Αποστολέας Θέμα: Χοντρός καί δυνατός στην.....1/72  (Αναγνώστηκε 7092 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Απ: Χοντρός καί δυνατός στην.....1/72
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 18, 2009, 12:26:45 μμ »
η παραλλαγη ειναι ολα τα λεφτα!!!
εφοσον μιλαμε για βρεταννικο περιοδου 91, το land rover(pink panther) των SAS ειναι μονοδρομος κατα την γνωμη μου
δες εδω
http://www.flickr.com/photos/byjr/3775875856/in/photostream/
καλη συνεχεια ::salut:: ::salut:: ::salut::

Μάλιστα........Ωραία ιδέα καί ωραίο.........χρώμα   :evil:

Καί καλά. 35άρι το δίνει η Tamiya.  72άρι όμως......... :?: :?:

Πώς είπατε............... :roll: :roll:

Και που είναι το πρόβλημα; Θα το σκρατσάρεις...  ::glossa::  ::glossa::  ::glossa::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 18, 2009, 12:41:10 μμ »
η παραλλαγη ειναι ολα τα λεφτα!!!
εφοσον μιλαμε για βρεταννικο περιοδου 91, το land rover(pink panther) των SAS ειναι μονοδρομος κατα την γνωμη μου
δες εδω
http://www.flickr.com/photos/byjr/3775875856/in/photostream/
καλη συνεχεια ::salut:: ::salut:: ::salut::

Μάλιστα........Ωραία ιδέα καί ωραίο.........χρώμα   :evil:

Καί καλά. 35άρι το δίνει η Tamiya.  72άρι όμως......... :?: :?:

Πώς είπατε............... :roll: :roll:

Και που είναι το πρόβλημα; Θα το σκρατσάρεις...  ::glossa::  ::glossa::  ::glossa::

Την άλλη Κυριακή που θα είμαι στην Σύρο,φρόντισε να μου πεις κι από κοντά αυτές τις εξυπνάδες. :twisted:

Θα τιμωρηθείς παραδειγματικά γιά απρεπή συμπεριφορά.  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 18, 2009, 03:23:50 μμ »
      Την άλλη Κυριακή που θα είμαι στην Σύρο,φρόντισε να μου πεις κι από κοντά αυτές τις εξυπνάδες. :twisted:

Θα τιμωρηθείς παραδειγματικά γιά απρεπή συμπεριφορά.  ::glossa::

::lol18::  ::lol18::  ::lol18::  ::lol18::  ::lol18::  ::lol18::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 18, 2009, 07:03:12 μμ »
Πρωτότυπο κ πολυ ωραίο το θέμα!

αναμαίνω με αγωνία το τελικό αποτέλεσμα! ::icon_thumright::
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 21, 2009, 12:03:37 πμ »
 ::spam_emoticon:: ::spam_emoticon::
Nα διορθώσω μία κοτσάνα που έγραψα παραπάνω. 110 defender υπάρχει στην 1/72 , μεταλλικό από την shuco/cararama/hongwell Τα ένσημα στον wildcat που θυμήθηκε το θυμήθηκε  :!:. Ακόμα χειρότερα για μένα, γιατί το έχω και στην συλλογή μου  :oops: :oops: :oops: Να το παρέα με το 109. Nick2 σε περιμένει δουλειά ...

::offtopic:: ::offtopic::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 21, 2009, 12:20:11 πμ »
Πολύ ωραίο Νίκο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  Να θυμίσω λίγο οτι το "παλιό" 110 υπάρχει πλαστκό απλ JB Models  :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 21, 2009, 11:02:00 πμ »
Πράγματι πολύ ωραίο
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 20, 2011, 01:54:32 μμ »

Έτοιμοι είμαστε.Just on time..........Μέχρι καί οι έλικες κόλησαν......... :mrgreen:

Και τότε κάπου εκεί,ο καλός θεούλης του μοντελισμού χαμογέλασε και είπε........

"Που πας βρε μοντελιστάκο της συμφοράς χωρίς να με ρωτήσεις ??"

........και έστειλε ένα ελαφρύ δροσερό αεράκι του Αυγούστου να χωθεί απ' το ανοιχτό παράθυρο και να συναντήσει την κουρτίνα που ήδη το περίμενε από χρόνια εκεί για να φτιάξουν μαζί ένα ωραίο λευκό μπαλόνι που θα έκανε μια μεγάλη βόλτα στο δωμάτιο και επιστρέφοντας πάλι προς το παράθυρο θα παρέσερνε και ότι ο μοντελιστάκος θα είχε αφήσει στο μονοπάτι τους........

Και τί ήταν αυτά ??  Τίποτα το ιδιαίτερο......Μιά κόλλα (ευτυχώς κλειστή), κάτι εργαλεία και πινέλα και (όπως ήδη σωστά υποθέσατε) ένα κατά 99% έτοιμο chinook...........

Δεν είχα ούτε την διάθεση ούτε τις ικανότητες για να διορθώσω σπασμένα σκέλη,έλικες και αντένες (αφήστε δηλαδή που κάποια κομμάτια δεν βρέθηκαν ποτέ) οπότε μαζεύτηκε όπως όπως και οδηγήθηκε στην.......σκουπιδοσακούλα......

Από τότε το ξαναέψαχνα και ήθελα να το ξαναφτιάξω,αλλά ή δεν το έβρισκα ή όταν το έβρισκα έκανα πως δεν το έβλεπα (άβυσσος η ψυχή του μοντελιστή.....)

Πρόσφατα ένας φίλος το πούλαγε μέσω του φόρουμ και εκτός του κιτ έδινε και ένα εξαιρετικό βελτιωτικό της eduard που ταιριάζει και για τα Βρετανικά chinook.
Όμως με τόσα καλούδια που έχει το βελτιωτικό,θα ήταν κρίμα να κλείσει η ράμπα και να μην φαίνεται τίποτα.Ξεκίνησα λοιπόν με διάθεση να συμπληρώσω ότι μπορώ (μην περιμένετε πολλά) στην καμπίνα και να βάλω τα καθίσματα που δίνει η eduard.Το καμουφλάζ θα είναι το ίδιο με το προηγούμενο και ελπίζω και πιο σωστό,μιας και πλέον έχω περισσότερες πληροφορίες για τα χρώματα.Το βασικό είναι το hu250 desert pink και μαύρο και οι "καλλιτεχνίες" μαύρο,olive green,και ένα σκούρο γκρι που θα αποφασίσω στο μέλλον ποιό θα χρησιμοποιήσω.
Όταν θα φτάσω στο βάψιμο θα αποφασίσω ποιό ελικόπτερο θα αναπαραστήσω,μιας και αυτά τα βαψίματα γίνονταν επί τόπου,πάνω από την standard παραλλαγή και δεν υπήρχε καμμιά τυπικότητα ή συγκεκριμένη οδηγία βαφής.Επίσης κυκλοφορούν κάποιες φωτογραφίες για το πως καταντούσαν τα ελικόπτερα αυτά όταν ξέβαφε η νυχτερινή παραλλαγή και εμφανιζόταν η αρχική σε συνδυασμό με την αναπομείνουσα νυχτερινή..........

Σ' αυτή την προσπάθειά μου,όπως και σε κάθε άλλη ελικοπτερική μου αναζήτηση αρωγός και σύμμαχος είναι πάντα ο Δημήτρης (dsampa) που πάντα χαίρεται να βοηθάει κάθε πικραμένο "ελικοπτερά" του φόρουμ τούτου..........
Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Και αφού συνδεθήκαμε με τα.....προηγούμενα  "back to the future" κάναμε και μια .......προσευχή μην μας ξανάβρει κανένα ξαφνικό.............είμαστε εδώ........

Κόπηκε η πόρτα επιβίβασης για να μπει ανοιχτή,προστέθηκε δομή στην άτρακτο για να μπει μετά η "υφασμάτινη επένδυση" και φτιάχτηκε και η δομή του πίσω μέρους της ατράκτου (στα πλαινά της ράμπας) με σκοπό να συνδυαστεί με τα κομμάτια που δίνει η eduard

Προσέξτε στα "χαμηλά" την λέξη matchbox κάποιοι ξέχασαν (?) να σβήσουν.........

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 20, 2011, 02:37:43 μμ »
Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κράτα κλειστό το παράθυρο και μαζεμένη την κουρτίνα, καλού κακού...

Καλή συνέχεια...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 20, 2011, 02:55:56 μμ »
Ακόμα και η φύση εναντίον σου ρε παιδί μου... Αντε, καλή συνέχεια, είναι κρίμα να χαθεί το μοτνελάκι με τέτοιο βάψιμο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 20, 2011, 03:24:47 μμ »
Οσο για το όχημα, αν δεν βρεις Land Rover, βάλε κανένα Αμερικάνικο...

Γιατί όχι; Θα μπορούσες να αναπαραστήσεις και τη διαδικασία της φορτο/εκφόρτωσης:

Από εκεί και πέρα, μερικές πολύ ενδιαφέρουσες φωτο θα βρεις εδώ. Ενδεικτικά:

(στην τελευταία φωτο το camo έχει ξεβάψει!)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 20, 2011, 05:22:11 μμ »
ʼλλοι τρέχουν να μαζέψουν τα ρούχα, όταν ξεκινάει να βρέχει, εσύ πλέον τρέχεις να μαζέψεις τα μοντέλα, όταν ξεκινάει να φυσάει :mrgreen:
Παρεπιμπτόντως το έχω πάθει κι εγώ, απλά οι ζημιές ήταν ανεπαίσθητες :wink:

Καλή επανεκκίνηση πατριώτη :!: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 20, 2011, 05:38:50 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

Ενδιαφέρουσες οι φωτογραφίες με τα οχήματα εντός της καμπίνας (απορώ πως τα βάζουνε στο χιλιοστό...... :roll:) αλλά αν φορτώσω έτσι το μοντέλο θα χαθεί όλη η λεπτομέρεια που θα (θέλω) προσθέσω καθώς και η εξαιρετική σειρά καθισμάτων που δίνει το βελτιωτικό της eduard.Πάντως ένα τέτοιο όχημα τυλιγμένο σε ένα δίχτυ δίπλα στο ελικόπτερο δεν είναι κακή ιδέα......Θα δούμε..... :roll:  Έχουμε καιρό ως τότε.......
Προς το παρόν συνεχίζω με την δημιουργία της "υφασμάτινης" μόνωσης από εποξικό στόκο και την τοποθέτησή της στα πλαινά της καμπίνας....

Ενδιαμέσως έχω και τον dsamba να με μπριζώνει....... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 08:43:41 μμ »
ʼντε  καλή επανεκίνηση εύχομαι -δυστυχώς δν ειχες πάρει backup :mrgreen: Έχω πάθει  2 φορές κάτι παρόμοιο. Τη 1 πεταχτηκε, τη 2η επιχειρήθηκα ανακατασκευή που πάει καλά ευτυχώς. Συμπασχω λοιπόν
Πολύ όμορφο θέμα διάλεξες. Πρωτοτυπο. Μου κανει εντυπωση που περιεγραψες το βασψιμο΄σανπολύ απλή διαδικασία! Αντε καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 23, 2011, 12:04:20 μμ »
ʼιντε καλή (επαν)εκίννηση και προσοχή στις μοντελοφάγες κουρτίνες. Επίσης μακριά από τα κουρτινόξυλα, ούτε αυτά είναι άξια εμπιστοσύνης :twisted:

Περιμένω να δω τη δουλειά με τον εποξικό στόκο, πάντως μέχρι στιγμής οι σκρατσιές προσθέτουν "πόντους ρεαλισμού" στο μοντέλο ::icon_thumright::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 26, 2011, 05:28:39 μμ »
Το ελικόπτερο προχωράει με ικανοποιητικούς (για τα δικά μου δεδομένα ) ρυθμούς.
Ντύθηκε η καμπίνα με το ηχομονωτικό ύφασμα,αν και στις φωτογραφίες που θα δείτε δεν είναι ολοκληρωμένη.Για την δουλειά αυτή χρησιμοποίησα τον σκληρό εποξικό στόκο της tamiya,ένα υλικό που για να πω την αλήθεια,δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα,μιας και ήταν ιδιαίτερα σκληρός και δύσκολος στην ανάμιξη,ενώ το μίγμα δύσκολα γινόταν απόλυτα ομοιογενές.
Είμαστε λοιπόν εδώ.........

........αν και περιμένω να σιγουρευτώ πως στέγνωσε καλά για να προχωρήσω σε λιμάρισμα,τρίψιμο κλπ.

Ψάχνοντας υλικό για να αποφασίσω ποιό ελικόπτερο ακριβώς θα φτιάξω,κατέληξα στο ZA712 το οποίο ήταν από τα λίγα που βάφτηκαν με τις φαρδιές μαύρες επιφάνειες στα πλαινά και η εικόνα του έρχεται πολύ κοντά στο πρώτο μοντέλο που είχα φτιάξει.
Σήματα έχουμε (ας είναι καλά ο checkyour6) οπότε πάμε προς τα εδώ.......

Tags: