Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 166573 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #300 στις: Αυγούστου 02, 2014, 01:10:14 πμ »
Ο πρεσοστατης ηταν χορηγια οποτε δεν τον κοιταμε στα δοντια  :lol:
Το θεμα ειναι να κανει δουλεια. Τελικα υπαρχει θεμα στην συνδεσμολογια? Αν ναι please εξηγηστε το σαν να μιλατε σε πενταχρονο, ειμαι τελειως ασχετος απο ηλεκτρολογικουδραυλικοψυκτικα  :lol:

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #301 στις: Αυγούστου 02, 2014, 01:36:53 πμ »
Δεν υπάρχει περίπτωση η γείωση να είναι σωστά συνδεμένη μέχρι το φις της τροφοδοσίας και ακολούθως από την πρίζα μέχρι το γενικό πίνακα και να σε χτυπάει το ρεύμα από διαροή. Πρέπει να συνδέσεις το κίτρινο καλώδιο όπου υπάρχει επαφή γείωσης(πρεσοστάτη - μοτέρ) και να πάρεις ρεύμα από πρίζα σούκο που είναι σωστά και εκεί συνδεμένη η γείωση. Επίσης όπως σου είπε και ο  gdeth ο πρεσοστάτης είναι για υψηλές πιέσεις ο φίλος σου σου έκανε χορηγία ότι είχε και όχι αυτό που χρειάζεσαι.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #302 στις: Αυγούστου 02, 2014, 04:08:08 μμ »
Δηλαδη ο πρεσοστατης δεν κανει? αν δεν κανει να τον αλλαξω, ειχα την εντυπωση οτι αυτος ειναι ποιοτικοτερος απο τους κλασσικους μαυρους που βλεπω στις αλλες κατασκευες.

Με το ρευμα γινεται το εξης. Βαζεις την πριζα και εχει διαρροη. Την βγαζεις την γυρνας τουμπα και δεν εχει.. Ειναι θεμα γειωσης αυτο? ειμαι τελειως ασχετος με αυτα. Αυτο που μας εκανε να πιστευουμε οτι ο ενοχος ειναι το μοτερ ηταν μια μικρη ποσοτητα λαδιου που βρηκαμε μεσα απο τα φισακια του. Ισως να ειχε φαει καποια τουμπα και να ετρεξαν λαδια μεσα.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #303 στις: Αυγούστου 02, 2014, 04:51:58 μμ »
Υππαρχει λαθος στην συνδεσμολογια του μοτέρ μεταξύ ουδέτερου και γείωσης. Οταν μπει το φις οπως λες στην δευτερη περιπτωση το κυκλωμα λειτουργει κανονικα οταν μπει οπως στην πρωτη περιπτωση τοτε σαν ουδετερος λειτουργει η γειωση με αποτελεσμα να υπαρχει διαροη. Ολα αυτα ομως ειναι υποθεσεις και χρειαζεται το προβλημα να λυθει επιτοπου απο καποιον που ξερει. Kαι οπως ξαναεγραψα δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι σωστα γειωμενο το μοτερ η ο πρεσοστατης και να σε χτυπαει το ρευμα.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #304 στις: Αυγούστου 03, 2014, 02:26:13 μμ »
Θα τα τσεκαρω απο Μεθαυριο που θα ειμαι σπιτι. Τελικα ο πρεσοστατης πρεπει να αλλαχτει?

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #305 στις: Αυγούστου 03, 2014, 02:49:13 μμ »
Αλλαξε τον πρεσοστάτη με κάποιον όπως αυτόν που σου πρότεινε ο gtdeath13.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #306 στις: Αυγούστου 05, 2014, 02:38:28 μμ »
Λοιπον, επεστρεψα και ανοιξα το καπακι για να τσεκαρω το θεμα της γειωσης. Δεν βλεπω ουτε απο την πισω πλευρα να υπαρχει καποιο καλωδιακι, ομως επειδη ολη η πλατη ειναι μεταλλικη λογικα δεν θα επρεπε να γειωνει? Θα επρεπε να πιανει καλωδιακι πανω στην βιδα με την ενδειξη της γειωσης?

Ξαναρωτω και σορρυ αν γινομαι κουραστικος, απλα ειμαι ασχετος με αυτα τα πραγματα και θελω να σιγουρευτω οτι δεν γινεται λαθος. Τον πρεσοστατη πρεπει να τον αλλαξω με εναν χαμηλων πιεσεων? Για ποιο λογο? Ηδη με αυτον αφου εβαλα τεφλον στις 2 συνδεσεις που εχαναν, πιανω κανονικα τις επιθυμητες πιεσεις 8 bar. Απ' οτι καταλαβαινω βαση λογικης ειναι οτι ο συγκεκριμενος αντεχει και υψηλοτερες πιεσεις (τις οποιες οκ δεν χρειαζομαι) γιαυτο και ειναι ακριβοτερος απο εναν σεταρισμενο για μικροτερες. Δεν αμφισβητω τις γνωσεις οσων μου προτειναν να τον αλλαξω, μην παρεξηγηθω, απλα θελω να καταλαβω το γιατι.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #307 στις: Αυγούστου 06, 2014, 12:14:33 πμ »
Πρέπει από το φις εκτός από το μαύρο ή καφέ  καλώδιο και το μπλέ που είναι ο ουδέτερος να έρχεται και ένα πρασινοκίτρινο που είναι η γείωση αυτό πρέπει να συνδεθεί στη βίδα του πρεσοστάτη με το σύμβολο της γείωσηςκαι ακολούθως να γει ωθεί και το σασί του μοτέρ στην ατίστοιχη βίδα. Οσο για τον πρεσοστάτη, εσύ είπες ότι δεν επανεκινεί στην επιθυμητή ρύθμιση και αυτό μπορεί να ωφείλεται ή σε λάθος ρύθμιση ή λόγω του μεγάλου εύρους ρυθμίσεων που έχει ο συγκεκριμένος.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #308 στις: Αυγούστου 06, 2014, 12:16:38 πμ »
Πρέπει από το φις εκτός από το μαύρο ή καφέ  καλώδιο και το μπλέ που είναι ο ουδέτερος να έρχεται και ένα πρασινοκίτρινο που είναι η γείωση αυτό πρέπει να συνδεθεί στη βίδα του πρεσοστάτη με το σύμβολο της γείωσηςκαι ακολούθως να γει ωθεί και το σασί του μοτέρ στην ατίστοιχη βίδα. Οσο για τον πρεσοστάτη, εσύ είπες ότι δεν επανεκινεί στην επιθυμητή ρύθμιση και αυτό μπορεί να ωφείλεται ή σε λάθος ρύθμιση ή λόγω του μεγάλου εύρους ρυθμίσεων που έχει ο συγκεκριμένος.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #309 στις: Αυγούστου 06, 2014, 12:31:34 πμ »
Απο την πριζα προς το μοτερ πανε 3 καλωδια, το καφε, το μπλε και το πρασινοκιτρινο (γειωση). Απο το μοτερ προς τον πρεσοστατη ομως πανε 2 (καφε, μπλε). Αρα μας λειπει η γειωση που θα πιασει στην βιδα? Πανω στο μοτερ ομως σε ποια θεση μπαινει?

Οντως ο πρεσοστατης δεν επανεκινει σωστα (αδειαζει σχεδον η μπουκαλα), αλλα οι ρυθμισεις του πιανουν την κλιμακα που θελουμε. Ισως να πρεπει να ξαναρυθμισω την διαφορα.

Αποσυνδεδεμένος nitso

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
    • Τοποθέτηση και συντήρηση ξύλινου δαπέδου
« Απάντηση #310 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2014, 02:31:12 μμ »
δείτε εδώ το αναβαθμισμένο μου κομπρεσέρ με 2 μοτέρ ψυγείου ::salut::

https://www.youtube.com/watch?v=8mlCZG0GLA8

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #311 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 09:18:05 μμ »
Επιτέλους τέλος..
Διαβάζοντας το συγκεκριμένο thread πάρα πολλές φορές το οποίο μου έλυσε απορίες που είχα και λίγο ψάξιμο στο net κατάφερα να απαλλαγώ από το βραχνά του θορυβώδους (όχι πολύ) ενός τύπου AS18-2. Κατάφερα να φτιάξω και εγώ μια ιδιοκατασκευή αθόρυβου κομπρεσέρ.
Όπως είπα και πιο πάνω δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τις πολύτιμες απόψεις όλων εδω μέσα. Είσαστε μαστόρια και από τα μαστόρια, παιδια. Σας ευχαριστώ όλους που με τις γνώσεις σας βοηθάτε και εμάς τους άσχετους.

Εν περιλήψη πήρα ένα 24l από το Lidl και αφαίρεσα το θορυβώδες μοτέρ και κάποια παρελκόμενα. Έβαλα ένα καινούργιο μοτέρ ψυγείου embarco 1/4 (221W). Το κουτί δεν είχε κανένα σχέδιο για τις ηλεκτρικές συνδέσεις ενώ ήταν όλα λυμένα. Έψαξα αρκετά στο net μέχρι να βρω τη σωστή συνδεσμολογία. Τώρα ξέρω. Έγινα expert.  :mrgreen: Μετά έπρεπε να κατανοήσω τα σωληνάκια, είσοδο, έξοδο αέρα.. άντε πάλι ψάξιμο..Τελικά τα βρήκα.

Επιχείρηση συνδεσμολογιών το επόμενο βήμα. Έπρεπε να βρω τις σωστές διαστάσεις στους συνδέσμους, χρησιμοποίησα κυρίως 1/4". Ευτυχώς υπάρχετε και εσείς. Έβαλα φίλτρο 20μ για το φιλτράρισμα του αέρα στην έξοδο και έναν ρυθμιστή με μπαρόμετρο 0-6  bar αφού βάφω με 15-20 psi. Στην εισροή αέρα έβαλα ένα απλό φίλτρο βενζίνης.
Το όλο εγχείρημα μου πήρε καμιά βδομάδα μέχρι να βρω όλα τα σωστά parts. Όλες οι συνδέσεις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές έγιναν από μένα. Το τελικό τεστ ήταν επιτυχές. Ρύθμισα στον πιεσοστάτη να κόβει στα 6 bar και να ξεκινάει στα 4.
Το τελικό κόστος περίπου 200Ευρώ αφού όλα τα υλικά είναι καινούργια.. Ελπίζω με τις φωτογραφίες να βοηθήσω και γω και οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε εδώ είμαστε... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tornado

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • modelclub.gr
« Απάντηση #312 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 10:04:09 μμ »
 τρομερός συγχαρητήρια!! ετσι...πρέπει να μελετάμε πολύ ένα νέο θέμα μετατροπής και να ρωτάμε και σχετικούς πριν αρχίσουμε να το φτιάχνουμε γιατί υπάρχουν και κίνδυνοι. Την δουλειά σου θα την ζηλεύουν και μηχανικοί μην σου πω!!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giannissma

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #313 στις: Οκτωβρίου 31, 2014, 06:26:32 πμ »
 εχω ενα προβλημα με το πρεσοστατη.το σωληνακι που φευγει απο την αντεπιστροφη και παει στο πρεσοστατη χανει αερα...σα να ξεφυσαει...τι προβημα υπαρχει?ο πρεσοστατης ριναι καινουργιος.

Αποσυνδεδεμένος manosgtir

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη-Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #314 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 09:34:10 μμ »
Καλησπερα παιδια
μιας και σιγα σιγα ερχεται η ωρα για αγορα αεροσυμπιεστη, θα ηθελα τα φωτα σας
διαβαζω εδω και μερες, και ειμαι κατα 80% στο να φτιαξω ενα μονος μου,παντα μιλαμε για αθορυβο, και 20% στο να αγορασω ετοιμο
Για ετοιμα εχω βρει απο ελλαδα δυο (διαθετω μεχρι 130 ευρω ), http://www.kounelis.com.gr/products2/8358/einhell-bt-ab-194-kit,-set-kompreser-aerosmontelismou-4020370 το αλλο ειναι αυτο https://www.niamo.gr/body-tattoo/airbrush/silent-compressor-without-lubrication-ideal-for-airbrush-nail-and-tatoo-body-1169.html# (χωρις να θελω να κανω καποια διαφημιση, εαν θελουν οι διαχειριστες να σβησουν τα link)
Και στο να φτιαξω... διαβαζω τιμες για μοτερ ψυγειου απο 60 και πανω και λεω γιατι να μην παρω ενα ετοιμο, βεβαια αλλη η χαρη του να φτιαξω ενα εγω, ισως και να βρω μεταχειρισμενα
Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας

Αποσυνδεδεμένος ironda19

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Άρτα - Κως
« Απάντηση #315 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 11:34:13 μμ »
εχω ενα προβλημα με το πρεσοστατη.το σωληνακι που φευγει απο την αντεπιστροφη και παει στο πρεσοστατη χανει αερα...σα να ξεφυσαει...τι προβημα υπαρχει?ο πρεσοστατης ριναι καινουργιος.
Την καλησπέρα μου . Για διάβασε πρώτα εδώ. http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=19797.0 . Φαντάζομαι ότι ο αέρας χάνεται από την μικρή βαλβίδα του  πιεσοστάτη.
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος ironda19

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Άρτα - Κως
« Απάντηση #316 στις: Δεκεμβρίου 06, 2014, 11:37:50 μμ »
Επιτέλους τέλος..
Διαβάζοντας το συγκεκριμένο thread πάρα πολλές φορές το οποίο μου έλυσε απορίες που είχα και λίγο ψάξιμο στο net κατάφερα να απαλλαγώ από το βραχνά του θορυβώδους (όχι πολύ) ενός τύπου AS18-2. Κατάφερα να φτιάξω και εγώ μια ιδιοκατασκευή αθόρυβου κομπρεσέρ.
Όπως είπα και πιο πάνω δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τις πολύτιμες απόψεις όλων εδω μέσα. Είσαστε μαστόρια και από τα μαστόρια, παιδια. Σας ευχαριστώ όλους που με τις γνώσεις σας βοηθάτε και εμάς τους άσχετους.

Εν περιλήψη πήρα ένα 24l από το Lidl και αφαίρεσα το θορυβώδες μοτέρ και κάποια παρελκόμενα. Έβαλα ένα καινούργιο μοτέρ ψυγείου embarco 1/4 (221W). Το κουτί δεν είχε κανένα σχέδιο για τις ηλεκτρικές συνδέσεις ενώ ήταν όλα λυμένα. Έψαξα αρκετά στο net μέχρι να βρω τη σωστή συνδεσμολογία. Τώρα ξέρω. Έγινα expert.  :mrgreen: Μετά έπρεπε να κατανοήσω τα σωληνάκια, είσοδο, έξοδο αέρα.. άντε πάλι ψάξιμο..Τελικά τα βρήκα.

Επιχείρηση συνδεσμολογιών το επόμενο βήμα. Έπρεπε να βρω τις σωστές διαστάσεις στους συνδέσμους, χρησιμοποίησα κυρίως 1/4". Ευτυχώς υπάρχετε και εσείς. Έβαλα φίλτρο 20μ για το φιλτράρισμα του αέρα στην έξοδο και έναν ρυθμιστή με μπαρόμετρο 0-6  bar αφού βάφω με 15-20 psi. Στην εισροή αέρα έβαλα ένα απλό φίλτρο βενζίνης.
Το όλο εγχείρημα μου πήρε καμιά βδομάδα μέχρι να βρω όλα τα σωστά parts. Όλες οι συνδέσεις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές έγιναν από μένα. Το τελικό τεστ ήταν επιτυχές. Ρύθμισα στον πιεσοστάτη να κόβει στα 6 bar και να ξεκινάει στα 4.
Το τελικό κόστος περίπου 200Ευρώ αφού όλα τα υλικά είναι καινούργια.. Ελπίζω με τις φωτογραφίες να βοηθήσω και γω και οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε εδώ είμαστε... ::salut:: ::salut::
Ωραία η μετατροπή . Να ρωτήσω κάτι .Τι λαδάκι του έβαλες? και αν έχεις θέμα στην έξοδο , σου πετάει καθόλου λαδάκι?
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος VM

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘήνα
« Απάντηση #317 στις: Δεκεμβρίου 11, 2014, 07:11:01 μμ »
Φίλε "ironda19" λαδάκι δεν του εχω βάλει ακόμη αφού το μοτέρ ήταν του κουτιού σίγουρα έχει λάδι. στην έξοδο δεν μου πετάει τίποτα. Το φίλτρο των 20μ κάνει καλή κατακράτηση αν και μέχρι στιγμής δεν εχω δει κάτι.
Δεν γνωρίζω πώς μπορείς να ελέγξεις το λάδι στο μοτέρ αφού δεν έχει κάποιον δείκτη ή απλα να προσθέσεις. Θα το ψάξω λίγο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος manosgtir

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη-Αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #318 στις: Δεκεμβρίου 16, 2014, 09:33:16 μμ »
Kαλησπερα παιδια
θελω να αγορασω ενα 24λιτρο κομπρεσσερ και να βαλω ενα αθορυβο μοτερ ψυγειου,
Υπαρχει καποια αναλογια στους ιππους του μοτερ ? δηλαδη 1/6hp μου κανει ?

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
« Απάντηση #319 στις: Ιανουαρίου 28, 2015, 12:23:59 πμ »
Καλησπερα παιδια και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ εκανα κατασκευη με 1 μοτερ DANFOSS 103 H NLE 15K η εταιρεια το δινει για 1/4 του HP στα 175 Watt και ποσοτητα λαδιου στα 350 gr Αυτο που παρατηρησα κατα την δοκιμη χωρις να πρεσαρει τον αερα στην μπουκαλα ειναι η μεγαλη αυξηση της θερμοκρασιας. Σε θερμοκρασια δωματιου ακινητο 22c μετα απο 5 λεπτα λειτουργειας 41.5c Σε δευτερη δοκιμη εκινηση απο 37c και συνεχη λειτουργεια για 10 λεπτα 45c θερμοκρασια.Ταυτοχρονα αρχισα να το ψυχω με ενα σεσουαρ απο την μερια του θερμικου απο αποσταση 10-15 cm αμεση πτωση που εφτασε 37-38c θερμοκρασια.Εχεται παρατηρηση κατι αναλογο και στα δικα σας?Μηπως εχεται μετρηση θερμοκρασιες κατα την λειτουργεια και ποσο μεταβαλονται?Ευχαριστως θα ακουγα την αποψη σας.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #320 στις: Ιανουαρίου 28, 2015, 04:14:27 μμ »
Το δικο μου σηκωνει λιγο θερμοκρασια (δεν εχω κανει μετρησεις), αλλα οχι φοβερα, το ακουμπας με το χερι σου. Τωρα 10 λεπτα συνεχως δεν εχει δουλεψει ποτε μιας και σε 3-4 εχει γεμισει την μπουκαλα η οποια κρατα για 40 λεπτα τουλαχιστον.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #321 στις: Ιανουαρίου 28, 2015, 07:54:02 μμ »
idomeneas Ποσα watt ειναι το δικο σου μοτερ.Ποσα λυτρα μπουκαλα εχεις στο δικο σου?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #322 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 02:32:49 μμ »
idomeneas Ποσα watt ειναι το δικο σου μοτερ.Ποσα λυτρα μπουκαλα εχεις στο δικο σου?

Δυστυχως δεν μπορω να σου πω γιατι δεν αναγραφεται στα στοιχεια που εχει επανω και μου το εδωσε ενα φιλος ψυκτικος. Η μπουκαλα ειναι ιδιοκατασκευη απο ανοξειδωτη καραβισια λαμαρινα, προσφορα του φαδερ και φτιαχτηκε με γνωμονα τον τελικο ογκο. Ειναι περιπου 15 λιτρα. Εχω φωτο πιο πανω. Παντως επειδη το μοτερακι εχει καποιο θεμα με την σωστη επανεκκινηση ειμαι στην αναμονη για αλλαγη με την πρωτη ευκαιρια. Προς το παρον ομως κανω μια χαρα την δουλεια μου.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #323 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 07:24:39 μμ »
Φιλε μου Idomenea πρωτου κανεις αλλαγη στο μοτερ κοιτα να το βοηθας λιγο με κανενα αναμιστηρα.Με παροχη απο τον πρεσοστατη και καλο ειναι ο ανεμιστηρας να κτυπαει στο κουτι της συνδεσμολογιας του μοτερ.Αν εχει θερμικο το μοτερ αυτο πρεπει να δημιουργει προβλημα με την επανεκινηση.Αν αλλαξεις μοτερ προτημισε καινουργιο με πυκνωτη εκινησης και το βασικοτερο απο εκει που θα κανεις την αγορα το ΜΟΤΕΡ νΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ στο λεω γιατι στην αγορα τα περισοτερα μοτερ ειναι ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ.Τα λεγομενα χαμηλης  καταναλωσης και θορυβου.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #324 στις: Ιανουαρίου 30, 2015, 07:52:27 μμ »
Παντως επειδη το μοτερακι εχει καποιο θεμα με την σωστη επανεκκινηση ειμαι στην αναμονη για αλλαγη με την πρωτη ευκαιρια. Προς το παρον ομως κανω μια χαρα την δουλεια μου.
Τι θέμα ακριβώς; Αν έχει πρόβλημα επανεκκίνησης μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (π.χ. παίρνει κανονικά αλλά θέλει κάμποση ώρα για να ξεκινήσει μόλις κόψει ή αν το εκκινήσεις και το σβήσεις αμέσως και πας να το ξαναβάλεις δεν παίρνει αλλά θέλει χρόνο) τότε δεν έχει πρόβλημα αλλά άλλη διάταξη εκκίνησης. Κάποιοι συμπιεστές δεν έχουν ρελέ εκκίνησης αλλά πυκνωτές.

Αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία από το κουτί στο πλάι του συμπιεστή.

Spoiler (hover to show)