Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 166753 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 11:24:45 μμ »
Όχι μόνο δεν είναι καιρός για έξοδα αλλά δεν είναι και απαραίτητο κατά την γνώμη μου αφού εμπειρικά όλοι σχεδόν καταλαβαίνουμε πόσο αέρα χρειαζόμαστε :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 17, 2011, 11:26:52 μμ »

Σωστοοοοοοοοοός :lol:

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 05:31:22 μμ »

μετα τον ρυθμιστη με την υδατοπαγιδα εβαλα ενα δευτερο ρυθμιστη πιεσης ακριβειας ο οποιος μετραει απο 0,2 εως 5 bar.Τωρα ομως εχω ενα αλλο προβλημα.Ο ρυθμιστης ακριβειας εχει μια τρυπα η οποια χανει μονιμως αερα(φαινεται στη δευτερη φωτογραφια).Υποθετω οτι η τρυπα αυτη ειναι για να ισοσταθμιζει την πιεση στον ρυθμιστη.Αποτελεσμα αυτης της διαδικασιας(χασιμο αερα απο την τρυπα) ειναι να μην γεμιζει ποτε η φιαλη του αερα αλλα να μενει στα 2 bar μονιμως.Ετσι το μοτερ του ψυγειου δουλευει συνεχεια και ουσιαστικα αχρηστευτηκε ο πρεσσοστατης.Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση;
Υπαρχει περιπτωση να βγαλω τον μεγαλο ρυθμιστη με την υδατοπαγιδα και να βαλω μονο μια νεροπαγιδα και να μεινω μονο με τον ρυθμιστη ακριβειας;
Τα φωτα σας please
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 08:04:03 μμ »
Ή για να ξεμπερδεύεις με όλα πάρε ένα φιλτρορυθμιστή 1/4'' (FR042) περί τα 25 ευρώ. Δες εδώ:

με ρύθμιση από 0-4 bar. Δες και εδώ για περισσότερα: http://www.lindiridis.gr/?page_id=2059

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 09:32:58 μμ »
Νίκο πρώτη φορά βλέπω τέτοιο ρυθμιστή πίεσης (και πίστεψε με έχω δει και έχω βάλει πάρα πολλούς). Μία φώτο μπορείς να βγάλεις το ταμπελάκι του? Επίσης μου δημιουργήται η απορία πως γίνεται ένας ρυθμιστής 0,2-5bar να έχει μανόμετρο 0-2,5bar. Το μυαλό μου πάει μήπως είναι 0-2bar και η τρύπα είναι η ασφάλεια του για να μην χαλάσει. Αν αρχήσεις να μειώνεις πίεση χάνει ακόμα ή σταματάει?

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 10:44:54 μμ »
Kαλησπέρα. Δοκίμασε το σύστημά σου με τον μεγάλο ρυθμιστή στα 2.5 barr και με τον ακριβείας σε πίεση <2.5

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:13:40 μμ »
Νικο ο ρυθμιστης ειναι απο 0,2-5 bar.Το μανομετρο που εβαλα εγω ειναι απο 0-2,5 bar.
Eπισης οπως φαινεται στις φωτο πιο πανω εχω βαλει φυλτρορυθμιστη αλλα κατω απο 1,5 μπαρ δε μου δινει αερα στον αερογραφο
Νικο αυτο ειναι το ταμπελακι

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:21:45 μμ »
ΕΠιδή είσαι και ΑΕΚΑΡΑ σαν και εμένα θα την βρούμε την λύση. ʼσε να το ψάξω μέχρι αύριο και θα σου πω.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #108 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:24:24 μμ »
ευχαριστω πολυ Νικολα που μπαινεις στον κοπο   ::thanks_smilie::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #109 στις: Οκτωβρίου 18, 2011, 11:35:04 μμ »
Το βρήκα και δεν έχω καλά νέα :(. Η βαλβίδα είναι ανακουφιστική και ο συγκεκριμένος ρυθμιστής δουλεύει πάνω από τα 1200l/min. Δηλαδή μηλάμε για βιομηχανικά κομπρεσέρ. Λυπάμαι αλλά δεν σου κάνει. Πήγαινε τον πίσω και ζήτα τον τύπο χωρίς την ανακουφιστική βαλβίδα (την τρυπούλα δηλαδή). ::salut::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #110 στις: Νοεμβρίου 11, 2011, 12:49:23 πμ »
Εδώ και καιρό αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το κομπρεσερ μου αφού γέμιση η φιάλη μετά από άνοιγμα του διακόπτη, στο άδειασμα της και στο σκάσιμο του πρεσοστατη που πρεπει να κάνει επανεκκίνηση  το μοτερ, δεν κάνει, λιγο που έψαξα στην αγορά των ψυκτικών μου είπαν οτι δεν κάνει ο τύπος του μοτερ που έχω για αυτη την δουλειά.

το μοντέλο είναι 1/4hp R143a CL 90AA πάνω έχω περασμένο ρελε έντασης για 1/4 και θερμική ασφάλεια. Η σύνδεση των καλωδίων είναι σωστή και ελεγμένη από ειδικό.

Έχει κάποιος άλλος τον ίδιο τύπο μοτέρ και έχει λύσει το πρόβλημα? Αν ναι με ποιον τρόπο?

Αν οχι τι τύπο μοτέρ έχετε?

Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Christos VNV

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • Victory Not Vengeance
« Απάντηση #111 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 06:39:01 μμ »
Δεν νομιζω οτι το προβλημα σου ειναι ο συμπιεστης.Αλλωστε 1/4 του ιππου ειναι υπεραρκετο για αυτη τη δουλεια.Εκτος και αν την ωρα που λειτουργει ζεστενεται υπερβολικα και κοβει απο θερμικο.
Εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις τον πρεσοστατη.Τι τυπου ειναι και σε τι πιεσεις τον εχεις ρυθμισει να σταματαει και να ξεκιναει?

Αποσυνδεδεμένος billtsig

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: athina
« Απάντηση #112 στις: Νοεμβρίου 15, 2011, 08:01:07 μμ »
http://modelclub.gr/forums/index.php?topic=19344.0 διάβασε το 0:59 του βίντεο

Αποσυνδεδεμένος Giorgos G

• Αλανθαστος μοντελιστης ειναι αυτος που δεν κανει μοντελα.
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • Μοντελαρετε γιατι.......χανομαστε!
« Απάντηση #113 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 11:58:29 μμ »
Aφου βρηκα απο φιλο το συγκεκριμενο κομπρεσερ(καποτε το ειχα κι' εγω,οι παλιοτεροι θα το θυμουνται)εβγαλα το μοτερακι που ειχε πανω(ηταν χαλασμενο και ετσι κι'αλλιως θορυβωδες).Μαντεψτε τι σκεψη εκανα.Μα φυσικα να γινει αθορυβο :mrgreen:.Θα αναφερθω μονο στην επεκταση της βασης του μοτερ γιατι αυτο που ειχε ηταν μικροτερο.Τα υπολοιπα της κατασκευης ειναι λιγο- πολυ γνωστα.Ετσι προεκυψε ενα μηχανημα ανταξιο επωνυμων μοντελων με πολυ λογικο ογκο. ::salut:: ::salut::

ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ GROUP BUILT.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #114 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 01:36:05 πμ »
Να κάνω και εγώ την ερωτησούλα μου, μιας και φαίνεται να το γνωρίζετε το άθλημα.
Έπεσε στα χέρια μου ένα κομπρεσσέρ, ελαφρώς μεταχειρισμένο, και κατευθείαν σκέφτηκα να αλλάξω το μοτέρ και να βάλω το παλιό αθόρυβο δικό μου. Το νέο μηχάνημα θα έχει πρεσοστάτη, διπλά μανόμετρα και επιτέλους μια μεγάλη μπουκάλα, περίπου σαν αυτή της προηγούμενης φώτο.
Και ενώ έχω κάνει το σχετικό χειρουργείο και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, στην πρώτη δοκιμή άκουγα να βγαίνει αέρας από τον πρεσοστάτη (δεν το πείραξα, όπως ήταν τον άφησα, μόνο την αλλαγή στην παροχή του μοτέρ). Ανοίγοντάς των πέφτω πάνω σε μια βαλβίδα με δύο μικρές τρυπούλες. Είμαι σίγουρος 100% ότι πρόκειται για τη βαλβίδα που κλείνει κ ανοίγει την παροχή ρεύματος με βάση την πίεση στη δεξαμενή, δε μπορώ να καταλάβω όμως που χρησιμεύουν οι τρύπες επάνω της, και κυρίως γιατί πριν δεν είχα θέμα και η δεξαμενή γέμιζε αέρα, ενώ με το άλλο μοτέρ όχι.

Υφίσταται η πιθανότητα απλά λόγω θορύβου που έκανε πριν, εγώ να μην το άκουγα?
Τι κάνω τώρα? Ψάχνω για άλλη βαλβίδα? Ψάχνω για άλλο πρεσοστάτη και αν ναι ποιόν ή τι τύπου?

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #115 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 09:00:43 πμ »
Spoiler (hover to show)

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #116 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 09:43:53 πμ »

Στην δεύτερη φωτό που πόσταρες, φαίνεται μια τρύπα στην κορυφή. Απο εκεί βγαίνει ένα πυράκι που διεγείρει τον πρεσοστάτη - ανοίγει τις επαφές (σταματάει η λειτουργία του μοτέρ). Οι τρυπούλες που λές υπάρχουν σε όλους τους πρεσοστάτες και χάνουν αέρα. Χωρίς να ξέρω ακριβώς την χρησιμότητά τους, νομίζω πως είναι για να σταθεροποιείται η πίεση που βλέπει ο πρεσοστάτης, εξομαλύνει δηλαδή την πίεση που στέλνει το μοτέρ, για να αποφευχθεί το φαινόμενο του σταματήματος την στιγμή που οι βαλβίδες του κομπρεσέρ ανοίγουν και στέλνουν αέρα στην δεξαμενή. ʼν θυμάσαι απο το λύκειο, οι τρυπολύλες κάνουν ότι και ένας πυκνωτής στην έξοδο ενός τροφοδοτικού με διπλή ανόρθωση*. ʼν σου γεμίζει η δεξαμενή και σταματάει κανονικά, δεν υπάρχει πρόβλημα. ʼν σταματάει και χάνει πίεση συνέχεια, εκτός απο τις συνδέσεις σου, δές και την ανεπίστροφη βαλβίδα, μπορεί να θέλει αλλαγή. Αυτά απο εμένα, περίμενε και κανέναν άλλο όμως για σιγουριά.

edit Δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Καμία μα καμία σχέση...  :oops: :oops: :oops:
Παναγιώτης

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #117 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 10:05:49 πμ »
Καλημέρα,
Πανω στο εξαγωνο οντως υπαρχει ενα πειράκι οπως ειπε και ο pgpelect.
Απο την άλλη πλευρά μηπως μπαινει ενα σωληνάκι που έρχεται απο την αντεπίστροφη?
Ενημέρωσέ μας παρακαλώ.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #118 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 10:08:42 πμ »
Αν είναι ευκολο δε βαζεις και φωτο απο τον πιεσοστάτη στο σημειο που τοποθετείται αυτο το εξαρτημα της φωτο που πόσταρες πρίν?

Αποσυνδεδεμένος pgpelect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά 90% - Χαλάνδρι 10%
« Απάντηση #119 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 10:31:28 πμ »
http://www.popularmechanics.com/home/improvement/energy-efficient/1275131
Χοντρικά, ο πρεσοστάτης δουλέυει έτσι http://instrumenttoolbox.blogspot.com/2011/06/how-pressure-switch-works.html μόνο που αντί το ελατήριο να είναι μέσα στο εξάρτημα που περιέχει τον πείρο, το έχει έξω, στο κομάτι που περιέχει τις επαφές και τον διακόπτη για να μπορείς να ρυθμίσεις το εύρος λειτουργίας (πχ 4-8, 3,5-7,5 , 2-6 κλπ).
Παναγιώτης

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #120 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 03:11:27 μμ »
Όντως η συνδεσμολογία είναι όπως την περιέγραψες xiale. Από την πλευρά του σπειρώματος συνδέεται με την ανεπίστορφη.
Πιαθνολογό ότι το κομπρεσσέρ συνολικά ήταν κατασκευασμένο για πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το συμπεραίνω γιατί δεν βλέπω (είδα γιατί δεν το έχω μπροστά μου), πουθενά στο πιεσοστάτη ρύθμιση στην πίεση, όπως περίγραψε ο Pgpelect, και γιατί σίγουρα δεν μου έπεσε κάτι στο άνοιγμα-κλείσιμο για να συνδέσω την παροχή ρεύματος. Σίγουρα η παροχή αέρα που έδινε το προηγούμενο μοτέρ είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δίνει αυτό που έβαλα επάνω (270 l/min είχε πριν 17 L/min τώρα), οπότε μπορεί ο αέρας που παράσχει πλέον να φθάνει απλά για να φύγει από τη βαλβίδα που φωτογράφισα.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #121 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 03:46:52 μμ »
Καλησπερα,
Ετσι ακριβώς ειναι δηλ ο παρεχόμενος αερας τώρα δεν επαρκεί να ενεργοποιήσει την βαλβίδα αυτη, που σκοπο έχει να εκτονώνει τον αερα οταν σταματάει το μοτερ και στην επόμενη επανεκκίνηση να ξεκινάει ανετα χωρίς να ζορίζεται. Το συγκεκριμένο εξάρτημα μομίζω (επειδη δεν το βλέπω απο κοντά) δεν έχει καμία σχέση με ηλεκτρολογική σύνδεση. Αν θες να προχωρήσεις έτσι εχεις δυο λύσεις.
Α) Βάζεις ένα μοτέρ τουλάχιστον 1/2 HP το οποίο όπως μου είπε και ένας συμφορουμίτης παράγει ικανή ποσότητα αέρα για να ενεργοποιηθεί η εν λόγω βαλβίδα.
Β) Δεν χρησιμοποιείς την βαλβίδα αυτή και την αντικαθιστάς με μια δίοδη  ηλεκτροβαλβίδα και καθάρισες. Κόστος περιπου 35 Ευρώ. (Ισως και να υπάρχουν φθηνότερα αλλά δεν το ξέρω. Ψάξτο)
Αν χρειαστεις οτιδήποτε σφύρα! ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::
Ελπίζω να βοήθησα. ::salut::
Αλέξανδρος.

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #122 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 03:49:33 μμ »
Αυτό το Β, δεν το έπιασα. Αντικαθιστώ τη βαλβίδα της φώτο, με τι? Θα κουμπώσει η ηλεκτροβαλβίδα πάνω στον υπάρχον πιεσοστάτη?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #123 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 03:58:29 μμ »

Β) Δεν χρησιμοποιείς την βαλβίδα αυτή και την αντικαθιστάς με μια δίοδη  ηλεκτροβαλβίδα και καθάρισες. Κόστος περιπου 35 Ευρώ. (Ισως και να υπάρχουν φθηνότερα αλλά δεν το ξέρω. Ψάξτο)

Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα κάνει κάτι τέτοιο. Για να ανοίξει η ηλεκτροβαλβίδα θα πάρει ένα σήμα από την παροχή του μοτέρ έτσι ώστε να ξεκινήσει χωρίς να ζοριστεί. Ως εδώ οκ. Πως θα κλείσει όμως? Από που θα πάρει σήμα? Εκτός αν το κάνει χειροκίνητα. Γενικά αυτό που προτείνεις το βλέπω λίγο δύσκολο για κάποιον που δεν έχει γνώσεις.

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #124 στις: Ιανουαρίου 31, 2012, 04:01:34 μμ »
τσεκαρε πμ