Ευχαριστώ Ramfighter
Ωραιότατο και πραγματικά θα κρατήσει μια ζωή αφού όλα τα υλικά ειναι του εμπορίου.
Επι της ουσίας θεωρείς τον πρεσοστάτη απόλυτα αναγκαίο? Αν πολύ απλά κλείνουμε την παροχή ρευματος με το που ακούσουμε την ανακούφιση της βαλβίδας πόσο περίπου χρόνο βαψίματος έχουμε με δεδομένο ότι έχω βρεί έναν αρκετά μεγάλο πυροσβεστήρα για φιάλη? Δυστηχώς είναι στην δουλειά μου και δεν θυμάμαι την χωρητικότητα του αλλά υπολογίζω οτι είναι τουλάχιστον 15-20 λιτρα.
Oldman μια που το ανεφερες να πω κατι για λογους προστασιας και μονο ......... Δεν ξερω τι βαλβιδες ανακουφισης εχουν του εμποριου τυπου silair αλλα αυτη η βαλβιδα ανακουφισης που πηρα εγω για να τη βαλω στο κομπρεσερ του ram ειναι αν θυμαμαι καλα 10 ή 12 Bar περιπου 168 λιμπρες (λιμπρες μετραει και του βενζινα το μασινι που βαζουμε αερα στα λαστιχα το στο δικο μου αυτ/το 30Lb).
1 Bar ειναι 14 λιμπρες ......ο πρεσσοστατης πεζει δυο ρολους .....εναν για να κοβει/ξεκιναει το μηχανημα και δευτερο για να μπορεις να ρυθμισεις το κοψιμο
κατω απο την πιεση ανακουφισης της βαλβιδας.
Παλι εχεις τα εξης πλεονεκτηματα..........1 δεν δουλευει συνεχεια η βαλβιδα ανακουφισης .....γιατι
ΔΕΝ ειναι η δουλεια της να δουλευει συνεχεια καθοτι αμα την δεις σε τομη θα δεις ενα ελατηριο πιεσεως σαν το ελατηριο του αμορτισερ του αυτ/του σου το οποιο με το πολυ δουλεμα "εξασθενει" και καποια στιγμη αν ειναι ρυθμιζμενο να κοβει πχ 12 Bar .... πεξε πεξε θα εξασθενησει στα 14 μπορει και στα 16 (βεβαια μετα απο χρονια) ......γιαυτο μην προκαλεις την τυχη σου ........ενοειτε οτι η πιεση αντοχης της μπουκαλας που εβαλα στον ram αντεχει 28Bar περοπου 400 λιμπρες

αλλα το τοιχωμα ειναι αυτο που αντεχει εκεινα που θα σκασουνε ειναι "γαζια" που ειναι "ραμμενη" η μπουκαλα στη μεση γιατι ειναι 2 κομματια και το "γαζι" της κολλησης των βαλβιδων της και βανών της .......οταν δουλευα ψυκτικος ειχα δει μπουκαλα να εχει ανοιξει σαν γαρυφαλο απο το μερος του γαζιου.......γιαυτο επαναλαμβανω μην προκλαεις την τυχη σου .....και απορω πως περνανε τα iso προδιαγραφων αυτα τα silair που κοβουν συνεχεια με βαλβιδα ασφαλειας ουσιαστικα.
Και παλι αν εσυ εκεινη την ωρα βαφεις και γεμιζει το καζανακι αερα θα μπορεις να παρατησεις αερογραφους και μοντελο να κοψεις το ρευμα και ξανα το ιδιο ?? ειναι καθαρα θεμα ευκολιας.
Και δεν ειναι τυχαιο οτι των φαναρτζιδων και των βενζιναδικων τα μεγαλα ακομα και τα φθηνα μικρα κομπρεσερ εχουν
Πρεσσοστατη.
Και τελος για να μην σας κουραζω υπαρχει και ενα αλλο ασφαλιστικο στα μοτερ ψυγειου το
θερμικο προστασιας το οποιο κοβει το μοτερ αν υπερβει τα αμπερ λειτουργειας του μοτερ που στην περιπτωση του ram ειναι 2,2 περιπου.
Π.χ. αν υποθεσουμε οτι
χαλαει ο πρεσσοστατης και
δεν κοψει ......ασφαλεια Νο1 ....βαλβιδα ανακουφησεως .......υποθετουμε οτι χαλαει
και η βαλβιδα ανακουφισεως ........αρχιζει να "ζοριζεται" το μοτερ λογω μεγαλης συμπιεσης ανεβαζει αμπερακια και κοβει το θερμικο προστασιας του.....αν χαλασει και το θερμικο τοτε εισαι
ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ κανε κανα ευχελαιο