Καλησπέρα παιδια μετα απο πολυ καιρο,και αυτο γιατι πολλα προβλημματα που μου ετυχαν αυτους τους 9 μηνες με εφεραν πισω και με αφησαν απ εξω απο τa
tρενα και το modelclub.Κατα την διάρκεια ομως αυτων των μηνων διαβαζα posts kai εβλεπα video απο youtube γυρω απο τον τρενομοντελισμο, γενικα εψαξα
αρκέτα πραγματα προσπαθοντας να ενημερωθω.
Επιστρεφω λοιπον χωρις προβληματα γεματος διαθεση για δημιουργια

.Πεταξα το τελαρο των 2,10μΧ1μ με το κοντρα πλακε των 4mm επανω του
αφου διαπιστωσα τι χαζομαρές ελεγα και τι χαζομαρα εκανα καθως πηγα να το χρησιμοποιήσω.Εχω λοιπον μερικα βασικα ερωτηματα τα οποια θετω
1) Πήρα λοιπον ενα κομάτι mdf 2,3μΧ1,5μ με 16mm πάχος, αλλα επειδη ειναι λιγο στριμωγμένα τα πραγματα ρωτω ποιο ειναι το ελαχιστο μεγεθος της μακέτας
για να φτιαξω ενα καλο ψηφιακο συστηματακι με μελοντικες βλέψεις.Θα μπορουσα δλδ το 1,5μΧ2,3μ να το κανω 1,3μΧ2,3μ, διαφορετικα το αφηνω ως εχει 1,5Χ2,3μ
δλδ εξοικονομώντας λιγο χώρο ακομη εκει που ειναι να το τοποθετησω.
2) Τι τρένο να χρησιμοποιησω, πιστευω κατα την λογικη μου οτι τα Α.C (MARKLIN) εχουν ενα πλεονέκτημα σε σχεση με τα DC υπολοιπα μοντελα τρένων.. επειδή οι ωμικες
απωλειες οταν πρόκειται για μεγάλο μήκος γραμμών ειναι μικρότερες στην εναλλασσόμενο ρεύμα.. διορθώστε με αν κάνω λάθος.Συν και οτι μου αρεσουν τα μεταλικα τρενα οπως της
marklin.. εκτος και αν υπάρχουν μεταλικες μηχανες σε dcc και δεν τις ξέρω εγω... αν υπάρχουν προτείνετε μου.Θελω λοιπον ενα σετακι που να με καλυπτει καλα στο μελλον
αφου ειμαι αποφασισμένος να διαθεσω πολυ περισσοτερα χρήματα απ οτι ελεγα περσι.Και με βάση αυτα που ελεγε ο railway και τα αλλα παιδια ποιο πανω καλητερα να πάρεις κατι καλο
απ την αρχη παρα να δωσω μετα περισσοτερα ευρω για να το φερω εκει που θελω. Σας ακουω λοιπον

:
3) Το αλλο ερωτημα ειναι τι κλιμακας τρένο και γραμολογια να χρησιμοποιησω ωστε σε αυτη την μακετα των 2,3μΧ1,5μ να εχω όσο περισοτερο μήκος γραμμων γινετε και οσο ποιο
πολλες μανουβρες στροφες γινετε.Θελω μια κλιμακα που να βρισκω μεγάλη γκάμα μηχανων και παρελκομενων γενικα.Και μάλλον αυτη που ρωτάω θα ειναι και η κλιμακα που
χρησιμοποιουν οι περισσότερη ετσι δεν ειναι?
Αλλο που θελω να μάθω ειναι Που θα βρω οδηγους για την κλιμακα που θα διαλεξω, ειδα μια της
marklin με αριθμημενα με κωδικους τα κομματια των γραμμων.Το σετακι που θα πάρω θα τα εχει ολα.. οδηγω με κωδικους γραμμολογιας κλπ.
4)Θελω στο site του kalfaki για παραδειγμα να βρω μοντέλα μηχανων, πατάω επανω και βλέπω μονο κωδικους, πως μπορω να δω τα μοντελα και τα τεχνικα χαρακτιριστικα τους στο ιντερνετ, το ιδιο
και για τις γραμμες και τα υπολοιπα.
5) Υπάρχη ελληνικος οδηγος-video να δω πως φτιάχνουν διοράμματα, γιατι στο youtube απ οτι ειδα μόνο ξενα βιντεο ειχαν για αυτα τα θεματα-περι μακετας δλδ.
Εγραψα πολλα και παλι παιδια

sory.