Σαράντα και βάλε χρόνια με την ίδια φάτσα. Χοντρούλης καί δυνατός αλλά παράλληλα κομψός. Σοβαρός ήρεμος και λιγομίλητος. Με μια κουβέντα, κύριος.
Να μην αφήνεις κανέναν άλλον να κάνει τις βαριές και τις δύσκολες δουλειές. Πάντα να τρέχεις πρώτος και πάντα οι υπόλοιποι να σε εμπιστεύονται.
Έντιμος κουβαλητής και οικογενειάρχης, αλλά να ξέρεις να χρησιμοποιείς και κανένα ζόρικο σιδερικό όταν η κατάσταση στην πιάτσα ζορίζει.
Να είσαι και του σαλονιού αλλά και του λιμανιού. Καλοντυμένος μέσα στην αστραφτερή στολή της British airways ,αλλά και λασπωμένος μέχρι τον λαιμό στις υγρές ζούγκλες του Βιετνάμ.
Πολυταξιδεμένος. Από το Μαρόκο και την Λιβύη ως την Αργεντινή την Ιαπωνία την Αυστραλία και το Ιράν. Όχι μόνο να έχεις δει την ιστορία του κόσμου αυτά τα τελευταία σαράντα χρόνια, αλλά να έχεις ενεργή συμμετοχή σ' αυτήν.
Είμαι σίγουρος αγαπητοί συμφορουμίτες πως όσο κι αν προσπαθείτε τώρα να σκεφτείτε έναν άνθρωπο που να 'καλύπτει' τις παραπάνω προδιαγραφές, δυστυχώς δεν έρχεται στο μυαλό σας κανείς.
Μα ποιος μίλησε για άνθρωπο ? Είπαμε.........Το φόρουμ είναι μοντελιστικό.
Δεν περιέγραφα κάτι άλλο εκτός από το πολύ γνωστό σε όλους μας......
CH 47 Chinook Και καθότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι Αμερικάνικο, το τσίμπησαν οι φίλοι τους οι Εγγλέζοι και του άλλαξαν τον αδόξαστο. Αρχίσανε τα βαφτίσια με τα ΜΚ Ι καί ΙΙ καί ΙΙΙ (τύφλα να 'χει ο gkontog) και για να μην το απλοποιήσουν και πολύ, βαφτίσανε μερικά HC MK 1B και κάποια άλλα HC MK 2/2A και τα αμολήσανε ελεύθερα ανά την υφήλιο. Τα φορτώσανε με όπλα, γερανούς, κεραίες κλπ βάλανε και βγάλανε μπιχλιμπίδια και για να μας σπάσουν και τα νεύρα εντελώς, κάποια στιγμή αποφάσισαν να αλλάξουν και κινητήρες και έλικες.
Ε άει στο διάολο ρε κολοκοκινομάγουλε Εγγλέζε. Τώρα εγώ ο φτωχός πλην τίμιος μοντελιστής πώς θα βρω άκρη ??
Αλλά τι να περιμένω από εσένα, που το μεγάλο σου μοντελάδικο το 'χεις στεγασμένο σε μια παράγκα δίπλα σ΄ένα πλυντήριο χαλιών, και την ετήσια έκθέσή σου την κάνεις σ' ένα βρωμοχώρι στην μέση του πουθενά.........
Έχεις ρε 'συ μοντελιστικό τρίγωνο ? Έχεις δίπλα καφενέ να πίνεις φραπεδιά με τα φιλαράκια ? Για να μην σε ρωτήσω αν έχεις Σταύρο, Μέλπα ή Σωτήρη γιατί θα βάλεις τα κλάματα...........
Τέλος πάντων..........
Βρήκε λοιπόν η Revell κάπου στα αζήτητα τα καλούπια της Matchbox, τα έβαλε σε ένα ωραίο κουτάκι, έφτιαξε μια νέα, αλλά μέτρια καρτέλα χαλκομανιών (USAF only) και μας το ξεφούρνισε πριν λίγα χρόνια στην 1/72. Δεν το λες κακό το μοντελάκι, αλλά δεν είναι και τίποτα το εκπληκτικό.
Αλλά εγώ ακόμα ψάχνομαι με την RAF,ήθελα καί κάτι διαφορετικό........ Γύρω γύρω το 'φερνα είδα κι απόειδα και να που κατέληξα.........

Πρόκειται γιά ένα ελικόπτερο της RAF όπως πέταξε στο Ιράκ το 1991,βαμένο μ' ένα παράξενο νυκτερινό καμουφλάζ.Το παλεύω αρκετό καιρό καθώς το απαιτητικό καί χρονοβόρο βάψιμο,αλλά καί ο ελάχιστος μοντελιστικός χρόνος που διαθέτω δεν μου επιτρέπουν υψηλότερες ταχύτητες.
Αυτή την φορά όμως έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να το τελειώσω μέχρι το βράδυ της Κυριακής.
Δείτε λοιπόν τις.....νυχτερινές φωτογραφίες καί αύριο με το φως του ήλιου καί κατόπιν της αποψινής προόδου, ελπίζω να σας δείξω περισότερες λεπτομέρειες.
Τώρα πόσο μακρυά θα φτάσω γιά να βγάλω φωτογραφίες το ελικόπτερο πλήρες καί με τα στροφεία τοποθετημένα......ένας θεός ξέρει.