0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πρέπει από το φις εκτός από το μαύρο ή καφέ καλώδιο και το μπλέ που είναι ο ουδέτερος να έρχεται και ένα πρασινοκίτρινο που είναι η γείωση αυτό πρέπει να συνδεθεί στη βίδα του πρεσοστάτη με το σύμβολο της γείωσηςκαι ακολούθως να γει ωθεί και το σασί του μοτέρ στην ατίστοιχη βίδα. Οσο για τον πρεσοστάτη, εσύ είπες ότι δεν επανεκινεί στην επιθυμητή ρύθμιση και αυτό μπορεί να ωφείλεται ή σε λάθος ρύθμιση ή λόγω του μεγάλου εύρους ρυθμίσεων που έχει ο συγκεκριμένος.
εχω ενα προβλημα με το πρεσοστατη.το σωληνακι που φευγει απο την αντεπιστροφη και παει στο πρεσοστατη χανει αερα...σα να ξεφυσαει...τι προβημα υπαρχει?ο πρεσοστατης ριναι καινουργιος.
Επιτέλους τέλος..Διαβάζοντας το συγκεκριμένο thread πάρα πολλές φορές το οποίο μου έλυσε απορίες που είχα και λίγο ψάξιμο στο net κατάφερα να απαλλαγώ από το βραχνά του θορυβώδους (όχι πολύ) ενός τύπου AS18-2. Κατάφερα να φτιάξω και εγώ μια ιδιοκατασκευή αθόρυβου κομπρεσέρ.Όπως είπα και πιο πάνω δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τις πολύτιμες απόψεις όλων εδω μέσα. Είσαστε μαστόρια και από τα μαστόρια, παιδια. Σας ευχαριστώ όλους που με τις γνώσεις σας βοηθάτε και εμάς τους άσχετους.Εν περιλήψη πήρα ένα 24l από το Lidl και αφαίρεσα το θορυβώδες μοτέρ και κάποια παρελκόμενα. Έβαλα ένα καινούργιο μοτέρ ψυγείου embarco 1/4 (221W). Το κουτί δεν είχε κανένα σχέδιο για τις ηλεκτρικές συνδέσεις ενώ ήταν όλα λυμένα. Έψαξα αρκετά στο net μέχρι να βρω τη σωστή συνδεσμολογία. Τώρα ξέρω. Έγινα expert. Μετά έπρεπε να κατανοήσω τα σωληνάκια, είσοδο, έξοδο αέρα.. άντε πάλι ψάξιμο..Τελικά τα βρήκα. Επιχείρηση συνδεσμολογιών το επόμενο βήμα. Έπρεπε να βρω τις σωστές διαστάσεις στους συνδέσμους, χρησιμοποίησα κυρίως 1/4". Ευτυχώς υπάρχετε και εσείς. Έβαλα φίλτρο 20μ για το φιλτράρισμα του αέρα στην έξοδο και έναν ρυθμιστή με μπαρόμετρο 0-6 bar αφού βάφω με 15-20 psi. Στην εισροή αέρα έβαλα ένα απλό φίλτρο βενζίνης.Το όλο εγχείρημα μου πήρε καμιά βδομάδα μέχρι να βρω όλα τα σωστά parts. Όλες οι συνδέσεις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές έγιναν από μένα. Το τελικό τεστ ήταν επιτυχές. Ρύθμισα στον πιεσοστάτη να κόβει στα 6 bar και να ξεκινάει στα 4.Το τελικό κόστος περίπου 200Ευρώ αφού όλα τα υλικά είναι καινούργια.. Ελπίζω με τις φωτογραφίες να βοηθήσω και γω και οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε εδώ είμαστε...
idomeneas Ποσα watt ειναι το δικο σου μοτερ.Ποσα λυτρα μπουκαλα εχεις στο δικο σου?
Παντως επειδη το μοτερακι εχει καποιο θεμα με την σωστη επανεκκινηση ειμαι στην αναμονη για αλλαγη με την πρωτη ευκαιρια. Προς το παρον ομως κανω μια χαρα την δουλεια μου.