Καταρχήν τα συγχαρητήρια μου στο Κο Καλφάκη γιατί ακόμα μια φορά προτωπορεί με τις εμπορικές του μοντελιστικές ιδέες στην Ελληνική αγορά και όχι μόνο

!
Εξίσου συγχαρητήρια στο Σουλή Σ. για την πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση του μοντέλου βοηθώντας μας να το συγκρίνουμε με όσο ποιο σωστό τρόπο γίνετε

.
Πράγματι πολύ καλή προσπάθεια της Kinetic που ανταγωνίζεται επάξια ή και ξεπερνάει σε ποιότητα και ποσότητα το αρκετά καλό επι χρόνια kit της Hasegawa.
Για τα χρώματα της Ghost παραλλαγής με όσες συζητήσεις και αναλύσεις να κάνουμε δεν θα αποδώσουμε 100% τους χρωματισμούς της γιατί πολύ απλά αυτή είναι η "δουλειά της", όπως και το όνομά της. Οι χρωματισμοί αλλάζουν ανάλογα με την γωνία που βλέπεις την άτρακτο και ανάλογα το φώς της ημέρας. Κατά την γνώμη μου αφού έχω πειραματιστεί αρκετά με δύο μοντέλα όπως το F-16D block52+ και το F-4E AUP, έχω καταλήξει στα Χtracolor με κωδικούς X126, X132, X134 και X135 για το random. Έτσι και αλλιώς τα χρώματα θα υποστούν έστω και ελαφρύ weathering στα βασικά χρώματα και στο τέλος να περαστούν ένα-δύο χέρια με αρκετά αραιωμένο γκρι για το "φίλτρο" που εμφανίζετε στο ανοιχτόχρωμο γκρι φόντο των χρωμάτων. Για την σαγρέ υφή των χρωμάτων μην περιμένετε θαύματα στην 1/48. Ένα βερνικάκι ματ της Hambrol, όχι και τόσο διαλυμένο με διαλυτικό, περίπου 10% ισως και παραπάνω, θα του δώσει την διακριτική αγριάδα που διακρίνει την παραλλαγή του block 52+, με τελική ενέργεια ένα ελαφρύ τρίψιμο με ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι, για να του δώσει την διακριτική γυαλάδα που έχει υπό γωνία.
Τα σήματα πρέπει να γίνουν ένα mix με αυτά της Icarus, του kit και της Three Stars Decals για ένα ολοκληρωμένο θεμιτό αποτέλεσμα. Αυτά είναι προσωπικές μου απόψεις μετά από αρκετές δοκιμές και πειραματισμούς.
Εύχομαι να δούμε όμορφα μοντέλα με Ελληνική θεματολογεία με αυτήν την πολύ όμορφη προσπάθεια του Κο Καλφάκη