Αποστολέας Θέμα: Gilles Villeneuve Tribute (στην 1/24)!  (Αναγνώστηκε 46340 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
Απ: Gilles Villeneuve Tribute (στην 1/24 και 1/20)!
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 21, 2010, 09:33:55 μμ »
Αχ το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με την 935, όσον αφορά το εσωτερικό. Ευτυχώς δεν είχε το κιτ κινητήρα...

Spoiler (hover to show)

Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 21, 2010, 11:08:42 μμ »
Κλεισε το καπω και ολα θα γινουν ξαφνικα ομορφα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ηδη γινεται οπως λες κι'εσυ αρκετα μεγαλος χαμος με το εσωτερικο απο αυτοκινητο σε αυτοκινητο και χωρις αποκλειστικες φωτο του συγκεκριμενου που σ'ενδιαφερει ειναι δυσκολα τα πραματα.
Keep up the great work
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Ναι το έχω σκεφτεί, δεν μπορώ να πω όχι...
Όπως και να έχει σημαντικό τμήμα της κατασκεύης ενος μοντέλου, αποτελεί η έρευνα γύρω απο αυτό και η αποσαφήνιση των κατασκευαστικών και τεχνολογικών λεπτομερειών.
Βέβαια τα περισσότερα απο αυτά δεν μπορούν να αναπαρασταθούν στην 1/24 (είτε λόγω ικανοτήτων είτε λόγω οτι χάνουν στην εφαρμογή του λόγου χρόνος προς διάθεση :wink: ), αλλά η ικανοποίηση οτι "κατέχεις" το μοντέλο που φτιάχνεις, είναι πολυ σημαντική, νομίζω, για τον μοντελιστή.
Τώρα για τη BMW, μάλλον θα εφαρμοστει μια "μεσοβέζικη" λύση. Κάλυψη αποκρυψη δηλαδή... :mrgreen: :mrgreen:
Όπως και να έχει  το συγκεκριμένο κιτ δεν προσφέρετε για superdetailing, άλλωστε δεν ήταν και ο εξ αρχής σκοπός μου.
Ελπίζω να μην σας απογοητεύσω στην πορεία...
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 21, 2010, 11:12:18 μμ »
Κλείσε καλύτερα το καπό... ::glossa::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 22, 2010, 08:37:45 πμ »
Ρίξε και μια ματιά -αν δεν το έχεις κάνει ήδη- σε αυτό το site.

http://historicracingbmw.blogspot.com/search/label/BMW%20320%20Grp.%205

Αν τίποτα δεν βοηθάει ...κλείσε το καπώ. Αλλωστε κεντρικό άξονα μετάδοσης και διαφορικό δεν μπορείς να βάλεις οπότε....

Πυροσβεστήρα έχει το κιτ??

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 22, 2010, 08:47:16 πμ »
Ρίξε και μια ματιά -αν δεν το έχεις κάνει ήδη- σε αυτό το site.
http://historicracingbmw.blogspot.com/search/label/BMW%20320%20Grp.%205
Αν τίποτα δεν βοηθάει ...κλείσε το καπώ. Αλλωστε κεντρικό άξονα μετάδοσης και διαφορικό δεν μπορείς να βάλεις οπότε....
Πυροσβεστήρα έχει το κιτ??
Ευχαριστώ για την φώτο...
Το πρόβλημα είναι οτι το κιτ δεν δίνει τίποτα άλλο εκτος από το κεντρικό σώμα του κινητήρα...
Απο τα παρελκόμενα στο χώρο του κινητήρα, υπάρχουν μόνο οι θόλοι από τα εμπρος γόνατα τις ανάρτησης και ένα υποτυπώδες εμπρος ψυγείο.
Πίσω, μπρος, αριστερα, δεξία είναι εντελώς κούφιο  :evil:
Αν ναι, πυροσβεστήρα φυσικά και δεν έχει... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 22, 2010, 09:15:12 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα και πάλι με ένα ακόμη μικρό update στην αργή, μέχρι στιγμής, πρόοδο της κατασκευής. Η καθυστέρηση οφείλεται στην μελέτη των φωτογραφιών, που μου προμηθεύσατε, και η συσχέτιση τους με τα αντίστοιχα μέρη του κιτ. Δυστυχώς οι ελλείψεις του κιτ τελικά είναι πάρα πολλές.
Ενδεικτικά αναφέρω την απουσία παρελκομένων στο κινητήρα, απουσία διαχωριστικού καμπίνας-κινητήρα, κενό στο χώρο αριστερά-δεξιά-πίσω-μπροστά στο χώρο του κινητήρα, απουσία πεντάλ, πυροσβεστήρα, ρολμπαρ και φυσικά δισκοφρένων και πίσω ανάρτησης. Αυτά τα λίγα... ::angel_evil::
Έτσι αποφάσισα να καλύψω κάποιες από αυτές τις απουσίες, με την βελτίωση του ρολμπαρ. Το μαύρο τμήμα είναι του κιτ και το άσπρο από ένα παλιό wrc (Toyota ή Lancia)...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Υποτίθεται ότι το είχα μετρήσει και μου έβγαινε οκ...  ::eusa_whistle::Αλλά η τελική δοκιμή ανέδειξε το σφάλμα...  ::eusa_wall::Οπότε το ξύρισα λίγο... :mrgreen: Με την προσθήκη του πίνακα οργάνων, δεν θα φαίνεται η ατασθαλία. :oops:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Είπα να ξεκινήσω την βελτίωση του κινητήρα, με τον ιμάντα. Ο ίδιος ο ιμάντας θα αναπαρασταθεί με ταινία. 
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Τέλος για σήμερα, με την κλασσική, για όσους παρακολουθούν τις κατασκευές μου (σας θαυμάζω για την υπομονή σας  ::cofee_proi::), τεχνική βελτίωσης της ανάρτησης. Η διαφορά είναι ότι ανοίχτηκαν τρύπες για την εφαρμογή των κομματιών. Τίποτα δεν έχει κολληθεί (δουλειά που θα γίνει κατά την συναρμολόγηση της ανάρτησης) ακόμη, και απαιτείται καθάρισμα και τρίψιμο των κομματιών που πρόσθεσα, για να δείξουν ρεαλιστικά.

Ελπίζω να σας άρεσε, η μέχρι τώρα πρόοδος.
Σχόλια και ιδέες, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα...
Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dakota

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Φραπεδούπολη
  • Το μοντελάριν εστί φιλοσοφείν
    • aeroprint.shop
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 23, 2010, 01:22:56 μμ »
Νομίζω τα ελατήρια στην ανάρτηση πρέπει να είναι προοδευτικά.  :mrgreen:

Είμαι πολύ περίεργος πως θα φτιάξεις τον ιμάντα.  ::read2::
Coolantza model-maker

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 23, 2010, 01:52:27 μμ »
Νομίζω τα ελατήρια στην ανάρτηση πρέπει να είναι προοδευτικά.  :mrgreen:
::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Είμαι πολύ περίεργος πως θα φτιάξεις τον ιμάντα.  ::read2::
Με απλη χαρτοταινία... :wink:
Δεν το εφήυρα εγώ, το κάνει ο Kustov οπότε είπα να το εφαρμοσώ.
Δες εδώ, έχει και άλλα χρήσιμα...
http://www.italianhorses.net/Tutorials/Drivebelt/dbelts.htm

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 23, 2010, 01:53:03 μμ »
Νομίζω τα ελατήρια στην ανάρτηση πρέπει να είναι προοδευτικά.  :mrgreen:

::glossa:: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 23, 2010, 02:04:58 μμ »
Παράθεση
Αν σας πει ο overlord ότι, εγώ το έδειξα στον φίλο μου τον Kustov, μην τον πολυπιστέψετε
Εμενα ετσι μου ειπες οταν ειχαμε βγει για καφεδακι.Εχω και τον Πανο (natna) μαρτυρα :twisted: :twisted: :twisted:
Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 23, 2010, 02:49:46 μμ »
Παράθεση
Αν σας πει ο overlord ότι, εγώ το έδειξα στον φίλο μου τον Kustov, μην τον πολυπιστέψετε
Εμενα ετσι μου ειπες οταν ειχαμε βγει για καφεδακι.Εχω και τον Πανο (natna) μαρτυρα :twisted: :twisted: :twisted:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 24, 2010, 09:53:08 μμ »
Φίλοι μου, σας χαιρετώ και πάλι...
Η εβδομάδα ξεκίνησε πολύ δημιουργικά με το βάψιμο των κύριων κομματιών του κιτ.
Όλα τα κομμάτια αφού καθαρίστηκαν από τα σημάδια των καλουπιών, ασταρώθηκαν με grey primer και βάφτηκαν κάποια με μαύρο satin και mat (από Lifecolor - άντε να τελειώσουν να μην τα ξαναχρησιμοποιήσω) και ασημί -  burnt metal (με τα καταπληκτικά alclad)...

Κάποιες ατέλειες διορθώθηκαν και το σασί ξαναβάφτηκε. Σε αυτό το σημείο κολλήθηκε η εμπρός ανάρτηση, και βάφτηκαν, με πινελάκι οι λεπτομέρειες του σασί.
Click to see the original size. Click to see the original size.

Εξαιτίας των ελλείψεων του κιτ, αναγκάστηκα να μακελέψω το μοντέλο δότη μου (μια lancia stratοs stradale), με πεντάλ, δισκόφρενα κλπ. Επίσης με microballons περάστηκε (ίδια τεχνική με το κάθισμα) το τιμόνι.

Εδώ θέλω να θερμoευχαριστήσω τον φίλο Est.1976 (σού είμαι υπόχρεος φίλε :oops:), που με προμήθευσε με νέες ζάντες για το κιτ. Αυτές βάφτηκαν με alclad dural aluminium. Παραθέτω και μια σύγκριση με τις original του μοντέλου.

Τη Δευτέρα έφτασε το πακέτο με το σπρέυ (TS-12 orange) οπότε βιάστηκα (δυστυχώς) να ψεκάσω το μοντέλο. Το σπρέυ  βουτήχτηκε σε ζεστό νερό και περάστηκε ένα χέρι mist coat και δύο χέρια wet coat. To αποτέλεσμα, από άποψη καλυπτικότητας είναι ικανοποιητικό αλλά η βιασύνη μου να ψεκάσω τα δύο χέρια wet coats οδήγησαν στην εμφάνιση έντονου orange peel (όνομα και πράγμα :mrgreen: :mrgreen:).
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Βασικά έπρεπε να ρωτήσω πρώτα, μια και ήταν η πρώτη φορά χρήσης των χρωμάτων σε σπρέυ. ::eusa_wall::  Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα... Το μόνο κάλο ήταν :idea:, ότι ψέκασα την οροφή της, γνωστής, sratos για δοκιμή (δύο χέρια). Οπότε έκανα μια σύντομη δοκιμή sanding (4000, 6000 έως 8000) και εφαρμογή compound στη συνέχεια. Η δουλειά σε γενικές γραμμές έγινε, αλλά το χρώμα ξέβαψε στις ακμές. Στο αμάξωμα της ΒΜW θα πρέπει να είμαι πολύ πιο προσεκτικός και να εφαρμόσω την ελάχιστη δυνατή πίεση κατά το sanding.   
Click to see the original size.

Σχόλια, συμβουλές και ιδέες, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα...
Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 24, 2010, 10:17:45 μμ »
Τωρα που εχεις το σπρεϊ βαψε τη μιση stratos μ'αυτο και την αλλη μιση με το απλο πορτοκαλι που εχεις για να δεις αν και κατα ποσον υπαρχει διαφορα αποχρωσης ουτως ωστε αν ο μη γενοιτο χρειαστει να ξαναβαψεις το αμαξωμα να μην αναγκαστεις να ξαναχρησημοποιησεις το σπρεϊ,αλλα να δουλεψεις με τον αερογραφο σου αν τα δυο χρωματα ταιριαζουν.Αν παλι οχι τωρα που εχεις σημειο αναφορας μπορεις να βγαλεις την αποχρωση σχετικα ευκολα.
Αυτα τα λεω γιατι κι'εγω μη εχωντας δουλεψει χρωμα σε σπρεϊ τα ψιλοφοβαμαι και θα προτιμουσα να βαψω με αερογραφο που τουλαχιστον τον ελεγχω καλυτερα (τρομαρα μου).
Τωρα το orange peel εχω την εντυπωση πως μονο εσυ το βλεπεις,εκτος κι'αν εννοεις κατι που αχνοφαινεται στην μπροστινη κολωνα,αλλα δεν παιρνω κι'ορκο γι'αυτο.

Ααα,βαλε βρε μεγαλυτερες φωτογραφιες,τι ταχεις τα Mpixel?Μας εβγαλες τα ματια.. :shock: :shock: :shock:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 24, 2010, 10:44:45 μμ »
Εγώ πάντως κατέληξα όσον αφορά τα σπρέυ της Tamiya, ότι για να βγούν σωστά πρέπει να ψεκάσεις μόνο ένα πολύ ελαφρύ  mist coat, και μετά δύο κοντινά wet coats. Προσοχή! Μόνο αφού στεγνώσει καλά το πρώτο. Όχι wet on wet (στπ 10 λεπτο δηλ).  

Aν ψεκάσεις πολύ κοντά εκτός από τον κίνδυνο να τρέξει το χρώμα, η πίεση δημιουργεί orange peel.
Αν ψεκάσεις πολύ μακρυά τότε η επιφάνεια βγαίνει σαγρέ.
Δίκοπο μαχαίρι δηλ.

Πάντως το monitor μου δείχνει το πορτοκαλί σου πολύ προς το κόκκινο...
Δε μου πολυμοιάζει για το πορτοκαλί της Jaegermeister στα παλιά αγωνιστηκά

Παρατήρησα ότι σε μεταγενέστερα αγωνιστηκά η απόχρωση σκουραίνει ελαφρώς

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 24, 2010, 11:21:54 μμ »
Ααα,βαλε βρε μεγαλυτερες φωτογραφιες,τι ταχεις τα Mpixel?Μας εβγαλες τα ματια.. :shock: :shock: :shock:

Σόρυ φίλε, λάθος στις ρυθμίσεις τοι photobucket!!!! Ήταν 800Χ600, ενω συνήθως χρησιμοποιώ 1024Χ800. :roll:
Δεν θα ξαναγύνει, μην μου στέλετε κανένα λογαριασμό οφθαλμίατρου  :mrgreen: :mrgreen:

Spoiler (hover to show)
Τα Alclad είναι το κάλυτερο χρώμα που έχω βάψει πότε (η ίδια καλή συμπεριφορά και στον iwata και τον badger), οποιαδήποτε εταιρίας, αποχρωσης, τύπου κλπ.
Και είναι ευκολοχρηστό μια και είναι σωστά αραιωμένο. Στη διαθεση σας για λεπτομέρειες... ( ::spam_emoticon:: Ελπίζω ο αντιπροσωπος να μου κάνει καλύτερη τιμή, μετα απο τόσα καλά λόγια :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:)

Εγώ πάντως κατέληξα όσον αφορά τα σπρέυ της Tamiya, ότι για να βγούν σωστά πρέπει να ψεκάσεις μόνο ένα πολύ ελαφρύ  mist coat, και μετά δύο κοντινά wet coats. Προσοχή! Μόνο αφού στεγνώσει καλά το πρώτο. Όχι wet on wet (στπ 10 λεπτο δηλ).  
Ναι επηρεασμένος από τα zero ψέκασα τα δύο wet coat απανωτά (με 15 λεπτά διαφορά), αλλά, όπως μου επιβεβαίωσε και ο Est, κάτι τέτοιο δεν δουλεύει στα Tamiya σπρέυ...
Πάντως ελπίζω να μην είναι τίποτα που δεν διορθώνεται. Θα δείξει...

Aν ψεκάσεις πολύ κοντά εκτός από τον κίνδυνο να τρέξει το χρώμα, η πίεση δημιουργεί orange peel.
Αν ψεκάσεις πολύ μακρυά τότε η επιφάνεια βγαίνει σαγρέ.
Δίκοπο μαχαίρι δηλ.

Είναι καθαρά θέμα εξάσκησης... Η πολύ θεωρία, εδώ, δεν βοηθάει...
Next time... ::icon_thumright::

Πάντως το monitor μου δείχνει το πορτοκαλί σου πολύ προς το κόκκινο...
Δε μου πολυμοιάζει για το πορτοκαλί της Jaegermeister στα παλιά αγωνιστηκά

Πάνο είναι καθαρά θέμα φωτισμού... Πορτοκαλί είναι, αλλά είχα τη λάμπα απο πάνω όταν έβγαλα την φώτο... Δεν το έχω το θέμα, ξέρεις...
Εξάλου το Ts12 υποτίθεται οτι είναι ειδικό για αυτό το σκοπό...

ΥΓ. Το μοντέλο δεν θα γίνει Jaegermeister, μη το ξεχνάτε  :wink:
Επίσης δεν ξέρω κατα πόσο το συγκεκριμένο αμάξι ήταν πορτοκαλί Jaegermeister, η κάτι άλλο... Δεν υπάρχει πέριπτωση να βρώ τι ακριβώς είναι...
Οπότε μην τρελένεσαι ρε φίλε... Μοντελισμός είναι ... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 24, 2010, 11:39:09 μμ »
"Οπότε μην τρελένεσαι ρε φίλε... Μοντελισμός είναι ... "

XA XA XA XAX AAX XA XAA A
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  ::eusa_dance:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 25, 2010, 12:39:45 πμ »
Παράθεση
Οπότε μην τρελένεσαι ρε φίλε... Μοντελισμός είναι ...
:lol: :lol: :lol: :lol: Κοιτα ποιος μιλαει και τι ελεγε πριν 3 μερες:
Παράθεση
Όπως και να έχει σημαντικό τμήμα της κατασκεύης ενος μοντέλου, αποτελεί η έρευνα γύρω απο αυτό και η αποσαφήνιση των κατασκευαστικών και τεχνολογικών λεπτομερειών.
Βέβαια τα περισσότερα απο αυτά δεν μπορούν να αναπαρασταθούν στην 1/24 (είτε λόγω ικανοτήτων είτε λόγω οτι χάνουν στην εφαρμογή του λόγου χρόνος προς διάθεση, αλλά η ικανοποίηση οτι "κατέχεις" το μοντέλο που φτιάχνεις, είναι πολυ σημαντική, νομίζω, για τον μοντελιστή.
Μην τρελενεσαι ρε φιλε....Μοντελισμος ειναι.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Νασαι καλα ρε Γιωργο,μου'φτιαξες τη βραδυα. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 25, 2010, 01:01:11 πμ »
Παράθεση
Οπότε μην τρελένεσαι ρε φίλε... Μοντελισμός είναι ...
:lol: :lol: :lol: :lol: Κοιτα ποιος μιλαει και τι ελεγε πριν 3 μερες:
Παράθεση
Βέβαια τα περισσότερα απο αυτά δεν μπορούν να αναπαρασταθούν στην 1/24 (είτε λόγω ικανοτήτων είτε λόγω οτι χάνουν στην εφαρμογή του λόγου χρόνος προς διάθεση, αλλά η ικανοποίηση οτι "κατέχεις" το μοντέλο που φτιάχνεις, είναι πολυ σημαντική, νομίζω, για τον μοντελιστή.
Μην τρελενεσαι ρε φιλε....Μοντελισμος ειναι.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Νασαι καλα ρε Γιωργο,μου'φτιαξες τη βραδυα. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Προφανώς αυτο δεν ισχύει για μένα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:, για τον Πάνο μιλούσα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΥΓ. Χαίρομαι να σας φτιάχνω την διάθεση... :wink:
::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dakota

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Φραπεδούπολη
  • Το μοντελάριν εστί φιλοσοφείν
    • aeroprint.shop
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 26, 2010, 01:52:01 μμ »
Το ίδιο πρόβλημα είχα με το σπρέι της Tamiya και χωρίς να το ζεστάνω με μπεν μαρί.  :mrgreen:
ακολούθησα την ίδια τακτική με σένα.

Με το σπρέι της Humbrol δεν αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα. Ανάμεσα όμως στα 2 υγρά χέρια το άφηνα να στεγνώσει ένα 24ώρο. Δεν ξέρω αν έχει σημασία, αλλά έτσι και αλλιώς δουλεύω πολύ χαλλλλαρα.  ::glossa::
Coolantza model-maker

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 27, 2010, 12:45:43 πμ »
Σας χαιρετώ και πάλι με το τελευταίο update μέχρι τις γιορτές, μια αυτή τη χρονική περίοδο θα απομακρυνθώ από το πάγκο εργασίας μου...  :(
Αφού, το χρώμα στέγνωσε 2-3 μέρες, ξεκίνησα το τρίψιμο με micromesh 4000, 6000 και 8000 και γυάλισμα με Τamiya compound.

Πάνο είχες δίκαιο για τις φώτο ::icon_thumright::, οπότε δοκίμασα μία σε διαφορετικό background γιατί όντως βγαίνει πολύ κοκκινουλί...
Click to see the original size.

Στο ενδιάμεσο έβαλα κανά δύο καλωδιάκια στο μοτέρ και έκανα και ένα wash...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ελπίζω να σας άρεσε, η μέχρι τώρα πρόοδος.
Σχόλια, συμβουλές και ιδέες, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα...
Καλή μεγάλη εβδομάδα σε όλους και καλές γιορτές με υγεία και οικογενειακή ευτυχία...

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 27, 2010, 10:59:00 μμ »
Τί να πώ Γιώργο...

Καλύτερα να προγραμματίσεις αγορά άλλης μηχανής. Ότι θέλει κάνει... ::glossa::

Καλές γιορτές να έχουμε και να τα πούμε και από κοντά.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 28, 2010, 11:59:08 μμ »
Τί να πώ Γιώργο...
Καλύτερα να προγραμματίσεις αγορά άλλης μηχανής. Ότι θέλει κάνει... ::glossa::
Καλύτερα να προγραμματίσω την αλλάγη χειριστή της  μηχανής.  :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 31, 2010, 01:57:49 μμ »
Αγαπητοι μου φίλοι καλημέρα...
Μια και βρίσκομαι μακρια από τον πάγκο εργασίας μου και δεν μπορώ να συνεχίσω με την BMW, είπα να οργανώσω τα αρχεία στο Η/Υ μου.
Οπότε είπα να μοιραστώ μαζί σας, έτσι σαν Πασχαλινό δωράκι ::glossa::, τα αρχεία μου σχετικά με τις αυτοκινιτιστικές μοντελιστικές τεχνικές.
Οπωσδήποτε κάποια, τα περισσότερα μάλλον, θα τα έχετε δει, αλλά προσπάθησα να τα οργανώσω σε κατηγόριες.
Ελπίζω νας σας άρεσε η ιδέα και να σας φανούν χρήσιμα.

https://www.yousendit.com/download/bFFNdFdTTk1CSnBjR0E9PQ

Προσοχή! Η υπηρεσία διατηρεί το αρχείο για 7  μέρες ή 100 κατεβάσματα... Οπότε βιαστείτε  :mrgreen:

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους !  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 31, 2010, 02:25:43 μμ »
Παράθεση
Η υπηρεσία διατηρεί το αρχείο για 7  μέρες ή 100 κατεβάσματα
99....

Α ρε,πως φαινονται οι παντρεμενοι,αντι να κανει super detailing σε κανα κοκορετσι καθεται κι'ανεβαζει αρχεια στο ιντερνετ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Χωρις πλακα τωρα,ο ογκος της δουλειας αλλα και η ποιοτητα της ειναι απιστευτη...Ο τρελος καθησε και μαζεψε ολα αυτα τα αρχεια,τα μετετρεψε σε pdf για να ειναι ευχρηστα,τα ταξινομησε σε φακελους,και τα ανεβασε για ολους εμας.... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γιωργο ειλικρινα επαθα πλακα με το μεγεθος και την ποιοτητα της δουλειας.Το ευχαριστω ειναι πολυ λιγο,πραγματικα..
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Με την ευκαιρια καλο Πασχα κι'απο μενα σε ολους.

Αααα,και κατεβαστε το ΑΜΕΣΩΣ!!!!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 31, 2010, 02:44:15 μμ »
98  :mrgreen:

Γιώργο, κυριολεκτικά δεν παίζεσαι, έχεις κάνει φοβερή δουλειά. Σ'ευχαριστούμε και εύχομαι κι εγώ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.  ::salut::

Tags: