Ας πούμε δυο λόγια απλά και σταράτα λοιπόν.
Καταρχήν δεν θα αναφερθώ σε προσωπικές διενέξεις, δεν αφορούν κανένα, μόνο σε γεγονότα.
ο ΠΗΓΑΣΟΣ ξεκίνησε άτυπα το 2000 και δημοσίευσε καταστατικό το 2002. Η θητεία του κάθε ΔΣ είναι διετής. Εκτοτε έγιναν τρείς εκλογές, το 2002 που εκλέχτηκα πρόεδρος εγώ , το 2004 (δεν ήμουν υποψήφιος) και το 2006 που εκλέχτηκε ο κ.Μανιατόπουλος Σωκράτης με νόμιμες διαδικασίες. Το 2005 αποχώρησα απο το σύλλογο για προσωπικούς λόγους, χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα. Το 2008 την Ανοιξη όλο το ΔΣ παραιτήθηκε ομαδικά λόγω διενέξεων με συγκεκριμένο άτομο , μαζί με την πλειοψηφία των μελών και αποχώρησαν απο το σύλλογο. Το Μαιο του 2008 εμφανίστηκαν δυο κύριοι στην έκθεση της Καβάλας, ο κ.Λεοντσίνης και ο κ.Θεολόγου που μου συστήθηκαν ως νέο "υπηρεσιακό ΔΣ" με σκοπό να ανασυντάξουν τον ΠΗΓΑΣΟ , δηλ.να μαζέψουν παλιά και νέα μέλη και να ανασυγκροτηθεί το ΔΣ. Τους δώσαμε την ευχή μας , φάγαμε, ήπιαμε, όλα καλά και αντίο. Εκτοτε, οι ίδιοι κύριοι, χωρίς γενική συνέλευση, χωρίς τίποτε με το έτσι θέλω παρουσιάζονται ως ΔΣ, το δε πιο χαρακτηριστικό που δείχνει το μπάχαλο συνέβη το φθινόπωρο του 2008 , εμφανίζεται κάποιος στο φόρουμ και λέει τα εξής:
Απ: ΕΚΘΕΣΗ ΠΗΓΑΣΟΥ 2008 « Απάντηση #86 στις: Χθες στις 09:49:50 »
κάποιοι ...ΘΛΙΒΕΡΟΙ, πρώην μοντελιστές στην 1/35 και πρώην μέλη του ΠΗΓΑΣΟΥ
καλά θα κάνουν - για τον εαυτό τους πάνω απ' όλα - να πάψουν την εκστρατεία ...μή συμμετοχής στην έκθεση είναι προτιμότερο να περιοριστούν στην ΘΛΙΒΕΡΗ προσωπική τους ζωή και να μη θεωρούν τον ΠΗΓΑΣΟ ιδιοκτησία τους, που έχει διαφύγει ...της νομής τους άλλωστε η επιρροή τους, περιορίζεται σε κάτι γραφικούς Figure painters και το περιβάλλον τους , που παλιά τους - αν μη τι άλλο - λυδορούσαν
η ΕΚΘΕΣΗ θα είναι πιο επιτυχημένη από κάθε άλλη φορά
Υ.Γ. και αυτοί θα παραμείνουν πιο ΘΛΙΒΕΡΟΙ και PATHETIC
και δε βγαίνει κανένας απο το ΔΣ να τον μαζέψει. Μετά την εκδήλωση του 2008 φαντάζομαι όλοι απολαύσατε το θέμα με τον ΛΑΖΑΡΑΚΗ , είδατε τίποτε για ΔΣ να παρεμβαίνει? ποιός κάνει κουμάντο? στην κρίση σας.
Ας εστιάσουμε λοιπόν στο πρόβλημα:
Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει μια ταυτότητα που τον καθορίζει και τον διαχωρίζει απο τους υπόλοιπους.
Αν ρωτήσω τον κύριο Α ποιός είναι θα μου πεί π.χ. είμαι ο κ.Βλαχοδημητρόπουλος Μητσος του Γιώργου και της Μαρίας .
Αν τον αμφισβητήσω θα βγάλει την αστυνομική του ταυτότητα και θα μου πεί ορίστε κύριε , αυτός είμαι.
Αν ρωτήσω τον κ.Σουλή (τυχαίο παράδειγμα μη παρεξηγηθούμε) , είστε κύριε Σουλή μέλος της ΙΠΜΣ θα μου πεί βεβαίως, ορίστε η αίτηση εγγραφής μου και η έγκριση απο το ΔΣ ή τη συνέλευση ή τέλος πάντων απο όποιο όργανο γίνεται.
Αν ρωτήσω πάλι τον κ.Σουλή είστε κύριε πρόεδρος της ΙΠΜΣ, θα μου πεί βεβαίως ορίστε το πρακτικό της Γενικής συνέλευσης που με εξέλεξε. Ετσι, η ΙΠΜΣ έχει νόμιμο εκπρόσωπο και συναλλάσεται με τον κόσμο.
Και βγήκα στο φόρουμ και ερωτώ: έχετε κύριοι νόμιμο ΔΣ? εκπροσωπείτε το σύλογο ή τον εαυτό σας?
Οταν εισπράτετε πχ συνδρομή ή λεφτα απο τα περίπτερα πάνε στο ταμείο του συλόγου ή στην τσέπη σας? Σε ποιά γενική συνέλευση λογοδοτείτε?
Εσείς τώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, σας λέω ότι καλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να πάνε να γραφτούνε στον ΠΗΓΑΣΟ και να ζητήσουν εκλογές και εγώ αυστηρά ισόβια απέξω , λέω τίποτε περίεργο? κυνηγάω καρέκλες? Λέω παιδιά , όσοι είστε κοντά στον ΠΗΓΑΣΟ στηρίξτε τον παίρνοντας εσείς οι νέοι τα πράγματα στα χερια σας με νόμιμες δημοκρατικές εκλογές, είμαι εναντίον του συλόγου ή ενάντια στην αυθαιρεσία? Ζητώ την εξυγίανση και την νομιμότητα, λέω τίποτε παράλογο? Γιατί το κάνω? γιατί έλιωσα παπούτσια να εξασφαλίσω την δωρεάν χορήγηση της αίθουσας αυτής, να μαζέψω λεφτά να αγορασθούν όλα τα υλικά πάγκοι , ράφια, κλπ. που θα βάλετε τα μοντέλα σας μεθαύριο, να μαζευτούν 35 μέλη το 2004, να παραδόσω ενεργητικο στο ταμείο κλπ.κλπ. όποιος θέλει ας με διαψεύσει , τα έγγραφα υπάρχουν. Δέχομαι οποιαδήποτε τεκμηριωμένη λογική απάντηση.
για τον κ.CNC

Εάν ο σύλλογος εργάζεται για την διάδοση της ενασχόλησής μας, χωρίς να παραβιάζεται η ελευθερία της επιλογής και του λόγου των μελών του, τότε, δεν με ενδιαφέρει με ποιόν τρόπο ( νόμιμο ή μή ) εκλέχτηκε ο παρών πρόεδρος του συλλόγου! Όλοι τους είναι φιλαράκια μου και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, θα βοηθήσουμε, αρκεί - όπως προείπα - να μήν παραβιάζεται η ελευθερία της επιλογής και του λόγου των μελών του συλλόγου!
Σε παρακαλώ να απευθυνθείς στον κ.Λαζαράκη-Λίβερπουλ να σου πεί για τον σεβασμό στην ελευθερία του λόγου