Kαλημερα σας.
Εδω και ενα χρονο εχω φτιαξει και εγω τη δικη μου κατασκευη με μοτερ ψυγειου και μπουκαλα freon για δεξαμενη αερα.Τον χειμωνα που μας περασε εκανα αρκετα βαψιματα χωρις κανενα απολυτως προβλημα.
Υστερα απο μια εξαμηνη απουσια επιασα και παλι τον αερογραφο για να τελειωσω εκεινο το mirage που περιμενε υπομονετικα μεσα στο κουτι του.
Ομως η μπουκαλα ειχε αλλα σχεδια.Και ενω το εβαλα στο ρευμα και ξεκινησε να γεμιζει αερα,ακουσα καποιο φυσιμα απο το κατω μερος της μπουκαλας.
Σκεφτηκα οτι θα εχω ξεχασει ανοικτη τη βανα,αλλα το καφε υγρο που εβγαζε απο κατω εδειξε οτι το προβλημα ηταν πιο σοβαρο.
Τελικα καπου υπηρχε διαρροη απο τη μπουκαλα και επρεπε να αλλαχτει.
Θα ηθελα να τονισω,για να προλαβω καποιους φιλους που θα το σκεφτουν,οτι η μπουκαλα δεν εσκασε ουτε εγινε εκρηξη.Αλλωστε ελεγχεται απο πρεσοστατη και η ιδια η μπουκαλα εχει βαλβιδα ασφαλειας που ανοιγει σε περιπτωση υπερπιεσης.
Για να παω στην ταμπακιερα λοιπον επειδη ειχα και περιεργια να δω τι εχει μαζεψει η φιαλη,την ανοιξα για να δω τι θα βρω μεσα.
Με τον καταλληλο μοντελιστικο εξοπλισμο (τροχος

) και ολα τα μετρα προστασιας,εκοψα τη φιαλη και αυτα που βρηκα μπορω να πω οτι με προβληματισαν λιγο.
Στο κατω μερος της φιαλης υπηρχε ενα καφε κατακαθι (τα καθιζιματα που λεει και ο προεδρος Λεβεντης) σαν τη λασπη στο φλιτζανι του καφε.

και αυτο ειναι το πανω μερος

Υπηρχε αρκετο νερο,λιγο λαδι και μπολικη λασπη.Πιθανολογω οτι λογω της πολυμηνης αποθηκευσης με κλειστη την κατω βανα αποστραγγισης δημιουργηθηκε διαβρωση στο κατω μερος της φιαλης με αποτελεσμα να τρυπησει.
Το κακο ειναι μικρο μιας και η φιαλη αντικατασταθηκε αλλα ισως θα πρεπει να σκεφτω πως θα αποφυγω παρομοια κατασταση στο μελλον.
Εχω σκεφτει αρκετες λυσεις.Ισως δευτερο φιλτρο στο συστημα (υπαρχει φιλτρο στην εισοδο αερα του συμπιεστη),ανοιγμα της κατω βανας μετα απο καθε βαψιμο για να φευγει η υγρασια η' χρηση αντλιας κενου.
Δεν ξερω αν φταιει η μπουκαλα που χρησιμοποιω και αν οι αλλοι τυποι φιαλης ειναι καλυτεροι απλως θεωρω σωστο να ενημερωσω (χωρις να θελω να φοβισω κανεναν) οσους φιλους χρησιμοποιουν μπουκαλες freon μιας χρησεως.