Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 164076 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 04, 2007, 04:02:53 μμ »
το είδα κι εγώ.
αυτό είναι για να βάφεις καμιά μαντρα
για να σπάσεις τα νέυρα του γείτονα απο τη φασαρία.
το έχω ξαναπεί
SILENT I του Σπανού forever.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος mist

• modelclub.gr
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 04, 2007, 06:39:33 μμ »
Εχει βαση η παρατήρηση του Σταύρου. Την προηγούμενη Δευτέρα ημουν στο alexpack του Μοναστηρακίου και βρηκα αεροσυμπιεστή με 65EUR. Αλλά πόσο θόρυβο θα κάνει :?::dontknow:: Αυτό με απέτρεψε απο την αγορά του.

Το είδα και εγώ στο φυλάδιο του alex pak.
Θα το τσεκάρω απο κοντά.

Το θέμα είναι τι κατασκευαστικές διαφορές έχουν οι αθόρυβοι και οι άλλοι?

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 04, 2007, 06:45:33 μμ »
Τεράστιες(αναλογικά με το μέγεθος και την τεχνολογία τους)...

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 04, 2007, 06:57:59 μμ »
η καλυτερη λυση εαν δεν θελεις να μπλέξεις με πολλά μαστορέματα ειναι
να αγοράσεις το κομπρεσερ, να κρατήσεις την φιάλη τα μανόμετρα τον πρεσοστάτη τη βάση και οτι αλλο εχει και να πετάξεις το μοτέρ που συμπιέζει τον αέρα
και στην θέση του να βάλεις εναν συμπιεστή απο ψυγείο, ενας αρκετά μεγάλος κατηγορίας silair εχει καινουργιος γυρω στα 80 ευρώ και καθαρίζεις με ενα 150άρι σύνολο με υδατοπαγίδες κτλ
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 05, 2007, 01:11:13 μμ »
καλημέρα παιδες.
Πριν 1 χρόνο αγόρασα απο τον κ.Λαρόζα ένα SILAIR 15C 300EUR μεν....αλλα δεν με νοιάζει ήθελα και το αγόρασα.
Ειμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Απλα εγω θα πω το εξής. το συστημα είναι έτοιμο. και έτσι ακομα και να χαλάσει το μοτερ δεν με απασχολέι ιδιαιτέρως...γιατί πολύ απλά....θα αγοράσω ένα άλλο και θα το τοποθετήσω πάνω του. το Σύστημα ειναι πολύ compact χωρίς να εξέχουν καλώδια και σωληνάκια και ευκολο να το μεταφέρεις αν θες οπουδήποτε.
Πραγματικά άξιζε το κόστος του.
με αυτό τον τρόπο έχω ένα συστημα που μπορεί να κρατήσει χρόνια.
Τώρα τα 80EUR που ίσως να δώσω κάααααππποοτττεεεεεε για ένα μοτέρ...εεεε ας είναι.
Πάντως να ευχαριστήσω τον φίλο μας NICK the G που έκανε ένα πραγματικό άθλο κατα την γνωμη μου για να φτάνει σε ενα τοσο μα τοσο καλο αποτέλεσμα.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος koursaros7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Εύβοια
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 03:39:00 μμ »
Να κάνω και εγώ μια ερώτηση.
Εγώ έχω ενα κοινό κομπρεσέρ αγορασμένο απο το Alex pac αλλά πλέον μετά τη γέννηση της κόρης μου το να χρησιμοποιήσω το εν λόγω κομπρεσέρ είναι
απαγορευτικό έως αδιανόητο, έτσι καταφεύγω να κουβαλάω όλα όσα χρειάζομαι σε μια αποθηκούλα απέναντι απο το σπίτι μου και να κάνω εκεί οτι θέλω.
Μη βιαστείται να μου πείτε γιατί δεν αφήνω όλα τα πράγματα στην αποθήκη και αν μοντελάρω εκεί γιατί πολύ απλά οι θερμοκρασία τον χειμώνα μέσα στηην αποθήκη είναι περί τους 3 - 10 βαθμούς.
Το ερώτημά μου είναι να κάποιος ξέρει να μου πει πως μπορώ να κάνω κάποια μετατροπή και να αφαιρέσω το μοτέρ που ήδη έχει το σύστημα και να βάλω κάποιο άλλο είτε ψυγείου είτε οτιδήποτε.
Διαφορετικά πρέπει να ξοδευτούμε.

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 04:01:09 μμ »

Νομίζω οτι ευκολότερο είναι να αγοράσεις μιά ηλεκτρική θερμάστρα τύπου κεροσάν και να συνεχίσεις να μοντελάρεις στην αποθήκη.............
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 04:18:21 μμ »
πιο καλά στην αποθήκη να συνεχίσεις...γιατί όλες οι χημικές αναθυμιάσεις πάνε και στα ρουθούνια της κόρης σου.
αρα όπως είπε ο βαγγελης..... καλύτερα μια μικρή σομπίτσα.... και εκεί να κάνεις δουλεια.

Αποσυνδεδεμένος Orion

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
    • http://www.anaxaitisi.gr
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 05:04:48 μμ »
Είχα κάνει την ίδια πατέντα πρίν απο μερικά χρόνια, με την διαφορά ότι είχα βάλει μία φιάλη απο φρέον για την αποθήκευση του αέρα.

30 lbs αέρα έφταναν για μισή ημέρα βάψιμο και δέν ενοχλούσε και τους γείτονες.

Απλά πράγματα, ένα μοτέρ ψυγείου, μιά φιάλη φρέον, μία βαλβίδα ασφαλείας (σκάστρα) ρυθμισμένη στις 20-30 lbs, έναν ριθμιστή πίεσης στην έξοδο με ένα μανόμετρο, ένα μανόμετρο στο boiler και μιά νεροπαγίδα.

Το κόστος δέν είχε ξεπεράσει τις 3 - 4.000 δραχμές (τότε)

Η όλη κατασκευή πέρνει κάπου στην μισή ώρα.

Η δική σου κατασκευή είναι πολύ καλύτερη και ποιό σωστή.

Μπορείτε να αγοράσετε το μοτέρ απο κάποιον ψυκτικό, έχουν πολλά μεταχειρισμένα.
Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας

http://www.anaxaitisi.gr

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 06:31:30 μμ »
Πρωταρχικός σκοπός είναι η διαφύλαξη της υγείας όλων μας και πάνω απ'όλα του παιδιού μου επομένως σαν δεδομένο αναφέρω οτι το δωμάτιο που κάνω αυτή τη δουλειά είναι
απομονομένο απο το υπόλοιπο σπίτι.
Η ιδέα της Kerosun σε συνάρτηση με τις χημικές ουσίες απο τα ν'εφτια και τα λοιπά με φοβίζει περισσότερο.
Έτσι καταλήγω και πάλι στο αρχικό μου ερώτημα το οποίο είναι τεχνικής υπόστασης.
Ο,τι γίνεται γίνεται το θέμα είναι πώς, δηλαδή τι θα κόψω και τι θα συνδεσω στη θέση του κομμένου ώστε αντί για το θορυβώδες μοτέρ του κομπρεσέρ να έχω το αθόρυθο του ψυγείου.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 02:19:11 μμ »
Γεια σου ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ7 και καλά κάνεις και προσέχεις τον πιτσιρίκι :) ::icon_thumright::
Το θέμα με το κομπρεσερ ειναι ότι τι κυκλώματα έχει στο κομπρεσερ που εχεις...
Δεν βγάζεις καμια φωτό να πάρουμε καμια ιδεα μπας και το δούμε και μας έρθει τίποτα στο κεφάλι?

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 03:29:35 μμ »
Είναι πανομοιότυπο με αυτό που έχει το alex pak  στο τρέχων φυλλάδιό του
http://www.alexpak.gr/gr/entheto/page7.htm

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 14, 2007, 11:53:08 πμ »
Πραγματικα δεν ξέρω αν γίνεται αυτό. το μόνο σίγουρο είναι οτι μπορεις να χρησιμοποιήσεις την μπορκάλα για δεξαμενη.
ώστε να αποθηκευσεις αέρα μεσα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 14, 2007, 12:33:01 μμ »
Να είσαι καλά dive κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω, απο την άλλη όμως το λυπάμαι και να το καταστρέψω και μάλλον θα γίνει εξ'ολοκλήρου νέα
κατασκευή στην οποία σαν αποθηκευτικό μέσο για τον αέρα θα χρησιμοποιήσω είτε μπουκάλα απο ιατρικό οξυγόνο η οποία έχει και έτοιμο το ρακόρ για την αναγόμωση (στη προκειμένη περίπτωση εισαγωγή αέρα απο το μοτέρ), είτε άδεια μπουκάλα απο θερμουδραυλικό μέσα στην οποία αποθηκεύοταν φρέον για ψυγεία ή κλιματιστικά.
Το δεύτερο μάλλον θα επικρατήσει μιας και η μπουκάλα για το ιατρικό οξυγόνο ίσως χρειατεί για κάποιον άλλο σκοπό.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 14, 2007, 01:09:50 μμ »
Κουρσάρε συζήτησε λίγο και με τους άλλους 2 χαζομπαμπάδες που έχουμε (Ευγένιο, Γιάννη Λ.). Μήπως είναι ασφαλέστερο να μεταφερθεί το εργαστήριο σου στην αποθήκη σου γιατί καποια στιγμή θα αρχίσουν οι εξερευνήσεις/καταστροφές απο την κορούλα σου :?: Με την ευκαιρία να την χαίρεσαι

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 14, 2007, 11:11:55 μμ »
Να είσαι καλά σε ευχαριστλω πολύ.
Το δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιώ για μοντελισμό αλλά και σαν σκοτεινό θάλαμο για α/μ φωτογραφία είναι
μη προσβάσιμο για ενα παιδί 15 μηνών, και έτσι θα παραμείνει μέχρι τη στιγμή που θα μπορεί να καταλάβει τι πρέπι και τι όχι,
όσον αφορά την εν λόγω αποθήκη είναι 80 τετραγωνικά και όποια προσπάθεια για τη θέρμανση του χώρου θα είναι απλά μια
αποτυχία καθώς πρόκειται για παλιό κτίσμα το οποίο δεν έχει καμία προδιαγραφή, και αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή το θερμόμετρο δείχνει -2
μάλλον θα είναι δύσκολο να βάψεις αν δεν μπορείς να κουνήσεις τα δάχτυλά σου.
Σε κάθε περίπτωση έχω όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξω την οικογένειά μου κάνοντας και το κομμάτι μου απλά θέλω να το κάνω όσο πιο
αθόρυβα γίνεται.

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 14, 2007, 11:50:11 μμ »

λοιπον οπως βλεπω το κομπρεσερ απο το φυλάδιο αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να βγαλεις το μαυρο πλαστικό κάλυμμα και να αφαιρεσεις
οτι υπάρχει μέσα  :mrgreen: δηλαδη το μηχανισμό που συμπιέζει τον αέρα, μονο ο σωλήνας θα μεινει που οδηγει τον συμπιεσμένο αέρα μεσα στη δεξαμενή.
Στη θεση του θα βάλεις ενα μοτερ ψυγείου θα συνδεσεις την εξοδο του με τον σωλήνα και θα εισαι κομπλέ.
κατα τα αλλα δεν του κανεις αλλες αλλαγές εχει πρεσοστάτη ο ποιος δουλευει με την πίεση του αέρα στο εσωτερικό της φιάλης, εχει μανομετρο ρυθμιστή
πιεσης εξόδου το μονο που θα χρειαστείς ειναι μια υδατοπαγίδα και ενα βυσμα για το σωλήνα του αερογράφου.
Αν το επιχειρήσεις καλη επιτυχία και πρόσεχε  ::salut::

ps θα χρειαστεί να συνδεσεις τον πρεσοστάτη με το καλώδιο ρευματος που καταλήγει στο μοτέρ, ωστε να μπορεί να το κλείσει και να μην υπερσυμπιέσει
τον αερα στην μπουκάλα ή αλλαξε τον με μια βαλβίδα ανακουφισης
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος Oldman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 20, 2008, 08:45:57 μμ »
 ::eusa_clap::εξαιρετικό, ήδη ξεκίνησα την αναζήτηση υλικών με αρκετή επιτυχία, ελπίζω συντομα να κανω και την υλοποίηση με ένα φίλο που πιάνουν τα χέρια του,

Μόνο μια ερώτηση, αν θελήσω να τελειοποιήσω το σύστημα με την χρήση πρεσοστάτη, ποια πρέπει να είναι η συνδεσμολογία? Υποθέτω ότι μόλις ο αισθητήρας αντιληφθεί πίεση στην φιάλη πάνω από κάποιο όριο "ανοίγει" κάποιον διακόπτη που παρεμβάλεται ανάμεσα στο μοτέρ και την παροχή ρεύματος. Σωστός :?:

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 20, 2008, 09:10:13 μμ »
Σωστός . Να το δικό μου air-papatza κατασκευής staticjim  ::salut::.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9327.msg186571.html#msg186571. Παρατήρησε το άσπρο κουτί στα δεξιά. Ειναι ο πρεσοστάτης και πίσω του ο διακόπτης on/off. Ο σωλήνας πεπιεσμένου αέρα διακλαδώνεται πρός τον πρεσοστάτη, ο οποίος είναι συνδεδεμένος εν σειρά με την επιστροφή του διακόπτη έναυσης/παύσης λειτουργίας. Μου πήγε 160 ευράκια αλλά είναι μερακλήδικη κατασκευή   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: και θα κρατήσει χρόνια

Αποσυνδεδεμένος Oldman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 20, 2008, 09:57:14 μμ »
Ευχαριστώ Ramfighter

Ωραιότατο και πραγματικά θα κρατήσει μια ζωή αφού όλα τα υλικά ειναι του εμπορίου.

Επι της ουσίας θεωρείς τον πρεσοστάτη απόλυτα αναγκαίο? Αν πολύ απλά κλείνουμε την παροχή ρευματος με το που ακούσουμε την ανακούφιση της βαλβίδας πόσο περίπου χρόνο βαψίματος έχουμε με δεδομένο ότι έχω βρεί έναν αρκετά μεγάλο πυροσβεστήρα για φιάλη? Δυστηχώς είναι στην δουλειά μου και δεν θυμάμαι την χωρητικότητα του αλλά υπολογίζω οτι είναι τουλάχιστον 15-20 λιτρα.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 20, 2008, 10:32:07 μμ »
Εαν χρειάζεται ο πρεσοστάτης? Χμ....ειναι μεγάλη ευκολία, με την προϋποθεση να υπάρχει αεροθάλαμος.. Ο πρεσοστάτης κλείνει το μοτέρ της αντλίας όταν περάσει η  πίεση τα επιτρεπόμενα όρια και το ξανανοίγει αυτόματα όταν η πίεση κατέβει καποιο όριο. Εαν δεν τον έχεις, χρειάζεσαι ανακουφιστική βαλβίδα (προσοχή όχι "σκάστρα") και ένα μανόμετρο πριν τον ρυθμιστή πίεσης προς τον αερογράφο. Ο κινητήρας σου όμως θα δουλεύει συνέχεια και άσκοπα εαν θες. Δεν είναι λύση να τον ανοιγοκλείνεις χεροκίνητα - ή στο μοντέλο θα έχεις το νου σου ή στον συμπιεστή. Εγώ έχω και τις 2 λύσεις, με την εκτονωτική βαλβίδα backup του πρεσοστάτη και είναι υπερβολή, γιατί ο πρεσσοστάτης έχει και έλεγχο θερμικού στα ampere, διακοπτει δηλαδή το ρεύμα με έλεγχο πίεσης πρώτα, εαν αστοχήσει αυτό κανει έλεγχο στο ρεύμα που τραβά το μοτέρ για μεγαλύτερη πίεση, εαν αστοχήσει και αυτό, υπάρχει και η ανακουφιστική που δρά σε ακομα μεγαλύτερες πιέσεις. Υπόψη οτι ο αεροθαλαμος αντέχει κατι τρελές πιέσεις. Τα υπόλοιπα όργανα και σωληνάκια είναι που δεν θελω να τα ζορίζω

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 20, 2008, 10:41:41 μμ »
Ευχαριστώ Ramfighter

Ωραιότατο και πραγματικά θα κρατήσει μια ζωή αφού όλα τα υλικά ειναι του εμπορίου.

Επι της ουσίας θεωρείς τον πρεσοστάτη απόλυτα αναγκαίο? Αν πολύ απλά κλείνουμε την παροχή ρευματος με το που ακούσουμε την ανακούφιση της βαλβίδας πόσο περίπου χρόνο βαψίματος έχουμε με δεδομένο ότι έχω βρεί έναν αρκετά μεγάλο πυροσβεστήρα για φιάλη? Δυστηχώς είναι στην δουλειά μου και δεν θυμάμαι την χωρητικότητα του αλλά υπολογίζω οτι είναι τουλάχιστον 15-20 λιτρα.

Oldman μια που το ανεφερες να πω κατι για λογους προστασιας και μονο ......... Δεν ξερω τι βαλβιδες ανακουφισης εχουν του εμποριου τυπου silair αλλα αυτη η βαλβιδα ανακουφισης που πηρα εγω για να τη βαλω στο κομπρεσερ του ram ειναι αν θυμαμαι καλα 10 ή 12 Bar περιπου 168 λιμπρες (λιμπρες μετραει και του βενζινα το μασινι που βαζουμε αερα στα λαστιχα το στο δικο μου αυτ/το 30Lb).
1 Bar ειναι 14 λιμπρες ......ο πρεσσοστατης πεζει δυο ρολους .....εναν για να κοβει/ξεκιναει το μηχανημα και δευτερο για να μπορεις να ρυθμισεις το κοψιμο κατω  απο την πιεση ανακουφισης της βαλβιδας.
Παλι εχεις τα εξης πλεονεκτηματα..........1 δεν δουλευει συνεχεια η βαλβιδα ανακουφισης .....γιατι ΔΕΝ ειναι η δουλεια της να δουλευει συνεχεια καθοτι αμα την δεις σε τομη θα δεις ενα ελατηριο πιεσεως σαν το ελατηριο του αμορτισερ του αυτ/του σου το οποιο με το πολυ δουλεμα "εξασθενει" και καποια στιγμη αν ειναι ρυθμιζμενο να κοβει πχ 12 Bar .... πεξε πεξε θα εξασθενησει στα 14 μπορει και στα 16 (βεβαια μετα απο χρονια) ......γιαυτο μην προκαλεις την τυχη σου ........ενοειτε οτι η πιεση αντοχης της μπουκαλας που εβαλα στον ram αντεχει 28Bar περοπου 400 λιμπρες :!: αλλα το τοιχωμα ειναι αυτο που αντεχει εκεινα που θα σκασουνε ειναι "γαζια" που ειναι "ραμμενη" η μπουκαλα στη μεση γιατι ειναι 2 κομματια και το "γαζι" της κολλησης των βαλβιδων της και βανών της .......οταν δουλευα ψυκτικος ειχα δει μπουκαλα να εχει ανοιξει σαν γαρυφαλο απο το μερος του γαζιου.......γιαυτο επαναλαμβανω μην προκλαεις την τυχη σου .....και απορω πως περνανε τα iso προδιαγραφων αυτα τα silair που κοβουν συνεχεια με βαλβιδα ασφαλειας ουσιαστικα.
Και παλι αν εσυ εκεινη την ωρα βαφεις και γεμιζει το καζανακι αερα θα μπορεις να παρατησεις αερογραφους και μοντελο να κοψεις το ρευμα και ξανα το ιδιο ?? ειναι καθαρα θεμα ευκολιας.
Και δεν ειναι τυχαιο οτι των φαναρτζιδων και των βενζιναδικων τα μεγαλα ακομα και τα φθηνα μικρα κομπρεσερ εχουν Πρεσσοστατη.
Και τελος για να μην σας κουραζω υπαρχει και ενα αλλο ασφαλιστικο στα μοτερ ψυγειου το θερμικο προστασιας το οποιο κοβει το μοτερ αν υπερβει τα αμπερ λειτουργειας του μοτερ που στην περιπτωση του ram ειναι 2,2 περιπου.
Π.χ. αν υποθεσουμε οτι χαλαει ο πρεσσοστατης και δεν  κοψει ......ασφαλεια Νο1 ....βαλβιδα ανακουφησεως .......υποθετουμε οτι χαλαει και η βαλβιδα ανακουφισεως ........αρχιζει να "ζοριζεται" το μοτερ λογω μεγαλης συμπιεσης ανεβαζει αμπερακια και κοβει το θερμικο προστασιας του.....αν χαλασει και το θερμικο τοτε εισαι ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ κανε κανα ευχελαιο  ::pop:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Oldman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 07:55:16 μμ »

Σωστός . Να το δικό μου air-papatza κατασκευής staticjim  ::salut::.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9327.msg186571.html#msg186571. ,,,,,,,

Κανά δυο τρεις τέσσερις ερωτησούλες  :)
Κάτω από την υδατοπαγίδα φαίνεται μια διάταξη με μαύρες σωληνώσεις η ανάλυση της φωτό δεν αφήνει να φανούν και πολλά, περί τίνος πρόκειται?
Η σύνδεση με την παροχή αέρα από το μοτέρ γίνεται με οξυγονοκόληση ή υπάρχει άλλος τρόπος?
Βλέπω κιάλλον ρυθμιστή πίεσης εκτός από τον ενσωματομένο στην υδατοπαγίδα λη είναι κάτι άλλο?

Ελπίζω να μην σας κουράζω πολύ παιδιά αλλά θα ξεκινήσει συντομα η κατασκευή και δεν θέλω να έχω μελανά σημεία :oops:

Βρήκα και μοτεράκι σήμερα στην σπέσιαλ τιμούλα των 0 euros   :D. Δουλεύει καλά νομίζω αν  και δεν το είδα να βγάζει μεγάλη πίεση. Υπάρχει τρόπος να καταλάβω αν έχει τα λάδια του ή χρειάζεται συμπλήρωμα?

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 08:11:30 μμ »
Σωστός . Να το δικό μου air-papatza κατασκευής staticjim  ::salut::.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9327.msg186571.html#msg186571. ,,,,,,,

Δεν ειναι σωληνωσεις ειναι καλωδια απο εναν πυκνωτη εκκινησεως για να περνει τα "ζορια" του μοτερ και παει στο κουτι με τα ηλεκτρικα του μοτερ.
Εγω τα κολησα με χαλκοκοληση γιατι οι σωληνες ειναι χαλκινες ....στο ρυθμιστη επανω κοληθηκε επισης με χαλκοκοληση αλλα επειδη ειναι αλλο μεταλο το τσουνακι του ρυθμιστη εβαλα και βορακα μια σκονη ασπρη που καθαριζει τα μεταλα και βοηθαει την κοληση να "πιασει".
Δεν ειναι ρυθμιστης μαλλον εννοεις το στρογγυλο ...ειναι μανομετρο πιεσεως και κατω απο αυτο (πισω απο το μπουκαλι με το νερο) ειναι ο πρεσσοστατης με το γκρι καπακι.

Αν ειναι μοτερ απο ψυγειο λογικα θα βλεπεις 3 σωληνες .......οι 2 ρουφανε και η μια πρεσαρει .....κλεισε αυτην που πρεσαρει με το δαχτυλο σου δυνατα και να δεις αν μπορεις να το κρατισεις ταπομενο να το πω με το δαχτυλο σου τοτε ειναι dead αμα στο πεταξει το δαχτυλο και κανει ενα δυνατο "πσαου" τοτε εχει συμπιεση .......αυτα χοντρικα ......επισης αναποδα ταποσε τα 2 σωληνακια παλι με τα δαχτυλα σου κρατα τα 8-10 δευτερολεπτα και δες αν κανει ...πως να στο γραψω τωρα ...... αν αφησεις τα δαχτυλα σου θα ακουσεις εναν ηχο που ουσιαστικα θα ρουφηξει αερα μεσα στο μοτερ αν ακουστει εχει καλως.
Τα λαδια στα μοτερ των ψυγειων δεν θελουν αλλαγμα στα "κλειστου τυπου" τα οποια ειναι αυτες οι καραφλες που λεω εγω ειναι φιξ και μαλιστα περνουν λαδι ψυκτελαιο και οχι κοινο λαδι.....λογικα δεν θελει εκτος αν το βρηκες σε αναποδη θεση και ειχαν αδειασει απο τα σωληνακια του.

Αποσυνδεδεμένος Oldman

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 21, 2008, 09:37:54 μμ »
 ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::