Αποστολέας Θέμα: Γενικά για διοράματα  (Αναγνώστηκε 9721 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TAXMAN

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Γενικά για διοράματα
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 08, 2010, 11:55:27 μμ »
για να είμαστε δημιουργικοί σε αυτό το διάλογο εχω να προσθέσω τα εξής

- πολλες φορές η λήψη φωτο ειναι αποτυχημένη και γιαυτο ο δημιουργός ενος μοντελου - διοράματος   βλέπει διαφορετικές ατέλιες από ότι εμείς οι θεατές απο την οθόνη και η κριτική μας μπορεί να είναι λάθος

- ενα πετυχυμένο διόραμα δεν είναι  τελικα  η σύνθεση πετυχημένων υποσυνόλων. Δηλαδή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ενα τελειο οχημα + τελεια φιγούρα + τέλειο κτίριο+πολυ καλύ βαση. Ειναι το συναίσθημα που σου δίνει - μια ευχαρίστηση- που δεν μπορόυμε να  ερμηνευσουμε απο τι ακριβώς προέρχεται , παρα μόνο απο το τελικό αποτέλεσμα. Για αυτό και μερικοί μοντελιστες ξεκινάνε ανάποδα αφου θέλουν να δώσουν ζωή (θέμα) στα πλαστικά τεμάχια τους. Ο διοραματιστής ΔΕΝ είναι μοντελιστής ανωτέρου επιπέδου. Ειναι μοντελιστής ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ επιπέδου.

-ας μήν πέφτουμε παρακαλώ στη παγίδα των τεχνικών γνώσεων. παρασυρόμαστε συχνά από τη μόδα . υπάρχουν τεχνικές που έχουν εγκαταλειφθεί απο καιρό είτε γιατι άλλαξε η τεχνολογία των υλικών είτε γιατί έχουν ξεπεραστεί από νεότερες τεχνικές πλήν όμως στην εποχή τους τις θαυμάζαμε ενώ τώρα γελάμε . Ως απόδειξη σας παραπέμπω σε περιοδικά του χώρου  έτους 2001 και πίσω.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ._

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 09, 2010, 04:52:37 μμ »
 Πέτρο, αυτές τις μέρες κατασκευάζω ένα διόραμα με το εσωτερικό ενός υπόστεγου αεροσκαφών, ένα γερμανικό αεροπλάνο, μερικές φιγούρες και κάτι άλλα. (Φωτογραφίες θα ανεβάσω αργότερα, γιατί η γυναίκα είναι έγκυος και τα έχω ψιλοπαρατήσει).

Εγώ δεν γνωρίζω τον μοντελισμό τόσο, όσο οι περισσότεροι στο modelclub. Αυτο όμως δεν μου απαγορεύει να φτιάξω ένα διόραμα, ακόμα και αν βγει λάθος. Στο κάτω-κάτω, το λάθος θα το ξέρετε εσείς στο modelclub. Εκτός από έναν φίλο, όλοι οι υπόλοιποι συγγενείς και φίλοι δεν θα καταλάβουν τίποτα όταν δουν το διόραμα. Κάποιοι δεν ήξεραν τη λέξη διόραμα! Εσένα τι σε πειράζει αν εγώ δεν κάνω καθόλου wash, chipping, στεγνό πινέλο, ή δεν χρησιμοποιήσω λάδια ζωγραφικής ή σκόνες;

Ο μοντελισμός είναι ΧΟΜΠΙ. Δεν είναι ούτε επάγγελμα, ούτε φιγούρα. Πχ: Από πού κι ως πού έχω την υποχρέωση να είμαι ιστορικά ακριβής; Αν δεν είμαι, θα παρεξηγηθεί το μοντέλο μου, ή κάποιος από το modelclub; Και γιατί πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το μοντέλο να είναι τιγκαρισμένο στις φθορές; Γιατί πρέπει να υπάρχουν τέτοια κριτήρια για τις κατασκευές μας;  Και ποιός τα θέτει; Πρέπει να κρίνουμε μια κατασκευή, έστω και στο περίπου, με τα κριτήρια της IPMS;

Εγώ προσπαθώ όσο μπορώ, όσο αντέχω και όσο γουστάρω. Και ό,τι καταφέρω...!! Γιατί όπως έχω ήδη γράψει: ''Ο λόγος που πόσταρα αυτό το μοντέλο (και θα ποστάρω και άλλα), είναι γιατί σας θεωρώ μια πολύ ωραία παρέα και γιατί μου αρέσει ο μοντελισμός''. Αυτά τα έγραφα για το Anson το οποίο δεν το έφτιαξα καλό. (Θα το αγόραζα ξανά όμως!!)

Θεωρώ πως ποστάρουμε τις κατασκευές μας:
 1) για τους λόγους που ανέφερα
 2) για να πάρουμε ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ όσοι θέλουμε, έτσι ώστε να βελτιωθούμε
 3) για να βοήθήσουμε κάποιους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τον μοντελισμό, ή την τεχνική, ή κάτι άλλο που αφορά την κατασκευή τους.

Να είσαι σίγουρος ότι όσοι δεν ξέρουμε πολλά, σίγουρα προσπαθούμε, γιατί αγαπάμε τον μοντελισμό. Κάνε εσύ τη δουλειά σου και μην σε απασχολεί η απόδοση που έχουν κάποιοι. Είπαμε, χόμπι είναι, όχι διαγωνισμός.

Αποσυνδεδεμένος mike94

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ρόδος- Ηράκλειο
  • ''Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν''
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 09, 2010, 05:38:31 μμ »

Eπαγγελμα ειναι  :lol: :lol: :lol:(καλοπροερετα) αλλα οπως προανεφερα γιατι τα περνεται απο αυτην την πλευρα δεν θελει να θιξη κανεναν το επιπεδο θελει(μαλον) να ανεβασει και θεωρο οτι αυτο δεν ειναι λαθος συγουρα τα πρωτα μοντελα μας ΟΛΟΝΟΝ ηταν απεσια αλλα ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ βελτιωνομαστε:lol: :lol:
"εις οιονός άριστος ,αμύνεσθαι περι πάτρις"  
Μιχαλης Σαββακης

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 09, 2010, 07:48:41 μμ »
Γενικότερα συμφωνώ με τις απόψεις του TAXMAN.

θΑΝΟΣ 79 και εγω κορινθο μενω, στειλε κανα pm να βρεθουμε καποια στιγμη να ανταλλαξουμε απόψεις.

Τώρα όσο για το θεμα μας πιστευω οτι ο δικτυακός αυτός τόπος δεν εχει φτιαχτεί για να ποσταρουμε ολοι κορυφαίες δημιουργίες αλλά είνια μια πλατφόρμα προβολής της δουελιάς μας με απότερο σκοπό την γνώση αλλά και την ικανοποίηση ότι κάποιος "καλύτερος" και πιο έμπειρος απο μας θα μας πει μια κουβέντα παραπάνω ώστε να βελτιωθούμε εκέι που χρειάζεται.

Αν τωρα θα υιοθετήσουμε τις συμβουλές του αυτό αποτελεί προσωπική υπόθεση του κάθενός.

Εγω έχω πάρει πολλά από αυτό το φόρουμ και μου αρέσει όταν δεν μου χαιδεύουν ανούσια τα αυτιά (εδω συμφωνώ με τον πΈΤΡΟ) ΑΛΛʼ ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΑΚΟΎΩ ΈΝΑ ΜΠΡʼΒΟ ΌΤΑΝ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΈΚΑΝΑ ΑΡΈΣΕΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚʼ ΣΕ ΚʼΠΟΙΟΝ!!

Α' και για αν πω και το παραπονο μου... :evil: :evil: :evil:: οι περισσότεροι εδώ μέσα πιστευω ότι βάφετε πολύ σκουρα τα πρόσωπα στις φιγούρες...και αυτό είναι υποκειμενική άποψη....αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν σέβομαι την δουλειά του κάθενος. Ούτε επίσης ότι θα βάψω και εγώ τόσο σκούρα....Παρατηρώ όμως και ακούω συμβουλές, άλλες τις απορρίπτω και άλλες τις δέχομαι απόλυτα.

Αυτά, περιμένω πολλές ακόμα εποικοδομιτικές απόψεις ώστε όλοι να αλληλεπιδράσουμε με ωραίο και δημιουργικό τρόπο!!!

Γενικά πάντως οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους διότι όλοι με βοηθήσατε να ΄γίνω κατα την προσωπική μου άποψη καλύτερος μοντελιστής από αυτό που ήμουνα. 

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 09, 2010, 09:07:16 μμ »
είναι αυτά που επεσήμανα στην διαχέιρηση στις 18μαιου του 2010 με ΠΜ.....  

κάτι ακομα.....δεν είναι τι λες ....αλλα πως το λες..... και αυτο το λεω σε ολους....

κύριοι το τοπικ δικο σας. ::salut::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Christosjager

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ
  • Χρήστος Παναγιωτόπουλος
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 14, 2010, 12:35:38 μμ »
Θα συμφωνήσω με...όλους !!! Είναι αρκετές φορές όπου στη θέα ενός διοράματος (όπως το περιγράφει χαρακτηριστικά ο Πέτρος) αντιδρώ με τη φράση "που πάει ο Καραμήτρος". Όμως μετανιώνω γι'αυτή μου την αντίδραση διότι μου έρχεται στο νου η εικόνα του μοντελιστή ο οποίος γεμάτος χαρά (μία περίεργη ευχαρίστηση που τη νιώθουν μόνο όσοι είναι μοντελιστές) δημιουργεί ένα σκηνικό από ετερόκλητα στοιχεία. Δεν πρέπει να μας πειράζει το αποτέλεσμα ούτε να θέλουμε να τον κάνουμε "καλύτερο" μοντελιστή απλά ο καθένας ποστάρει τη δουλειά του θέλοντας να μοιραστεί την χαρά που ένιωσε. Εάν ζητήσει αυστηρή κριτική τότε αλλάζει το πράγμα, αλλιώς καλύτερα θα ήταν να αποφευχθούν οποιαδήποτε σχόλια. Πολλές φορές ο γραπτός λόγος μπορεί να παρερμηνευθεί και να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις χωρίς να υπάρχει λόγος. Τα φόρουμ δεν είναι πάγκοι διαγωνισμών για να μοιράζουμε μετάλλια αλλά τόποι για να επικοινωνούμε άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα. Γενικότερα θα έλεγα να μην χάνουμε την αίσθηση του χιούμορ και να μην φανατιζόμαστε,δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Σε καμία από τις Σαββατιάτικες συναντήσεις του MC δεν έχω δει κάποιον να παρεξηγείται από κριτικές απίστευτες και υπερβολικές, αντιθέτως υπάρχει μία μόνιμη θετική διάθεση, αυτή πιστεύω πρέπει να υπάρχει και μέσα στο φόρουμ.
Χρήστος Παναγιωτόπουλος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 14, 2010, 10:48:47 μμ »

το να ενθαρρύνουμε κάποια, πεταμένα πάνω σε ...κάτι σαν έδαφος,  κακοκατασκευασμένα οχήματα και φιγούρες που ούτε σωστά δεν έχουν κολληθεί, δεν βοηθάει κανένα

ταυτόχρονα κριτικάρουμε αυστηρά - σωστά κατά τη γνώμη μου - διοράματα που ....παίζουν σε διεθνές επίπεδο

Χρήστο,

η κεντρική ιδέα ήταν η παραπάνω - παρόλο που ανάλογες συζητήσεις αποπροσανατολίζονται με αποτέλεσμα πολλά μέλη του φόρουμ να τις αποφεύγουν, όπως ...ο διάβολος το λιβάνι

και σίγουρα όταν αυτό γίνεται στη παρέα και όχι στο ....ψυχρό πληκτρολόγιο

κανένας δεν παρεξηγείται από κριτικές απίστευτες και υπερβολικές, αντιθέτως υπάρχει μία μόνιμη θετική διάθεση

και σωστά υπογραμίζεις ότι αυτή πρέπει να υπάρχει και μέσα στο φόρουμ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 15, 2010, 12:08:23 πμ »
δεν έχω καταλάβει απόλυτα το νόημα πίσω απο το κύριο θέμα αυτής της συζήτησης  :shock:
οπότε βρίσκω την ευκαιρία να πω τη γνωμη μου για τα διοράματα.
Γενικά.  :lol:
Βλέποντας, παρατηρώντας, σχολιάζοντας , κριτικάροντας ένα διόραμα σε ένα φόρουμ, θέλουμε δε θέλουμε , έχουμε προς στιγμήν το ρόλο του κριτή σε ένα άτυπο (σχεδόν κανονικό) διαγωνισμό.
Τι βλέπουμε λοιπόν έστω και ασυναίσθητα και τι είναι αυτό που μας κάνει να θαυμάσουμε ένα διόραμα ή να το ...θάψουμε ?
(το τελευταίο είναι σκληρό - το θάψιμο - αλλά μέσα στην πραγματικότητα).
Κατ' αρχην τα στοιχεία που το συνθέτουν (οχήματα, φιγούρες, κτίρια κλπ.) τα οποία θα πρέπει να είναι φτιαγμένα σύμφωνα με τα στάνταρ του κάθε είδους. Είναι αυτονόητη η σωστή συναρμολόγηση, το βάψιμο, οι φθορές, οι διάφορες τεχνικές, φωτίσματα, σκιές κλπ.
Επειτα το έδαφος και η σκηνοθεσία (το στήσιμο των επιμέρους τμημάτων πάνω στη "βάση") που δένει τα επιμέρους κομμάτια μεταξύ τους. Εδώ μετράει η συνολική εικόνα του διοράματος αλλά και οι επιμέρους λεπτομέρειες που λένε μικρές ιστορίες ή που τραβούν το ενδιαφερον και σε παρακινούν να κοιτάς και να ξανακοιτάς απο κάθε δυνατή γωνιά για να ανακαλύπτεις το κάθε τι.
Πάνω απο αυτά, εξετάζεις τα δυο πιο σημαντικά "στοιχεία" ενός διοράματος, την "ιστορία" που αυτό πρέπει να μας λέει (το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τα διοράματα απο τις ...  απλά φορτωμένες βάσεις) και την πρωτοτυπία της κεντρικής του ιδέας.
Αυτά τα δυο είναι που έχουν το μεγαλύτερο βάρος στους διεθνείς διαγωνισμούς τα τελευταία έτη και οδηγούν πολλές φορές σε αποτελέσματα που μπορεί αρχικά να δημιουργούν απορίες ("μα είναι δυνατόν Best of Show ένα βινιετάκι με μια 54άρα φιγούρα απο τη Χιροσίμα ή ένα τόσο δα boxed diorama από τη Δίκη της Νυρεμβάργης" ?) αλλά τελικά συγκεντρώνουν στον υπερθετικό βαθμό όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Μελετώντας τις δουλειές των Masters του είδους τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι και στις πιο μεγάλες και εντυπωσιακές δουλειές τους έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα παραπάνω. Δεν μπορώ να γνωρίζω εαν αυτά τα "Εκπληκτικά Διοράματα" που όλοι θαυμάζουμε εδωμέσα στο ομώνυμο τόπικ είναι δουλειές συγκεκριμένων ατόμων ή ομάδων, πάντως το αποτέλεσμα δείχνει ότι αυτοί που τα έφτιαξαν κατέχουν καλά τις προαναφερθείσες μορφές μοντελισμού (οχήματα, φιγούρες, αναπαράσταση εδάφους κλπ.). Ολες  :!:
Ο κάθε νέος (ή πιο μεγάλος μοντελιστής) που θέλει να κάνει κάτι ανάλογο (και πολλές φορές απόλυτα ίδιο "αντίγραφο"- θυμηθείτε πόσα διοράματα "Χαρκόβου" είδαμε μετα το Best of Show του Stutchincas στην Eurimilitaire πριν μερικά χρόνια) θα πρέπει να προσπαθήσει να βελτιώσει τις ικανότητες του σε όλα αυτά τα επιμέρους αντικείμενα και με συνεχή βελτίωση να πλησιάσει το ...πολυβραβευμένο πρώτυπο του.
Επειδή κανείς όμως δεν γεννήθηκε με...το χέρι του Greenland ή το μάτι του Wilder ή με την φαντασία του Lee και η βελτίωση στις τεχνικές επιτυγχάνεται με τη συνεχή εξάσκηση, δεν πειράζει να βλέπουμε και "μέτρια" διοράματα, αρκεί μέσα απο τις δουλειές αυτές να φαίνεται η προσπάθεια που έχει καταβάλει ο κατασκευαστής να "δείξει" κάτι δικό του και όχι απλά να αντιγράψει (συνήθως με άσχημο τρόπο) το πρώτυπο του.
Αυτά  ::icon_thumright::
Καλά διοράμτα σε όλους   ::icon_thumright::
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 15, 2010, 09:09:34 πμ »
Το παρακατω Link οδηγει σε ενα forum και οχι στο site καποιας dreamteam του μοντελισμου....

http://www.modelclub.gr/forums/

Επομενως μπορει ο καθενας να μπει και να "ανεβασει" τις  δημιουργιες του. Επισης φυσικα και δεν ειναι απαραιτητο να εχει κανεις 10 χρονια προυπηρεσιας στον μοντελισμο για να του επιτραπει να φτιαξει ενα διοραμα. Απο 'κει και περα ομως οταν αποφασιζει καποιος να εκθεσει την δουλεια του σε ενα forum με τοσο πολυ κοσμο οπως το modelclub ειναι υποχρεωμενος να δεχτει την εκαστοτε κριτικη ειτε ειναι καλη ειτε οχι.

Αρα το συμπερασμα πιστευω πως ειναι ενα: Μοντελαρουμε ανελεητα, ποσταρουμε ανελεητα, κριτικαρουμε ανελητα και το modelclub ευημερει..... ::icon_thumright::

Νεκταριος.

Αποσυνδεδεμένος πυροβολητηςΜ48

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 28, 2010, 02:12:31 πμ »
φιλε Πετρο ,χωρις να αναλυσω τη γνωμη σου θα σου πω εντελως φιλικα οτι η προσωπικη σου αυτη αποψη ειναι εντελως ακυρη,για ευνοειτους λογους.......
ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
             355 ΕΜΑ

Αποσυνδεδεμένος Χ.Δρέττας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 01, 2010, 01:35:59 μμ »
Το απόφθεγμα της ημέρας:

"λείξε ινα λειχθής" κατά συνέπεια η "κριτική" εκφυλίζεται σε λειξία.

Πάμε όμως στα δικά μας.

Ο Πέτρος έχει άδικο και εξηγώ την θέση μου.
Για να μπορέσεις να κάνεις ένα διόραμα πρέπει απλώς να κάτσεις να το κάνεις. Για να κάνεις ένα καλό διόραμα ενδεχομένως να ισχύουν αυτά τα οποία παρέθεσε ο Πέτρος. (αντίστοιχο του για να γράψεις ένα post πρέπει να ξέρεις ορθογραφία)

Σε οτι αφορά στα taboo...ο Πέτρος έχει δίκιο και ξαναεξηγώ την θέση μου. Υπάρχουν...και καλό θα ήταν να τα κουβεντιάζουμε μπας και τα εκβάλουμε. Είναι σαφές ότι "η άνευ προκαταλήψεων παρατήρηση επιτρέπει την ορθότερη κατανόηση του θέματος από τον παρατηρητή". Και ένα taboo είναι η "φιλική" κριτική που γίνεται εντελώς "φιλικά".  Αλλο Taboo είναι οι φωτόγραφίες που είναι πάντοτε κακές όταν δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε. Και πάντοτε φιλικά. Αλλο taboo είναι και "το ποιός είσαι εσύ που θα μας πεις τι να κάνουμε;" Αυτό συνήθως δεν είναι με φιλικό τόνο.

Δεν ξέρω αν ο μοντελισμός είναι χόμπυ, τέχνη, χειροτεχνία ή ότι άλλο. Αυτό είναι θέμα άλλου topic. Είναι όμως μια κοινωνική δραστηριότητα. Οι μοντελιστές κοινωνικοποιούνται γύρω από τα τεχνεργά τους. Σαν τέτοια (κοινωνική) θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά των κοινωνιών και του τρόπου εκφράσεως των μελών τους. Μα κυρίως θα έχει πολλές απόψεις και μιας και είμαστε Ελληνικό forum θα έχει και όλα τα χαρακτηριστικά (και τα taboo) των Ελληνικών κοινωνιών. Και για να μην λεμε πολλά όλοι ξέρουμε που ζούμε και τι είμαστε.

Η αλήθεια είναι, και το επαναλαμβάνω συχνά, ότι οι κριτές κρίνονται δια των κρίσεων τους. Για να κουβεντιάσουμε το taboo της ημέρας. Προσωπικά, δεν θα τολμούσα να σχολιάσω τίποτε βασιζόμενος σε φωτό. Αποφεύγω την λέξη κρίση, κριτική,...και άλλα τέτοια. Βαρύγδουπα. Αποψη εκφράζω δεν κρίνω. Οταν πρέπει να "κρίνω" σε κάποιο διαγωνισμό απλώς εκφράζω την άποψή μου μέσα από ένα πλαίσιο κανόνων που διέπουν τον διαγωνισμό και κάνω μια τεχνική και αισθητική αξιολόγηση με βάση την γνώση μου και αισθητική μου εντός των πλαισίων που θέτουν οι διοργανωτές. Είναι απλό.

Ολα τα παραπάνω (οι απόψεις μου επί του θέματος) δεν τα κατέθεσα φιλικά...ή εχθρικά ή κριτικά (σε αντίθεση με άλλους αναγνωστες και σχολιαστές που πάντοτε την κριτική τους ή την διαφωνία τους την καταθέτουν κάπως).....απλώς τα είπα για να καταθέσω την απόψή μου (για όση αξία έχει).

Απλά
Χρήστος Δρέττας

Αποσυνδεδεμένος cyanide

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 01, 2010, 11:44:16 μμ »
Φίλε Πέτρο

Ειλικρινά απορώ ένας έμπειρος μοντελιστής σαν εσένα, πώς μπορεί να γράφει κάτι τέτοιο και να ξεκινάει ένα τέτοιο θέμα.
Για να καταλάβεις πόσο λάθος είσαι θα σου πω το εξής απλό:
Ξεκίνησα μοντελισμό πριν περίπου 4 μήνες, και πλέον μπορώ να πω ότι φτιάχνω πράγματα τα οποία είναι απλά αποδεκτά από μοντελιστές σαν εσένα, και σιγά σιγά πιστεύω ότι βελτιώνομαι, και αυτό το οφείλω πέρα από την δικιά μου συχνή απασχόληση, σε tips, videos, και άλλα πολλά άρθρα που διαβάσα και συνεχίζω να διαβάζω εδώ μέσα.
Ε, αν είχα διαβάσει το δικό σου άρθρο πριν 4 μήνες, μπορεί και να τα είχα παρατήσει πριν καν αρχίσω.
Σε ένα forum ο καθένας μπορεί να γράφει του κεφαλιού του, και να δικαιολογείται λέγοντας ότι εκφράζει απλά την δικιά του προσωπική άποψη, όμως ο μοντελισμός είναι απλά ένα hobby, και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στο πως θα εκφράσεις την προσωπική σου χαρά.
Ένας που ξέρει απλά θα προσπεράσει το άρθρο σου και την προσωπική σου άποψη, ένας αρχάριος όμως που μπήκε απλά να πάρει μια πρώτη ιδέα, έτσι απλά μπορεί να ξενερώσει και να (ξανά)ανοίξει τη τηλεόραση.

Παύλος

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 02, 2010, 01:49:12 πμ »

Ο Πέτρος έχει άδικο και εξηγώ την θέση μου.
Για να μπορέσεις να κάνεις ένα διόραμα πρέπει απλώς να κάτσεις να το κάνεις. Για να κάνεις ένα καλό διόραμα ενδεχομένως να ισχύουν αυτά τα οποία παρέθεσε ο Πέτρος. (αντίστοιχο του για να γράψεις ένα post πρέπει να ξέρεις ορθογραφία)

Ολα τα παραπάνω (οι απόψεις μου επί του θέματος) δεν τα κατέθεσα φιλικά...ή εχθρικά ή κριτικά (σε αντίθεση με άλλους αναγνωστες και σχολιαστές που πάντοτε την κριτική τους ή την διαφωνία τους την καταθέτουν κάπως).....απλώς τα είπα για να καταθέσω την απόψή μου (για όση αξία έχει).

προφανώς, δεν ....έχω άδικο  :lol: :lol: :lol:
απλά η προσωπική μου άποψη,είναι διαφορετική από τη δική σου ( no hard feelings)

Για να καταλάβεις πόσο λάθος είσαι θα σου πω το εξής απλό:

Σε ένα forum ο καθένας μπορεί να γράφει του κεφαλιού του, και να δικαιολογείται λέγοντας ότι εκφράζει απλά την δικιά του προσωπική άποψη, όμως ο μοντελισμός είναι απλά ένα hobby, και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στο πως θα εκφράσεις την προσωπική σου χαρά.
Ένας που ξέρει απλά θα προσπεράσει το άρθρο σου και την προσωπική σου άποψη, ένας αρχάριος όμως που μπήκε απλά να πάρει μια πρώτη ιδέα, έτσι απλά μπορεί να ξενερώσει και να (ξανά)ανοίξει τη τηλεόραση.

"λάθος" δεν είμαι, μια άποψη προφανώς διαφορετική από τη δική σου διατυπώνω

δικαιολογία ....για να εκφράσει κανείς  την προσωπική του άποψη  :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: (ποιός χρειάζεται κάτι τέτοιο;;;;;;;;;)

ένας που ξέρει, φρονώ ότι δεν θα "προσπεράσει" την προσωπική μου άποψη  :lol: :lol: :lol:

σου εύχομαι καλή συνέχεια στο χόμπυ, υπόθετω βέβαια ότι απαιτείται μεγαλύτερη ενασχόληση, προκειμένου να αποκτήσεις μια πιο "καθαρή" αντίληψη και σίγουρα δεν βοηθάει να ξεκινάς με μοντέλα 1/9 και να προσπαθείς να κάνεις δερμάτινα
μια πρόταση θα ήταν να ξεκινήσεις με μια απλή συναρμολόγηση ένος μοντέλου 1/35 - πρόταση και όχι τίποτε διαφορετικό

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 02, 2010, 03:10:47 πμ »
παιδία ....αδίκως το παιδευετε........δεν το εχει...... καλυτερα να σταματήσουμε να απανταμε σε τετοιου ειδους τοπικ.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Χ.Δρέττας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 04, 2010, 05:00:28 μμ »
Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή τiς ανακοινώσεις σε αυτό το θέμα, και προσπάθησα όσο ποιο κριτικά ως προς τις θέσεις μου να δω το προφανές του δίκαιου του Πέτρου.
Παρόλη την φιλότιμη προσπάθειά μου δεν τα κατάφερα. Όχι μόνον δεν είδα το προφανές αλλά μου γεννήθηκε και η απορία πως δυο εκ διαμέτρου αντίθετες  απόψεις επί του ιδίου θέματος μπορούν να είναι ορθές ταυτόχρονα. Ούτε πιστεύω ότι η ορθότητα μιας άποψης τεκμαίρεται επειδή απλώς είναι διαφορετική από μια άλλη.

Η θέση του Πέτρου (και παραθέτω την δική μου κατανόηση αυτού που διάβασα) είναι ότι είναι ανώφελο και επιζήμιο να ενθαρρύνουμε προσπάθειες κατασκευής διοράματος  από μοντελιστές που δεν κατέχουν τα βασικά σε ότι αφορά το πλαστικό μέρος
«ότι κατασκευάζεις ένα όχημα πάνω τουλάχιστο από το μέσο όρο, από πλευράς κατασκευής και βαψίματος».
Οι φιγούρες και το landscaping απαιτούν ίσα ίσα τα βασικά.   
«να βάφεις φιγούρες, τουλάχιστο με σκιές και ανοίγματα/βασικό landscaping»

Αν και προσωπικά θα προτιμούσα περισσότερη κατασκευαστική, εικαστική και σκηνοθετική ισορροπία  (δηλαδή το έδαφος, το σκηνικό και οι ηθοποιοί να είναι σε κοινό κατασκευαστικό και εικαστικό επίπεδο) οι απαιτήσεις που θέτει ο Πέτρος δεν είναι δα και υπερβολικές. Αντίθετα θα έλεγα. Απαιτεί μετριότητα για να θεωρήσει κάτι ως έστω αποδεκτό.

Η θέση μου δεν άπτεται του τεχνικού/κατασκευαστικού επιπέδου (από πού και πάνω είναι αποδεκτό ένα διόραμα) και η διαφωνία μου έγκειται στο κατά πόσο πρέπει ή δεν πρέπει να ενθαρρύνουμε προσπάθειες με αποτελέσματα μέτριας ή κακής ποιότητας.

Πρέπει να ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε κάνει φιλότιμες προσπάθειες άσχετα αν ρεαλιστικά οι τεχνικές του ικανότητες δεν είναι ακόμη επαρκείς  για να φέρει εις πέρας το πόνημα με το οποίο επιθυμεί να καταπιαστεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε να δημιουργήσουμε το συναίσθημα του «Καραμήτρου» όπως ορθότατα και γλαφυρότατα έθεσε ο Χρήστος (christosjaeger).  Ενθαρρύνω δεν σημαίνει «τσάμπα μπράβο».  Οι άνευ αντικρίσματος έπαινοι και η αποθάρρυνση δεν είναι παιδαγωγικά. Και δεν μας όρισε κανείς παιδαγωγούς της μοντελιστικής κοινότητας. Την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης (μοντελιστικά) των νεωτέρων την αναλαμβάνουμε ορμώμενοι της αγάπης μας και της ανάγκης μας να δούμε τους επερχόμενους καλλίτερους των απερχομένων. Μόνον αυτό νοείται ως πρόοδος. Και βέβαια δεν κάνουμε κανένα καλύτερο όταν επαινούμε τους κολλητούς μας για να γίνουμε αρεστοί ή να μας επαινέσουν και αυτοί με την σειρά τους και εξαντλούμε την αυστηρότητά μας και το κριτικό μας βλέμμα σε όλους τους άλλους. (taboo? Αυτό και αν είναι θέμα συζήτησης!!).

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι δεν είναι εύκολη η θεμελίωση της ορθότητας της παρατήρησης/θέσης που εξέφρασε ο Πέτρος. Εντούτοις, οφείλω να παρατηρήσω ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος να προσπαθήσει να κατασκευάσει κάτι πέραν  των δυνάμεων του και η ενδεχόμενη αποτυχία να τον απογοητεύσει πλήρως και να τα παρατήσει μια και καλή.  Υπό αυτή την οπτική γωνία η θέση του Πέτρου έχει βάση.

Διατελώ εν τιμή και στην διάθεσή σας για όποια περαιτέρω διευκρίνιση.. (σκωπτικόν)
ΧΔ

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 04, 2010, 06:23:24 μμ »

Πρέπει να ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε κάνει φιλότιμες προσπάθειες άσχετα αν ρεαλιστικά οι τεχνικές του ικανότητες δεν είναι ακόμη επαρκείς  για να φέρει εις πέρας το πόνημα με το οποίο επιθυμεί να καταπιαστεί. ........
Οι άνευ αντικρίσματος έπαινοι και η αποθάρρυνση δεν είναι παιδαγωγικά. Και δεν μας όρισε κανείς παιδαγωγούς της μοντελιστικής κοινότητας. Την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης (μοντελιστικά) των νεωτέρων την αναλαμβάνουμε ορμώμενοι της αγάπης μας και της ανάγκης μας να δούμε τους επερχόμενους καλλίτερους των απερχομένων. Μόνον αυτό νοείται ως πρόοδος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι δεν είναι εύκολη η θεμελίωση της ορθότητας της παρατήρησης/θέσης που εξέφρασε ο Πέτρος. Εντούτοις, οφείλω να παρατηρήσω ότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιος να προσπαθήσει να κατασκευάσει κάτι πέραν  των δυνάμεων του και η ενδεχόμενη αποτυχία να τον απογοητεύσει πλήρως και να τα παρατήσει μια και καλή.  Υπό αυτή την οπτική γωνία η θέση του Πέτρου έχει βάση.

να προσπαθήσω να εξηγήσω τη θέση μου

αναφέρομαι στο συχνό φαινόμενο όπου σε κατασκευές που σου προκαλούν το συναίσθημα που ανέφερε ο Χρήστος, υπάρχουν μόνο μπράβο κλπ

χωρίς ταυτόχρονα κανένας, πέρα από τα μπράβο, να μπαίνει στο κόπο να προσθέσει π.χ. φρόντισε στο επόμενο να στοκάρεις το πλαστικό, να μη σου χτίσει το χρώμα στις φιγούρες, οι θάμνοι να είναι σε κλίμακα

αυτό οδηγεί τον επαινούμενο στο επόμενο διόραμα να επαναλάβει τα ίδια πράγματα με διαφορετικά αντικείμενα - γιατί όχι, αφού εισέπραξε επαίνους;

και να το πάω και πιο μακριά - ένας τρίτος, θεατής του φόρουμ, να σκεφτεί, αφού αρέσει ας κάνω και γω το ίδιο

μακροπρόθεσμα κάποια στιγμή - πχ πηγαίνοντας σε μια έκθεση - σίγουρα θα απογοητευτούν όταν δεν εισπράξουν τους ίδιους επαίνους

Υ.Γ. ο ΚΚ σχολιάζοντας το βάψιμο μιας φιγούρας από κάποιο νεοφώτιστο, "συνέστησε" ότι ένα μπούστο διευκολύνει κάποιον αρχάριο να κατανοήσει τα "μυστικά της τέχνης" από ότι μια 54 mm
για κάποιον που θέλει να κάνει με το "καλημέρα" ένα διόραμα, βοηθάει να κάνει πρώτα ένα όχημα

Υ.Γ. 1 κατά την άποψη μου το φόρουμ είναι πηγή γνώσης και πληροφόρησης για πολλούς που ξεκινάνε ή σκέφτονται να ξεκινήσουν το μοντελισμό - μάλιστα πολλάκις και η μοναδική

ορμώμενοι από την αγάπη μας και την "ανάγκη" μας να δούμε τους επερχόμενους, καλλίτερους των απερχομένων, μάλλον βοηθάει η "υπόδειξη", παρά ο άνευ περιεχομένου έπαινος αποκλειστικά

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 04, 2010, 09:43:53 μμ »
αναφέρομαι στο συχνό φαινόμενο όπου σε κατασκευές που σου προκαλούν το συναίσθημα που ανέφερε ο Χρήστος, υπάρχουν μόνο μπράβο κλπ

χωρίς ταυτόχρονα κανένας, πέρα από τα μπράβο, να μπαίνει στο κόπο να προσθέσει π.χ. φρόντισε στο επόμενο να στοκάρεις το πλαστικό, να μη σου χτίσει το χρώμα στις φιγούρες, οι θάμνοι να είναι σε κλίμακα

αυτό οδηγεί τον επαινούμενο στο επόμενο διόραμα να επαναλάβει τα ίδια πράγματα με διαφορετικά αντικείμενα - γιατί όχι, αφού εισέπραξε επαίνους;

και να το πάω και πιο μακριά - ένας τρίτος, θεατής του φόρουμ, να σκεφτεί, αφού αρέσει ας κάνω και γω το ίδιο

Έτσι όπως το θέτεις τώρα συμφωνώ, ειδικά στο τρίτο (ένας τρίτος, θεατής του φόρουμ, να σκεφτεί, αφού αρέσει ας κάνω και γω το ίδιο) το θεωρώ πολύ πιθανό. Πάντως νομίζω ότι είναι κάπως λεπτή η θέση κάποιου που θα μπει στον κόπο να σχολιάσει τέτοια "λάθη" με τρόπο που να μην θίξει τον μοντελιστή που έχει ποστάρει το δημιούργημά του.
ʼσε που φοβάμαι μήπως άμα ξεπεραστεί το σύνδρομο του "μπράβο/παλαμάκια" φτάσουμε στο άλλο άκρο και "κυκλοφορούμε" με τα φτυάρια επ' ώμου !!! Δεν ξέρω τι από τα δύο θα είναι χειρότερο.

μακροπρόθεσμα κάποια στιγμή - πχ πηγαίνοντας σε μια έκθεση - σίγουρα θα απογοητευτούν όταν δεν εισπράξουν τους ίδιους επαίνους

Αυτό κι΄αν συμβαίνει!.
  Αρκετές φορές έχω ακούσει (από ανθρώπους που συμμετείχαν σε οργανωτική επιτροπή ή ώς κριτές ) ιστορίες για μοντελιστές που στο τέλος των εκθέσεων-διαγωνισμών αρχίζουν την γκρίνια αφού πίστευαν ότι το "αριστούργημά" τους σίγουρα άξιζε κάποια διάκριση.....

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 04, 2010, 11:19:44 μμ »
Είναι πάρα πολύ εύκολο να λες σε κάποιον μόνο μπράβο και να μοιράζεις χειροκροτήματα..

Είναι πάρα πολύ εύκολο μόνο να spamaρεις και να κάνεις χαβαλέ...

Επίσης είναι πάρα πολύ εύκολο μόνο να κριτικάρεις, να κάνεις υποδείξεις, να δίνεις συμβουλές...

Τελικά μάλλον είναι πολύ δύσκολο τα κάνεις όλα μαζί.

Παιδιά νομίζω ότι δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει.. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 04, 2010, 11:33:00 μμ »
Είναι πάρα πολύ εύκολο να λες σε κάποιον μόνο μπράβο και να μοιράζεις χειροκροτήματα..
Είναι πάρα πολύ εύκολο μόνο να spamaρεις και να κάνεις χαβαλέ...
Επίσης είναι πάρα πολύ εύκολο μόνο να κριτικάρεις, να κάνεις υποδείξεις, να δίνεις συμβουλές...
Τελικά μάλλον είναι πολύ δύσκολο τα κάνεις όλα μαζί.
Παιδιά νομίζω ότι δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει.. ::icon_thumright::

Γιάννη, για να το ....τραβήξουμε χωρίς politically correct κουβέντες  :( :( :( :(

ο κανόνας στο φόρουμ είναι να λες μόνο μπράβο και να μοιράζεις χειροκροτήματα..να spamaρεις και να κάνεις χαβαλέ...

δεν είναι εύκολο να κριτικάρεις, να κάνεις υποδείξεις, να δίνεις συμβουλές...

και τελικά αποδείχθηκε, εκ των πραγμάτων, ότι και τρόπος και κόπος, σε πολλές περιπτώσεις ( όχι σε όλες) .........πάνε στο βρόντο

τελικά όποιος ποστάρει στο φόρουμ - ανεξάρτητα από τις εκ των υστέρων δικαιολογίες του τύπου ....το κάνω για το κέφι μου, το μοιράζομαι με τα φιλαράκια μου - αποζητά μόνο τον έπαινο, διαφορετικά θα το κρατούσε ....για τα μάτια του μόνο ( να μη το....βασκάνουν κιόλας  :mrgreen:)

δεν υπάρχει καμιά διαφορά από κάποιον που συμμετέχει σε μια έκθεση- διαγωνισμό
στη περίπτωση της έκθεσης η επιδοκιμασία είναι το μετάλλιο, στο φόρουμ τα επαινετικά σχόλια

τα υπόλοιπα, τα ....ακούω βερεσέ  :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ο "κακός" της παρέας :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 05, 2010, 07:43:06 πμ »
βλέπω ότι συνεχίζεται,
άλλη μια θεωρητική συζήτηση και μάλιστα χωρίς καθόλου φωτο,
για ένα καθόλου θεωρητικό αλλά αντιθέτως άκρως "πρακτικό" αντικείμενο.
εύγε μας
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος lewton

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πειραιας - Κορυδαλλος
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 05, 2010, 09:21:40 πμ »
Δεν βλαπτει και λιγο θεωρεια που και που...

Ας υποθεσουμε οτι ειμαι αρχαριος και φτιαχνω ενα διοραμα - φιγουρα - μοντελο που δεν βλεπεται!
Το ανεβαζω στο φορουμ ολοκληρωμενο (χωρις βηματα κατασκευης) και εισπραττω μαζι με αλλα και καποιες αρνητικες κριτικες.
Παρεξηγουμαι - αποθαρρυνομαι - στραβωνω!!!!

Συμπερασμα: θελω ψυχιατρο να μου πει οτι δεν ειμαι πλεον πενταχρονο!!!

Ας υποθεσουμε οτι βλεπω ενα διοραμα - φιγουρα - μοντελο που εχει ανεβασει καποιος συναδελφος το οποιο επισης δεν βλεπεται.
Τον κριτικαρω με τετοιο τροπο ωστε να καταλαβει οτι πρεπει να βρει αλλη ασχολια και οτι ο μοντελισμος δεν ειναι για τα δοντια του!!!

Συμπερασμα: θελω ψυχιατρο γιατι ειμαι γεματος κομπλεξ!!

Το ειπα και πριν...
Ποσταρουμε και λεμε την γνωμη μας χωρις φοβο και χωρις παθος (παντα στα ορια του επιτρεπτου).
Που ειναι το δυσκολο να το πετυχει καποιος (ενηλικας) αυτο???????

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 05, 2010, 09:47:08 πμ »
Δεν βλαπτει και λιγο θεωρεια που και που...

Ας υποθεσουμε οτι ειμαι αρχαριος και φτιαχνω ενα διοραμα - φιγουρα - μοντελο που δεν βλεπεται!
Το ανεβαζω στο φορουμ ολοκληρωμενο (χωρις βηματα κατασκευης) και εισπραττω μαζι με αλλα και καποιες αρνητικες κριτικες.
Παρεξηγουμαι - αποθαρρυνομαι - στραβωνω!!!!

Συμπερασμα: θελω ψυχιατρο να μου πει οτι δεν ειμαι πλεον πενταχρονο!!!

Ας υποθεσουμε οτι βλεπω ενα διοραμα - φιγουρα - μοντελο που εχει ανεβασει καποιος συναδελφος το οποιο επισης δεν βλεπεται.
Τον κριτικαρω με τετοιο τροπο ωστε να καταλαβει οτι πρεπει να βρει αλλη ασχολια και οτι ο μοντελισμος δεν ειναι για τα δοντια του!!!

Συμπερασμα: θελω ψυχιατρο γιατι ειμαι γεματος κομπλεξ!!

Το ειπα και πριν...
Ποσταρουμε και λεμε την γνωμη μας χωρις φοβο και χωρις παθος (παντα στα ορια του επιτρεπτου).
Που ειναι το δυσκολο να το πετυχει καποιος (ενηλικας) αυτο???????

το σχόλιο μου αναφέρεται σε όσους έχουν άποψη επι παντός επιστητού, ιδίως για ένα πολύ απαιτητικό τομέα  όπως τα διοράματα και η κατασκευή τους,
χωρίς οι ίδιοι να έχουν ρίξει ούτε ....μισό κιλό γύψο καλλιτεχνίας ή μισό μέτρο γυψόγαζα για κατασκευή διοράματος.
τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου έχει δημιουργηθεί  :shock: μακάρι να κάνω λάθος αλλά ....δεν τους μπορώ τους "θεωρητικούς"  :roll:
 :wink:
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Αγριος Αετος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 05, 2010, 11:26:02 πμ »
Ας γράψω κι εγώ το κομμάτι μου...
Στα ελάχιστα μυνήματα που έχω γράψει στο Φόρουμ αυτό, όπου έκανα την παραμικρή κριτική ή υπόδειξη αισθάνομαι ότι πρέπει να απολογηθώ μετά λες και φταίω για κάτι. Δεν είμαι ούτε συγγραφέας, ούτε λογοτέχνης ούτε δημοσιογράφος για να χρησιμοποιήσω υψηλού επιπέδου Ελληνικά ώστε να πω σε κάποιον ότι το μοντέλο που έφτιαξε είναι πατάτα. Νομίζω ότι αφού δε σαρκάζω, βρίζω ή προσβάλω έχω το δικαίωμα να εκφράζομαι όπως γουστάρω και όποιος θέλει την κρατάει την κριτική, όποιος δεν θέλει την πετάει. Δεν πιστέυω ότι πρέπει σ όλους να αρέσει ο μουσακάς και να μην μιλάει κάποιος όταν δεν του αρέσει.
Τουλάχιστον σε τρία μυνήματα μέχρι στιγμής προσφέρθηκα να βοηθήσω και να μοιραστώ σπάνιο υλικό και φωτογραφίες και δεν άκουσα ούτε ένα ευχαριστώ έστω για τον κόπο μου (σε άλλα μυνήματα, ναι, υπήρχαν ευχαριστώ). Ο καθένας λοιπόν μπορεί να έχει παράπονα. Νομίζω ότι στη τελική δεν μπορούμε να ικανοποιούμε τους πάντες. Μπορούμε να ικανοποιούμε κάποιους, μερικές φορές. Το να ψυρίζουμε τη μαιμού απλά μας κόβει χρόνο από το μοντελισμό. 
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 05, 2010, 05:56:11 μμ »

το σχόλιο μου αναφέρεται σε όσους έχουν άποψη επι παντός επιστητού, ιδίως για ένα πολύ απαιτητικό τομέα  όπως τα διοράματα και η κατασκευή τους,
χωρίς οι ίδιοι να έχουν ρίξει ούτε ....μισό κιλό γύψο καλλιτεχνίας ή μισό μέτρο γυψόγαζα για κατασκευή διοράματος.
τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου έχει δημιουργηθεί  :shock: μακάρι να κάνω λάθος αλλά ....δεν τους μπορώ τους "θεωρητικούς"  :roll:
Σ.Σ.

Εγώ πάλι δεν μπορώ τους "πρακτικούς". Αυτούς δηλαδή που ενώ έχουν ρίξει τόνους γύψο σε διοράματα, έχουν φτάξει άπειρα άρματα, αεροπλάνα και φιγούρες αλλά το στοματάκι τους το κρατάνε ερμητικά κλειστό όταν χρειάζεται ή τους ζητείται να βοηθήσουν.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 06, 2010, 07:47:52 πμ »
Εγώ πάλι δεν μπορώ τους "πρακτικούς". Αυτούς δηλαδή που ενώ έχουν ρίξει τόνους γύψο σε διοράματα, έχουν φτάξει άπειρα άρματα, αεροπλάνα και φιγούρες αλλά το στοματάκι τους το κρατάνε ερμητικά κλειστό όταν χρειάζεται ή τους ζητείται να βοηθήσουν.

...καλά κουμάσια είναι κι αυτοί  ::icon_thumright::  :shock: :shock: :shock: :shock:
 :lol:
Σ.Σ.

Tags: