Αποστολέας Θέμα: Kαλησπερα απο ενα αρχάριο τρενακια  (Αναγνώστηκε 23356 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: Kαλησπερα απο ενα αρχάριο τρενακια
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 08:30:31 μμ »
Συμφωνώ Θοδωρή.

όσο κι' αν φαντάζει οξύμωρο , (και το είχα αναφέρει πιο πάνω) εάν έχεις σκοπό να ασχοληθείς σοβαρά, μπορεί να είναι καλύτερο να αγοράσεις ένα πολύ οικονομικό ψηφιακό starter, αφού πρακτικά θα κρατήσεις μόνο μηχανή,βαγόνια και γραμμές (αφού τις "γδύσεις" από αυτήν την πλαστική αηδία που υπάρχει δίκην ballast....)

Απλώς ο φίλος μας από την Θήβα, έβαλε κάποιες παραμέτρους (decoder ήχου) κλπ., που ανεβάζουν την αρχική τιμή!

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 09:07:47 μμ »
Απλα καταλαβαινω τη θεληση για ηχο. Δινει ζωη στην κινηση  :lol:
Για μενα ειναι καλυτερα 300-330 για μια μηχανη με ηχο  :mrgreen:  60 ευρω 4 βαγονακια 150 ευρω flex γραμμες με 5 κλειδια που σε καλυπτουν για μια μικρη μακετα χωρις δεσμευση του σετ, και απο εκει ενα ψηφιακο συστημα απο 100 ευρω πχ roco, η κανα 200+ για ενα πχ lenz.
Δηλαδη καπου στα 750 με πιο ολοκληρωμενο συστημα γραμμων και ψηφιακου συστηματος.

Αποσυνδεδεμένος giannis400

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 21, 2010, 01:25:10 πμ »
Απλα καταλαβαινω τη θεληση για ηχο. Δινει ζωη στην κινηση  :lol:
Για μενα ειναι καλυτερα 300-330 για μια μηχανη με ηχο  :mrgreen:  60 ευρω 4 βαγονακια 150 ευρω flex γραμμες με 5 κλειδια που σε καλυπτουν για μια μικρη μακετα χωρις δεσμευση του σετ, και απο εκει ενα ψηφιακο συστημα απο 100 ευρω πχ roco, η κανα 200+ για ενα πχ lenz.
Δηλαδη καπου στα 750 με πιο ολοκληρωμενο συστημα γραμμων και ψηφιακου συστηματος.
καλημέρα φίλε, καλημέρα σε όλους, αυτα που λές σε αυτο το post μου φαινονται πολυ καλα, και στα χρήματα εχω αποφασίσει να ξοδέψω μέχρι 1000 ευρω για να ξεκινήσω με κάτι καλό!
Εδω σας παραθετω το τραπέζι που εφτιαξα πριν  2 μέρες με διαστάσεις 1,80 χ 1,20 me 16mm mdf.
Το 1,20 μόνο μου έρχετε κάπως, θα προτιμουσα 1,10, αλλα ποιο πάνω μου είπατε οτι το ελάχιστο για H0 κλιμακα ειναι 1,50 χ 1,20, οπότε δεν με παίρνει να
κόψω με την σέγα τo 1,20μ σε 1,10μ λέτε?

το mdf ειναι πάνω σε ένα κοντραπλακε θαλάσης που το έχω βιδώσει κανόνικα στο σιδερένιο πλαισιο που βλέπετε φτιάχνοντας ένα πολυ ωραιο λουστραρισμένο τραπέζι  90 χ 1,60μ, το mdf θα το βίδωσω με ένα
μεγάλο  μεντεσε Πάνω στο μεταλικο πλαίσιο του τραπεζιου.. οπου θα σηκώνετε σε 45μοιρες γωνια και θα με βοηθάει αυτο φτιάχνοντας το διόραμα..θα υπάρχη χώρος και για τα καλώδια αφου ο μεντεσες θα αφήνει κενο μισο εκατοστο, και το καλοκαίρι που δεν θα ασχολουμε και πολυ με το τρενακι... θα ξεβιδώνο το mdf δλδ το διόραμα και θα το βάζω κάπου αλλου, σε κάποια αποθήκη ίσως για να μη το χαλάσει ο μικρος.
Θα το δειτε σε λίγες μέρες που θα τελειώσει  :wink:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 16, 2010, 12:13:39 μμ »
Να περιμένω να πάρω την μηχανη τα βαγονια και τις γραμμες (θα τα αγοράσω αυτα πρωτο 10μερο του δεκεμβριου), και αφου στήσω τις γράμμες μετά να φτιαξω  την μακέτα (βουνα δρομους σπιτακια κλπ), ετσι δεν ειν αι το σωστο.

Κανα οδηγο μακέτας στο net?
Για τα βουνα να πάρω μπλε φελιζολ και αφου το κώψω μετα να ρίξ φύλλα εφημερίδαςπάνω και να τα βάψω?
Γρασιδι για χωραφιανα παρω ενα ειδος χαρτόνιου που μου ειπαν και να το βαψω?
Σε ποια μαγαζια πουλουν  τετοια ειδη  (πινελα χαρτονια μπογιές)  να αγοράσω? ή δεν συνφερει απο αυτα τα μαγαζια
καλη εβδομάδα  :)
Διαστάσεις οπως ειπα και ποιο πάνω 1,80Χ1,20

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 03:02:33 μμ »
Κατέβηκα Αθήνα-ιποκράτους την παρασκευη για να κανω μια γύρα στα τρεναδικα.. μονο που δεν ειχα πολυ χρονο επειδη ειχα και κατι αλλες δουλειες, ειχα 1 ωρα διαθεσιμη.
Μπηκα σε ενα μικρο μαγαζακι του κυριου Δημ.Παγωνη ο οποιος απ οτι μου ειπε ξεκινησε ως μοντελιστης και μετα ανοιξε το μαγαζι, μου ειπε οτι εχει κανει πολλα μαστορακια οι οποιοι
εχουν ανοιξει μαγαζια τωρα.
Το  θεμα ειναι οτι αυτο εχει στο μαγαζι του μόνο την εταιρεια ΡΙΚΟ, ηταν πολυ εξηπηρετικος και προσφερθηκε να κάτσουμε στον υπολογιστη του να μου φτιάξει την γραμολογια οπως θελω με 240ευρω ενα start set me ηχο και καπνό... τα οποια απ οτι μου ειπε θα τα εβαζε αυτος μετα σαν εξτρα μεσα στην τιμη που ειπα, θα τα έπαιρνα  δλδ κομπλε με 240 ευρω .Η αληθεια ειναι οτι το start set που μου εδειξε μου φάνηκε καπως φθηνιαρικο και χαμηλης ποιοτητας και λεπτομεριας, το ίδιο και κατι αλλες μηχανες ψηφιακες που μου εδειξε (μόνο ΡΙΚΟ ειχε οπως ειπα πριν ) .
και τωρα ερχομαι στο μήνυμα  του φιλου θεοδωρου -railway  ::salut:: ston πατριωτη μου koutsou
Παράθεση
Ακομη να κανω μια κριτικη για την piκο. Δεν ειναι οτι καλυτερο οσο αφορα την ποιοτητα. Το ψηφιακο της ειναι μονο για να κινεις της μηχανες, και δεν μπορει να ρυθμιζει της ιδιοτητες της κινησης.Δηλαδη πχ πιο αργη επιταχυνση η επιβραδυνση, να πειραξεις της ιδιοτητες του μοτερ για να πετυχεις καλυτερη και ομαλοτερη κινηση,κτλ.
Κατα την γνωμη μου μην τοποθετησεις χρηματα σε αυτην.
και ταυτιζομαι απολυτα με την αποψη του θεοδωρου, με 150 ευρω παραπανω πιστευω οτι θα επερνα πολυ καλητερο απ οτι προτεινε ο κυριος δημητρης.
Επειδη με επιασε στην κουβεντα για μια ωρα περιπου δε προλαβα να πάω σε αλλο μαγαζι να δω κατι αλλο, διπλα ακριβως ειναι ο καλφακης--- ιποκρατους 69.
Ηταν 9 η ωρα και τα μαγαζια εκλεισαν οταν βγηκα απο το μαγαζι του κυριου δημητρη.
Θεοδωρε θα κανονισουμε αυτο που ειχαμε πει πριν κατι εβδομαδες.

Αποσυνδεδεμένος ppantos

• Scale 1/48
  • *
    • My channel
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 30, 2010, 06:06:07 μμ »
http://www.roco.cc/produkteshop/katalog-herbstwinter-2010/english.html

σελιδες 25-35 αρκετα ενδιαφεροντα starter sets.

Οι προτεινομενες τιμες της εταιρειας στην αγορα ειναι συνηθως χαμηλοτερες.

Αποσυνδεδεμένος ppantos

• Scale 1/48
  • *
    • My channel

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #58 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 09:05:58 πμ »
@ giannis400>>Γραμμολογία για ΡΙΚΟ έχει και το site της .Δεν χρειάζεται να κάτσεις στο μαγαζί να το φτιάξετε. Κάντο στην άνεση του σπιτιού σου. Οντως το digital starter set PIKO δεν έχει πολλές δυνατότητες αλλά με ενα INTELLIBOX Uhlenbrock κάνεις παπάδες.........Κοστίζει όμως.
Οσο για ......πιότητα ......(που'λεγε κάποιος) νομίζω οτι η ΡΙΚΟ υπολείπεται των άλλων κατασκευαστών,με εξαίρεση κανα δυο μοντέλα,αλλά είναι οτι πρέπει για παιχνίδι (oops.. απαγορευμένη λέξη-ΟΧΙ για 'μένα).
Τώρα η "κακή" ερώτηση :mrgreen: : Τι έμαθες όση ώρα ήσουν στο μαγαζάκι ?
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #59 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 10:17:11 πμ »
@ giannis400>>Οσο για ......πιότητα ......(που'λεγε κάποιος) νομίζω οτι η ΡΙΚΟ υπολείπεται των άλλων κατασκευαστών,με εξαίρεση κανα δυο μοντέλα,αλλά είναι οτι πρέπει για παιχνίδι.
Ναι, έχει κάποια μοντέλα καλής ποιότητος αλλά η πλειονότης είναι κάτω του μετρίου.Τίμια προσπάθεια πάντως ανάμεσα στους κολοσσούς...

@ giannis400>>Τώρα η "κακή" ερώτηση :mrgreen: : Τι έμαθες όση ώρα ήσουν στο μαγαζάκι ?

....Ότι έχει κάνει πολλά ..."μαστοράκια"...., ο αρχιμάστορας..... :lol:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 09:27:56 μμ »
@ giannis400>>Γραμμολογία για ΡΙΚΟ έχει και το site της .Δεν χρειάζεται να κάτσεις στο μαγαζί να το φτιάξετε. Κάντο στην άνεση του σπιτιού σου. Οντως το digital starter set PIKO δεν έχει πολλές δυνατότητες αλλά με ενα INTELLIBOX Uhlenbrock κάνεις παπάδες.........Κοστίζει όμως.
Οσο για ......πιότητα ......(που'λεγε κάποιος) νομίζω οτι η ΡΙΚΟ υπολείπεται των άλλων κατασκευαστών,με εξαίρεση κανα δυο μοντέλα,αλλά είναι οτι πρέπει για παιχνίδι (oops.. απαγορευμένη λέξη-ΟΧΙ για 'μένα).
μου είπε οτι το mdf που δείχνω στην φωτογραφια των 15mm ειναι πολυ χοντρό και δεν κάνει για μακετα, υποστιριξε οτι πρεπει να ειναι ειδη 30 κιλα το 1,20Χ1,80 και με τους γυψους και τα αλλα υλικα που θα βάλω πάνω για την μακετα θα ανεβει πολυ το βάρος και θα ειναι πολυ δυσκινητο και οχι ευχρηστο.Ακομα ειπε οτι δεν βολευει στις καλοδιώσεις το συγκεκριμενο.
Πρότεινε κοντρα πλακε θαλάσης  4χιλιοστων και να φτιαξω τελαρο απο κατω χωρίζοντας το σε 3 κοματια.
Ακομα μου ειπε οτι μπορω να βάλω ρελεδακια στην γραμμολογια, μπορω να κανω διαβαση σε σχημα σταυρου αλλα θελει πολλα πράγματα για να πετυχη (αυτο το ρωτησα εγω πρωτα). Μου ειπε οτι εκεινη την ημέρα απο το πρωϊ εφτιαχνε μια μακετα 5μΧ5μ για το big brother  sto τηλεοπτικο σταθμο του ALPHA, μου εδειξε και κατι φωτογραφίες... (τον κουτσομπόλεψα τον ανθρωπο  :oops:).
Μου ειπε ακομη οτι στις αναλογικες γραμμες αυξομοιονεις το ρευμα παράλληλα με την κινηση της μηχανης ενω στις ψηφιακες οχι ( στις ψηφιακες η ταση στις γραμμες ειναι σταθερη και στο μεγιστο μου ειπε) ακομη ειπε οτι στις ψηφιακες μετατρεπετε το σημα μέσω ενος decoder και ρυθμιζετε η κινηση... εκεινη την στιγμη μας διεκοψε ενα τηλεφωνημα και μετα ξεχασα να τον ρωτησω κατι πανω σε αυτο οποτε το ρωτω σε εσας,... ασυρματα παιρνει το σημα για την κινηση της μηχανης ο decoder της  ή μέσω των γραμμων?
προσεφερε καλλες τιμες και θα ηθελα να τον βοηθησω με αγορες απο αυτων, αλλα με χαλασε το μονοπωλιο της pico.
τωρα οσο για τα μαστορακια τι να πω βρε παιδια, δεν ξερω δεν απαντω  :?:
πως δινε

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 12:08:10 πμ »
....μου είπε οτι το mdf που δείχνω στην φωτογραφια των 15mm ειναι πολυ χοντρό και δεν κάνει για μακετα, Σωστά, είναι πολύ βαρύ
υποστιριξε οτι πρεπει να ειναι ειδη 30 κιλα το 1,20Χ1,80 και με τους γυψους και τα αλλα υλικα που θα βάλω πάνω για την μακετα θα ανεβει πολυ το βάρος και θα ειναι πολυ δυσκινητο και οχι ευχρηστο. Σωστά επίσης, εκτός εάν κάνεις την κατασκευή τροχήλατη.
Ακομα ειπε οτι δεν βολευει στις καλοδιώσεις το συγκεκριμενο.Δεν είναι εκεί το θέμα, διότι εάν βάλεις δωδεκάρι (που τόσο πρέπει να βάλεις , για στοιχειώδη αντοχή ) θα "κερδίσεις" 3 χιλιοστά (σιγά τα λάχανα...) . Το θέμα είναι ότι το MDF είναι βαρύ.Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν το -ελαφρύτερο αλλά ακριβότερο- καπλάζ.
Πρότεινε κοντρα πλακε θαλάσης 4χιλιοστων και να φτιαξω τελαρο απο κατω χωρίζοντας το σε 3 κοματια.Σωστά όλα εκτός του πάχους που κρίνω ότι είναι ελάχιστο...Για το τελάρο επίσης σωστό αλλά τα κομμάτια είναι ανάλογα του μεγέθους της μακέτας.( συνήθως τα φτιάχνεις 50 χ 50 εκατοστά)
Ακομα μου ειπε οτι μπορω να βάλω ρελεδακια στην γραμμολογια, μπορω να κανω διαβαση σε σχημα σταυρου αλλα θελει πολλα πράγματα για να πετυχη (αυτο το ρωτησα εγω πρωτα). Οι επάλληλες συνδέσεις (για κλειδιά , φανάρια και stop points ) με ρελεδάκια είναι τίγκα στην καλωδίωση...και αυτό σημαίνει κόστος...
Μου ειπε οτι εκεινη την ημέρα απο το πρωϊ εφτιαχνε μια μακετα 5μΧ5μ για το big brother  sto τηλεοπτικο σταθμο του ALPHA, μου εδειξε και κατι φωτογραφίες... (τον κουτσομπόλεψα τον ανθρωπο  :oops:).
Εάν αρέσει στην Κορομηλά και στους υπόλοιπους εγκλεισμένους Αυστραλοπίθηκους αυτό το πράγμα ....εμένα δεν μου πέφτει λόγος... :mrgreen:
Μου ειπε ακομη οτι στις αναλογικες γραμμες αυξομοιονεις το ρευμα παράλληλα με την κινηση της μηχανης ενω στις ψηφιακες οχι ( στις ψηφιακες η ταση στις γραμμες ειναι σταθερη και στο μεγιστο μου ειπε) ακομη ειπε οτι στις ψηφιακες μετατρεπετε το σημα μέσω ενος decoder και ρυθμιζετε η κινηση... σωστά...εκεινη την στιγμη μας διεκοψε ενα τηλεφωνημα ήταν από το big brother, διότι είχε εκτροχιαστεί  ένα βαγόνι...και μετα ξεχασα να τον ρωτησω κατι πανω σε αυτο οποτε το ρωτω σε εσας,... ασυρματα παιρνει το σημα για την κινηση της μηχανης ο decoder της  ή μέσω των γραμμων?Μέσω των γραμμών η μηχανή, αλλά το σύστημα (κεντρική μονάδα, ενισχυτής κλπ) μπορεί να διαχειρίζεται ασυρμάτως.(Η Piko, το έχει αυτό το σύστημα, όπως και άλλες εταιρείες.)προσεφερε καλλες τιμες και θα ηθελα να τον βοηθησω με αγορες απο αυτων, αλλα με χαλασε το μονοπωλιο της pico.
Δεν γνωρίζω για τις τιμές.Μπορείς να κάνεις συγκριτικό αγορών από το εξωτερικό και να κρίνεις.Ακόμα και λίγο ακριβότερος να είναι ψώνισε από εδώ (τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία στα προϊόντα που έρχονται Ελλάδα -διότι πολλά δυσεύρετα δεν τα βλέπει το Ελληνικόν φως...-. Το μονοπώλιο της PIKO , μην σε χαλάει , διότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα κατάστημα τραίνων με την Γερμανική μορφή , παρά μόνο αντιπρόσωποι , που πουλάνε και υποστηρίζουν την εταιρεία τους.Πάνω σ' αυτό να είσαι επιφυλακτικός και να κάνεις τις αγορές σου μετά από κάποια στοιχειώδη έρευνα.
τωρα οσο για τα μαστορακια τι να πω βρε παιδια, δεν ξερω δεν απαντω  :?:
..και εγώ δεν ξέρω αλλά μ' αρέσει η ατάκα , διότι έχει λίγο από : "..τους έμαθα την τέχνη και τους έκανα γαμπρούς...", "...όταν έφτιαχνα εγώ βράχια και τούνελ , η Ακρόπολη ήταν στα μπετά..." και άλλα ωραία...

Να είσαι καλά,

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 08:50:56 πμ »
μου είπε οτι το mdf που δείχνω στην φωτογραφια των 15mm ειναι πολυ χοντρό και δεν κάνει για μακετα, υποστιριξε οτι πρεπει να ειναι ειδη 30 κιλα το 1,20Χ1,80 και με τους γυψους και τα αλλα υλικα που θα βάλω πάνω για την μακετα θα ανεβει πολυ το βάρος και θα ειναι πολυ δυσκινητο και οχι ευχρηστο.Ακομα ειπε οτι δεν βολευει στις καλοδιώσεις το συγκεκριμενο.
Πρότεινε κοντρα πλακε θαλάσης  4χιλιοστων και να φτιαξω τελαρο απο κατω χωρίζοντας το σε 3 κοματια.
Ακομα μου ειπε οτι μπορω να βάλω ρελεδακια στην γραμμολογια, μπορω να κανω διαβαση σε σχημα σταυρου αλλα θελει πολλα πράγματα για να πετυχη (αυτο το ρωτησα εγω πρωτα). Μου ειπε οτι εκεινη την ημέρα απο το πρωϊ εφτιαχνε μια μακετα 5μΧ5μ για το big brother  sto τηλεοπτικο σταθμο του ALPHA, μου εδειξε και κατι φωτογραφίες... (τον κουτσομπόλεψα τον ανθρωπο  :oops:).
Μου ειπε ακομη οτι στις αναλογικες γραμμες αυξομοιονεις το ρευμα παράλληλα με την κινηση της μηχανης ενω στις ψηφιακες οχι ( στις ψηφιακες η ταση στις γραμμες ειναι σταθερη και στο μεγιστο μου ειπε) ακομη ειπε οτι στις ψηφιακες μετατρεπετε το σημα μέσω ενος decoder και ρυθμιζετε η κινηση... εκεινη την στιγμη μας διεκοψε ενα τηλεφωνημα και μετα ξεχασα να τον ρωτησω κατι πανω σε αυτο οποτε το ρωτω σε εσας,... ασυρματα παιρνει το σημα για την κινηση της μηχανης ο decoder της  ή μέσω των γραμμων?
προσεφερε καλλες τιμες και θα ηθελα να τον βοηθησω με αγορες απο αυτων, αλλα με χαλασε το μονοπωλιο της pico.
τωρα οσο για τα μαστορακια τι να πω βρε παιδια, δεν ξερω δεν απαντω  :?:
πως δινε

Πολλά έμαθες :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Αφού ξεκινήσατε απο το Α(Alpha) την επόμενη φορά θα μάθεις το Β(Big Brother), μέχρι να αγοράσεις .......και μετά..........αντε γειά.
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος ppantos

• Scale 1/48
  • *
    • My channel
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 11:46:56 πμ »
Model Railroader Roco Digital train set review

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 01:49:25 μμ »
Απιστευτες οι πορτες των βαγονιων  με τους ηχους! Θα μας βαλουν σε εξοδα παλι...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 07:46:40 μμ »
Παράθεση
Ακομα ειπε οτι δεν βολευει στις καλοδιώσεις το συγκεκριμενο.Δεν είναι εκεί το θέμα, διότι εάν βάλεις δωδεκάρι (που τόσο πρέπει να βάλεις , για στοιχειώδη αντοχή ) θα "κερδίσεις" 3 χιλιοστά (σιγά τα λάχανα...) . Το θέμα είναι ότι το MDF είναι βαρύ.Οι Γερμανοί χρησιμοποιούν το -ελαφρύτερο αλλά ακριβότερο- καπλάζ.
Πρότεινε κοντρα πλακε θαλάσης 4χιλιοστων και να φτιαξω τελαρο απο κατω χωρίζοντας το σε 3 κοματια.Σωστά όλα εκτός του πάχους που κρίνω ότι είναι ελάχιστο...Για το τελάρο επίσης σωστό αλλά τα κομμάτια είναι ανάλογα του μεγέθους της μακέτας.( συνήθως τα φτιάχνεις 50 χ 50 εκατοστά)
θα βάλω κόντρα πλακέ θαλασης 4 ή 8χιλιοστα και θα το τελαροποιησω απο κάτω... το 1.80Χ1.20 θα το χωρίσω δια 4 με το τελάρο, δλδ 90cmX60cm το κάθε κοματι

Παράθεση
Μου ειπε οτι εκεινη την ημέρα απο το πρωϊ εφτιαχνε μια μακετα 5μΧ5μ για το big brother  sto τηλεοπτικο σταθμο του ALPHA, μου εδειξε και κατι φωτογραφίες... (τον κουτσομπόλεψα τον ανθρωπο  :oops:).
Εάν αρέσει στην Κορομηλά και στους υπόλοιπους εγκλεισμένους Αυστραλοπίθηκους αυτό το πράγμα ....εμένα δεν μου πέφτει λόγος... :mrgreen:
:D :D :D :D :lol:

Παράθεση
Δεν γνωρίζω για τις τιμές.Μπορείς να κάνεις συγκριτικό αγορών από το εξωτερικό και να κρίνεις.Ακόμα και λίγο ακριβότερος να είναι ψώνισε από εδώ (τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου φιλοσοφία στα προϊόντα που έρχονται Ελλάδα -διότι πολλά δυσεύρετα δεν τα βλέπει το Ελληνικόν φως...-. Το μονοπώλιο της PIKO , μην σε χαλάει , διότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα κατάστημα τραίνων με την Γερμανική μορφή , παρά μόνο αντιπρόσωποι , που πουλάνε και υποστηρίζουν την εταιρεία τους.Πάνω σ' αυτό να είσαι επιφυλακτικός και να κάνεις τις αγορές σου μετά από κάποια στοιχειώδη έρευνα.
Δεν με ενοχλεί το μονοπώλιο της pico που ειχε στο καταστημα του ο κύριος, η ποιοτητα κατασκευης της συγκεκριμένης εταιρειας με ενόχλησε και η εμφανιση των μηχανων... δεν με ικανοποιησε. To ROCO  μοντέλο του PPANTOS μου αρεσει αρκετα.Φαντάζομαι απο εξωτερικο θα πρέπει να το παραγειλει οποιος το ποθεί.Αυτο σαν κεραια που ανεβοκατεβαινει στην μηχανη στην αρχη του βιντεο του ppantos τι ειναι?  
Παράθεση
τωρα οσο για τα μαστορακια τι να πω βρε παιδια, δεν ξερω δεν απαντω  :?:
..και εγώ δεν ξέρω αλλά μ' αρέσει η ατάκα , διότι έχει λίγο από : "..τους έμαθα την τέχνη και τους έκανα γαμπρούς...", "...όταν έφτιαχνα εγώ βράχια και τούνελ , η Ακρόπολη ήταν στα μπετά..." και άλλα ωραία...
σωστο    ::icon_thumright::
Παράθεση
Να είσαι καλά,
:wink:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 08:02:48 μμ »
Model Railroader Roco Digital train set review

τι τιμη εχει αυτο το start set?
επισης μου αρεσει και αυτο,  http://www.mthtrains.com/content/80-3180-1 το οποιο το ειδα στην σελιδα που εψαξα για το roco που μου εδειξες.Μια ερωτηση για το roco, κορτσαρει και αυτο τα βαγονια οπως η δευτερη μηχανη του βιντεο?
Και αυτο δεν ξέρω τι τιμη εχει, δε μπορω να βρω τι τιμη εχει...
Υ.Γ:Ειδα τιμη για το roco 6041273 toy ppantos, 1240$  :shock: ενας μισθος περιπου.Καλα εγω θα ξεκινησω με start set των 700 ευρω και βλέπω για ποιο ακριβα.
Τωρα εμαθα πως να βρισκω και τα χαρακτιριστικα των μηχανων στην αγορα,μαθα παιδι μου γραμματα.. :mrgreen: οπως στην φοτο πχ

τωρα ακριβως τι εννωει με ολα αυτα δεν ξερω αλλα ειδομεν

Αποσυνδεδεμένος drizzt

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 06, 2010, 12:09:58 πμ »
τι δεν καταλαβαίνεις? γι αυτό είμαστε και μεις εδώ...

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 06, 2010, 07:25:55 πμ »
Το σταρτερ σετ που αναφερεις 41273 παιζει στα 700 ευρω. Ισως το βρεις και λιγοτερο στο ebay.

Προσωπικα δεν θα εβαζα 4 χιλιοστα κοντρα πλακε και με 90χ60 ανοιγματα.Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα σκεβρωσει. Το κοστος να βαλεις 12αρι δεν παιρνα τα 20-30 ευρω. Ακομη μην παρεις το κινεζικο κοντρα πλακε που κυκλοφορει,ειναι για τα μπαζα.

Αποσυνδεδεμένος dimelsec

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ταμπουρια και αμφιαλη
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 06, 2010, 09:09:48 πμ »
γιαννη καλημερα και απο εμενα .μια παρατηρηση το σταρτερ σετ που εχει αναρτησει ειναι τριγραμμο γι αυτο πριν συνεχισεις σε οποιαδηποτε αγορα να προσεχεις το συστημα εσυ εαν δεν κανω λαθος και διορθωσε με ψαχνεις για dcc.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #70 στις: Ιανουαρίου 23, 2011, 10:38:09 μμ »
μετα απο αγορα 3 ξυλων τα οποια πεταχτηκαν κατεληξα σε ενα 1,80Χ1,25 κοντρα πλακε θαλασσης της sellman με σημα το ελεφαντακι 7mm oπου το βιδωσα πανω σε ενα αλουμινενιο τελαρο 1,60χ90 οπου αυτο ακουμπάει πάνω σε ενα μεταλικο τραπεζι που ειχα φτιαξει το φθινωπορο.
Εστησα πάνω το roco start set που πήρα από τον φιλο dimelsec  και μου φανηκε οτι επρεπε να ειχα πάρει μεγαλητερο σε μηκος ξυλο 2,30Χ1,25 θα ηταν καλητερα.Τωρα προχειρα κανω δουλεια με αυτο το ξυλο, θα δουμε για αργότερα.
σας παραθετω μερικες φοτογραφιες

εχω βάλει λαστιχα απο κάτω γιατι το εν λόγο τελαρο ακουμπά πάνω σε ένα τραπέζι ξύλινο το οποιο δεν θέλω να χαλασω (το βάρος ειναι μικρο για να μπορω κιολα να μεταφερω την μάκετα).

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 08:10:29 μμ »
τελικα δεν συμβιβάστηκα-άντεξα με τις διαστασεις που ποσταρα στις παραπανω φωτογραφιες δλδ 1,80Χ 1,25 και εβγαλα το ξυλο και προσθεσα αλλους 75 πόντους στο αλουμινενιο πλαισιο... οποτε πηγα στο 2,25Χ1,80 για το αλουμινένιο πλαισιο, οπου θα του βάλω πάνω
κοντρα πλακε θασασης shalman παχους 8mm  με διαστασεις 2,50μΧ1,25μ οπως το πούλουν στο εμποριο.Το πλαισιο πριν ηταν 1,60μ χ 1μ και ειχε ξυλο πανω 1,80χ125, τωρα το πλαισιο ειναι 2,25χ1μ και θα εχει ξυλο (κοντρα πλακε θαλασης 8mm πανω 2,50χ1,25) το οποιο θα αγορασω την τεταρτη.

στην τριτη εικονα δειχνω μερικα μεταλικα λαμακια που εχω βάλει στις εγκοπες σαν ενίσχυση στο πλαισιο,  διοτι μονο απο τις μεταλικες γωνιές που πριτσινοσα... δεν επαναπαυομουν οτι δεν θα στραβώσουν οι ενωσεις στο αλουμινενιο πλαισιο ή οτι δεν θα κανουν ανοιγματα.
Το 2,50χ1,25 ειναι το τελευταιο οριο σε διαστασεις που με παιρνει για την κατασκευη μου, άρα με αυτο θα πορευτω... και ειδη ειμαι πιεσμενος απο θέμα χωρου

Αποσυνδεδεμένος dennis

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουαρίου 20, 2011, 09:32:38 μμ »
μια χαρα φιλε μου!!και ειμαστε ακομα στην αρχη και εσυ και εγω.καλη μας δυναμη!!!!!

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 02:22:18 πμ »
Έχεις κάνει "καθαρή" δουλειά στο τελάρο με ωραίες συνδέσεις και σωστά γωνιασμένο.
Από την άλλη νομίζω , ότι ταλαιπωρείς τον εαυτό σου με το αλουμινένιο υπόβαθρο και θα μπεις -δυστυχώς- στην διαρκή ανάγκη αντιμετωπίσεως προβλημάτων , όπως λόγου χάρη : χαλάρωση των πριτσινιών από τις στρεβλώσεις , δυσκολία ενώσεων με τα ξύλα, δυσκολία περάσματος των καλωδίων κλπ.
Το τελικό μέγεθος , θα σου επιτρέψει να φτιάξεις αρκετά πράγματα και να επιλέξεις ένα ικανοποιητικό σχέδιο.

Καλή δύναμη,

Jimmy.k

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουαρίου 21, 2011, 09:55:57 μμ »
μια χαρα φιλε μου!!και ειμαστε ακομα στην αρχη και εσυ και εγω.καλη μας δυναμη!!!!!
Καλησπερα φιλε απο που εισαι? εσυ εφτιαξες τελαρο- τραπεζι κλπ, εχεις πάρει start-set γραμμες -μηχανες
για μενα δυστηχως ο χρόνος ειναι πολυ περιορισμενος, αλλα προχωρω με καθε ευκαιρια  :)

Tags: