Τελευταίο σχετικό πόστ και από μένα. Μετά τον Νίκο (Τσίτσο) και τον Αποστόλη, θα χαθώ και εγώ στη σιωπή μου (στο τόπικ αυτό, εντάξει?) γιατί μάλλον το παραξεχειλώσαμε
Φίλε μου Αποστόλη,
Κάτι ο τόνος, κάτι το timing και ναι, αυτό (ή μάλλον κάτι τέτοιο) κατάλαβα. Και όπως είχε πει ένας σοφός: "Σε κάθε συζήτηση, το θέμα δεν είναι τι είπες, αλλά τι κατάλαβε ο άλλος ότι είπες". Αν κατάλαβα λάθος σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη (το εννοώ και άλλωστε, το πόστ σου ήταν ιδιαίτερα επεξηγηματικό, οπότε σε παρακαλώ δέξου την). Ακόμα θεωρώ ότι όλο το ζουμί είναι στα δύο υστερόγραφα του τελευταίου πόστ σου, τα οποία και προσυπογράφω (δαγκωτά).
Επέτρεψε μου όμως μια - δυό παρατηρήσεις:
Αν και το σχόλιο του Δημήτρη ήταν (και στα δικά μου αυτιά) όντως επιθετικό, άλλο τόσο ήταν και τα σχόλια τόσο του Αλέξη, όσο και τα δικά σου. Το τόπικ του Πήγασου το είχα διαβάσει και δεν μου έκανε εντύπωση, γιατί οι φίλοι μας από τη Θεσσαλονίκη (τον τελευταίο καιρό), μας έχουν συνηθίσει στους διαξιφισμούς τους (στην παραγματικότητα περί όνου σκιάς).
Στο προκείμενο, φυσικά αναφερόμαστε σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις λαθών. Από τη μια ένα λάθος έρευνας (το νούμερο) και από την άλλη ένα κατασκευαστικό λάθος (η ερπύστρια). Και τα δύο γίνονται εύκολα, τα έχουμε διαπράξει όλοι μας και στο επόμενο μοντέλο δεν τα ξανακάναμε (αυτό στην περίπτωσή μου τουλάχιστον...παίζεται). Μακριά λοιπόν από εμένα η όποια κατηγοριοποίηση των συνμοντελιζόντων (sic) και συνφορουμιτών (ξανά sic). Αυτός που δεν κάνει λάθη ποτέ, σίγουρα δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας (σταυρώθηκε πριν από 1976 χρόνια).
ʼκρη - άκρη όμως θα συμφωνήσω με το Jagdpanther ότι το μοντέλο δεν ήταν για την κατηγορία Μάστερ. Από την άλλη ο Raw Shooter (από όσα έχω δει στο φόρουμ) κάνει γενικά εξαιρετικές κατασκευές και μάλλον θα έτρωγε κράξιμο αν το κατέβαζε στη Στάνταρντ (φανταστείτε π.χ. τον Μ. Τσώνο να κατεβάζει και να διαγωνίζεται στην IPMS στην κατηγορία "Α"....τρελλά γέλια).
Να διατηρήσουμε ωστόσο, το δικαίωμα (υποχρέωση?) της κριτικής (προσωπικά το έχω πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν αυτό και σε θέματα πολύ σημαντικότερα από το μοντελισμό). Καθώς λοιπόν, η πλειονότητα των σχολίων εδω μέσα είναι επαινετικά (πολλές φορές κακώς κατά τη γνώμη μου), αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε (ή δεν πρέπει) να κριτικάρουμε κάτι που δεν μας άρεσε ή δεν μας έκατσε καλά. Τώρα ότι μερικές φορές κάποια όρια (ή "όρια") ξεπερνιούνται, αυτό όλοι καταλαβαίνουμε ότι έχει να κάνει με τη mentalite τόσο του "πομπού", όσο και του "δέκτη".
Όπως όλες οι κοινότητες, έτσι και η κοινότητα των μοντελιστών αποτελείται από διάφορους τύπους ανθρώπων. Στον καθένα από εμάς απομένει να επιλέξει με ποιούς θα συγχρωτιστεί.... Η συντήρηση της όποιας έντασης το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να οδηγήσει κάποιους στην προ Modelclub εποχή, όταν μοντελίζαμε κατά μόνας και τα μοντέλα μας τα "θαύμαζαν" συγγενείς και φίλοι (αποκλειστικά στενοί).
ʼντε!!! Πίσω στους πάγκους μας, τόσα μισοτελειωμένα πρότζεκτς έχουμε όλοι.
ΔΚ
ΥΓ: Φυσικά και συμφωνούμε, φυσικά και λέμε τα ίδια πράγματα