάρρυνση σας

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
αυτο μονο τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #60 στις: Αυγούστου 07, 2010, 11:03:21 μμ »
 :roll: :roll: :roll: ... no comment ...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #61 στις: Αυγούστου 08, 2010, 12:38:17 πμ »
   Τελικά είναι ν' απορεί κανείς............. :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Χ.Δρέττας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #62 στις: Αυγούστου 27, 2010, 02:22:39 μμ »
Αν και λείπουν οι φωτογραφίες, το συγκεκριμένο θέμα είναι από τα πλέον πρωτότυπα και ενδιαφέροντα.  Έχει και την πλάκα του με τις κατά καιρούς μπηχτές που πέφτουν. Ομολογώ πως το παρακολούθησα στενά από το κινητό μου (διακοπές γαρ) και ευτυχώς δεν είχε φωτογραφίες. Μπήκα και στον πειρασμό να απαντήσω αλλά με αποθάρρυνε το μικρό πληκτρολόγιο του τηλεφώνου.
Τώρα που είμαι πάλι στο εργαστήριο μου θα ήθελα να στρέψω την προσοχή σας στο post  του Κώστα Στούμπανου (melpas1013). Γράφει ορθότατα:
«Τα πράγματα είναι απλά. Γιατί δυσκολεύεστε δε μπορώ να καταλάβω. Είμαστε όντως μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Θέλουμε να διέπει τα πάντα από ένας νόμος, αλλά όταν ψηφιστεί δεν εφαρμόζεται ποτέ και διαμαρτυρόμαστε ξανά για το κενό νόμου. Δημιουργήστε μόνοι σας το εθιμικό δίκαιο που θέλετε για αυτό το φόρουμ, και θα δείτε ότι όσοι δε μπορούν να ακολουθήσουν θα πάνε σπίτι μόνοι τους.»
Επίκαιρο, συγκεκριμένο και απόλυτο. Με κάνει να αναρωτιέμαι πόσα κιλά γύψου καλλιτεχνίας και πόσα μέτρα γυψόγαζα έχει καταναλώσει ο αγαπητός Κώστας για να γράψει ένα τόσο περιεκτικό κείμενο. (Ο γράφων γνωστός λάτρης της θεωρίας δεν απέφυγε την μπηχτή του)
Είναι σαφές από όλα όσα έχουν γραφτεί ότι τίθεται θέμα συμπεριφοράς. ʼλλωστε το «εθιμικό δίκαιο» το οποίο προτείνει ο Κώστας (melpas1013) δεν είναι παρά ένας ρυθμιστής της συμπεριφοράς των μελλών ενός κοινωνικού συνόλου. Είναι η άγραφη έκδοση του τι μπορείς να κάνεις και να πεις. Βέβαια το «εθιμικό» απαιτεί μακροχρόνια παράδοση και εφαρμογή πριν γίνει «έθος - συνήθεια». Γιατί το «εθιμικό δίκαιο» όπως προείπαμε είναι ουσιαστικά: «έτσι κάνουμε εμείς εδώ». Και αυτό το «έτσι» έχει ουσιαστική ισχύ που προέρχεται από το "opinio iuris" δηλαδή την συνείδηση δικαίου που προκαλεί η από συνήθεια εφαρμογή ενός κώδικα συμπεριφοράς.
Χρειάζεται χρόνος για να γίνει κάτι συνήθεια και τεκμηριωμένη συνέπεια εφαρμογής για να αποκτηθεί αίσθημα δικαίου περί τα δέοντα.
Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας ας συντάξουμε ένα σχέδιο κώδικα δεοντολογίας ας το θέσουμε σε δημόσια συζήτηση και βλέπουμε. Ειλικρινώς, ΔΕΝ πιστεύω ότι θα έχει τύχη η παραπάνω πρόταση. Πιστεύω ότι θα γίνει πολύ κουβέντα, θα πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και θα συνεχίσουμε ανερυθρίαστοι να πράττουμε όπως και τώρα προς επίρρωση των λεγομένων του Κώστα Στούμπανου «δεν εφαρμόζεται ποτέ και διαμαρτυρόμαστε ξανά για το κενό νόμου»

ΧΔ

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #63 στις: Αυγούστου 27, 2010, 03:33:00 μμ »

Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας ας συντάξουμε ένα σχέδιο κώδικα δεοντολογίας ας το θέσουμε σε δημόσια συζήτηση και βλέπουμε. Ειλικρινώς, ΔΕΝ πιστεύω ότι θα έχει τύχη η παραπάνω πρόταση. Πιστεύω ότι θα γίνει πολύ κουβέντα, θα πει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του και θα συνεχίσουμε ανερυθρίαστοι να πράττουμε όπως και τώρα προς επίρρωση των λεγομένων του Κώστα Στούμπανου «δεν εφαρμόζεται ποτέ και διαμαρτυρόμαστε ξανά για το κενό νόμου»

ΧΔ

Δεν τίθεται θέμα σύνταξης κανενός κώδικα. Το ποστάρισμα υπάρχει για να γίνουμε καλύτεροι. Από τα χαμηλά ξεκινήσαμε όλοι. Τα πρώτα μοντέλα και διοράματα που προσπαθήσαμε ήταν σίγουρα κακοφτιαγμένα. Όποιος θέλει, λέει τη γνώμη του για να βοηθήσει και ο κατασκευαστής του μοντέλου ή διοράματος προσπαθεί να εφαρμόσει αυτά που του λένε.

Η αλήθεια είναι ότι επηρεάστηκα αρνητικά από το σχόλιο του Πέτρου και γενικά από το όλο θέμα και δεν ποστάρισα από την αρχή ένα μοντέλο που φτιάχνω τώρα και κάποιο άλλο που έχω αφήσει στη μέση. Θα τα ποστάρω όμως σιγά-σιγά, γιατί έχω βοηθηθεί πάρα πολύ από το σάιτ και τις απαντήσεις σας.

Και θέλω να γίνω καλύτερος, γιατί ο μοντελισμός μπορεί να είναι απλά ένα χόμπι, αλλά είναι φοβερό το συναίσθημα να παίρνεις κάτι κομμάτια και να τα κάνεις ολόκληρο μοντέλο με τα χέρια σου...

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #64 στις: Αυγούστου 27, 2010, 04:24:21 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα!
Με απλά λόγια: Το Modelclub είναι ένα σχολείο , όπου , ο εμπειρότερος να δείχνει στον ανιδεότερο με τρόπο κόσμιο.
Ο άλλος που δέν έχει ιδέα ( πχ. εγώ στα βαψίματα ) , άς βάζει και μερικές φατσούλες δίπλα σε ένα " μπράβο " για να δείξει τον ενθουσιασμό του, σαν να ήταν δίπλα του και του το έδειχναν!
Αυτός όμως που ξέρει, άς προτρέπει - δείχνει - συμβουλεύει κλπ.
Φτάνει πια τα μαλώματα!
Μας αναγκάζετε ( δεν αναφέρομαι σε κανέναν συγκεκριμένα ) εμάς που δέν ξέρουμε, να μήν θέλουμε να παρακολουθήσουμε ένα τέτοιο τόπικ!

Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Πάτρα

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 20, 2010, 04:12:43 μμ »
Λοιπόν επειδή εγώ είμαι και μαμώ τους μοντελιστές δεν γουστάρω κριτικές ....... ::painting:: τώρα φτιάχνω ένα καινούριο μοντέλο 500ευρου διοτι μόνο σε μοντέλο πια θα το βλέπουμε θα ποστάρω το περί ου ο λόγος χαρτονόμισμα όταν θα είναι έτοιμο ( τώρα του κάνω φθορές μια και όλοι το τραβάνε ) και όποιος πει κακιά κουβέντα για το έκθεμα να του χυθεί το διαλυτικό. ::tsekouri:: 
Θα έχει τίτλο ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΔΝΤ ΕΠΟΧΗ  :lol:

Εμένα όλη αυτή η κουβέντα περί κριτικής μου θυμίζει τη γυναίκα μου ......... οι οποία αφού ξέρει ότι η μαμά μου φτιάχνει καλύτερα το γαλακτομπούρεκο θέλει ντε και καλά να εκθειάζω το δικό της.
Εγώ φυσικά της κάνω καλοπροαίρετη κριτική όπως : Τι είναι αυτό που έκανες εκεί μωρή ????? Δεν σου εχω πει να μη πετάς λεφτά σε αηδίες ????? Αφού ήθελες να φτιάξεις το γλυκό γιατί δεν ρώταγες τη μαμά μου ??????????
Εκείνη  δεν μιλά και βελτιώνετε συνεχώς ..................................μου το επιβεβαίωσε και ο κουμπάρος  ::angel_evil::
Αυτός ο πονοκέφαλος που εχω εδώ στο κούτελο δεν ξέρω που οφείλετε...............................μπας και ξέρει κανείς από σας ??????????????????

Αποσυνδεδεμένος darkpanzer7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθήνα
  • Δάσκαλος μου ο πειραματισμός και η φαντασία μου
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 24, 2011, 04:06:38 πμ »
διαβάζοντας προσεχτικά όλα τα σχόλια θα παραθέσω και εγώ την δικια μου άποψη σε ένα θέμα που πραγματικά είναι όπως αναφέρθηκε taboo.
θα συμφωνήσω με όλους γιατί όλοι πραγματικά έχουν δίκιο,αν καταφέρεις να μπεις μέσα στην ψυχολογία του modelismoy.H διαφορες βρίσκονται στα διαφορετικά επίπεδα που υπάρχουν ανάμεσα στον κάθε ένα και στην μοναδικές ικανότητες που μπορεί να έχει καποιος.Πχ όταν κάποιος ξεκινάει τον μοντελισμό είναι ορεξάτος έχει πολύ καλή ψυχολογία παρα μα παρα πολύ φαντασία θέλει να τα κάνει όλα και ταυτόχρονα δεν ξέρει και πως να τα φτιάξει.όσο μεγαλώνει η εμπειρία του τόσο πέφτει και η απόδοση του,μιας και αρχίζει να προσγειώνεται.πραγματικά αλλα σίγουρα ανεβαίνει το επίπεδο του,δεν ξέρω ποσα μοντέλα έχουν καταλήξει σε σκουπιδοντενεκέ από τότε που ξεκίνησα τον μοντελισμό,η κριτική απέναντι μου από φίλους ήταν,α τι ωραία είναι αυτά που φτιάχνεις αλλα πάντα έβλεπα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και γενικά προσπαθώ πάντα για το καλύτερο βάση των δυνατοτήτων μου τα τελευταία χρονια

Στην ουσία του θέματος είναι ότι η κριτική θα πρέπει να γίνεται πάντα με το επίπεδο το οποιο βρίσκετε ο εκάστοτε "μοντελιστης"και δεν μιλάω για του φόρουμ την εμπειρία αλλα πάνω κάτω βλέπεις και το επίπεδο του αλλου σε αυτό που κάνει,πιστεύω ταυτόχρονα ότι είναι στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου πως θα αντιληφτεί την κριτική που του ασκείται πάνω του.Προσωπικά πάντα την περνώ καλοδεχούμενη ακόμα και αν είναι κακοπροαίρετη,σίγουρα όμως αυτός που θα σου ασκεί την κριτική θα πρέπει τουλάχιστον να μπορεί να έχει κάνει κάτι ισάξιο κατασκευαστικά με εσένα ώστε να υπάρχει το γνώθο αυτόν και να έχει περπατήσει στα ίδια μονοπατια.Ο μοντελισμός στην ελλάδα θα πάει μπροστά μονο όταν θα μπορούν όλοι να μοιράζονται της γνώσεις τους και έτσι θα προσελκύουν νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με το (χόμπι) και σίγουρα όπως έχει δείξει η ιστορία ο μαθητής πάντα στο τέλος θα ξεπερνάει τον δάσκαλο.

Σε αυτό που λέει ο φίλος πέτρος έχει δίκιο στον τομέα του διοράματος χωρίς βεβαια να είναι κανόνας και εξηγούμε τι θέλω να πω με αυτό.όταν κανεις ένα αεροπλάνο είναι μοντελισμός,όταν κανεις ένα καράβι είναι μοντελισμός,όταν κανεις μια φιγούρα είναι μοντελισμός,όταν όμως πρέπει να συνθέσεις μια ολόκληρη σκηνή που ομοια της μπορεί να μην υπάρχει,για μένα αυτό λέγεται τέχνη.και σαφώς όταν θες να υπάρχει ένα άρτιο αποτέλεσμα θα πρέπει να έχεις περάσει από τα αλλα επίπεδα και να είσαι και πολύ καλός για να μπορείς να στάθης και να είσαι ανταγωνιστικός είτε σε εκθέσεις είτε σε διαωνισμοους εξωτερικού,που θα δεις παπάδες να κανουν.Απο εκεί και πέρα η κριτική πάντα θα πρέπει να πηγαίνει με το επίπεδο του αλλου. και σαφώς να ενθαρρύνονται η νέοι κατασκευάστε διοραμάτων και να μην αποθαρρύνονται  ::avgreekflag5pn:: ::pc024::

Αποσυνδεδεμένος Μaverick

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 19, 2011, 01:43:38 πμ »
εγω εχω καταλάβει οτι ορισμενοι παλιοι και καλα του φορουμ το παιζουν δασκαλοι,και σνομπαρουντις δουλειεις  καποιου που ειναι σχετικα νεοτερος στον χωρο αυτον..ειναι ενα χομπι και ο καθενας φτιαχνει οτι του καπνισει επειδη ετσι τον κανει κεφι..φυσικα να λεγονται τα υπερ και τα κατα,αλλα απο οτι εχω δει πεφτει ευγενικο θαψιμο,τονιζονται τα αρνητικα ενος μοντελου και τα θετικα περναν σε δευτερη μοιρα...αν ειναι δυνατον να βαζουν καποιοι ορια για το τι διοραμα θα φτιαξω και αμα μπορω να το ποσταρω εδω..το βλεπουν ανταγωνιστικα πολλοι το χομπυ αυτο νομιζοντας οτι κατι θα κερδισουν,μαλλον δεν εχουν να ασχολειθουν με κατι αλλο και ειναι 24 ωρες το 24 εδω μεσα..καλο θα ηταν παντος ορισμενοι απο αυτους να μας δειξουν και αυτοι την συλλογη τους ωστε να μπορουμε να σχολιασουμε και εμεις...αυτα ηθελα να πω και ειναι προσωπικη μου αποψη,μερικοι μπορει να συμφωνουν κ αλλοι οχι..αλλα δεν πειραζει

Αποσυνδεδεμένος kitsos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ίλιον
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 25, 2011, 03:10:53 πμ »
ευτυχως που υπάρχουν και οι αρχάριοι εδω μεσα και κανουν καμια ερωτηση... πολλες από τις απαντησεις που εχουν πάρει (ανεξάρτητα αν πέτυχαν αυτο που ηθελαν να φτιάξουν στην πορεία ή οχι) εχουν καλύψει και τα δικα μου ερωτήματα

προτιμω από το να δω 20 φωτογραφίες με ενα τελειο εδαφος από καποιον μαστερ, να δω ενα λιγότερο καλό από μια φιλοτιμη προσπάθεια που αναφερει τι υλικα χρησιμοποιησε, τι πήγε στραβα και τι οχι κλπ κλπ κλπ, Και η κριτική καλοδεχούμενη. Όταν λες ένα μπραβο επικροτείς κυρίως την προσπάθεια, όχι απαραίτητα το αποτέλεσμα.

με τα στρατιωτικα δεν τα πάω καλά... ασε που από οσα εχω διαβασει εδω μεσα, λεω που να παω να φτιαξω ενα διοραμα με αρμα τωρα... θα ειναι σωστη η παραλλαγη, θα ειχε την αναλογη φθορα γιατι εκεινη την περιοδο χιονιζε 2 βδομαδες σερι και ειχε μια μέρα ηλιο...οι στολές των στρατιωτων, οι χαλκομανίες, το πόστερ προπαγανδας που ειναι στον τοιχο ή θα ειναι ένα εξαμηνο μετα και τζαμπα θα πάει ο κοπος... να φτιάξω κάτι και να το ευχαριστηθώ θελω...   

τωρα εγω δεν ξερω εαν πιανω μοντελιστης ή οχι... μονο με αυτο το κτιριακι που φτιαχνω ασχολουμαι τοσο καιρό (κοντά 4 χρόνια...), δεν ξέρω αν εισαι φτιαγμενω σωστά ή οχι, ή αν το εβαψα καλά ή οχι... αυτο που ξέρω είναι ότι το εχω καταευχαριστηθεί και είναι κάτι που στον πλανήτη γη το εχω φτιαξει μόνο εγω και κανείς άλλος...

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 25, 2011, 10:39:04 πμ »
με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.... ::salut::

τώρα βεβαια όποιος θέλει να την ψάχνει απίστευτα καλως απο μένα!!! δεν με ενοχλεί αντιθέτως μαθαίνω πράγματα...

Tags: