Αποστολέας Θέμα: Χοντρός καί δυνατός στην.....1/72  (Αναγνώστηκε 7094 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Χοντρός καί δυνατός στην.....1/72
« στις: Αυγούστου 14, 2009, 09:27:02 μμ »
   Σαράντα και βάλε χρόνια με την ίδια φάτσα. Χοντρούλης καί δυνατός αλλά παράλληλα κομψός. Σοβαρός ήρεμος και λιγομίλητος.  Με μια κουβέντα, κύριος.
   Να μην αφήνεις κανέναν άλλον να κάνει τις βαριές και τις δύσκολες δουλειές. Πάντα να τρέχεις πρώτος και πάντα οι υπόλοιποι να σε εμπιστεύονται.
   Έντιμος κουβαλητής και οικογενειάρχης, αλλά να ξέρεις να χρησιμοποιείς και κανένα ζόρικο σιδερικό όταν η κατάσταση στην πιάτσα ζορίζει.
   Να είσαι και του σαλονιού αλλά και του λιμανιού. Καλοντυμένος μέσα στην αστραφτερή στολή της British airways ,αλλά  και λασπωμένος μέχρι τον λαιμό στις υγρές ζούγκλες του Βιετνάμ.
   Πολυταξιδεμένος. Από το Μαρόκο και την Λιβύη ως την Αργεντινή την Ιαπωνία την Αυστραλία και το Ιράν.  Όχι μόνο να έχεις δει την ιστορία του κόσμου αυτά τα τελευταία σαράντα χρόνια, αλλά να έχεις ενεργή συμμετοχή σ' αυτήν.

Είμαι σίγουρος αγαπητοί συμφορουμίτες  πως όσο κι αν προσπαθείτε τώρα να σκεφτείτε έναν άνθρωπο που να 'καλύπτει' τις παραπάνω προδιαγραφές, δυστυχώς δεν έρχεται στο μυαλό σας κανείς.
     Μα ποιος μίλησε για άνθρωπο ?  Είπαμε.........Το φόρουμ είναι μοντελιστικό.

Δεν περιέγραφα κάτι άλλο εκτός από το πολύ γνωστό σε όλους μας......

CH 47  Chinook

Και καθότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι Αμερικάνικο, το τσίμπησαν οι φίλοι τους οι Εγγλέζοι και του άλλαξαν τον αδόξαστο. Αρχίσανε τα βαφτίσια με τα ΜΚ Ι καί  ΙΙ  καί ΙΙΙ (τύφλα να 'χει ο gkontog) και για να μην το απλοποιήσουν και πολύ, βαφτίσανε μερικά HC MK 1B και κάποια άλλα HC MK 2/2A και τα αμολήσανε ελεύθερα ανά την υφήλιο. Τα φορτώσανε με όπλα, γερανούς, κεραίες κλπ βάλανε και βγάλανε μπιχλιμπίδια και για να μας σπάσουν και τα νεύρα εντελώς, κάποια στιγμή αποφάσισαν να αλλάξουν και κινητήρες και έλικες.

Ε άει στο διάολο ρε κολοκοκινομάγουλε Εγγλέζε. Τώρα εγώ ο φτωχός πλην τίμιος μοντελιστής πώς θα βρω άκρη ??
Αλλά τι να περιμένω από εσένα, που το μεγάλο σου μοντελάδικο το 'χεις στεγασμένο σε μια παράγκα δίπλα σ΄ένα πλυντήριο χαλιών, και την ετήσια έκθέσή σου την κάνεις σ' ένα βρωμοχώρι στην μέση του πουθενά.........
Έχεις ρε 'συ μοντελιστικό τρίγωνο ? Έχεις δίπλα καφενέ να πίνεις φραπεδιά με τα φιλαράκια ? Για να μην σε ρωτήσω αν έχεις Σταύρο, Μέλπα ή  Σωτήρη γιατί θα βάλεις τα κλάματα...........
      Τέλος πάντων..........

Βρήκε λοιπόν η Revell κάπου στα αζήτητα τα καλούπια της Matchbox, τα έβαλε σε ένα ωραίο κουτάκι, έφτιαξε μια νέα, αλλά μέτρια καρτέλα χαλκομανιών (USAF only) και μας το ξεφούρνισε πριν λίγα χρόνια στην 1/72. Δεν το λες κακό το μοντελάκι, αλλά δεν είναι και τίποτα το εκπληκτικό.

Αλλά εγώ ακόμα ψάχνομαι με την RAF,ήθελα καί κάτι διαφορετικό........ Γύρω γύρω το 'φερνα είδα κι απόειδα και να που κατέληξα.........

Πρόκειται γιά ένα ελικόπτερο της RAF όπως πέταξε στο Ιράκ το 1991,βαμένο μ' ένα παράξενο νυκτερινό καμουφλάζ.Το παλεύω αρκετό καιρό καθώς το απαιτητικό καί χρονοβόρο βάψιμο,αλλά καί ο ελάχιστος μοντελιστικός χρόνος που διαθέτω δεν μου επιτρέπουν υψηλότερες ταχύτητες.
    Αυτή την φορά όμως έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να το τελειώσω μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Δείτε λοιπόν τις.....νυχτερινές φωτογραφίες καί αύριο με το φως του ήλιου καί κατόπιν της αποψινής προόδου, ελπίζω να σας δείξω περισότερες λεπτομέρειες.
    Τώρα πόσο μακρυά θα φτάσω γιά να βγάλω φωτογραφίες το ελικόπτερο πλήρες καί με τα στροφεία τοποθετημένα......ένας θεός ξέρει.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Χοντρός καί δυνατός στην.....1/72
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 14, 2009, 09:47:35 μμ »
Bravo Two Zero engage  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 14, 2009, 10:04:57 μμ »
Καταπληκτικό Νίκο. Έκανες τρομερή δουλειά με το βάψιμο.  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 14, 2009, 10:34:48 μμ »
πως το εβαψες ρε μαστορα ??? :shock: :shock: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

by the way...εμενα το story με εξιταρει παντα ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 14, 2009, 10:35:55 μμ »
Να κάτι διαφορετικο.....κατι πολυ ξεχωριστο....και με πολυ μερακι....μπραβο....υπεροχο......
σοβαρα..... πρεπει να εκανες μικρες πινελιες στο μπεζουλι απανω....... πραγματικα...δεν εχω λογια να πω....μια πολυ καλη ιδεα που εγινε πραξη.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 14, 2009, 10:51:26 μμ »
 :shock: :shock: :shock:
Όπως ρώτησε και ο Λάμπρος, το καμουφλάζ πώς το πέτυχες τόσο καλό :?:
Κατά τα άλλα ιστορία και μοντέλο όλα τα λεφτά.
 ::icon_thumright::
Καλή συνέχεια και καλά τελειώματα.

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 15, 2009, 12:11:59 πμ »
Τι μπελαλίδικο βαψιμο είναι αυτό;

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 15, 2009, 11:00:34 πμ »
Φοβερό Νικόλα το βάψιμο,δώσε περισσότερες λεπτομέρειες.Η μόνη ένσταση μου είναι ότι το όλο ιστορικό πάντως δεν είναι δικό σου,πρέπει να πλήρωσες τον gkontog σε ενισχυμένα πιτόγυρα για να σου το γράψει, φαίνεται ότι είναι δικό του το όλο γράψιμο. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 15, 2009, 11:31:30 πμ »
Νίκο, έχω μείνει άφωνος! Απίστευτη δουλειά. Δώσε μια γκαζιά να το τελειώσεις, είναι εξαιρετικό μοντέλο, πρέπει οπωσδήποτε να το θαυμάσουμε από κοντά.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 15, 2009, 11:53:08 πμ »
Συνχαριτήρια φίλε Νίκο υπέροχο βάψιμο καλή συνέχεια και καλά τελειώματα.......η προσθήκη στο ράφι ανυπομωνεί.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 15, 2009, 02:26:23 μμ »
      Πρώτα απ' όλα σας ευχαριστώ γιά τα καλά σας λόγια.Ελπίζω να σκέφτεστε ανάλογα κι όταν θα το δείτε τελειωμένο. :D

Δεν βγαίνει πάντως κι άσχημο,αλλά κάτι δεν μου πάει καλά καί δεν ξέρω τί μου φταίει  :evil: Είδομεν........

Το βάψιμο που σας έκανε εντύπωση δεν είναι δα καί κάτι το τρομερό.Απλά είναι μπελαλίδικο όπως πολύ σωστά παρατήρησε ο christos_p.Όλο βαμένο tan.Ελεύθερο χέρι με αερογράφο το μαύρο από πάνω.Ελαφρό ξέβαμα του μαύρου σε επιλεγμένα σημεία γιά "ξανοίξει" απ' τον..... ήλιο καί μετά μαύρες πινελιές πάνω στο tan με πινέλα διαφορετικού πάχους.

Η ιστορία με τις έλικες την βλέπω να εξελίσεται σε θρίλερ.Πολύ βαρύ συγκρότημα γιά να κολλήσει έτσι απλά χωρίς απώλειες.Αποφάσισα,γιά να δείξω το βάρος τους, να λυγίσω τα πτερύγια ελαφρά προς τα κάτω.Τώρα όμως δεν 'κάθονται' εύκολα στην πλύμνη γιά να κολληθούν σωστά. :?  Και μετά φυσικά θέλουν καί βάψιμο. Ας κολληθούν πρώτα καί βλέπουμε...........

Ταυτόχρονα άρχισα τις φθορές στο βάψιμο.Φοβήθηκα το wash καί επέλεξα να προχωρήσω χρησιμοποιώντας δύο πινέλα παράλληλα.Με το στενότερο ακουμπούσα αραιωμένο μαύρο πάνω στο μοντέλο καί αμέσως με ένα φαρδύτερο τραβούσα το χρώμα προς τα πίσω.Αυτό έγινε καί στις περιοχές που είναι βαμμένες μαύρες. Ακόμα δεν έχει στεγνώσει,αλλά η διαφορά είναι φανερή.Η διαδικασία θα επαναληφθεί άλλη μιά φορά γιά να καλυφθούν κάποιες περιοχές που μπορείτε να δείτε καί στις φωτογραφίες που ακολουθούν καί ύστερα θα πέσουν τόνοι του γκρι πάνω στο μαύρο.

::arrowred::  jim-eta   Σου φαίνομαι άνθρωπος με τόσα λεφτά ώστε να μπορώ να κεράσω τον gkontog τόσα πολλά πιτόγυρα ? :roll:

Ερώτηση
      Ποιό όχημα θα προτείνατε αγαπητοί συνάδελφοι γιά συνοδεία του εν λόγω αεροσκάφους ? Μιλάμε γιά Ιρακ εν έτει 1991......
      Αν διαθέτατε μιά φωτογραφία ίσως.........Υπάρχει πολύς χώρος άδειος κάτω από τις έλικες........Καμιά ιδέα ??

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 15, 2009, 02:29:52 μμ »
φιλε νικολα εχεις δωσει ρεσιταλ στο βαψιμο!!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

θα βγει απαιχτο στο τελος  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 15, 2009, 02:56:47 μμ »
το βάψιμο είναι όλα τα λεφτά.... καλή συνέχεια

όσο για το όχημα, ένα Hummerακι  θα του ταιριαζε  :mrgreen: αλλα δεν έχω φώτο για τα πειστήρια  :wink:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 15, 2009, 03:33:00 μμ »
Φίλε Νίκο όπως σου είπα και παραπάνω το βάψιμό σου είναι καταπληκτικό και σίγουρα πρωτότυπο.
Αναφέρεις κάπου οτί κάτι δε σου ''έρχεται'' και κοιτόντας τη δεύτερη σειρά των φωτογραφιών πιστευω οτι θα ήταν καλό
να φωτίσεις λίγο τα πάνελς που βρίσκονται στις χοντρές μαύρες ρίγες με λίγο σπασμένο μαύρο με τον αερογράφο η με το πινέλο χρησιμοποιόντας λαδια.Ετσι στα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν τα washes θα αναδειξουν και αυτά τα σημεία που βρίσκονται στο μαύρο. ::icon_thumright:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 15, 2009, 07:24:46 μμ »
Αφού δεν έχεις στραβωθεί ακόμη δεν έχω τίποτε να πω.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 15, 2009, 09:24:20 μμ »
Φίλε Νίκο όπως σου είπα και παραπάνω το βάψιμό σου είναι καταπληκτικό και σίγουρα πρωτότυπο.
Αναφέρεις κάπου οτί κάτι δε σου ''έρχεται'' και κοιτόντας τη δεύτερη σειρά των φωτογραφιών πιστευω οτι θα ήταν καλό
να φωτίσεις λίγο τα πάνελς που βρίσκονται στις χοντρές μαύρες ρίγες με λίγο σπασμένο μαύρο με τον αερογράφο η με το πινέλο χρησιμοποιόντας λαδια.Ετσι στα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν τα washes θα αναδειξουν και αυτά τα σημεία που βρίσκονται στο μαύρο. ::icon_thumright:: ::salut::

Έτσι κι έγινε.Χρησιμοποίησα μαύρο καί panzer gray καί ενδιάμεσες αναμίξεις αυτών των δύο. Είμαι ευχαριστημένος από την τονικότητα που έχει τώρα το καμουφλάζ.Σκούρηνε αρκετά,ενώ τα μαύρα τμήματα 'άνοιξαν' ελαφρά.Αύριο που όλα θα είναι στεγνά θα τα δούμε υπό το φως του ήλιου.Θα προστεθούν καί κάποιες ..........διαρροές στα σημεία πλήρωσης καυσίμων,ελάχιστο chipping καί είμαστε καλά.
Θαρρώ κι ελπίζω πως όταν στο τέλος πέσουν καί οι.......Ιρακινές σκόνες θα είμαστε Ο.Κ.

Αφού δεν έχεις στραβωθεί ακόμη δεν έχω τίποτε να πω.

Ήδη εισπράτω καί επίδομα αγαπητέ................ :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 16, 2009, 10:58:48 πμ »
Παράθεση
Ερώτηση
      Ποιό όχημα θα προτείνατε αγαπητοί συνάδελφοι γιά συνοδεία του εν λόγω αεροσκάφους ? Μιλάμε γιά Ιρακ εν έτει 1991......
      Αν διαθέτατε μιά φωτογραφία ίσως.........Υπάρχει πολύς χώρος άδειος κάτω από τις έλικες........Καμιά ιδέα ??

::arrowred::  Νικόλα στο βιβλίο που έχω το Bravo Two Zero σε μια φωτογραφία σε περίπολο είχαν Land Rover.

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 17, 2009, 11:03:45 πμ »
Παράθεση
Ερώτηση

::arrowred::  Νικόλα στο βιβλίο που έχω το Bravo Two Zero σε μια φωτογραφία σε περίπολο είχαν Land Rover.

Αυτό θα πρότεινα και εγώ

Συγχαρητήρια για το βάψιμο, Νίκο!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 17, 2009, 05:54:14 μμ »
η παραλλαγη ειναι ολα τα λεφτα!!!
εφοσον μιλαμε για βρεταννικο περιοδου 91, το land rover(pink panther) των SAS ειναι μονοδρομος κατα την γνωμη μου
δες εδω
http://www.flickr.com/photos/byjr/3775875856/in/photostream/
καλη συνεχεια ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 17, 2009, 06:07:38 μμ »
Νικόλα, καταπληκτική δουλειά και κυρίως στο βάψιμο ....

Καλή συνέχεια .... και γρήγορα γιατί η Κυριακή πέρασε  :mrgreen:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 17, 2009, 06:22:45 μμ »
Νικόλα, καταπληκτική δουλειά και κυρίως στο βάψιμο ....

Καλή συνέχεια .... και γρήγορα γιατί η Κυριακή πέρασε  :mrgreen:

Έτοιμοι είμαστε.Just on time..........Μέχρι καί οι έλικες κόλησαν......... :mrgreen:

Το κακό είναι πως έφτασε Δευτέρα καί ξαναστριμωχτήκαμε....... :evil:

Θα φωτογραφίσουμε με πρώτη ευκαιρία.......... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 17, 2009, 11:47:59 μμ »
η παραλλαγη ειναι ολα τα λεφτα!!!
εφοσον μιλαμε για βρεταννικο περιοδου 91, το land rover(pink panther) των SAS ειναι μονοδρομος κατα την γνωμη μου
δες εδω
http://www.flickr.com/photos/byjr/3775875856/in/photostream/
καλη συνεχεια ::salut:: ::salut:: ::salut::

Μάλιστα........Ωραία ιδέα καί ωραίο.........χρώμα   :evil:

Καί καλά. 35άρι το δίνει η Tamiya.  72άρι όμως......... :?: :?:

Πώς είπατε............... :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 18, 2009, 12:29:42 πμ »
Παράθεση
Ερώτηση

Ποιό όμως? το 109 ή το 110? Γιατί εγω στην φωτό για 110 το κόβω, που δεν υπάρχει στην 1/72

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 18, 2009, 09:10:47 πμ »
Έχω την εντύπωση, ότι τα SAS χρησιμοποιούν τα 110.

Πάντως, αν δεν μπορεί να βρεθεί όχημα στην κλίμακα, ας φτιάξει μία πεζή περίπολο να βγαίνει από το ελικόπτερο
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 18, 2009, 11:24:11 πμ »
Ωραίο και πρωτότυπο βάψιμο!
Οσο για το όχημα, αν δεν βρεις Land Rover, βάλε κανένα Αμερικάνικο...

Tags: