Αποστολέας Θέμα: Kαλησπερα απο ενα αρχάριο τρενακια  (Αναγνώστηκε 23369 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannis400

• Scale 1/144
  • *
Απ: καλησπερα απο ενα αρχάριο τρενακια
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 04:29:34 μμ »
Παράθεση
Τα εχεις μπλεξει λιγο. Ξεχνα ολα τα προηγουμενα και θα σου πω απλα.
Γενικα οταν παρεις καποιο ψηφιακο συστημα ειναι πληρης. Ισως αναλογα το συστημα να χρειαστεις τροφοδοτικο το οποιο ομως ειναι φτηνα, υπολογηζε 20-30 ευρω τα 5 αμπερ.
Αρα αν παρεις καπιο σταρτερ σετ της Roco δεν θα χρειαστεις τιποτα αλλο,εισαι απλα κομπλε. Αν παρεις ξεχωριστα μια μηχανη και ξεχωριστα καποιο ψηφιακο συστημα παλι κομπλε θα εισαι. Αυτο που σε απασχολει τωρα ειναι ποσα θες να διαθεσεις σε χρηματα και αν θες να παρεις κατι που θα σε καλυψει περισσοτερο στο μελλον. Στην πρωτη περιπτωση θα εισαι πιο οικονομικος και στην δευτερη περιπτωση θα εισαι πιο καλυμμενος στο μελλον απο τις αυξημενες πιθανον απαιτησεις σου.
300-320ευρω θα ριξω, αν πάρω ξεχωριστα μηχανη με ψηφιακο σύστημα ποσα χρειαζομαι? και τι ψηφιακο σύστημα προτεινεις να ζητησω αν δε πάρω σταρτερ σετ (μαρκα κλπ)  θα ταιριαζει μια ψηφ.μηχανη  με το ψηφ.συστημα που θα επιλεξω?
και τι παραπάνω θα κερδισω αν τα παρω ξεχωριστα απο το σταρτερ σετ συστημα, τι το διαφορετικο θα εχω δλδ?
 αυτο που παρηγγειλες απο αμερικα  είναι σταρτερ σετ?

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Kαλησπερα απο ενα αρχάριο τρενακια
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 04:40:40 μμ »
Να συμπληρωσω οτι η αγορα ψηφιακου συστηματος ειναι βασικος παραγοντας.
Εχοντας ξεκινησει απο της Roco και μετα ενα Entry level της NCE, μετα καποια αναβαθμιση της NCE ,και τελικα κατεληξα στο proffesional της NCE.
Θελω να καταληξω οτι προσπαθοντας να βρω πιο οικονομικη λυση στην αρχη, τελικα πληρωσα πιο πολλα απο οτι αν επαιρνα κατευθειαν το "ακριβοτερο συστημα".
Δυστυχως η αποφαση για πιο συστημα θα σου ταιριαξει δεν ειναι ευκολη και δεν το ξερεις αν δεν το δοκιμασεις.Αυτο ειναι και το δυσκολοτερο μερος.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 04:43:24 μμ »
Σου εστειλα προσωπικο μηνυμα.  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2010, 05:27:51 μμ »
Καλησπέρα παιδια μετα απο πολυ καιρο,και αυτο γιατι  πολλα προβλημματα που μου ετυχαν αυτους τους 9 μηνες με εφεραν πισω και  με αφησαν απ εξω απο τa
tρενα και το modelclub.Κατα την διάρκεια ομως αυτων των μηνων  διαβαζα posts kai εβλεπα video απο  youtube γυρω απο τον τρενομοντελισμο, γενικα εψαξα
αρκέτα πραγματα προσπαθοντας να ενημερωθω.
Επιστρεφω λοιπον χωρις προβληματα γεματος διαθεση για δημιουργια  :).Πεταξα  το τελαρο των 2,10μΧ1μ με το κοντρα πλακε των 4mm επανω του
αφου διαπιστωσα τι χαζομαρές ελεγα και τι χαζομαρα εκανα  καθως πηγα να το χρησιμοποιήσω.Εχω λοιπον μερικα βασικα ερωτηματα τα οποια θετω
1) Πήρα λοιπον ενα κομάτι mdf 2,3μΧ1,5μ  με 16mm πάχος, αλλα επειδη ειναι λιγο στριμωγμένα τα πραγματα ρωτω ποιο ειναι το ελαχιστο μεγεθος της μακέτας
για να φτιαξω ενα καλο ψηφιακο συστηματακι   με μελοντικες βλέψεις.Θα μπορουσα δλδ το 1,5μΧ2,3μ να το κανω 1,3μΧ2,3μ, διαφορετικα το αφηνω ως εχει 1,5Χ2,3μ
δλδ εξοικονομώντας λιγο χώρο ακομη εκει που ειναι να το τοποθετησω.
2) Τι τρένο να χρησιμοποιησω, πιστευω κατα την λογικη μου οτι τα Α.C  (MARKLIN) εχουν ενα πλεονέκτημα σε σχεση με τα DC υπολοιπα μοντελα τρένων.. επειδή οι ωμικες
απωλειες οταν πρόκειται  για μεγάλο μήκος γραμμών ειναι μικρότερες στην εναλλασσόμενο ρεύμα.. διορθώστε με αν κάνω λάθος.Συν και οτι μου αρεσουν τα μεταλικα τρενα οπως της
marklin.. εκτος και αν υπάρχουν μεταλικες μηχανες σε dcc και δεν τις ξέρω εγω... αν υπάρχουν προτείνετε μου.Θελω λοιπον ενα σετακι που να με καλυπτει καλα  στο μελλον
αφου ειμαι αποφασισμένος να διαθεσω πολυ περισσοτερα χρήματα απ οτι ελεγα περσι.Και με βάση αυτα που ελεγε ο railway και τα αλλα παιδια ποιο πανω καλητερα να πάρεις κατι καλο
απ την αρχη παρα να  δωσω μετα περισσοτερα ευρω για να το φερω εκει που θελω.  Σας ακουω λοιπον  :?:
3) Το αλλο ερωτημα ειναι τι κλιμακας τρένο και γραμολογια να χρησιμοποιησω ωστε σε αυτη την  μακετα των 2,3μΧ1,5μ να εχω όσο περισοτερο μήκος γραμμων γινετε και οσο ποιο
πολλες μανουβρες στροφες γινετε.Θελω μια κλιμακα που να βρισκω μεγάλη γκάμα μηχανων και παρελκομενων γενικα.Και μάλλον αυτη που ρωτάω θα ειναι και η κλιμακα που
 χρησιμοποιουν οι περισσότερη ετσι δεν ειναι?
Αλλο που θελω να μάθω ειναι Που θα βρω οδηγους για την κλιμακα που θα διαλεξω, ειδα μια της
marklin με αριθμημενα με κωδικους τα κομματια των γραμμων.Το σετακι που θα πάρω θα τα εχει ολα.. οδηγω με κωδικους γραμμολογιας κλπ.
4)Θελω στο site του kalfaki για παραδειγμα να βρω μοντέλα μηχανων, πατάω επανω και βλέπω μονο κωδικους, πως μπορω να δω τα μοντελα και τα τεχνικα χαρακτιριστικα τους στο ιντερνετ, το ιδιο
και για τις γραμμες και τα υπολοιπα.
5) Υπάρχη ελληνικος οδηγος-video να δω πως φτιάχνουν διοράμματα, γιατι στο youtube  απ οτι ειδα μόνο ξενα βιντεο ειχαν για αυτα τα θεματα-περι μακετας δλδ.

Εγραψα πολλα και παλι παιδια ::pc024:: sory.

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 05:03:43 μμ »
Μετά από ένα χρόνο ενασχόλησης με τα τρενάκια της Marklin έχω να πω τρία πράγματα:
Τα πέδιλα κάνουν αρκετό θόρυβο, είναι λίγο μπελαλίδικος ο φωτισμός των ΟΧΙ Marklin βαγονιών, αντέχουν αφού έχουν μεταλλικά γρανάζια μετάδοσης της κίνησης από το μοτέρ στις ρόδες.
Μιά ROCO, και οι δύο Alphatrains που έχω έχουν ήδη σπάσει τα γρανάζια των αξώνων.
Προχώρα και εμείς εδώ είμαστε. (Είτε με AC είτε με DC).

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 10:22:03 μμ »
Καλώς όρισες και πάλι!
Εύχομαι να προχωρήσεις ακάθεκτος !

Απαντήσεις:

1).1,4 χ 1,2 είναι το ελάχιστο στην ΗΟ. Το κομμάτι που πήρες είναι αχρείαστα μεγάλο και πολύ βαρύ για μονοκόμματο (κόψε το στα δύο) !
     Σε περίπτωση που προσπαθήσεις κάνεις ανισοϋψείς γραμμές, θα δυσκολευτείς πολύ στο κόψιμο.

2.Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Maerklin είναι ,ότι αφ' ενός -λόγω πέδιλου-  έχουν καλύτερη ρευματοληψία σε όλες τις συνθήκες.Συνεπώς , όσο και τραγική να είναι η καλωδίωση ή βρώμικες οι γραμμές η μηχανή θα τσουλήσει (γι΄αυτό και την προτιμούν σε διοράματα σε μουσεία ή σε μακέτες κοινού (Wunderland κλπ) και αφ' ετέρου δίνοντας φάση στις γραμμές και ουδέτερο στο πέδιλο (συγχώρεσέ με μπορεί να είναι και ανάποδα), δεν χρειάζεται να μονώσεις τα κλειδιά και επίσης μπορείς να κάνεις loop χωρίς την ανάγκη κάποιων διαχωριστών (separators).
Τώρα όσον αφορά στο υλικό κατασκευής των μηχανών, οι καλές μεταλλικές κοστίζουν από 700 έως και 2000 ευρώ στη HO. Από ένα σημείο και μετά θα αποκτήσεις την δεξιότητα να ξεχωρίζεις ένα ποιοτικό μοντέλο από κάποιο μη ποιοτικό είτε πλαστικό είτε μεταλλικό.
Το θέμα της αντίστασης δεν είναι η ειδοποιός διαφορά των συστημάτων. Ούτως ή άλλως , αναλόγως του αμπεράζ ,που θα απαιτηθεί θα χρειαστεί να βάλεις συγκεκριμένου καρέ (διατομής) καλώδια και ανα τακτά διαστήματα.
Μεταλλικές μηχανές (εάν είναι το αποθημένο σου...) βγάζει σε DCC η TRIX (Θυγατρική της Maerklin) , αλλά το υλικό κατασκευής δεν πρέπει να είναι η βάση της απόφασής σου όσο η επιλογή του συστήματος (AC ή DC).Και εδώ και σε άλλα Fora, έχει εξαντληθεί το θέμα : Με την έλευση του DCC, την ψηφιοποίηση δηλαδή των μοντέλων τραίνων, το τρίγραμμο AC , δεν έχει λόγω ύπαρξης , παρά μόνο συναισθηματικό....Στον κόσμο του blue ray εσύ πας να αγοράσεις video! Δικά σου τα χρήματα , δική σου και η απόφαση!

3.Η κλίμακα HO (1:87)είναι η πιο διαδεδομένη.Υπολόγισε ,ότι εάν πας στην Ν (1:160) "διπλασιάζεις" τον ωφέλιμο χώρο ανά τετρ. μέτρο αλλά ΟΛΑ μικραίνουν και συνεπώς η λεπτομέρεια χάνεται.(Στα χρόνια που ασχολούμαι και στα fora που μετέχω Ελληνικά και  ξένα, μόνο δύο (2) διοράματα σε Ν θα μπορούσα να ξεχωρίσω και το ένα απ' αυτά ήταν στατικό.....)
Τα starters της Maerklin και τα πολύ ακριβά της ROCO είναι τα ποιοτικότερα κατά την γνώμη μου.Εδώ εμπίπτει το ερώτημα : πόσο βαθειά θα πέσεις? Εάν ασχοληθείς σοβαρά, γρήγορα τα starters δεν θα σε καλύπτουν.Συνεπώς μπορεί να είναι εξυπνότερο να πάρεις ένα βασικό σετ και να το εμπλουτίσεις στην πορεία.Κάθε εταιρεία έχει ικανό αριθμό γραμμών και βοηθημάτων σχεδίασης.Λογικά είναι ένα αντικείμενο ,στο οποίο θα σε καλύψουν οι αντιπρόσωποι.
4.Τεχνικά χαρακτηριστικά θα δεις στα sites των εταιρειών.

5.Μπορεί να υπάρχει!Ποιος ξέρει!Πάντως τις πληροφορίες μπορείς να τις αντλήσεις από την βιβλιογραφία (Αμερικάνοι και Γερμανοί) , το διαδίκτυο και τα fora.

Εν κατακλείδι και για να μην αναλύουμε τα χιλιοειπωμένα...: Εάν εμπίπτεις εδώ : Θέλω κάτι απλό, το στήνω παίζω,δεν ήξερα δεν ρώτησα και  τα παντρεύτηκα... ::glossa:: , είμαι αρχάριος και θέλω να παραμείνω έτσι σε όλη μου την μοντελιστική ζωή, τα βρήκα από τον πατέρα μου, παππού μου, θείο μου , είναι προίκα της γυναίκας μου και είναι αμαρτία τόσες μηχανές να πάνε χαμένες ..κλπ.....τότε MAERKLIN
Εάν έχει υποπέσει στην αντίληψή σου ,ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΡΑΙΝΑ ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΔΙΛΟ ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ και σε ενδιαφέρει (μοντελιστής ων) να τα αναπαραστήσεις υπό κλίμακα,τότε καταλαβαίνεις και θα βρεις τον δρόμο.....

Ό,τι και να ακολουθήσεις καλώς ήλθες στην παρέα!

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 01:00:23 πμ »

Παράθεση
Στον κόσμο του blue ray εσύ πας να αγοράσεις video!
ΜΑΛΛΟΝ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟ...........με μεταλλικό "χωνί"  

Παράθεση
Εν κατακλείδι και για να μην αναλύουμε τα χιλιοειπωμένα...: Εάν εμπίπτεις εδώ : Θέλω κάτι απλό, το στήνω παίζω,δεν ήξερα δεν ρώτησα και  τα παντρεύτηκα... ::glossa:: , είμαι αρχάριος και θέλω να παραμείνω έτσι σε όλη μου την μοντελιστική ζωή, τα βρήκα από τον πατέρα μου, παππού μου, θείο μου , είναι προίκα της γυναίκας μου και είναι αμαρτία τόσες μηχανές να πάνε χαμένες ..κλπ.....τότε MAERKLIN

ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΦΕΙ , ΠΡΕΠΕΙ Ν'ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΤΡΟΦΗ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑΒΟΥΡΙ- ΚΑΝΑΒΟΥΡΙ     κατα το λαικό άσμα :lol:
γι'αυτό υπάρχουν και τα διαζύγια........ :lol: ασε που δεν πληρώνεις και διατροφή :lol: (ΟΧΙ, ΔΕΝ είμαι χωρισμένος)

Παράθεση
Εάν έχει υποπέσει στην αντίληψή σου ,ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΡΑΙΝΑ ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΔΙΛΟ ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΕΣ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ και σε ενδιαφέρει (μοντελιστής ων) να τα αναπαραστήσεις υπό κλίμακα,τότε καταλαβαίνεις και θα βρεις τον δρόμο.....

ΤΟΥ DCC(πες το ,φοβάσαι???)

Παράθεση

Πάνω απ'όλα -και πέρα απο το χιούμορ- ΝΑΙ  
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 07:37:02 πμ »
Να πω δυο λογια για την ρευματοληψια και το θεωρητικο πλεονεκτιμα των Marklin.
Οπως εχω πει ξεκινησα με marklin αλλα αλλαξα σε DCC.Ο μοναδικος ενδοιασμος που ειχα ηταν αυτος με την ρευματοληψια.Σκεφτομουνα αμα ειναι να εχω προβλημα με την κινηση Χ@@@α.
Τελικα αποδειχτηκε οτι ειναι ενας φοβος που δεν εχει υποσταση, με την εννοια, οτι ασχετα με την θεωρητικη καλυτερη ρευματοδοτιση της Marklin δεν εχω κανενα προβλημα με το DCC.
Δουλευω την μακετα χωρις να την εχω καθαρισει εδω και μηνες χωρις κανενα προβλημα.

Jimmyk ξεκινησα δειλα δειλα την τοποθετηση foam για τοπιο  :D

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 10:32:47 μμ »
Παράθεση
Εύχομαι να προχωρήσεις ακάθεκτος !
αυτη τη φορα το πηρα αποφαση προχωρώ... τελος!!  ::icon_thumright::

Παράθεση
1).1,4 χ 1,2 είναι το ελάχιστο στην ΗΟ. Το κομμάτι που πήρες είναι αχρείαστα μεγάλο και πολύ βαρύ για μονοκόμματο (κόψε το στα δύο) !
     Σε περίπτωση που προσπαθήσεις κάνεις ανισοϋψείς γραμμές, θα δυσκολευτείς πολύ στο κόψιμο.
Αυριο σκεφτομαι να φτιάξω το τραπέζι.Λεω να το φτιάξω 2 χ 1,2.Δε ξέρω ενα νορμαλ DCC σύστημα πόσο θα μου πάρει, τι διαστάσεις να κόψω το ξύλο δλδ.Ας μην το κόψω στο ελαχιστω, για νορμαλ κατασταση 1,2 χ 2 ειναι καλα? Και τις γραμμες σε τι υλικο να της βάλω πάνω.Σκεφτόμαι να κόψω τα πολλα ρετάλια που εχουν μεινει απ το mdf και να τις βάλω επάνω.

Παράθεση
2.Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Maerklin είναι ,ότι αφ' ενός -λόγω πέδιλου-  έχουν καλύτερη ρευματοληψία σε όλες τις συνθήκες.Συνεπώς , όσο και τραγική να είναι η καλωδίωση ή βρώμικες οι γραμμές η μηχανή θα τσουλήσει (γι΄αυτό και την προτιμούν σε διοράματα σε μουσεία ή σε μακέτες κοινού (Wunderland κλπ) και αφ' ετέρου δίνοντας φάση στις γραμμές και ουδέτερο στο πέδιλο (συγχώρεσέ με μπορεί να είναι και ανάποδα), δεν χρειάζεται να μονώσεις τα κλειδιά και επίσης μπορείς να κάνεις loop χωρίς την ανάγκη κάποιων διαχωριστών (separators).
Αυτο για τις μονώσεις στα κλειδια δε το πιασα ειναι η αληθεια, ούτε αυτο με τα loop  επιασα.Τεσ πα εδω ειμαστε για να μαθαινουμε.
Παράθεση
Τώρα όσον αφορά στο υλικό κατασκευής των μηχανών, οι καλές μεταλλικές κοστίζουν από 700 έως και 2000 ευρώ στη HO. Από ένα σημείο και μετά θα αποκτήσεις την δεξιότητα να ξεχωρίζεις ένα ποιοτικό μοντέλο από κάποιο μη ποιοτικό είτε πλαστικό είτε μεταλλικό.
Δωσε μοντελα- μάρκες και link να μπω να δω πως ειναι και τιμες, θα προτιμουσα μοντέλα απο 300-400-500 ευρω DCC  με μηχανες τυπου big ben (παλαιου τυπου μηχανες με καπνο ηχους κλπ.Με λιγα λόγια θελω να πάρω εναν σκληρο δισκο στο πλαισιο, μπαινω στο link πατώντας την επιλογη σκληροι δίσκοι και μου βγάζει 20 σκληρους με τα τεχνικα χαρακτιριστικα τους και την τιμη τους, το ι΄διο πράγμα ψάχνω να κάνω και στον καλφακη και δε γινετε.Τι κάνω?

Παράθεση
Το θέμα της αντίστασης δεν είναι η ειδοποιός διαφορά των συστημάτων. Ούτως ή άλλως , αναλόγως του αμπεράζ ,που θα απαιτηθεί θα χρειαστεί να βάλεις συγκεκριμένου καρέ (διατομής) καλώδια και ανα τακτά διαστήματα.
δλδ πες οτι εχω 8 μετρα γραμμη με 2-3 μηχανες δε θα με βγάλει το τροφοδοτικο-starter?
Παράθεση
Μεταλλικές μηχανές (εάν είναι το αποθημένο σου...) βγάζει σε DCC η TRIX (Θυγατρική της Maerklin) , αλλά το υλικό κατασκευής δεν πρέπει να είναι η βάση της απόφασής σου όσο η επιλογή του συστήματος (AC ή DC).Και εδώ και σε άλλα Fora, έχει εξαντληθεί το θέμα : Με την έλευση του DCC, την ψηφιοποίηση δηλαδή των μοντέλων τραίνων, το τρίγραμμο AC , δεν έχει λόγω ύπαρξης , παρά μόνο συναισθηματικό....Στον κόσμο του blue ray εσύ πας να αγοράσεις video! Δικά σου τα χρήματα , δική σου και η απόφαση!

Παράθεση
3.Η κλίμακα HO (1:87)είναι η πιο διαδεδομένη.Υπολόγισε ,ότι εάν πας στην Ν (1:160) "διπλασιάζεις" τον ωφέλιμο χώρο ανά τετρ. μέτρο αλλά ΟΛΑ μικραίνουν και συνεπώς η λεπτομέρεια χάνεται.(Στα χρόνια που ασχολούμαι και στα fora που μετέχω Ελληνικά και  ξένα, μόνο δύο (2) διοράματα σε Ν θα μπορούσα να ξεχωρίσω και το ένα απ' αυτά ήταν στατικό.....)
Τα starters της Maerklin και τα πολύ ακριβά της ROCO είναι τα ποιοτικότερα κατά την γνώμη μου.Εδώ εμπίπτει το ερώτημα : πόσο βαθειά θα πέσεις? Εάν ασχοληθείς σοβαρά, γρήγορα τα starters δεν θα σε καλύπτουν.Συνεπώς μπορεί να είναι εξυπνότερο να πάρεις ένα βασικό σετ και να το εμπλουτίσεις στην πορεία.Κάθε εταιρεία έχει ικανό αριθμό γραμμών και βοηθημάτων σχεδίασης.Λογικά είναι ένα αντικείμενο ,στο οποίο θα σε καλύψουν οι αντιπρόσωποι.
4.Τεχνικά χαρακτηριστικά θα δεις στα sites των εταιρειών.
Στην 1:87 θα πάω.Δλδ τι εννωεις βασικό σετ? τι προτείνεις?

Παράθεση
να σαι καλα που βοηθάς  :)

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 10:49:00 μμ »
Να πω δυο λογια για την ρευματοληψια και το θεωρητικο πλεονεκτιμα των Marklin.
Οπως εχω πει ξεκινησα με marklin αλλα αλλαξα σε DCC.Ο μοναδικος ενδοιασμος που ειχα ηταν αυτος με την ρευματοληψια.Σκεφτομουνα αμα ειναι να εχω προβλημα με την κινηση Χ@@@α.
Τελικα αποδειχτηκε οτι ειναι ενας φοβος που δεν εχει υποσταση, με την εννοια, οτι ασχετα με την θεωρητικη καλυτερη ρευματοδοτιση της Marklin δεν εχω κανενα προβλημα με το DCC.
Δουλευω την μακετα χωρις να την εχω καθαρισει εδω και μηνες χωρις κανενα προβλημα.

Jimmyk ξεκινησα δειλα δειλα την τοποθετηση foam για τοπιο  :D
επειδη ειμαι ηλεκτρολογος πιστευω οτι πάντα θα εχει επαφη η ρόδα του τρένου για ρεύμα, άρα δεν με απασχολει αυτο.Αυτο που σκέφτομαι εγω ειναι η πτώση τάσης στις γραμμες... αφους λες φιλε μου οτι δεν υπάρχη
πρόβλημα στο DCC τοτε κανένα πρόβλημα  :).Καλος σε βρήκα.. πως πάει η μηχανή απο την αμερικη που λέγαμε πριν κάτι μήνες? Την εχω υπ οψιν και ψήνομαι για παραγγελια, εκτος και αν την βαρεθηκες και μου την πουλας
... (ξερω και ενα αλλο ανεκδοτο με τον τοτο) θα το πω αλλη φορα

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2010, 10:52:21 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 12:04:42 πμ »
Γιάννη,
το MDF 2,5 Χ 1,3 είναι μία χαρά ως μέγεθος.Απλώς δεν υπάρχει λόγος να είναι μονοκόμματο το κομμάτι.Αυτό εννοούσα λέγοντας κόφτο.
Θεωρητικά , με γραμμή Roco R2 των ακτίνας 360 χιλ., μπορείς να έχεις ένα διόραμα 1Χ1...ʼρα , ό,τι βάζεις παραπάνω από αυτό, καλό είναι!

Τα κλειδιά, και επί παραδείγματι ένα ίσιο αριστερό, έχει την είσοδο, την καρδιά (frog στα Αγγλικά ,διότι μοιάζει με το συμπαθές αμφίβιο) και τις δύο εξόδους.
Ο λόγος που ρευματοδοτείται η καρδιά είναι για να έχεις πολύ καλή και συνεχή ρευματοδοσία σε όλο το μήκος του κλειδιού. Έτσι μηχανές με λίγους άξονες (Kof-άκια,Br 80,V60,360 κλπ) μπορούν να περνούν τα κλειδιά άνετα.
Σε ρευματοδοσία γραμμών (+ & -, ουσιαστικά DCC) η καρδιά (frog) ρευματοδοτείται ξεχωριστά και συνδέεται με έναν διακόπτη αλλαγής πολικότητος, ενώ το κλειδί μονώνεται στην είσοδο και στις εξόδους του.Αυτό συμβαίνει , διότι ανάλογα με την φορά των ψαλλιδιών, η καρδιά πρέπει να έχει (+) ή (-)!  Μην αγχώνεσαι εδώ είμαστε....
Παρομοίως στο loop , δηλαδή στην κατά 180 μοίρες αναστροφή της μηχανής, κάνεις πρακτικώς έναν κύκλο με τις γραμμές, όπου το (+) γίνεται (-)! Ηλεκτρολόγος είσαι ! ʼρα βραχυκύκλωμα! Για να μην γίνει αυτό χρησιμοποιείς ειδικά modules, που αντιλαμβάνονται στιγμιαίως το βραχυκύκλωμα και δίνουν εντολή στον αποκωδικοποιητή της μηχανής (απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις decoder) και στην κεντρική μονάδα της ψηφιακής διαχείρισης, να συνεχίσει ο συρμός κανονικά.  
Για μηχανές και γενικώς rolling stock , αλλά και ό,τι άλλο χρειάζεται μία μακέτα , θα βρεις μεγάλη ποικιλλία σε καταστήματα του εξωτερικού.
Σου παραθέτω μερικά links :  
http://www.modelleisenbahn.com/index.php
και http://www.lokshop.de/index.php

Για  2-3 μηχανές , σε καλύπτει το τροφοδοτικό του starter.Μετά αρχίζουν τα "ζοριλίκια" :lol:

Περιηγήσου στα sites που σου έδωσα και τα  ξαναλέμε!

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2010, 12:17:11 πμ »
Παράθεση
Αυριο σκεφτομαι να φτιάξω το τραπέζι.Λεω να το φτιάξω 2 χ 1,2.Δε ξέρω ενα νορμαλ DCC σύστημα πόσο θα μου πάρει, τι διαστάσεις να κόψω το ξύλο δλδ.Ας μην το κόψω στο ελαχιστω, για νορμαλ κατασταση 1,2 χ 2 ειναι καλα? Και τις γραμμες σε τι υλικο να της βάλω πάνω.Σκεφτόμαι να κόψω τα πολλα ρετάλια που εχουν μεινει απ το mdf και να τις βάλω επάνω.

ΝΑΙ για

επειδη ειμαι ηλεκτρολογος πιστευω οτι πάντα θα εχει επαφη η ρόδα του τρένου για ρεύμα, άρα δεν με απασχολει αυτο

μην είσαι και τόσο σίγουρος

Παράθεση
Αυτο για τις μονώσεις στα κλειδια δε το πιασα ειναι η αληθεια, ούτε αυτο με τα loop  επιασα.Τεσ πα εδω ειμαστε για να μαθαινουμε.

Μη τρομάζεις δεν χρειάζεται τιποτα απ'αυτά με τρίγραμμο  :shock:

Παράθεση
Με λιγα λόγια θελω να πάρω εναν σκληρο δισκο στο πλαισιο, μπαινω στο link πατώντας την επιλογη σκληροι δίσκοι και μου βγάζει 20 σκληρους με τα τεχνικα χαρακτιριστικα τους και την τιμη τους, το ι΄διο πράγμα ψάχνω να κάνω και στον καλφακη και δε γινετε.Τι κάνω?

ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ  :lol:

Παράθεση
δλδ πες οτι εχω 8 μετρα γραμμη με 2-3 μηχανες δε θα με βγάλει το τροφοδοτικο-starter?

Μόνο αν έχει 3 αμπ

Παράθεση
Στην 1:87 θα πάω.Δλδ τι εννωεις βασικό σετ? τι προτείνεις?
ROCO αν έχεις $ , ΡIKO αν δεν
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 11:23:36 πμ »
Γιάννη,
το MDF 2,5 Χ 1,3 είναι μία χαρά ως μέγεθος.Απλώς δεν υπάρχει λόγος να είναι μονοκόμματο το κομμάτι.Αυτό εννοούσα λέγοντας κόφτο.
Θεωρητικά , με γραμμή Roco R2 των ακτίνας 360 χιλ., μπορείς να έχεις ένα διόραμα 1Χ1...ʼρα , ό,τι βάζεις παραπάνω από αυτό, καλό είναι!

Τα κλειδιά, και επί παραδείγματι ένα ίσιο αριστερό, έχει την είσοδο, την καρδιά (frog στα Αγγλικά ,διότι μοιάζει με το συμπαθές αμφίβιο) και τις δύο εξόδους.
Ο λόγος που ρευματοδοτείται η καρδιά είναι για να έχεις πολύ καλή και συνεχή ρευματοδοσία σε όλο το μήκος του κλειδιού. Έτσι μηχανές με λίγους άξονες (Kof-άκια,Br 80,V60,360 κλπ) μπορούν να περνούν τα κλειδιά άνετα.
Σε ρευματοδοσία γραμμών (+ & -, ουσιαστικά DCC) η καρδιά (frog) ρευματοδοτείται ξεχωριστά και συνδέεται με έναν διακόπτη αλλαγής πολικότητος, ενώ το κλειδί μονώνεται στην είσοδο και στις εξόδους του.Αυτό συμβαίνει , διότι ανάλογα με την φορά των ψαλλιδιών, η καρδιά πρέπει να έχει (+) ή (-)!  Μην αγχώνεσαι εδώ είμαστε....
Παρομοίως στο loop , δηλαδή στην κατά 180 μοίρες αναστροφή της μηχανής, κάνεις πρακτικώς έναν κύκλο με τις γραμμές, όπου το (+) γίνεται (-)! Ηλεκτρολόγος είσαι ! ʼρα βραχυκύκλωμα! Για να μην γίνει αυτό χρησιμοποιείς ειδικά modules, που αντιλαμβάνονται στιγμιαίως το βραχυκύκλωμα και δίνουν εντολή στον αποκωδικοποιητή της μηχανής (απαραίτητη προϋπόθεση να έχεις decoder) και στην κεντρική μονάδα της ψηφιακής διαχείρισης, να συνεχίσει ο συρμός κανονικά.  
Για μηχανές και γενικώς rolling stock , αλλά και ό,τι άλλο χρειάζεται μία μακέτα , θα βρεις μεγάλη ποικιλλία σε καταστήματα του εξωτερικού.
Σου παραθέτω μερικά links :  
http://www.modelleisenbahn.com/index.php
και http://www.lokshop.de/index.php

Για  2-3 μηχανές , σε καλύπτει το τροφοδοτικό του starter.Μετά αρχίζουν τα "ζοριλίκια" :lol:

Περιηγήσου στα sites που σου έδωσα και τα  ξαναλέμε!
χθες καθησα και ηλεκτροκολησα την βάση για το τραπέζει που θα πεσει η γραμολογία.Οι διαστασεις που θα φτιάξω το τραπεζει τελικα θα ειναι 2μ Χ 1,2μ, πιστευω να με καλύπτει για 6+ μετρα που σκεφτομαι να ριξω γραμμες.
μπηκα στo http://www.modelleisenbahn.com/index.php  και ειδα οτι εχει πολυ ωραια πράγματα, ειδα μερικα dicital starter set ths ROCO απο 270ευρω-800ευρω, εγω θα παιξω έως τα 400ευρω.. αυτα τα μοντελα και τις τιμες δε μπορω να τα βρω στην ελλαδα? και αν ναι θα εχουν μεγαλη διαφορα οι τιμες?
Σε αυτα τα σετ τι θα υπαρχη δλδ? ο ψηφιακος εντολέας -η μηχανη -και 2-3 βαγονια?
Και κάτι αλλο, η λειτουργια μιας DCC μηχανης στηριζετε στο εξεις: παιρνει ασυρμάτο σημα η μηχανη και αλαζει μεσα στην πλακετα της   με ρελεδακια η πολικότητα  και αλλαζει φορα το τρενο, παιρνει σημα η μηχανη και σταματα το τρενο βγάζει ηχους αναβοσβηνει φωτα κλπ.Δλδ δουλευει ασυρματα η μηχανη του τρένου?
Θελω να εχουν ήχο και καπνο, φωτα στα βαγονια και να μπορω να παιζω και με pc αργότερα.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 12:56:13 μμ »
@giannis400,

Το κάθε ψηφιακό σετ (να σιγουρευτείς ,ότι είναι digital και όχι απλό αναλογικό), περιλαμβάνει έναν μετασχηματιστή,το χειριστήριο,την κεντρική μονάδα,γραμμές,μηχανή και βαγόνια.
Αναλόγως του κόστους, μπορεί να έχει και κλειδιά (ψηφιακά πάντα) και μέχρι και δύο συρμούς).Μπορεί δηλαδή να έχει δύο τραίνα ένα επιβατικό και ένα φορτηγό.
Το ορθότερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να δεις στο site των εταιρειών ή στων καταστημάτων του εξωτερικού τα starters και να κάνεις την έρευνά σου στα Ελληνικά καταστήματα.Στην τιμή που θα βρεις στο εξωτερικό ,θα πρέπει να προσθέσεις 17 με 20 ευρώ μεταφορικά.ʼρα μπορείς να ξέρεις πάνω κάτω τί να περιμένεις.
Για να μην αδικούμε τους εμπόρους, να λάβεις υπ' όψιν σου ότι η Ελλάδα είναι μία πρωτόγονη και πολύ μικρή αγορά τραίνων (και όχι μόνο) και είναι δύσκολο να έχουν την ποικιλία και τις οικονομίες κλίμακος που επιτυγχάνει ένα μεγάλο κατάστημα έξω.
Ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς αγοράζουμε από το εξωτερικό είναι η έλλειψη συγκεκριμένων "δύσκολων" υλικών αλλά και οι συχνές προσφορές που κάνουν τα καταστήματα αυτά σε ορισμένα είδη.Με σωστό προγραμματισμό και υπομονή μπορείς να πετύχεις πολύ συμφέρουσες αγορές.
Για να έχεις μία τάξη μεγέθους,στο δικό μου project ,τα κιτς του λιμανιού - που θα ξεκινήσω προς το τέλος του έτους- έχουν αγοραστεί προ τριετείας....στο μισό της μαρκέ τιμής....  

Η μηχανή (και όλα τα ψηφιακώς ελεγχόμενα στοιχεία του διοράματος, φώτα βαγονιών,κλειδιά,φανάρια,φώτα μακέτας,σερβομηχανισμοί κλπ) παίρνουν ενσύρματο σήμα είτε μέσω των γραμμών είτε μέσω καλωδίου.
Ασύρματο μπορεί να είναι το control με το οποίο λειτουργείς το διόραμα.
Μέσα στην μηχανή υπάρχει υποχρεωτικώς ένας αποκωδικοποιητής, ο οποίος ανορθώνει το AC των γραμμών και το κάνει DC για το μοτέρ.Δίνοντας ξεχωριστές  διευθύνσεις στις μηχανές μπορείς να παίζεις με περισσότερους του ενός συρμού και να ελέγχεις ό,τι έχει ψηφιακή διεύθυνση.
Για να βγάζουν καπνό οι μηχανές, πρέπει να πάρεις γεννήτρια καπνού και να την συνδέσεις στην καπνοδόχο και σε μία έξοδο του αποκωδικοποιητή.Για ήχο, θα χρειαστείς  εξ' αρχής decoder ήχου.
Θέλω να πιστεύω , ότι στα καταστήματα που θα πας , θα ενημερωθείς και θα κρίνεις έτσι και την "ποιότητα" των ανθρώπων.
Ό,τι και να κάνεις πρέπει και εσύ ο ίδιος να διαβάσεις πολύ.

Δημήτρης.

Αποσυνδεδεμένος dm

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 07:27:20 μμ »
 JIMMY.K  : Θέλω να πιστεύω , ότι στα καταστήματα που θα πας , θα ενημερωθείς
 Δε νομιζω απο εδω θα ενημερωθει καλυτερα

Κοιτα τουλαχιστον στο μαγαζι που θα πας να γραφει τιμες
επανω στα ειδη και μη σου πει "εσυ θα το παρεις τοσο" γιατι την πατησες

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2010, 09:54:32 μμ »
Θέλω να πιστεύω , ότι στα καταστήματα που θα πας , θα ενημερωθείς.        :mrgreen: R    U   SURE  ?
 Δε νομιζω απο εδω θα ενημερωθει καλυτερα. ΠΟΛΥ :wink:  
επανω στα ειδη και μη σου πει "εσυ θα το παρεις τοσο" γιατι την πατησες. ΟΤΙ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ(στα μαγαζιά γιά τραίνα) ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.Το αντίιθετο δεν ισχύει. ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΟ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2010, 09:33:54 μμ »
JIMMY.K  : Θέλω να πιστεύω , ότι στα καταστήματα που θα πας , θα ενημερωθείς
 Δε νομιζω απο εδω θα ενημερωθει καλυτερα

επανω στα ειδη και μη σου πει "εσυ θα το παρεις τοσο" γιατι την πατησες

κοιτα καταστηματα που τα πουλουν ξέρω μόνο στην ιποκρατους.Εκει πηρα περσι το πρώτο αναλογικό τρενο juef που εχω. Επειδή ειμαι απο Θηβα δεν ξέρω καλα την Αθηνα οποτε δεν εχω
δει που αλλου εχει καταστηματα.Παντος απο τον καλφακη δεν εμεινα ευχαριστημενος οπως εχω πει και σε αλλο post, ηθελα να ρωτησω τον υπαλληλο μερικα πραγματα και μου φαινοταν σα να βιαζοταν.. και ετσι πηρα κατι που δεν με ευχαριστησε.
Με τα λεφτα που εδωσα 250euro σιγουρα θα ειχα παρει μια ψηφιακη dcc με 2-3 βαγονια και θα ειμουν πολυ καλητερα.
Αυτη την φορα θα κάνω ερευνα αγοράς και μεγαλη βόλτα, δε θα βιαστω να αποφασίσω... και για να μην βιαστω δε θα πάρω και την γυναίκα  μου μαζι  :).
Το θέμα ειναι οτι στο site του ο kalfakis εχει γυρω στα 5-6 startset μόνο, δεν υπάρχη αλλο ελληνικο site απο καταστημα που να δειχνει κατι παραπανω?.
Με λιγα λόγια και χωρις να μου λετε οτι επιλεξεις εσυ γιαννη... γιατι απ οτι καταλαβατε δεν μπορω να επιλεξω, για να μην αναλονομαστε λοιπον θέλω μια
DCC μηχανη που να εχει ηχους χωρις να χρειαζετε να αγορασω decoder ηχου,θελω ακομη να εχω έλενχω  φωτων  και οτι αλλο εχει ενα πληρη DCC starset με μελοντικη αναβαθμιση, βασικα θελω μια ατμομηχανη και μια μηχανη εμπορικου (η μια απ τις δυο μηχανες θα την εχει το startset και την αλλη θα την αγοράσω μόνη της και θα την ελενχω απο το ενα startset που θα αγορασω) ετσι δεν ειναι?
Επειδη λοιπον δεν ξερω γερμανικα- δεν ξέρω να ξεχωριζω τα χαρακτιριστικα της καθε μηχανης και του κάθε start set οπως τα διαβάζω στα ξενα και ελληνικα site,  καλο θα ηταν να μου σηστησετε 3-4 σταρτσετ και να μου εξηγησετε τι περιπου κάνουν.SOry που μιλαω κάπως αλλα δυστηχος δεν μπορω να βρω ακρη.Για εσας που τα ξερετε ειναι ξεκαθαρισμενα στο μυαλο σας και δεν εχετε προβλημα.Και κατι μου λεει οτι αν πάω να βρω ακρη στο μαγαζι, κατα 50% δε θα βρω, για αυτο προσπαθω να ξεκαθαρισω πριν παω.

Υ.Γ:  RAILWAY η μηχανη απο αμερικα παιζει ακομη στο στοκ των καταστηματων, και σε τι τιμη.Μπορει η μια απ τις δυο που θα παρω να ειναι αυτη, dcc δεν ειναι αυτη ειχες πει?
Το start set της απο εκει το ειχες πάρει, η χρησιμοποιεισες καποιο που ειχες ή αγόρασες καποιο αλλο?.Αν ειναι θα βάλω ενα φίλο μου που παραγγελνει απο εξωτερικο να μου την παραγγειλει, γιατι ουτε αυτο δεν ξερω :( (καταραμενα αγγλικα :oops:)

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 01:36:32 πμ »
κοιτα καταστηματα που τα πουλουν ξέρω μόνο στην ιποκρατους.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ Εκει πηρα περσι το πρώτο αναλογικό τρενο juef που εχω. Επειδή ειμαι απο Θηβα δεν ξέρω καλα την Αθηνα οποτε δεν εχω
δει που αλλου εχει καταστηματα.ΔΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Παντος απο τον καλφακη δεν εμεινα ευχαριστημενος ΣΩΠΑ!! οπως εχω πει και σε αλλο post, ηθελα να ρωτησω τον υπαλληλο μερικα πραγματα και μου φαινοταν σα να βιαζοταν.. και ετσι πηρα κατι που δεν με ευχαριστησε. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ!!!
Με τα λεφτα που εδωσα 250euro σιγουρα θα ειχα παρει μια ψηφιακη dcc με 2-3 βαγονια και θα ημουν πολυ καλύτερα. ΝΑΙΑυτη την φορα θα κάνω ερευνα αγοράς και μεγαλη βόλτα, δε θα βιαστω να αποφασίσω... και για να μην βιαστω δε θα πάρω και την γυναίκα  μου μαζι  :).  ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ!
Το θέμα ειναι οτι στο site του ο kalfakis εχει γυρω στα 5-6 startset μόνο, δεν υπάρχη αλλο ελληνικο site απο καταστημα που να δειχνει κατι παραπανω?. ΣΤΑΡΤΕΡ ΣΕΤ,γιατί μάτια μου????
...DCC μηχανη που να εχει ηχους χωρις να χρειαζετε να αγορασω decoder ηχου,θελω ακομη να εχω έλενχω  φωτων  και οτι αλλο εχει ενα πληρη DCC starset με μελοντικη αναβαθμιση, βασικα θελω μια ατμομηχανη και μια μηχανη εμπορικου (η μια απ τις δυο μηχανες θα την εχει το startset και την αλλη θα την αγοράσω μόνη της και θα την ελενχω απο το ενα startset που θα αγορασω) ετσι δεν ειναι? ΜΕ ΗΧΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ,ΑΛΛΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ.ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΛΗ DCC ΚΑΙ ΕΝΑ DECODER ΓΙΑ ΗΧΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΤΟ DECODER ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟΥ ΗΧΟΥ,Ή ΑΓΟΡΑΣΕ ΑΠΛΗ ΜΗΧΑΝΗ DCC READY ΚΑΙ ΕΝΑ ESU DECODER ΚΑΙ ΜΕ ΗΧΟ.Επειδη λοιπον δεν ξερω γερμανικα- δεν ξέρω να ξεχωριζω τα χαρακτιριστικα της καθε μηχανης και του κάθε start set οπως τα διαβάζω στα ξενα και ελληνικα site,  καλο θα ηταν να μου σηστησετε 3-4 σταρτσετ και να μου εξηγησετε τι περιπου κάνουν. ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ !!!!SOry που μιλαω κάπως αλλα δυστηχος δεν μπορω να βρω ακρη.Για εσας που τα ξερετε ειναι ξεκαθαρισμενα στο μυαλο σας και δεν εχετε προβλημα.Και κατι μου λεει οτι αν πάω να βρω ακρη στο μαγαζι, κατα 50% δε θα βρω, για αυτο προσπαθω να ξεκαθαρισω πριν παω.

Υ.Γ:  RAILWAY η μηχανη απο αμερικα παιζει ακομη στο στοκ των καταστηματων, και σε τι τιμη.Μπορει η μια απ τις δυο που θα παρω να ειναι αυτη, dcc δεν ειναι αυτη ειχες πει?
Το start set της απο εκει το ειχες πάρει, η χρησιμοποιεισες καποιο που ειχες ή αγόρασες καποιο αλλο?.Αν ειναι θα βάλω ενα φίλο μου που παραγγελνει απο εξωτερικο να μου την παραγγειλει, γιατι ουτε αυτο δεν ξερω :( (καταραμενα αγγλικα :oops:)

ε,δεν γίνεται να μην ξέρεις κάτι απο αγγλικά.Και τα έχεις 400..............(giannis400)
Αυτό που ζητάς είναι να σου πούμε ................ποιά γυναίκα ΣΟΥ αρέσει.       ΓΙΝΕΤΑΙ????     ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 08:56:45 πμ »
Από το site της Roco.
starters με ήχο :
http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/6289/d/3/p/14276%2C6289%2C138/pr/digitales-startset-br-0310-mit-schnellzugwagen-der-db-mit-funkmaus.html
http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/6289/d/3/p/7434%2C6289%2C138/pr/digitales-startset-quotdampfgefuumlhrter-erzzugquot-mit-soundampnbspder.html
http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/6289/d/3/p/5214%2C6289%2C138/pr/digital-startset-mit-elektrolokomotive-e103-und-schnellzug-der-db.html
Προσωπικώς σου προτείνω τον κωδικό 41300 (το δεύτερο link με την br 44 με ήχο με προτεινόμενη λιανική 499 ευρώ.
Εννοείται το σετ έχει όλα τα παρελκόμενα -που αναλύθηκαν ενδελεχώς σε προηγούμενο post- για να τρέξει.....
Όταν επεκτείνεις το δίκτυο γραμμών σου (με κλειδιά και παρακαμπτήριες) τότε σου προτείνω να πάρεις και έναν δεύτερό συρμό.
Σου προτείνω επίσης να πάρεις ένα τηλέφωνο τον εδώ αντιπρόσωπο για το συγκεκριμένο κωδικό (δηλαδή τιμή και διαθεσιμότητα) και να μην κάνεις "έρευνα" στα μαγαζιά αλλά να πηγαίνεις προετοιμασμένος.Τούτο ,διότι στην χώρα μας δεν έχουμε καταστήματα τραίνων που να εμπορεύονται όλα τα είδη αλλά αντιπροσώπους , οι οποίοι -είναι λογικό- να προωθούν τα δικά τους.

Αυτή είναι η τιμή, που θα αγόραζες το συγκεκριμένο σετ από κατάστημα Γερμανίας (πλέον 17 ευρώ μεταφορικών.)
http://www.modelleisenbahn.com/listen/liste.php?h=86&PHPSESSID=2b78f059f4fdacaad3a0656097222666

Και κάτι τελευταίο : δεν ήταν τα πράγματα πάντα ξεκαθαρισμένα στο μυαλό μας ! Έγιναν στην πορεία! Εκμεταλλεύσου αυτήν την συσσωρευμένη γνώση όλων μας  (στην αρχή) και μετά προσπάθησε να το πας το αντικείμενο ένα βήμα πιο μπροστά.

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 01:05:17 μμ »
δες εδώ το ίδιο στα 450Ευρώ +κατι φόροι
http://shop.lokshop.de/product_info.php?manufacturers_id=11&osCsid=4la4tqneeeggbrgq3pus0v9rg1&products_itemno=41300&osCsid=4la4tqneeeggbrgq3pus0v9rg1&x=10&y=12

Aν ανέβαινα σε λεφτά θα έπαιρνα  το 3ο που προτείνει ο JIMMY.K      
Περί ορέξεως,  . . . . . . . . . . . . . . .

Αυτό που ζητάς είναι να σου πούμε ................ποιά γυναίκα ΣΟΥ αρέσει.       ΓΙΝΕΤΑΙ????     ::dontknow::
Να που έγινε :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 01:55:06 μμ »
Πω πω φαρμακείο είναι η ROCO. Πέρυσι πήρα Starter της Maerklin 29010 με ατμομηχανή και 3 επιβατικά βαγόνια, ήχους, μεταλλική μηχανή, 60VA μετασχηματιστή, ψηφιακό και ικανοποιητικό αριθμό γραμμών και κλειδιών με 410EUR.

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 02:02:10 μμ »
Και με 20EUR επιπλέον είχα και καπνό. Τέλος.
Καλή η ποικιλία του DCC, αλλά οι τιμές της ROCO, που χωρίς παρεξήγηση είναι πολύ καλή εταιρία, είναι φαρμάκι.
Αφήστε που οι Θεσσαλονικείς νομίζω ότι είμαστε πιο τυχεροί στον τομέα των μοντέλων τρένων. (Οι γνώστες καταλαβαίνουν)...

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 03:35:57 μμ »
Και με 20EUR επιπλέον είχα και καπνό. Τέλος.
Καλή η ποικιλία του DCC, αλλά οι τιμές της ROCO, που χωρίς παρεξήγηση είναι πολύ καλή εταιρία, είναι φαρμάκι.
Αφήστε που οι Θεσσαλονικείς νομίζω ότι είμαστε πιο τυχεροί στον τομέα των μοντέλων τρένων. (Οι γνώστες καταλαβαίνουν)...
Πλάκα κάνεις?Γιατί να παρεξηγηθούμε?? τα "παίρνουμε" από τις εταιρείες ή τα καταστήματα?  :lol:
Της καριόκας  :oops: γίνεται από εταιρείες....δόξα να έχει ο Θεός.
Περισσότερο κόλλημα έχετε οι φίλοι της Maerklin , σαν τους γέρους που αποκτούν φοβίες επειδή βλέπουν να πλησιάζει το τέλος....  :mrgreen:

Ναι η αλήθεια είναι , ότι κάποια starters της Roco είναι ακριβά.Έχει μία σημαντική αύξηση σε όλα της τα είδη τα τελευταία δέκα χρόνια. Για τα υπόλοιπα παρελκόμενα όμως των DCC δεν έχω την ίδια άποψη.
Η δε Seuthe καπνογεννήτρια σ' αυτό το κόστος κυμαίνεται.
Πιθανώς,το starter της Maerklin να ήταν από εκποίηση επειδή είχε πτωχεύσει η εταιρεία...

Τυχεροί είμαστε όλοι όσοι έχουμε πρόσβαση στα βιβλία και ξεστραβωνόμαστε,στο internet και μαθαίνουμε, σε forums και πληροφορούμεθα και σε εταιρείες και καταστήματα του εξωτερικού και αγοράζουμε.
Λιγότερο τυχεροί όσοι στηρίζουν τις μοντελιστικές τους επιλογές , σ' αυτά που αντιπροσωπεύει ή υποδεικνύει το εκάστοτε κατάστημα!

Χαιρετισμούς στην Θεσσαλονίκη.  

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 06:34:17 μμ »
Το μονο που δεν μου αρεσει στην Roco ειναι το συστημα της. Δεν εχει πολλες δυνατοτητες (μικρη ισχυς, μη συνδεση κομπουτερ ) και το βασικοτερο για μενα οταν το ειχα δουλεψει ειναι, οταν αλλαζεις απο μια μηχανη σε αλλη μηχανη απο την μνημη δεν κρατα την ταχυτητα της καθε μηχανης σταθερη.Ετσι οταν αλλαξεις μηχανη η επομενη θα παρει την ταχυτητα που ειχες στην προηγουμενη.
Το multimauspro εχει πολλες δυνατοτητες αλλα μικρη ισχυ 3,2 αμπερ και το "μειονεκτημα" παλι που αναιφερα παραπανω, και παραλληλα ειναι και αρκετα ακριβοτερο.
Καλο το σταρτερσετ για καποιον που θελει να ξεκινησει χωρις να ασχοληθει πολυ, αλλα εχει και το κατα, να σου δινει καποια πραγματα τα οποια μπορει και να μην τα θελεις πχ. τις γραμμες εγω δεν τις θελω με σκυροδεμα πλαστικο, ακομη, δεν θελω το multimaus αλλα να διαλεξω αλλα συστημα.
Νομιζω αυτα πρεπει να τα σκεφτει ο υποψηφιος αγοραστης , γιατι αλλιως μπορει να του βγει τελικα πιο ακριβο ενα σταρτερσετ απο το να διαλεξει κομματια απο διαφορες εταιριες.

Tags: