Επειδή με ανέφερες ως clubber και όχι ως dubber 
Πλάκα φυσικά. Τα είδα τα links, από την πρώτη φορά μάλιστα. Το ερώτημα ήταν περισσότερο για το μήπως παίζουν πουθενά εδώ σε φυσικό κατάστημα. Τελικά όμως μάλλον δεν το γλιτώνω και θα παίξω αγορά από http://www.hannants.co.uk/
Αυτά που έχω στη λίστα μου είναι τα παρακάτω:
- Το μοντέλο της Trumpeter στην A-1a version στην έκδοση με την επιλογή κάποιων κομματιών για Clear (θα δω αν θα τα χρησιμοποιήσω)
Messerchmitt Me 262 A-1a clear edition
- To Big-Ed κιτ που δίνει λεπτομέρειες για τα πολυβόλα, τις φωλιές των τροχών, το κοκπιτ κτλ.
Me 262A-1 SCHWALBE 1/32
- Το replacement των τροχών από την Master Casters καθώς αυτά του κιτ είναι λαστιχένια και δεν με ενθουσίασαν (και από ό,τι φαίνεται ούτε αυτούς που έκαναν review το kit)
Me-262 Weighted Resin Wheels set A
Νομίζω με τα παραπάνω θα είμαι παραπάνω από καλυμμένος. Τι λέτε, κάποια παρατήρηση?
Μετά από την επιλογή του μοντέλου, ένα πράγμα που με απασχολεί είναι και η παραλλαγή που θα επιλέξω και νομίζω μάλλον είναι και το πιο σημαντικό από τις επιλογές που θα πρέπει να κάνω.
Οι πιο έμπειροι, έχετε να προτείνετε κάτι συγκεριμένο?
Εγώ έχω μια παρατήρηση, αλλά θα με αποπάρεις ξανά. Πάταξον μεν, άκουσον δε!
ΜΗΝ πάρεις το big ed. Πρώτον θα δώσεις τσάμπα λεφτά, το κιτ της τρομπέτας είναι υπερπλήρες και δεύτερον μόνο φόρτο εργασίας θα σου προσφέρει και είναι πολύ πιθανό να σου μειώσει το τελικό αποτέλεσμα (για να μην πω σίγουρο). Είναι το πρώτο σου μοντέλο μετά από 15 χρόνια, δεν είναι δυνατόν να έχεις την ίδια άνεση στα χέρια που είχες πριν σταματήσεις αφενός, αφετέρου δεν θα έχεις όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χειριστείς τα πάμπολλα P.E. και τρίτον, εσύ ο ίδιος αναφέρεις:
Όταν σταμάτησα την ενασχόλησή μου με το αντικείμενο, είχαν πρωτοξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους κιτ ρητίνης και P.E. και για όσο πρόλαβα, είχα χρησιμοποιήσει και τέτοια. Όπως καταλαβαίνεις έχω μια πρώτη γνώση για το τι με περιμένει και είμαι έτοιμος. Να προσθέσω ότι γνωρίζω καλά πως τα παραπάνω είναι πολύ δύσκολα στη χρήση τους αλλά και στην υλοποίησή τους και ξέρω από τώρα πως κάποιες στιγμές τα νεύρα μου θα γίνουν κρόσσια, έχω όμως υπομονή (ευτυχώς τα 15 αυτά χρόνια που πέρασαν έφεραν και κάτι καλό εκτός του υπέροχου 6 μηνών γιου μου) και πιστεύω πως αξίζει να ζοριστώ.
δεν είχες και το μεγαλύτερο βαθμό εξοικείωσης, ίσα-ίσα είχες προλάβει να τα χρησιμοποιήσεις. Δεν είναι απλά θέμα υπομονής, που δεν αντιλέγω ότι την έχεις.
Έπειτα μιλάς για 2 μήνες, λες και οι 2 μήνες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για να παλέψεις ένα τέτοιο κιτ. Το δικό μου 262 στην 1/48, από ίσως λιγότερο προβληματικό κιτ, μου πήρε σχεδόν 6-μηνο (όχι πλήρους ενασχόλησης βέβαια) να το ολοκληρώσω και ΔΕΝ ήταν το πρώτο μου μετά από τόσο διάστημα αποχής.
Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να σε απογοητεύσω ούτε να σου κόψω τα φτερά, αλλά φοβάμαι ότι ξεκινάς με πολλή φόρα και θα χτυπήσεις σε τοίχο! Μακάρι βέβαια να βγω λάθος εγώ και να μας δείξεις ένα απίστευτο μοντέλο!!!
Εννοείται πως σε Ο,ΤΙ χρειαστείς εδώ είμαστε, αλλά όσο μας ρωτάς τις απόψεις μας, θα σου τις λέμε. Τουλάχιστον μέχρι να παραλάβεις και το big-ed, οπότε μετά θα είναι δώρον-άδωρον να σε πρήζω. Πάντως, λάβε υπόψη σου τις απόψεις πολύ εμπειρότερων από εμένα μοντελιστών, εμένα άσε με στην άκρη, και θα δεις ότι όλοι σου λένε να κάνεις το ίδιο!
Τους ρητινένιους τροχούς να τους πάρεις πάντως, το βινύλιο δεν παλεύεται σαν υλικό!!!
Όσο για το καμουφλάζ... Μη βιάζεσαι, δες πρώτα τι σήματα σου δίνει το κιτ και τι επιλογές έχεις και μετά αποφασίζεις ποιο απ' αυτά θα επιλέξεις για να στολίσεις το κουκλί σου.
Αυτά από εμένα, ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις!