Χαιρετώ όλο το forum .Καλή Σαρακοστή εύχομαι. Παρακάτω θα δείξω την δική μου υλοποίηση για αθόρυβο κομπρεσέρ , με την διάταξη υλικών που λίγο πολύ γνωρίζετε. Ως κομπρεσέρ χρησιμοποίησα παλιό μοτέρ από ψυγείο. Τα χαρακτηριστικά του οποίου είχαν αλλοιωθεί , οπότε δεν γνωρίζω πόσα watt, hp είναι .Δεν ξέρω μήπως βρω άκρη μετρώντας τα ampere?.
Ως αεριοφυλάκιο χρησιμοποίησα μπουκάλα φρέον από ψυκτικό στην οποία κόλλησα τρία ρακόρ μπρούτζινα με ασημοκόλληση (με περιεκτικότητα σε άργυρο 20% με ενσωματωμένο βόρακα )και φλόγιστρο υδραυλικού με την γνωστή φιάλη MAP GAZ .Μεγάλη ταλαιπωρία. Όποιος αποφασίζει για κάτι παρόμοιο του συνιστώ οξυγονοκόλληση και σαν δεύτερη επιλογή ή χρήση δύο μαζί φλόγιστρων.
Κατόπιν σύνδεσα την έξοδο του μοτέρ στο αεριοφυλάκιο παρεμβάλλοντας βαλβίδα αντεπιστροφής και υδατοπαγίδα. Στο ένα ρακόρ του αεριοφυλακίου συνδέθηκε ο πιεστοτάτης και μία ανακουφιστική βαλβίδα (αν την λέω σωστά) ώστε σε περίπτωση βλάβης του πιεστοτάτη η βαλβίδα να ανοίξει και να μειώσει την πίεση από το αεριοφυλάκιο σε επίπεδα ασφαλείας.
Στο άλλο ρακόρ συνδέθηκε ένα μανόμετρο για να βλέπουμε την πίεση του αεροφυλακίου.
Στο τρίτο ρακόρ του αεροφυλακίου συνέδεσα την έξοδο προς τον αερογράφο παρεμβάλλοντας υδατοπαγίδα , ρυθμιστή πίεσης και μία βαλβίδα (δεν γνωρίζω ονομασία) σαν βρυσάκι μοιάζει, στην οποία άλλαξα την στρόφιγγα με άλλη κατασκευή στον τόρνο .Τέλος ντύθηκε η όλη κατασκευή με αλουμίνιο .Τα γράμματα είναι φτιαγμένα με την μέθοδο που φτιάχνουμε πλακέτες κυκλωμάτων .Δηλ.τύπωμα σε γυαλιστερό χαρτί από διαφημιστικό φυλλάδιο, απαραίτητα σε lazer εκτυπωτή και κατόπιν σιδέρωμα στην επιφάνεια.
Τέλος επειδή το μοτέρ φτύνει λάδι το οποίο μαζεύω στην υδατοπαγίδα σκέφτομαι (ζητώντας τις γνώσεις σας,) αντί να συμπληρώνω κάθε φορά λάδι , να συνδέσω με σωληνάκι την υδατοπαγίδα με το σωληνάκι που ρουφάει αέρα το μοτόρ παρεμβάλλοντας μία βαλβίδα. Όταν τελειώνω την εργασία να ανοίγω την βαλβίδα και να χύνεται στο εσωτερικό του μοτέρ πάλι το λάδι.
Ο Πιεστοτάτης ρυθμίστηκε ως max.8.5bar και min.6.5bar. O χρόνος για να φτάσει το αεροφυλάκιο τα 8.5 bar είναι περίπου 8min.
