Αποστολέας Θέμα: C-130 (1/72 Italeri)  (Αναγνώστηκε 1442 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dgiotsop

• Scale 1/144
  • *
C-130 (1/72 Italeri)
« στις: Ιουλίου 17, 2010, 07:51:21 μμ »
Καλησπέρα!Προσπαθώ εδώ και κανα μήνα να τελειώσω ένα C-130 της Italeri σε κλίμακα 1/72!Πρώτη φορά ασχολήθηκα με το μοντελισμό και κυρίως με το βάψιμο και οι μόνες συμβουλές που είχα ήταν ενός φίλου που είναι μέλος του Club!Είδα και κάτι θέματα από κάποια άλλα μέλη του club σχετικά με το επετειακό c-130!Πείρα λοιπόν ιδέες και το προχώρησα το θέμα!Δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στη συναρμολόγηση αλλά η απειρία μου στο βάψιμο νομίζω οτι είναι εμφανής!Δεν το έχω τελειώσει ακόμα!Στα τελιώματα βρίσκομαι!Το βάψιμο έχει γίνει με πινέλο!
Σας στέλνω κάποιες Φωτογραφίες.Περιμένω κριτικές και κυρίως συμβουλές προς βελτίωση μου γιατί περιμένουν άλλα δύο στη σειρά!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
Απ: C-130
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 17, 2010, 07:54:56 μμ »
περιμένουν άλλα δύο στη σειρά!

Αλλα 2 charlie  :shock: ?Ωραιος  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 17, 2010, 08:25:50 μμ »
Φίλε μου καλησπέρα :D.
Απ΄ότι βλέπω ξεκίνησες δυνατά με ωραίο θέμα :wink:.
Σου προτείνω για τα επόμενα μοντέλα σου να τα στοκάρεις στις ενώσεις, πχ πτέρυγες, άτρακτο και όπου έχει κενό μεταξύ των ενώσεων. Αφού έχει στεγνώσει ο στόκος να τον τρίψεις με ένα ντουκόχαρτο αρχικά με 600 βαθμών και όπου δεν έχει "στρώσει"  καλά να ξαναπεράσεις ένα χέρι με λιγότερη ποσότητα ή με τον υγρό στόκο (μοντελιστικά καταστήματα) και να τον τρίψεις τελειωτικά με ένα ψιλότερο ντουκόχαρτο 800 βαθμών. Το καλό "πράγμα" θέλει υπομονή για να δείξει ωραίο :roll: :D.
Τώρα στο βάψιμο με πινέλο θέλεις εξάσκηση σε αρκετά μοντέλα για να είναι ομοιόμορφο και στρωτό. Αρχικά αραιώνεις το χρώμα με white spirit (εάν είναι enamel) με αναλογία περίπου 30% και φτιάχνεις το περίγραμμα της παραλλαγής, ανάλογα με το χρώμα που χρησιμοποιείς. Προσπαθείς να μην γίνονται γραμμές χρώματος, γωνίες ή εξοχές από το πινέλο επάνω στην οριοθέτηση της γραμμής ανάμεσα από το ένα χρώμα στο άλλο. Στην συνέχεια επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία από πάνω με ένα άλλο ένα "χέρι" αραιωμένου χρώματος για να καλύψεις τα καινά χρώματος και να σου γίνει ποιο ομοιόμορφο το χρώμα επάνω στην επιφάνεια. Αυτές είναι οι πρώτες συμβουλές από μένα και η καλύτερη εκπαίδευση είναι στην πράξη. Καλή συνέχεια και καλό modeling! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 17, 2010, 08:43:12 μμ »
Καλή αρχή αδελφέ....
Για αρχή θα σου πρότεινα να διορθώσεις την παραλλαγή,δεν είναι καθόλου δύσκολο.Απλά με ένα πινελάκι θα περάσεις τα όριο του κάθε χρώματος ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλές οι καμπύλες.Το σωστό είναι να προσπαθήσεις να κάνεις την διόρθωση με το πιο σκούρο χρώμα.Τώρα εγώ θα σε παρότρυνα να στοκάρεις και τις ενώσεις,είναι κρίμα να μην το προσπαθήσεις.Θα μασκάρεις με την κατάλληλη ταινία μασκαρίσματος ώστε να μην σου ξεφύγει ο στόκος και θα αρχίσεις το τρίψιμο.Και μετά πάλι βάψιμο.
ʼλλωστε είναι το πρώτο σου μοντέλο οπότε αξίζει να δοκιμάσεις μερικά βασικά πραγματάκια.Πάντως αν δεν θέλεις να στοκάρεις τουλάχιστον προσπάθησε να διορθώσεις την παραλλαγή...
καλή συνέχεια και ότι χρειαστείς εδώ θα είμαστε  ::icon_thumright::

Tags: