Αποστολέας Θέμα: Μοντελισμός και ορισμοί  (Αναγνώστηκε 12421 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
Απ: Μοντελισμός και ορισμοί
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 04:47:28 μμ »
Μοντελισμός πιστεύω πως είναι η μετάβαση και αντικατάσταση λόγω ηλικίας από τα "στρατιωτάκια" σε κάτι πιο δημιουργικό.Πιστεύω πως οι 99 στους 100 έχουμε μία αγάπη, μία κλίση όσον αφορά οτιδήποτε το στρατιωτικό γι'αυτό είμαι σίγουρος ότι όλοι εκτός από τον μοντελισμό διαβάζουμε και βιβλία ιστορικά και στρατιωτικά ή συλλέγουμε στρατιωτικά είδη όλων των εποχών,οι περισσότεροι πήγαμε στον "Αρχάγγελο"(ή είμασταν κολλημένοι στην οθόνη της τηλεόρασης),( και μας σηκώθηκαν οι τρίχες από την ανατριχίλα όπως του λύκου) και άλλα πολλά.Οι διαγωνισμοί,το πόσο καλά ή σωστά είναι βαμμένο το οποιοδήποτε μοντέλο είναι άλλη ιστορία,την ώρα όμως που ο καθένας μοντελάρει στον πάγκο του,μόνος του,είναι ένα (μεγάλο πια) παιδί που παίζει,ένα παιδί που ικανοποιεί και γεμίζει με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη του εσωτερικού του κόσμου για δημιουργικό παιχνίδι (γεννηθήκαμε με αυτό). Δεν είμαι ψυχολόγος αλλά εγώ έτσι αισθάνομαι.

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 04:51:41 μμ »
Ωπ! Ξαφνικά πέφτουν πολύ μεγάλες αλήθειες στο τραπέζι από τους συναδέλφους!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 04:54:00 μμ »
Μοντελισμός πιστεύω πως είναι η μετάβαση και αντικατάσταση λόγω ηλικίας από τα "στρατιωτάκια" σε κάτι πιο δημιουργικό.Πιστεύω πως οι 99 στους 100 έχουμε μία αγάπη, μία κλίση όσον αφορά οτιδήποτε το στρατιωτικό γι'αυτό είμαι σίγουρος ότι όλοι εκτός από τον μοντελισμό διαβάζουμε και βιβλία ιστορικά και στρατιωτικά ή συλλέγουμε στρατιωτικά είδη όλων των εποχών,οι περισσότεροι πήγαμε στον "Αρχάγγελο"(ή είμασταν κολλημένοι στην οθόνη της τηλεόρασης),( και μας σηκώθηκαν οι τρίχες από την ανατριχίλα όπως του λύκου) και άλλα πολλά.Οι διαγωνισμοί,το πόσο καλά ή σωστά είναι βαμμένο το οποιοδήποτε μοντέλο είναι άλλη ιστορία,την ώρα όμως που ο καθένας μοντελάρει στον πάγκο του,μόνος του,είναι ένα (μεγάλο πια) παιδί που παίζει,ένα παιδί που ικανοποιεί και γεμίζει με αυτόν τον τρόπο την ανάγκη του εσωτερικού του κόσμου για δημιουργικό παιχνίδι (γεννηθήκαμε με αυτό). Δεν είμαι ψυχολόγος αλλά εγώ έτσι αισθάνομαι.
Γι αυτο οι "μεγαλοι" πρεπει να σεβονται την προσπαθεια του "παιδιου "
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ παιδι θα του ελεγαν σε καθημερινη βαση ""μπραβο καλα τα πηγες αλλα συγνωμη εβαλες μια βιδα λιγοτερη""?
οχι βεβαια
εδω ομως σαν DΙΜ57 το κανω εν ονοματι του ευαγγελιου του μοντελισμου χα χα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 07, 2009, 05:08:30 μμ »
Μήπως είναι καιρός να υπάρξει κάτι νέο σε αυτή την πόλη? Που δεν θα εχει την σαπίλα του παρελθόντος?   

Το μόνο νέο (στο μοντελιστικό γίγνεσθαι)  που χρειάζεται αυτή η πόλη, πριν οτιδήποτε άλλο, είναι μυαλά.

Νέα μυαλά και ανανεωμένα μυαλά...
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 12:04:24 πμ »
ʼντε μπράβο να έχουμε κι εμείς να πηγαίνουμε και κάπου αλλού.  ::icon_thumright::

Να τ' αφήσεις αυτά. Μόνο λόγια είσαστε.  :wink:  :mrgreen:  :mrgreen:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 09:38:14 πμ »
Λοιπόν το topic αυτό τσούλησε πιο πολύ από χέλι σε λαδωμένο μάρμαρο, αλλά δεν πειράζει, αρκεί να λυθούν κάποια προβλήματα που και αυτά είναι άκρως ενοχλητικά.

Κοιτάτε να τα βρείτε. Αλλιώς θα υποστείτε παράδειγμα ανάλογο της φάβας, μόνο που τώρα θα είναι ισως δυσάρεστο...

ʼντε μπράβο να έχουμε κι εμείς να πηγαίνουμε και κάπου αλλού.  ::icon_thumright::

Να τ' αφήσεις αυτά. Μόνο λόγια είσαστε.  :wink:  :mrgreen:  :mrgreen:
Με εσάς τι θα γίνει φέτος; Ημερομηνίες; Αντε γιατί έχω να πακετάρω. Για να οργανώνεται το forum να στείλουμε πράμα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 09:52:54 πμ »
Με εσάς τι θα γίνει φέτος; Ημερομηνίες; Αντε γιατί έχω να πακετάρω. Για να οργανώνεται το forum να στείλουμε πράμα!

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ, αλλά φέτος δεν θα κάνουμε έκθεση. Οργανωνόμαστε για πολύ δυναμική κίνηση του χρόνου και ευελπιστούμε να δώσουμε κίνητρα σε μοντελιστές από όλη την Ελλάδα να μας επισκεφτούν.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 10:07:06 πμ »
Πώς γίνεται όταν λείπω εκτός φόρουμ για λίγες μέρες να ανοίγω τα ποστ και να βλέπω τον ...χαμό κάθε φορά δεν μπορώ να το εξηγήσω!!! Παρακαλώ να με ειδοποιείτε όταν γίνεται τζέρτζελο ::glossa::

Σε όλα στην ζωή ο καθένας δημιουργεί την άποψη του για τι ομάδα υποστηρίζει τι κόμμα ψηφίζει, τι γυναίκα γουστάρει, τι αμάξι οδηγεί. Αυτό συμβαίνει από κάποια πρότυπα που ακολουθούμε τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να μεταβάλλονται (πχ κόμα) σε κάποια άλλα μένουν βράχος ( πχ ομάδα).Αφού και ο μοντελισμός αποτέλει τμήμα της ζωής μας το οποίο προσωπικά το κατατάσω στην υποκατηγορία χόμπι επόμενο είναι να επηρεάζεται.

Η άποψη μας για διάφορα θέματα δημιουργεί κριτική. Ετσι και στον μοντελισμό κρίνουμε και κρινόμαστε. Η ουσία είναι πώς το κάνουμε. Είμαι στο φόρουμ ένα χρόνο, μέσα στους δώδεκα αυτούς μήνες έμαθα πράγματα για τον μοντελισμό που αγνοούσα για τριάντα χρόνια! Ευχαριστώ όλους για την διανομή γνώσης και εμπειριών σε διάφορα θέματα  που αφορούν το χόμπι μας. Διάβασα και κριτικές για μοντέλα μου (γράφω επί προσωπικού μόνο) σε μερικές από τις οποίες δεν συμφωνούσα. Την θεωρώ όμως καλοπροαιρετη και την σημείωσα. Κι εκεί πρέπει να σταματούμε όλοι μας Γιατί αν αρχίσουμε τα σου-πα μου-πες χάνεται η μπάλλα και η ουσία συμμετοχής στο φόρουμ. Αν κάποιος έχει θέμα με κάποιον άλλο ας βγει επώνυμα να πει το πρόβλημα του-αν θέλει να το γνωστοποιήσει στους πολλούς- η ας  βρει τον αντίδικο και να πάνε να λύσουν...χερουκλάτα τις διαφορές τους :twisted:

Κύριοι αφήστε τον υπολογιστή και μοντελάρετε, πρώτα από όλα. Το γράφω για να το κάνω κι εγώ! Και ηρεμία πάνω από όλα. Οι προσωπικές κόντρες του καθένα απλά δεν έχουν θέση εδώ ...

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 12:28:17 μμ »
Ο μοντελισμός δεν έχει ορισμούς! Κατασκευάζω κάτι μεγάλο που μ' αρέσει σε μικρή κλίμακα για να χωρέσει στο μάτι και στην βιτρίνα μου! Τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους μας!

Ξέχασες και το "όταν μου το επιτρέπει η γυναίκα μου".  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 12:30:39 μμ »
Ο μοντελισμός δεν έχει ορισμούς! Κατασκευάζω κάτι μεγάλο που μ' αρέσει σε μικρή κλίμακα για να χωρέσει στο μάτι και στην βιτρίνα μου! Τα υπόλοιπα είναι γνωστά σε όλους μας!

Ξέχασες και το "όταν μου το επιτρέπει η γυναίκα μου".  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Μα το είπε ο άνθρωπος...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 01:00:43 μμ »
Για να μην σπαμάρουμε το πολύ ωραίο, "φιλοσοφικό" θέμα του Γιώργου,
άνοιξα αυτό
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12969.msg266641.html#msg266641
για ...να μάθουμε την αλήθεια
 :wink:
ευχαριστώ
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 02:59:43 μμ »
Ο γιος μου - 11 χρονων - μολις τελειωσε  και το δευτερο μοντελο του, ακομα ενα αρμα στην 1/35. Τα λαθη οι ανκριβειες και και και...αναριθμητα (ωχ ελπιζω να μην το δει αυτο το ποστ...). Ολοι οι "μοντελισταραδες" και οι "καλοπιστοι" σε αυτο το φορουμ να ενοιωθαν εστω και το ενα χιλιοστο του ενθουσιασμου του, της χαρας του και της ικανοποιησης του θα ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ αμεσως ποιος ειναι ο "ορισμος" του μοντελισμου...
::101::
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 03:55:56 μμ »
Spoiler (hover to show)
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 08, 2009, 04:11:05 μμ »
Spoiler (hover to show)

Tags: