
Λοιπον ηρθε η ωρα να ποσταρω και το δικο μου κομπρεσερι!
Η δεξαμενη αερος φτιαχτηκε απο ανοξειδωτο απο τον Father. Κολληθηκε η βαση και βασουλες για ροδακια (απο μια παλια καρεκλα γραφειου). Ενα φιλαρακι μου ψυκτικος εφτιαξε το βασικο σεταρισμα με ευγενικη χορηγεια μοτερ ψυγειου, πρεσοστατη, φιλτρου αερα και τις βασικες συνδεσεις. Μετα ανελαβαν οι μαστροχαλαστες

και προστεθηκαν μανομετρο για την μπουκαλα, υδατοπαγιδα με ρυθμιστη πιεσης, ανεπιστροφη βαλβιδα (η μπλε βαλβιδα στην φωτο), οι συνδεσεις απο προς την μπουκαλα, βαλβιδα εξυδατωσης, βαλβιδα ασφαλειας (στα 9 bar).
Τα θετικα.1 Δεν ανατιναχτηκαμε

2 Δουλευει
3 χαμηλο κοστος
Τα αρνητικα/προβληματισμοι/αποριες 1 Πρεπει να στεγανοποιηθει καλυτερα το μανομετρο της μπουκαλας γιατι χανει αερα απο εκει και να στεγανοποιηθει η συνδεση του μαστου για το λαστιχο του αερογραφου με τον ρυθμιστη πιεσης.
2 Κατι περιεργο. Εχει διαρροη ρευματος αναλογα με την πλευρα που θα τοποθετηθει η μπριζα. Πχ την βαζεις εχει διαρροη, την γυρνας τουμπα και δεν εχει. Μαλλον εχει θεμα ο ουδετερος γιατι κανει και κατι περιεργα με την επανεκινηση του μοτερ οταν πεφτει η πιεση στην δεξαμενη. Πρεπει να αδειασει σχεδον για να ξαναπαρει ενω ειναι σωστα ρυθμισμενος ο πρεσοστατης. Οποτε παω για αλλο μοτερ.
3 Οταν ειναι αδεια τελειως η δεξαμενη αερα και αρχισει να δουλευει το κομπρεσερ, τοτε χανει αερα απο την βαλβιδα της υδατοπαγιδας, την οποια πρεπει να κραταω κατω μεχρι να πιασει μια ελαχιστη πιεση η μπουκαλα οποτε και μενει στην θεση της.
4 Απορια. Δεδομενου του μεγεθους της μπουκαλας θα ηταν καλυτερα να πειραξω την βαλβιδα ασφαλειας (να ανεβασω το οριο της απο τα 9 μπαρ) ωστε να μπαινει περισσοτερος αερας?
Σημειωση. Παιδευτηκα λιγο να βρω μαστο 1/4 σε 1/8 που να στεγανωνει με λαστιχο τυπου iwata. Συνηθως η εσωτερικη διατομη ειναι μικροτερη απο την απαιτουμενη κατα 1 χιλιοστο και ετσι δεν παταει καλα στο o ring. Εψαξα σε ολα τα ρακοραδικα/βιομηχανικα/υδραυλικα στον Πειραια και τελικα βρηκα στον Παφιτη επι της Βλαχακου λιγο πριν τις γραμμες του τρενου. Kοστος 70 λεπτα.