Αποστολέας Θέμα: Pz IV Ausf G Totenkopf in Kharkov 43 (Dragon 1/35)  (Αναγνώστηκε 19962 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
Απ: Pz IV Ausf G Totenkopf in Kharkov 43 (Dragon 1/35)
« Απάντηση #100 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 07:48:08 μμ »
Λοιπον για να μην...περιμενουν 200 τοσα ατομα.... που περιεργως ειναι....εναντιον ?  καποιου που λεει καποιες αληθειες [ κατ εμε ]
Το περιβοητο νουμερο ειναι οντος το 7 και γιατι.
Πριν ομως να μου επιτρεψετε να πω.....[ αν ειναι  δυνατον να απολογουμε  ::evil4:: ::lol18::σε 20000000000 ατομα. ] οτι προβληματιστικα πολυ με το αν ειναι 7 η 1 και επειδη δεν ειμουν απολυτα σιγουρος ενεκα οτι δεν ειχα μια φωτο που να το δινει ξεκαθαρα για να ειμαι σιγουρος αποφασισα να ακολουθησω την πεπατημενη και να βαλω το 1.
Ελα ομως που ηταν στο μυαλο μου και σε μια επισκεψη στο πατρικο μου που εχω πολλα παλια βιβλια επεσα πανω στο αρμα μου που φαινεται το 731 και το χειροτερο....η ξυλινη κατασκευη ειναι κατα μηκος του πισω μερους και οχι οπως την εκανα με ενα κιβωτιο. ΔΙΠΛΟ  ΛΑΘΟΣ και ευτυχως διορθωνεται μιας και τα νουμερα τα εχω χωρις βερνικι και για την πισω ξυλινη κατασκευη θα την ξανακανω μιας και εχω φωτο πληρη. Απλα παραθετω φωτο μιας και ειμαι γνωστης των λαθων μου. Μιλαμε παντα για την φωτο με τα 3 ατομα. Το βιβλιο την δινει για αρμα της LSSAH αλλα ειναι της Totenkopf Μα καλα μπορει να πει καποιος τον αλεξη περιμενες για να το πεις αυτο? Σιγουρα οχι αλλα με αυτα που γραφτηκαν στο θεμα αυτο..... επιασα να κανω ενα αλλο αρμα και το αφησα στην ακρη το 4αρι για καποια αλλη στιγμη.....

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/PB020423.jpg[/imgt]

Απο κει και περα, χαιρομαι που καποιος ασχολειται και ψαχνει και λεει ε𨨠εδω εχουμε λαθος  :twisted: Αυτο ειναι και το νοημα του φορουμ.
Εαν καποιοι δυσαρεστουνται για αυτα που βλεπω και λεω και προσπαθω να τα τεκμηριωσω  ::dontknow:: αλλα ξερετε κατι, δεν λεω ψεμματα.

Υ:Γ φιλε αποστολη τωρα γυρισα απο την δουλεια και λυπαμαι που δεν εφυγα ποιο μπροστα μια και περιμενεις...... αληθεια τι ζορι τραβας δεν καταλαβα και θελεις να εκπροσοπησεις 200 τοσα ατομα. Μηπως θαπρεπε να μιλας μονο για σενα ?  Λεω μηπως?

Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #101 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 08:16:25 μμ »
Και για το φιλο Αλεξη που ρωτησε. Και βεβαια ειδα τις φωτο που ανεβαζω [ τοσο χαζος δεν ειμαι ] αλλα στην επανω φωτο δεν φαινεται η ριμαδα ξυλινη κατασκευη στο πισω μερος  και στην κατω δεν το ρισκαρισα.
Μπορει εσυ να το εβαζες το 7 αλλα εγω οχι. Αυτη ειναι η διαφορα. Και ναι, επειδη μου αρεσει η ιστορια το ψαχνω οσο μπορω. Σε ενοχλει αυτο?
Εγω λεω οχι, μιας και εσυ και αρκετοι αλλοι  [ευτηχως ] κανουν το ιδιο  :mrgreen:

::salut::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #102 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 08:21:04 μμ »
Υ:Γ φιλε αποστολη τωρα γυρισα απο την δουλεια και λυπαμαι που δεν εφυγα ποιο μπροστα μια και περιμενεις...... αληθεια τι ζορι τραβας δεν καταλαβα και θελεις να εκπροσοπησεις 200 τοσα ατομα. Μηπως θαπρεπε να μιλας μονο για σενα ?  Λεω μηπως?
Aγαπητέ φίλε Δημήτρη (αν θυμάμαι καλά πως σε λένε) ούτε ο Αποστόλης ούτε και κανένας άλλος τραβά ζόρι, όπως και ο καθένας εδώ μέσα πιστεύω ότι είναι ικανός να λέει και να υπερασπίζεται τα όσα πιστεύει χωρίς να χρειάζεται την συνδρομή και τις "πλάτες" άλλων 200 ατόμων.

Ούτε εγώ τραβάω κανένα ζόρι μαζί σου, το αντίθετο μάλιστα, αλλά μήπως πρέπει κι εσύ να σκεφτείς λίγο παραπάνω το ΠΩΣ λες αυτά που θες να πεις; Λίγο τακτ παραπάνω, λίγο περισσότερη προσοχή στην διατύπωση φράσεων (γιατί ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται) δεν βλάπτει. Κι επιπλέον και λίγη χαλαρότητα σε όλες τις συζητήσεις χωρίς εμμονές, χαρακτηρισμούς και παρομοιώσεις. Ένα χόμπυ κάνουμε, καθαρά για να ξεφεύγουμε και να διασκεδάζουμε, δεν προσπαθούμε να φτιάξουμε μουσειακά κομμάτια που θα εκτεθούν δεν ξέρω κι εγώ που και τα λάθη από όλους μας είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Φιλικά, Νίκος

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #103 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 08:37:51 μμ »
Αγαπητε συμφορουμιτη.......

ειδες τι απλο....απλως εκανες λαθος....κανεις δε σε δικαζει εσυ ομως δικασες καποιον αλλον και μαλιστα με παραθεσεις, κυκλακια, σχοινακια, (λες και δεν το βλεπαμε) και γενικα με εναν τροπο λιγο εντονο που ξεφευγει απο τν καλως ενοουμενη κριτικη σε σημειο που να με βαζει σε σκεψεις....Ενα αλλο που μου εκανε εντυπωση ειναι το σχολιο για το μπουφαν....εισαι τοσο σιγουρος οτι αποκλειεται καποιος να φοραγε μπουφαν μαιο μηνα στο Βελγιο (αν σου πληρωσω τα εισητηρια για Βελγιο μαιο μηνα- και δεσμευομαι δημοσια- μου υποσχεσαι οτι θα τριγυρνας ολες τις μερες με το φανελακι μεσα σε ανοιχτο αμαξι ) ??? μηπως τελικα η ολη κριτικη δεν ηταν για το μοντελο αλλα για την Εκθεση, την κριτικη επιτροπη κτλ πραγματα δηλαδη που πιστευω δεν μας ενδιαφερουν εφοσον δεν τα γνωριζουμε οι υπολοιποι....
(μαζευτειτε σε μια συγκεντρωση του συλλογου και πειτε τα)

Και αφου ειδαμε ολοι τι απλο ειναι να κανεις λαθος θα παραδεχτω και εγω με τη σειρα μου οτι ηταν λαθος μου η ''εκπροσωπηση'' 200 ατομων....απλα...μιλαω μονο για τον εαυτο μου :lol:....(ειδες δεν εγινε και τιποτα).

ΥΓ Ας παψει πια η καραμελα οτι καποιος νοιαζεται πιο πολυ για την ιστορικη ακριβεια των μοντελων απο τον αλλον απλα γιατι κανεις δεν ξερει τι προσπαθεια καταβαλει ο αλλος (ασχετως αποτελεσματος η λαθους). Ειμαστε ενα πληθος διαφορετικων ηλικιων,επιπεδου, με διαφορετικη προσβαση και γνωση σε ιστορικα στοιχεια, πειρα, κτλ.

Μπορει καποιος να το ψαχνει πολυ και παλι να κανει λαθος η το αναποδο....μπορει και να μη του βγει  μοντελιστικα

...και το ιδιο ισχυει και για τους κριτες.....εχουν και αυτοι το δικαιωμα του λαθους η της διαφωνιας η της επιλογης του καλυτερου αναμεσα σε μοντελα που ειναι ολα με λαθη....

ΥΓ2 δεν θα με πειραζε ακομα και οι ιδιες απαντησεις που εδωσες να τις διαβαζα σε αλλη στιγμη....οταν ομως εισαι η μοναδικη φωνη παραφωνιας (και μαλιστα σε σημειο υστεριας) σε μια εκθεση που μολις τελειωσε και μαλιστα κατα γενικη ομολογια με επιτυχια, οι μισοι που κοπιασανε ειναι ακομα στο δρομο,οι αλλοι μισοι δεν χωνεψανε καν αυτα που φαγανε  :lol: αυτο κατι δειχνει.....  

ΥΓ3 Μπορεις να μου εξηγησεις λιγο το κολπο με το σχοινακι γιατι δε το καταλαβα ????

[img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #104 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 08:55:59 μμ »
Παιδιά έχω αρχίσει και ανχώνομαι ,στο επόμενο ποστ μου μπορώ να χρησιμοποιήσω και λίγο την φαντασία μου κάνοντας το χόμπι μας και διασκεδάζοντας ή θα πρέπει να ξαμοληθώ καμιά εβδομάδα πριν για επιτομές του Δευτέρου Παγκοσμίου;
Και αλίμονο αν γίνει λάθος ,πως θα το παρουσίασω .Και αλίμονο αν δεν βρεθεί φωτογραφία.
Η μοντελιστική ιερά εξέταση καραδοκεί,ένα λάθος και ...........ο πέλεκης θα πέσει αμίληκτος.

Φιλικά ένας μικρός και τειπωτένιος μοντελιστής  σταμάτης ανθης.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #105 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 09:04:15 μμ »
Εξαρταται και  σε ποια εκθεση θα κατεβεις  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:.........

ΥΓ καλα τολμα να κανεις λαθος και σε περιμενουν σχοινακια..........

Ωπα περα απο την πλακα sorry  :oops: Jagdpanther για το σπαμαρισμα του θεματος........Φτιαξε το τεσαρι να το ευχαριστηθεις εσυ να το ευχαριστηθουμε και μεις... ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::......

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #106 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 09:09:38 μμ »
Λοιπον για να μην παρεξηγηθω ποτε...

Δηλωνω δημοσια οτι ιστορικα δεν ξερω την τυφλα μου.......

Ουτε ποτε ξεκινησε ο Β.Π.Π. ουτε καν ποτε τελειωσε.......δεν μιλαμε βεβαια για περετερω λεπτομεριες......

Αυτο ομως που γουσταρω απιστευτα ειναι η ολη κατασκευη ενος μοντελου...και προσπαθω ρωτωντας και διαβαζωντας οσο μπορω να μην κανω καμια ιστορικη πατατια.....

Υ.Γ.Ζητω συγνωμη απο την διαχειριση που χρησιμοποιησα τον συγκεκριμενο topic για να πω τον πονο μου......
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #107 στις: Νοεμβρίου 02, 2009, 09:15:02 μμ »
Καλά τα λες φίλε ''ΌΣΟ ΜΠΟΡΩ''

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #108 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 01:13:06 πμ »
Μια ερώτηση και από εμένα και μετά θα χαθώ στην σιωπή μου... :?

Σε ρώτησε ο ʼλεξ αυτό:

Γιατί έβαλες λάθος νούμερο?

[imgt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P9290339-1.jpg[/imgt]

Από την στιγμή που εσύ ο ίδιος έχεις ποστάρει την φωτογραφία του εν λόγω άρματος και αφού βασίζεσαι στην συγκεκριμένη φωτογραφία, άρα αναπαριστάς και το συγκεκριμένο άρμα, βάζεις λάθος νούμερο? Στην φωτό του κανονικού άρματος φαίνεται έστω και με μία σχετική δυσκολία, πως ο αριθμός του άρματος είναι 731 και όχι 131.

[imgt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P7310224.jpg[/imgt]

Και η απάντηση είναι αυτή:

...προβληματιστικα πολυ με το αν ειναι 7 η 1 και επειδη δεν ειμουν απολυτα σιγουρος ενεκα οτι δεν ειχα μια φωτο που να το δινει ξεκαθαρα για να ειμαι σιγουρος αποφασισα να ακολουθησω την πεπατημενη και να βαλω το 1.

Επειδή μπορεί να είμαι και μπούφος και δεν κατάλαβα καλά μπορείς να μου εξηγήσεις ποια είναι ακριβός αυτή η "πεπατημένη" που ακολούθησες και κατέληξες στο 1 αντί στο 7????
Υπάρχει κάποιος κανόνας που ακολουθούμε (πεπατημένη) που να λέει όταν δεν είμαστε σίγουροι για κάποιο νούμερο απλά βάζουμε το 1????? Ξέρεις τι θα πει πεπατημένη?????

Μην ξεχάσεις το ποστ στο Mig Forum όταν τελειώσει!!!

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #109 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 02:56:07 πμ »
Διαβάζω εδώ και κάμποση ωρίτσα το συγκεκριμένο τόπικ και έχω ξεχάσει σε πιο άρμα αναφέρετε.Η κόντρα "μοντελιστή"-"κριτών" κρατεί 7 ολόκληρες σελίδες ενώ τα ποστ που αφορούν το άρμα δεν πρέπει να είναι περισσότερα απο 10.Τόσο πολύ που φοβάμαι να πω και γω την γνώμη μου γιατι είμαι αεροπλανάς (το avatar έχει να κάνει με την θητεία μου) και δεν έχω δουλέψει τις τεχνικές των αρμάτων (τις ξέρω μόνο στην θεωρεία).
Είναι ένα πολύ καλοδουλεμένο άρμα και θα μπορούσε ο "κατασκευαστής" να μας δείξει μερικά απο τα μυστικά του μπας και μάθουμε κάτι διαφορετικό.Όσο για το φόρουμ του MIG συμφωνώ και 'γω ότι θα πρέπει να το ποστάρεις,νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
Τώρα αν το 7 έγινε 1 ή το αντίθετο προσωπικά δεν με ενδιαφέρει.Νομίζω ότι χάθηκε λίγο ο έλεγχος.Πιστεύω ότι σε αυτό το φόρουμ έχουμε όλοι την ίδια τρέλα και θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι απο μοντέλο σε μοντέλο.

Αυτά απο μένα χωρίς κανένα ίχνος κριτικής σε κανέναν ::salut::

Αποσυνδεδεμένος pitbullman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #110 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 04:20:45 πμ »
φιλε viper(μιας και γνωριστηκαμε απο κοντα) πολυ χαλαρω σε βλεπω πετα 5-6 ban acount εκει να εχουν 2-3 χρηματικα προστιμα να δεις πως στρωνουν (μιλαω εκ πειρας). :lol: :lol:  :mrgreen:  :mrgreen: τελικα μου δινετε την εντυπωση οτι η αγνοια ειναι ευτυχια.......πολυ σοβαρα περνεται πραγματα που εχουν να κανουν με το κεφι μας....τωρα που βραβευτηκα και στη κατηγορια fantasy με στρατιωτικη φιγουρα επαγγελματιες κριτες ξεσκονιστε τα πληκτρολογια σας γιατι ερχομαι φορτσατος  :lol: ::painting:: ::painting:: ::violent1:: ::book:: ::book:: ::badgood:: ::haushalt_001:: ::MP5:: ::gathering:: ΑΠΛΑ ΞΕΚΟΛΑΤΕΕΕΕΕΕ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ Μ...ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ!!!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #111 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 08:26:23 πμ »
Καλημέρα και από μένα.

Εντυπωσιάστηκα πολύ από τα εκατομμύρια bites που ξοδεύτηκαν σε ένα τεράστιο spam, για μια μοντελιστική κατασκευή, που αν μη τι άλλο στη χειρότερη, αξίζει της προσοχής μας. Πιστεύω ότι λογικές του τύπου "με κριτικάρησες: σε περιμένω στη γωνία και θα τότε θα δεις", ή πολύ περισσότερο του τύπου "κριτικάτησες το φίλο μου, τώρα θα δεις" καλό είναι (λέω εγώ τώρα), να τις αφήσουμε έξω από το Forum αυτό.

Ούτως ή άλλως (κατά τη γνώμη μου πάντα), όταν προσπαθείς να αναπαραστήσεις τρισδιάστατα μια φωτογραφία θα κάνεις αναγκαστικά κάποιους συμβιβασμούς. Εννοώ ότι, κάπου οι φιγούρες δεν θα έχουν την ίδια στάση, κάπου η λάσπη θα είναι λιγότερη (ή περισσότερη) και τόσα άλλα.  Αν βέβαια ο Δημήτρης είχε βάλει ένα π.χ. Kingtiger με τίτλο "Tiger II Totenkopf Χάρκοβο 43", τότε θα έκανα διαφορετικά σχόλια. Στην περίπτωση αυτή θα είχαμε παραβίαση της ιστορίας. Το νούμερο (πάντα για μένα), είναι απλά συμβιβασμός (δέχομαι βέβαια ότι τα όρια μεταξύ "παραβίασης" και "συμβιβασμού" είναι πολλές φορές δυσδιάκριτα). Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν, υποθέτω ότι κάποια στιγμή στο Χάρκοβο το 43, τρεις τύποι ανέβηκαν στο PzIV με αριθμό 131 της Totenkopf, το οποίο με τη σειρά του (μάλλον) υπήρχε και συνεπώς το αποδέχομαι σαν σωστό.

Προσωπικά, εκτιμώ τις μοντελιστικές ικανότητες του Δημήτρη, αλλά παράλληλα (και πάλι προσωπικά) μου αρέσει και να μου κάνουν κριτική, γιατί μόνο έτσι μπορώ να βελτιώνομαι (όσο  με παίρνει και όσο πιάνουν τα χέρια μου τουλάχιστον). Σε κάθε περίπτωση (προς τιμήν του), ο Δημήτρης αναγνώρισε το "λάθος" και ανακοίνωσε ότι θα το "διορθώσει". Οψόμεθα λοιπόν να το δούμε "διορθωμένο"

Κλέινοντας γιατί μάλλον σας κούρασα: ο καθένας μας, δίνει διαφορετική βαρύτητα σε διαφορετικές συνιστώσες του ΧΟΜΠΥ ΜΑΣ, ανάλογα με το πως το αντιμετωπίζει (βλέπει).

Ας ηρεμήσουμε λοιπόν και ας απολαύσουμε την πολύ όμορφη κατασκευή του Δημήτρη (έστω και με .....λάθος αριθμό :twisted: :twisted: :twisted:)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #112 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 08:35:18 πμ »
Δημήτρη και λοιποί "αρματάδες" που παρακολουθείτε το παρόν τόπικ
το θέμα δεν θα είχε πάρει τέτοια έκταση εάν όλοι είχαμε μάθει :

να δεχόμαστε κριτική με το ίδιο ύφος/σφοδρότητα/πνεύμα (μπορεί να ταιριάζει και άλλη λέξη) με το οποίο ασκούμε κριτική στους άλλους

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #113 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 12:21:39 μμ »
Δημήτρη και λοιποί "αρματάδες" που παρακολουθείτε το παρόν τόπικ
το θέμα δεν θα είχε πάρει τέτοια έκταση εάν όλοι είχαμε μάθει :

να δεχόμαστε κριτική με το ίδιο ύφος/σφοδρότητα/πνεύμα (μπορεί να ταιριάζει και άλλη λέξη) με το οποίο ασκούμε κριτική στους άλλους

Σ.Σ.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο έκανα το συγκεκριμένο σχόλιο στον jagdpanther.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #114 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 03:52:26 μμ »
Καλημέρα και από μένα.

Εντυπωσιάστηκα πολύ από τα εκατομμύρια bites που ξοδεύτηκαν σε ένα τεράστιο spam, για μια μοντελιστική κατασκευή, που αν μη τι άλλο στη χειρότερη, αξίζει της προσοχής μας. Πιστεύω ότι λογικές του τύπου "με κριτικάρησες: σε περιμένω στη γωνία και θα τότε θα δεις", ή πολύ περισσότερο του τύπου "κριτικάτησες το φίλο μου, τώρα θα δεις" καλό είναι (λέω εγώ τώρα), να τις αφήσουμε έξω από το Forum αυτό.

Ούτως ή άλλως (κατά τη γνώμη μου πάντα), όταν προσπαθείς να αναπαραστήσεις τρισδιάστατα μια φωτογραφία θα κάνεις αναγκαστικά κάποιους συμβιβασμούς. Εννοώ ότι, κάπου οι φιγούρες δεν θα έχουν την ίδια στάση, κάπου η λάσπη θα είναι λιγότερη (ή περισσότερη) και τόσα άλλα.  Αν βέβαια ο Δημήτρης είχε βάλει ένα π.χ. Kingtiger με τίτλο "Tiger II Totenkopf Χάρκοβο 43", τότε θα έκανα διαφορετικά σχόλια. Στην περίπτωση αυτή θα είχαμε παραβίαση της ιστορίας. Το νούμερο (πάντα για μένα), είναι απλά συμβιβασμός (δέχομαι βέβαια ότι τα όρια μεταξύ "παραβίασης" και "συμβιβασμού" είναι πολλές φορές δυσδιάκριτα). Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν, υποθέτω ότι κάποια στιγμή στο Χάρκοβο το 43, τρεις τύποι ανέβηκαν στο PzIV με αριθμό 131 της Totenkopf, το οποίο με τη σειρά του (μάλλον) υπήρχε και συνεπώς το αποδέχομαι σαν σωστό.

Προσωπικά, εκτιμώ τις μοντελιστικές ικανότητες του Δημήτρη, αλλά παράλληλα (και πάλι προσωπικά) μου αρέσει και να μου κάνουν κριτική, γιατί μόνο έτσι μπορώ να βελτιώνομαι (όσο  με παίρνει και όσο πιάνουν τα χέρια μου τουλάχιστον). Σε κάθε περίπτωση (προς τιμήν του), ο Δημήτρης αναγνώρισε το "λάθος" και ανακοίνωσε ότι θα το "διορθώσει". Οψόμεθα λοιπόν να το δούμε "διορθωμένο"

Κλέινοντας γιατί μάλλον σας κούρασα: ο καθένας μας, δίνει διαφορετική βαρύτητα σε διαφορετικές συνιστώσες του ΧΟΜΠΥ ΜΑΣ, ανάλογα με το πως το αντιμετωπίζει (βλέπει).

Ας ηρεμήσουμε λοιπόν και ας απολαύσουμε την πολύ όμορφη κατασκευή του Δημήτρη (έστω και με .....λάθος αριθμό :twisted: :twisted: :twisted:)

ΔΚ

Φιλε Δημητρη 72 αυτο καταλαβες ???? Αν διαβασεις προσεκτικα τα ιδια λεμε.....

εξηγησα νομιζω οτι ουτε τον Jagdpanther ουτε το αλλο παλικαρι με την ερπυστρια γνωριζω ουτε εχουμε μιλησει ποτε( που συμπερανες εσυ οτι υπερασπιζομαι φιλο μου ??? :shock: :shock:???)...(η αρχη του θεματος υπαρχει στο θεμα ΠΗΓΑΣΟΣ 2009 αν το εχεις διαβασει)...Ακριβως τα λεγομενα μου λες και εσυ...οπως ο Jagdpanther εκανε λαθος το νουμερο παρολο που το εψαξε πολυ ετσι κι ο  αλλος εκανε το λαθος με την ερπυστρια....το θεμα ειναι η κατεμε υπερβολικη αντιδραση σαυτο το λαθος και ιδιως σε ενα ποστ απολογισμου εκθεσης καθως και η διεκδικηση της προσπαθειας ιστορικοτητας απο μερικους και οχι απο αλλους .....καθως και η σποντες για το μετταλιο (οι οποιες δεν μ ενδιαφερουν προσωπικα)

ΥΓ Δεχομαι οτι μπορει και να υπαρχουν ''σκοτεινα κινητρα'' σε εκθεσεις και συλογους....η δεν κατεβαζεις λοιπον το μοντελο σου σαυτες η κανεις δικη σου......

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #115 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 04:45:03 μμ »
Βρε παίδες γιατί δεν του το λέγατε του ανθρώπου από τις  27 Σεπτέμβριου 2009 οτι δεν είναι σωστός ο αριθμός  :?: :roll:

Και μια και βλεπω.... μια καποια στασιμοτητα [ μαλλον ολοι ετοιμαζονται για τις εκθεσεις, αλλοι μοντελα, αλλοι ζεσταινουν τις μηχανες απο τις μπουλτοζες για θαψιμο  :mrgreen: ] λεω να ανεβασω μιας και μου ηρθαν επιτελους τα σηματα  ::eusa_pray:: μερικες φωτο. Μου εμεινε να περασω ενα χερι καφε...γυαλιστερο...τις ερπυστριες, προσομοιονοντας φρεσκια λασπη που μολις εσκαψαν οι ερπυστριες,  και βεβαια τις φιγουρες που ειναι και η ψυχη της φωτο που διαλεξα να αναπαραστησω καθως και τα κιβωτια συρματοσχοινα κλπ για φορτωμα.

Y.Γ ακολουθησα την συμβουλη να μην χρησιμοποιω φλας του φιλου nino, ελπιζω να εκανα καποια προοδο στις φωτο  :oops:

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P9260339.jpg[/IMGt] 

Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #116 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 05:13:22 μμ »
Τελευταιο ποστ απο μενα γιατι το κουρασαμε πολυ το θεμα ..... :x :x :x (και παρακαλω οποιος απαντησει να εχει διαβασει και τα ποστ του συμφορουμιτη Jagdpanther στον ΠΗΓΑΣΟ 2009) και τις απαντησεις μου προσεκτικα.....

Γιατι πιστευεις οτι τον Alex τον ενοχλησε τοσο πολυ το νουμερο ?....απλως το θεμα ειναι να δειξεις σε καποιον οτι μην επιτιθεσαι σε καποιον τοσο σφοδρα για μια ερπυστρια .... Μπορει και συ να κανεις λαθος .... και μαζι με σενα και ο κριτης σε μια εκθεση ( η να εχει να επιλεξει αναμεσα σε 2 μοντελα με λαθη)...και για να μην με προλαβουν και μερικοι πονηροι...ουτε και ποιος ηταν κριτης στη συγκεκριμενη κατηγορια ξερω ουτε με νοιαζει....ασε που οσοι με ξερουν διαφωνω και με τους διαγωνισμους

ΥΓ Εγω στεναχωρηθηκα που ο Jagdpanther σταματησε το τεσαρι του λογω των σχολιων  :?...αλλα για φαντασου και τον κακομοιρη  με το αρμα με την ερπυστρια με τη καρδια το εχει στη βιτρινα του ακριβως λογω τετοιων σχολιων.....και τα παιδια που κοπιασαν για την εκθεση να τους μεινει αυτη η ρημαδα η ερπυστρια.....

ΥΓ2 Εαν υπαρχουν βαθυτεροι λογοι γιαυτη τη κοντρα - που εγω αγνοω-ευχαριστω δεν θελω να ξερω !!!!

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #117 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 06:38:42 μμ »
Τελευταίο σχετικό πόστ και από μένα. Μετά τον Νίκο (Τσίτσο) και τον Αποστόλη, θα χαθώ και εγώ στη σιωπή μου (στο τόπικ αυτό, εντάξει?) γιατί μάλλον το παραξεχειλώσαμε

Φίλε μου Αποστόλη,
Κάτι ο τόνος, κάτι το timing και ναι, αυτό (ή μάλλον κάτι τέτοιο) κατάλαβα. Και όπως είχε πει ένας σοφός: "Σε κάθε συζήτηση, το θέμα δεν είναι τι είπες, αλλά τι κατάλαβε ο άλλος ότι είπες". Αν κατάλαβα λάθος σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη (το εννοώ και άλλωστε, το πόστ σου ήταν ιδιαίτερα επεξηγηματικό, οπότε σε παρακαλώ δέξου την). Ακόμα θεωρώ ότι όλο το ζουμί είναι στα δύο υστερόγραφα του τελευταίου πόστ σου, τα οποία και προσυπογράφω (δαγκωτά).

Επέτρεψε μου όμως μια - δυό παρατηρήσεις:

Αν και το σχόλιο του Δημήτρη ήταν (και στα δικά μου αυτιά) όντως επιθετικό, άλλο τόσο ήταν και τα σχόλια τόσο του Αλέξη, όσο και τα δικά σου. Το τόπικ του Πήγασου το είχα διαβάσει και δεν μου έκανε εντύπωση, γιατί οι φίλοι μας από τη Θεσσαλονίκη (τον τελευταίο καιρό), μας έχουν συνηθίσει στους διαξιφισμούς τους (στην παραγματικότητα περί όνου σκιάς).

Στο προκείμενο, φυσικά αναφερόμαστε σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις λαθών. Από τη μια ένα λάθος έρευνας (το νούμερο) και από την άλλη ένα κατασκευαστικό λάθος (η ερπύστρια). Και τα δύο γίνονται εύκολα, τα έχουμε διαπράξει όλοι μας και στο επόμενο μοντέλο δεν τα ξανακάναμε (αυτό στην περίπτωσή μου τουλάχιστον...παίζεται). Μακριά λοιπόν από εμένα η όποια κατηγοριοποίηση των συνμοντελιζόντων (sic) και συνφορουμιτών (ξανά sic). Αυτός που δεν κάνει λάθη ποτέ, σίγουρα δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας (σταυρώθηκε πριν από 1976 χρόνια).
ʼκρη - άκρη όμως θα συμφωνήσω με το Jagdpanther ότι το μοντέλο δεν ήταν για την κατηγορία Μάστερ. Από την άλλη ο Raw Shooter (από όσα έχω δει στο φόρουμ) κάνει γενικά εξαιρετικές κατασκευές και μάλλον θα έτρωγε κράξιμο αν το κατέβαζε στη Στάνταρντ (φανταστείτε π.χ. τον Μ. Τσώνο να κατεβάζει και να διαγωνίζεται στην IPMS στην κατηγορία "Α"....τρελλά γέλια).

Να διατηρήσουμε ωστόσο, το δικαίωμα (υποχρέωση?) της κριτικής (προσωπικά το έχω πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν αυτό και σε θέματα πολύ σημαντικότερα από το μοντελισμό). Καθώς λοιπόν, η πλειονότητα των σχολίων εδω μέσα είναι επαινετικά (πολλές φορές κακώς κατά τη γνώμη μου), αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε (ή δεν πρέπει) να κριτικάρουμε κάτι που δεν μας άρεσε ή δεν μας έκατσε καλά. Τώρα ότι μερικές φορές κάποια όρια (ή "όρια") ξεπερνιούνται, αυτό όλοι καταλαβαίνουμε ότι έχει να κάνει με τη mentalite τόσο του "πομπού", όσο και του "δέκτη".

Όπως όλες οι κοινότητες, έτσι και η κοινότητα των μοντελιστών αποτελείται από διάφορους τύπους ανθρώπων. Στον καθένα από εμάς απομένει να επιλέξει με ποιούς θα συγχρωτιστεί.... Η συντήρηση της όποιας έντασης το  μόνο που θα καταφέρει θα είναι να οδηγήσει κάποιους στην προ Modelclub εποχή, όταν μοντελίζαμε κατά μόνας και τα μοντέλα μας τα "θαύμαζαν" συγγενείς και φίλοι (αποκλειστικά στενοί).

ʼντε!!! Πίσω στους πάγκους μας, τόσα μισοτελειωμένα πρότζεκτς έχουμε όλοι.

ΔΚ

ΥΓ: Φυσικά και συμφωνούμε, φυσικά και λέμε τα ίδια πράγματα

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #118 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 08:27:58 μμ »
Καλα του χουμε κανει του ανθρωπου το τοπικ καρασπαμ...

.Αν και ειπα τελος θα το παραβω λογω της πολυ ωραιας απαντησης σου....χαιρομαι που καταλαβες τι ειπα (και μαλλον τι ενοουμε και οι υπολοιποι ''επιθετικοι''). Η απαντησεις ηταν σκληρες ακριβως για να δειξω τι ασχημο που ειναι να κρινεις με τετοιο τροπο....

1.Δεν χρειαζεται καν να ζητας συγνωμη .....το οτι καταλαβες μου φτανει.... ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

2. Αυτο με τους Θεσσαλονικεις ηταν οτι πιο ευστοχο εχω ακουσει.... :lol: :lol: :lol: :lol:....τι στο διαολο νερο πινουν εκει πανω?...492 μοντελα και ποσοι μοντελιστες στην IPMS και δεν ανοιξε μυτη....να μην θυμηθω τα περσυνα τπυ ΠΗΓΑΣΟΥ...περσυ που πηγα πανω με το αμαξι πηρα και το κρανος της μηχανης !!!! ηρεμηστε ρε καρντασιααααα......ολοι φιλοι ειμαστε...(αν δε καθησετε καλα δεν εχει Gkontog του χρονου οχι τιποτα αλλο θα μας τον βαλετε σε διασταυρουμενα πυρα)  :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

3. Ναι στην κριτικη και στην ιστορικοτητα....αλλα οχι σε σημειο να μας χαλαει !!!

4. Το γιατι μπηκε στη master εξηγειται στο τοπικ της εκθεσης

5. Μεχρι τωρα για να καταλαβεις δεν πηρα ειδηση οτι το αρμα ηταν του Raw shooter :oops:...στραβωσα με τον τροπο

::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #119 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 08:33:38 μμ »
η αντίδραση υπήρξε κατα τη γνώμη μου
όχι για την ουσία του θέματος "της ερπύστριας-ΜΑΣΤΕΡ-μετάλλιο κλπ"
(όπου μαλλον είχε δίκηο)
αλλά για το τρόπο που έγινε το σχόλιο-επίθεση
(όπου μάλλον είχε άδικο και κινησε τη λαική ...κατακραυγή)
το θέμα πάντως νομίζω έληξε
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #120 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 08:37:32 μμ »
Βρε παίδες γιατί δεν του το λέγατε του ανθρώπου από τις  27 Σεπτέμβριου 2009 οτι δεν είναι σωστός ο αριθμός  :?: :roll:

Και μια και βλεπω.... μια καποια στασιμοτητα [ μαλλον ολοι ετοιμαζονται για τις εκθεσεις, αλλοι μοντελα, αλλοι ζεσταινουν τις μηχανες απο τις μπουλτοζες για θαψιμο  :mrgreen: ] λεω να ανεβασω μιας και μου ηρθαν επιτελους τα σηματα  ::eusa_pray:: μερικες φωτο. Μου εμεινε να περασω ενα χερι καφε...γυαλιστερο...τις ερπυστριες, προσομοιονοντας φρεσκια λασπη που μολις εσκαψαν οι ερπυστριες,  και βεβαια τις φιγουρες που ειναι και η ψυχη της φωτο που διαλεξα να αναπαραστησω καθως και τα κιβωτια συρματοσχοινα κλπ για φορτωμα.

Y.Γ ακολουθησα την συμβουλη να μην χρησιμοποιω φλας του φιλου nino, ελπιζω να εκανα καποια προοδο στις φωτο  :oops:

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P9260339.jpg[/IMGt] 

Καλή παρατήρηση Δημήτρη  ::icon_thumright::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #121 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 08:42:08 μμ »
Δεν νομιζετε οτι ειναι καιρος να βαλουμε ενα τελος στο ολο θεμα.

Οποιο καταλαβε .. καταλαβε.. .. Το να τραβήξει και αλλο δεν νομιζω οτι προσφέρει κατι σε κανέναν.

Ας το αφήσουμε τα επόμενα ποστ να ειναι καθαρά κατασκευαστικά.

Ευχαριστω.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #122 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 08:43:55 μμ »
Για να ληξει θελω φωτο Raw shooter με Jagdpanther σε εργαστηρι μαζι ο ενας να φτιαχνει την ερπυστρια του αλλου και αλλος το νουμερο του..............να δειτε τοτε μεταλια απο ολους  υπολοιπους  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #123 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 08:47:55 μμ »
Εμένα φίλε μου Δημήτρη γιατί δεν μου λέγαν για την ερπύστρια και ξεκίνησε ΟΛΟ αυτό το αναθεματισμένο θέμα  :?: :?: :?: :?: :?: Και χαλάμε τις καρδιές μας  :?: :?: :?: :?: :?:  Το πρόβλημα μου επαναλαμβάνω ΔΕΝ ήταν η κριτική αλλά ο τρόπος, ο δημόσιος χλευασμός με zoom φωτογραφίες του λάθους....ΖΗΤΗΣΑ επαναλλημένα συγνώμη και μέχρι την βράβευση δήλωσα να γυρίσω αλλά μ' έριξαν στην πυρά και στους λέοντες.....εδώ εκανε ενα λάθος (ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ) ο Δημήτρης και δεν ΕΓΡΑΨΑ ΛΕΞΗ  :!: :!: :!: :!: Δλδ ΤΙ να έκανα......να άρχιζα και 'γώ τον δημόσιο χλευασμό  :?: :?: :?: :?: :?: Και τις ειρωνίες  :?: :?: :?: Σ' ολο το θέμα Πήγασος και έκθεση του, το πρώτο φάτσα κάρτα παράπονο ήταν το Super Pershing (ανάθεμα την ώρρα που το έφτιαξα και το πήγα στην έκθεση  :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )....μετά το θέμα περι κάννης - μπουκάλας κτλ στο θέμα, ΝΑ οι φώτο απο τις ερπύστριες......Θαρρείς και δεν υπήρχαν άλλα λάθη....Πεστε μου γιατί νοιώθω οτι ήταν σαν στημένοι κάποιοι παρακαλούσαν να παρουσιαστεί το εν λόγω άρμα ώστε να "σκαναριστεί" και να αρχίσει το γλέντι με φώτο που οχι απλά είναι κοντινές αλλά και μέσα σε κόκκινο κύκλο  :?: :?: :?: :?: :?: ΠΩΣ θα νοιώθατε όλοι σας άμα σας χλεύαζαν σαν ρόμπα δημοσίως  :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #124 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 09:12:15 μμ »
εγραψα πολλα αλλα τα εσβησα..

εχω θυμωσει με την ολη φαση
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Tags: