Αποστολέας Θέμα: F-16C BLOCK 52+ της KINETIC  (Αναγνώστηκε 32587 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: F-16C BLOCK 52+ της KINETIC
« Απάντηση #75 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 03:55:02 μμ »
εαν σου είναι έυκολο βάλε εδώ  ( ... ) τα σηματα που λες της Icarus
http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=IC48002&PIC_NO=2

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #76 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 04:01:53 μμ »
εαν σου είναι έυκολο βάλε εδώ  ( ... ) τα σηματα που λες της Icarus
http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=IC48002&PIC_NO=2

ευχαριστώ
κοιτα που τελικά ούτε αυτή έχει αυτά που ..λείπουν
άρα... Hasegawa
ή αλλα spare decals απο F-16
ή αυτά που είναι και φθηνά
http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=AMD14830
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #77 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 04:15:38 μμ »
Αυτά; http://www.kalfakis.gr/images/scale/Decal_F16_48.jpg
Δεν ξέρω αν είναι διαθέσιμα...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #78 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 04:38:52 μμ »
Δείτε πως αντανακλά το φως η βαφή υπό κάποιες γωνίες...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #79 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 05:17:44 μμ »
Σαν Τούρκικο φαίνεται!!!

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #80 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 06:44:21 μμ »
Φίλτατε Γιάννη
Χρόνια Πολλά και καλά και πάνω απ'όλα με υγεία.
Ευχαριστούμε για τις πολύ χρήσιμες και σπάνιες θα μπορούσα να πω λεπτομέρειες και παρατηρήσεις σου.
Γνωρίζοντας την σε βάθος ενασχόληση σου με το θέμα, μήπως είναι δυνατό να μάθουμε και τους κωδικούς ή την επίσημη ονομασία των χρωμάτων του οπλισμού των αεροσκαφών ?
Είναι λεπτομέρεια που συνήθως αμελούμε αλλά τη θεωρώ εξίσου σημαντική για την αληθοφάνεια του μοντέλου.
Σ.Σ.

Φίλε Σταύρο γειά σου και Χρόνια Πολλά, πρός το παρόν σου δίνω το χρώμα των εξωτερικών φορέων και δεξαμενών καυσίμου που είναι FS 36270 και αφού διασταυρώσω τις πληροφορίες μου με συνάδελφο Οπλουργό-Μοντελλιστή θα σου δώσω και τα FSs των διαφόρων όπλων
που φέρη το F-16C/D Blk 52+.
Επίσης θα ήθελα να πω στούς φίλους μοντελιστές που ασχολούνται μετα χρώματα του καμουφλάζ του εν λόγω Αφους ότι δεν υπάρχη
κανένα μοντελιστικό χρώμα οποιαδήποτε εταιρείας που μπορή να απεικονίση τα πραγματικά χρώματα του Αφους 100% και για να καταλάβε-
ται τι εννοώ, σας λέω ότι έχω τα πραγματικά χρώματα παραλλαγής αυτού του Αφους τα οποία είναι χρώματα Πολυουρεθάνης και έβαψα 'ενα μοντέλο αφού έκανα προεργασία όπως το πραγματικό Αφος (εννοώ το υπόστρωμα που βάφεται τοΑφος) και το αποτέλεσμα ήταν ένας με ενάμισυ τόνος χρωματικής διαφοράς (ανοικτότερο) από το φρεσκοβαμμένο πραγματικό τότε Αφος , και αυτό διότι ή επικάλυψη που χρησιμοποιήται πάνω από την παραλλαγή για την μείωση του ίχνους του Αφους στα Ραντάρ αλλάζη κατά πολύ την χρωματική υφή των χρωμάτων πρός το σκούρο.... άρα ότι και χρησιμοποιήσεται είναι αποδεκτό.
Ταυπόλοιπα στο επόμενο μήνυμα σας χαιρετώ όλους φιλικά και Καλή χρονιά να έχουμε   Γιάννης   Χανιά....
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #81 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 07:37:18 μμ »
Σαν Τούρκικο φαίνεται!!!

Συγνώμη, αλλά τι σχέση έχει η μεταλλική γυαλάδα με το γκρι των τούρκικων και των αμερικάνικων;

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #82 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 08:06:05 μμ »
εγώ το πήρα σήμερα στα χέρια μου και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος.
Και μιλώντας με το φίλο Γιάννη Λέκκα μου είπε ότι έχει βελτιωθεί πολύ το κιτ σε σχέση με τα προηγούμενα kinetic.
θα το δούμε και στην πράξη.
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #83 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 09:03:58 μμ »
Παρατηρησα στις χαλκομανιες οτι λειπει ενα βασικο προειδοποιητικο. Διπλα απο το βελακι του rescue εχει δυο κουτακια με κειμενο και οχι ενα οπως το δινει η κινετικ. Λειπει το δεξιο στη φωτο παρακατω

http://www.hafcphotos.cs.net/view/gp.cfm?photoid=225921&type=3

Παντως παρολο που η κλιμακα μου ειναι 1/72, θα το τσιμπησω κι εγω. Ελπιζω να εχετε αφησει και κανενα και για εμας  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 10:17:59 μμ »
Καταρχήν τα συγχαρητήρια μου στο Κο Καλφάκη γιατί ακόμα μια φορά προτωπορεί με τις εμπορικές του μοντελιστικές ιδέες στην Ελληνική αγορά και όχι μόνο ::eusa_clap::!
Εξίσου συγχαρητήρια στο Σουλή Σ. για την πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση του μοντέλου βοηθώντας μας να το συγκρίνουμε με όσο ποιο σωστό τρόπο γίνετε ::salut::.
Πράγματι πολύ καλή προσπάθεια της Kinetic που ανταγωνίζεται επάξια ή και ξεπερνάει σε ποιότητα και ποσότητα το αρκετά καλό επι χρόνια kit της Hasegawa.
Για τα χρώματα της Ghost παραλλαγής με όσες συζητήσεις και αναλύσεις να κάνουμε δεν θα αποδώσουμε 100% τους χρωματισμούς της γιατί πολύ απλά αυτή είναι η "δουλειά της", όπως και το όνομά της. Οι χρωματισμοί αλλάζουν ανάλογα με την γωνία που βλέπεις την άτρακτο και ανάλογα το φώς της ημέρας. Κατά την γνώμη μου αφού έχω πειραματιστεί αρκετά με δύο μοντέλα όπως το F-16D block52+ και το F-4E AUP, έχω καταλήξει στα Χtracolor με κωδικούς X126, X132, X134 και X135 για το random. Έτσι και αλλιώς τα χρώματα θα υποστούν έστω και ελαφρύ weathering στα βασικά χρώματα και στο τέλος να περαστούν ένα-δύο χέρια με αρκετά αραιωμένο γκρι για το "φίλτρο" που εμφανίζετε στο ανοιχτόχρωμο γκρι φόντο των χρωμάτων. Για την σαγρέ υφή των χρωμάτων μην περιμένετε θαύματα στην 1/48. Ένα βερνικάκι ματ της Hambrol, όχι και τόσο διαλυμένο με διαλυτικό, περίπου 10% ισως και παραπάνω, θα του δώσει την διακριτική αγριάδα που διακρίνει την παραλλαγή του block 52+, με τελική ενέργεια ένα ελαφρύ τρίψιμο με ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι, για να του δώσει την διακριτική γυαλάδα που έχει υπό γωνία.
Τα σήματα πρέπει να γίνουν ένα mix με αυτά της Icarus, του kit και της Three Stars Decals για ένα ολοκληρωμένο θεμιτό αποτέλεσμα. Αυτά είναι προσωπικές μου απόψεις μετά από αρκετές δοκιμές και πειραματισμούς.  
Εύχομαι να δούμε όμορφα μοντέλα με Ελληνική θεματολογεία με αυτήν την πολύ όμορφη προσπάθεια του Κο Καλφάκη :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 12:07:16 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και την θετική ανταπόκριση  ::icon_thumright::
Συνεχίζοντας τη "μελέτη" (έτσι λέω το "χάζεμα" επι ώρα των πλαισίων του κιτ - μια προσφιλής μου συνήθεια, ανέκαθεν - και νομίζω όλων)
διαπιστώνω κάτι που δεν ανέφερα παραπάνω, ότι δηλαδή ανάμεσα στα όπλα που προσφέρει το κιτ είναι και
4 βόμβες GBU-38, δηλαδή 500άρες κατευθυνόμενες με GPS, ο οποίες όμως θα πάνε στα αζήτητα καθώς δεν διατίθενται απο την ΠΑ  :(
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #86 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 04:28:41 πμ »
γεια σας κύριοι....
παρατηρωντας τα γραφώμενα σας....και όντως όχι τρομερα εμπειρος.... να καταθεσω μια σκεψη μου...για αυτο το πολυαναφερόμενο θεμα χρωματων με τα 52αρια.
σκεφτηκα το εξης.
1 βημα: βάφουμε με μαυρο gloss πριμερ ολο το μοντελο
2.βημα: περνάμε ALCLAD  CROME αλουμινιο όλο το μοντελο
3.βημα: περναμε τα χρωματα τα κανονικα όσο πιο αχνα μπορουμε χωρις να υπαρχουν κενα. ποσοστο επικάλυψης 70% ας πουμε
4.βήμα: περναμε ενα ελαφρύ ALCLAD prismatic deep blue to UV όσο πιο ελαφρυ γίνεται.
5.βήμα: περνάμε ενα πολυ ελαφρύ χερι χρωματος
6.βήμα: περναμε σατινε βερνικι....
7.βημα: και στα blending των χρωματων περναμε ματ βερνικάκι γιατι αμα παρατηρησετε φωτο εκει δειχνει μια περισσότερη αλλαγη.
απλα όλα τα παραπανω ειναι μια σκεψη.... και ευελπιστω το 8 βημα να ειναι το ραφι και οχι ο καδος.
οι πιο εμπεροι τι λετε?

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #87 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 08:52:35 πμ »
πολύ φιλόδοξη  ::icon_thumright::
και
πολύ επικίνδυνο  :shock:
καλή τύχη αμα το επιχειρήσεις.
 ::icon_thumright::
εγώ θα πάω the easy way
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #88 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 09:49:29 πμ »
Kαι δεν το ψεκαζεις με ενα μειγμα αραιωμενου smoke + clear blue μαζι με λιγη περλα?

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #89 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 11:14:29 πμ »
αληθεια Δημητρη τι θα πετυχω με αυτο.......σοβαρα τι βγαινει.....?????
προσπαθω να το φανταστω..... αλλα δεν.

σταυρο παντως ενα στρωμα αλουμινιου θα το περασω....

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #90 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 11:17:33 πμ »
Πολυ απλα το χρωμα αποκτα αυτη την σκουρα - απο την μπιχλα- αποχρωση του πραγματικου μαζι με την καπως μεταλιζε αποχρωση.

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #91 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 11:25:42 πμ »
Καλημερα παιδια....

Μπορουμε να συνοψισουμε ολα αυτα που πρεπει να προσεξει κανεις αγοραζοντας ή εχοντας αγορασει το συγκεκριμενο κιτ.

1. Σηματα, τελικα ποια απ'ολα ?
2. Χρωματικες αποχρωσεις, απ'οτι ξερω τα xtra color ειναι τα πιο κοντινα,
3. Τελικη αποχρωση της επιφανειας, smoke, περλε, κλπ ???

Αντε μπας και καταφερουμε να ξεκινησουμε την κατασκευη του ....του Χρονου..!!!!  :mrgreen: :mrgreen:

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
    • ModelMania
« Απάντηση #92 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 12:17:54 μμ »
Η δική μου παρατήρηση.
Παρατηρόντας τα καινούργια blk 52 + adv νομίζω ότι τα χρώματα της xtra είναι ποιο κοντά!
όπως επίσης και η πολυσυζητημένη γυαλάδα των blk 52+ δεν φαίνεται τόσο έντονη.
με το περασμα των χρώνων και με τις διαφορες φθορες των αφ.ων,
οι τόνοι των χρωματων αλλάζουν προς το σκούρο.
Νομίζω ότι θα πρέπει ο καθένα που θα βάψει ένα f-16 να έχει προαποφασίσει σε ποια χρονική στιγμή της υπηρεσίας του αφους αναφέρεται.
Και πιστέυψ ότι λίγο πολύ ο καθένας μέσα θα παίσει

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #93 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 02:07:20 μμ »
Ποιός πάει και τα παίρνει τρία τρία και τέσσερα τέσσερα τα κίτ ρε αδέρφια ???Μου το είπε η κοπέλα το πρωί που πήγα στον Καλφάκη και την ψιλοάκουσα  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: Τί panic είναι τούτος??? :lol: :mrgreen: :shock: :roll: ::lol18::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #94 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 02:34:08 μμ »

Βλέποντας την φωτό του Γιώργου πιστεύω πως για την αναπαράσταση αυτής της μεταλλικής γυαλάδας στο χρώμα θα ήταν χρήσιμη μια "αρματάδικη" τεχνική στην πιο light της βέβαια εκδοχή.
Αν π.χ. έχουμε το μοντέλο βαμμένο, με περασμένες της χαλκομανίες + βερνίκια πριν και μετά και πάρουμε ξύσμα από ένα σκληρό μολύβι π.χ. 9Η ή 8Η ή 7Η  http://en.wikipedia.org/wiki/Pencil
(όχι μαλακό όπως στην αρματάδικη τεχνική γιατί θα μας κάνει όλο το αεροσκάφος μαύρο) και με ένα μαλακό πανί περάσουμε όλες της επιφάνειες του αεροσκάφους θα μας αφήσει αυτήν την χαρακτηριστική μεταλλική γυαλάδα χωρίς να επηρεάσει έντονα τα χρώματα. Οι σκληρές μύτες δεν αφήνουν δυνατό αποτύπωμα παρά μόνο μεταλλική γυαλάδα. :wink:
Πιστεύω πως θα είναι μια καλή τεχνική (θεωρητικά) και μάλιστα αν γίνει λάθος ή αν κάτι πάει στραβά και αφού έχουμε περάσει βερνίκια πιο πριν είναι πανεύκολο το καθάρισμα του μολυβιού με απλό νεράκι. Για πείτε καμιά γνώμη... :roll:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #95 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 03:58:03 μμ »

Βλέποντας την φωτό του Γιώργου πιστεύω πως για την αναπαράσταση αυτής της μεταλλικής γυαλάδας στο χρώμα θα ήταν χρήσιμη μια "αρματάδικη" τεχνική στην πιο light της βέβαια εκδοχή.
Αν π.χ. έχουμε το μοντέλο βαμμένο, με περασμένες της χαλκομανίες + βερνίκια πριν και μετά και πάρουμε ξύσμα από ένα σκληρό μολύβι π.χ. 9Η ή 8Η ή 7Η  http://en.wikipedia.org/wiki/Pencil
(όχι μαλακό όπως στην αρματάδικη τεχνική γιατί θα μας κάνει όλο το αεροσκάφος μαύρο) και με ένα μαλακό πανί περάσουμε όλες της επιφάνειες του αεροσκάφους θα μας αφήσει αυτήν την χαρακτηριστική μεταλλική γυαλάδα χωρίς να επηρεάσει έντονα τα χρώματα. Οι σκληρές μύτες δεν αφήνουν δυνατό αποτύπωμα παρά μόνο μεταλλική γυαλάδα. :wink:
Πιστεύω πως θα είναι μια καλή τεχνική (θεωρητικά) και μάλιστα αν γίνει λάθος ή αν κάτι πάει στραβά και αφού έχουμε περάσει βερνίκια πιο πριν είναι πανεύκολο το καθάρισμα του μολυβιού με απλό νεράκι. Για πείτε καμιά γνώμη... :roll:
Μου φαίνεται η καλύτερη απο τις μέχρι τώρα προτεινόμενες τεχνικές... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #96 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 04:05:53 μμ »
ακριβώς αυτή φαντάζομαι Νίκο,με κάτι πρόσθετο!
Το βερνίκι μετά τα χρώματα να είναι σμάλτο και στο ψέκασμα σαγρέ!(λιγότερο αραίωμα και απο κάποια απόσταση)
Τα βασικά χρώματα θα είναι πιο ανοιχτά εώς και 20%!
Και στο τέλος,μερικά overspray με paynes grey λάδι+βερνίκι,για να δέσει και να ψιλοεξαφανιστεί το μολύβι...

Θυμάμαι σε μια έκθεση ένα άρμα που είχε βαφτεί με Gun metal πριν τα χρώματα και έδειχνε αρκετά μεταλλικό....
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
    • ModelMania
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 12:51:57 πμ »

Γεία σου ρε Νικόλα με τις ωραίες ιδέες σου.. πολυ καλό

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #98 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 10:57:31 μμ »

ισως είναι διαφωτιστική η φωτο για το σαγρέ που ενέφερα

[imgt]http://www.kalfakis.gr/DSCF8519.jpg[/imgt]

οι CFT πάλι είναι βαμένες με χρώμα αλλης υφής
[imgt]http://www.kalfakis.gr/DSCF8603.JPG[/imgt]
STARFIGHTER

Αποσυνδεδεμένος ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΑΚΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
    • http://WWW.e-KALFAKIS.GR
« Απάντηση #99 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 11:04:28 μμ »
Στην Θεσσαλονίκη που μπορούμε να το βρούμε;  :roll:

πιο γρήγορα θα το έχουν οι Σιμιτσής, Δίκας και Model Planet
τα υπόλοιπα μαγαζιά ή αδιαφόρησαν ή έχουν ανοικτή γραμμή με τον Hannant's και κλειστή με τον ΚΑΛΦΑΚΗΣ (προφήτης στον τοπο τους δεν θέλουν...)
STARFIGHTER

Tags: f-16c block 52