Αποστολέας Θέμα: F-16D Block 52+ Advanced  (Αναγνώστηκε 32603 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ
  • OLYMPOS TANGO 4
Απ: F-16D Block 52+ Advanced
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 09:21:44 μμ »
MΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ " ANATOLIAN EAGLE" ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΟΙ ΗΠΑ,ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ.
FLY LOW HIT HARD ..... WITH THE RIGHT STUFF

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 15, 2009, 10:29:04 μμ »
Ας μη θεωρηθεί ως συνέχεια του off-topic, αφού έλαβα τελικά τα αρχεία και πρέπει να τα ανεβάσω μετά από παράκληση του AETOC69. ʼλλωστε είναι εντελώς on topic, άρα ας το δούμε ως φιλική προσφορά του Γιάννη και ας μη συνεχιστεί άλλο το θέμα. Για το καθαρά τυπικό του θέματος, όντως τα αρχεία που έλαβα και μετέτρεψα ήταν raw. Φωτό λοιπόν από την άφιξη των πρώτων διθέσιων F-16 στον ʼραξο:

Απ' όλο λοιπόν το off-topic ας μείνει ένα θετικό για όποιον ενδιαφέρεται. Το 023 ως μοντελιστικό θέμα με ένα ελληνικό εθνόσημο αριστερά, ένα αμερικανικό δεξιά και τα υπόλοιπα καλυμμένα. Αν και βλέπω χλωμό να φτιάξει κάποιος ένα από τα νέα 52άρια και να μην μπει στον πειρασμό να το φορτώσει με τα νέα καλούδια που περιμένουμε... :wink:
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων ΠΑ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 12:08:26 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 09:47:07 μμ »

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 18, 2009, 01:37:18 μμ »
Για χαρά  σε όλους. Σήμερα το πρωί με κάλεσε ένας φίλος από το MODELCLUB και έμαθα ότι εδώ και μερικές μέρες  έχει δημιουργηθεί κάποια κατάσταση  με το θέμα των Ελληνικών εθνοσήμων  στα  νεοαφιχθεντα  F-16DM της 335Μ η ΜΒ και όχι μονό  .Για να σας λύσω λοιπόν κάποιες απορίες για το συγκεκριμένο θέμα ,για το αν έχει (παίξει) Photoshop η όχι  ,τα ρεπορτάζ που κάνω τα φωτογραφίζω σε μορφή RAW  (CR-2) .Ο fisherman που έχει και σύστημα Canon, από όσο θυμάμαι την τελευταία φορά που τα είπαμε  στην γιορτή της 348Μ  είχε  EOS-400D άρα θα έχει και το Digital Photo Pro για να ανοίξει τα  αρχεία που θα του στείλω  .Για όσους δεν γνωρίζουν το αρχείο RAW δεν μπορεί να παραποιηθεί,και   με λίγα λόγια είναι  το ψηφιακό αρνητικό. Όποιος  άλλος θέλει (από το συγκεκριμένο  Forum) να του στείλω με mail το αρχείο  θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά, μονό και μονό για να τελειώνουμε με το θέμα γιατί κάποιοι δυστυχώς  έκαναν την τρίχα τριχία ....Τώρα σχετικά με το θέμα της παραποίησης των  S/N όπως  σωστά κάποιοι  από το Forum κατάλαβαν,πως είναι  δουλεία του περιοδικού και όχι δική μου .Απλά δέχτηκα να συνεργαστώ  (με μεγάλη  δυσκολία)  με αυτήν την τακτική .  Μην ξεχνάμε ότι τα συγκεκριμένα έντυπα δεν είναι αποκλειστικά για μοντελιστές ,και αφορούν επίκαιρα ρεπορτάζ σε στρατιωτικές βάσεις άρα και σε πραγματικό χρόνο, κάποιοι καταλαβαίνουν  τι εννοώ. Για την ώρα τα αλλά περιοδικά έχουν την δική τους τακτική, και για εμάς τους μοντελιστές καλά κάνουν.   Γι αυτό φίλοι μου .....μην τα ισοπεδώνουμε όλα... φιλικά ..AETOC69.                                      ::salut::

Δεν χρειαζόταν να προσκομίσεις αποδείξεις. Ο λόγος σου είναι αρκετός. Μόνο και μόνο το ότι μπήκες στην διαδικασία να γραφτείς εδώ για να απαντήσεις είναι θετικό και αξιέπαινο.

Ευχαριστούμε και για τις φωτο.

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 18, 2009, 11:53:12 μμ »
Κώστα καλησπέρα και να σε καλά . Τις  φωτο τις έστειλα πρώτα για  πρακτικούς λόγους ,γιατί όπως ξέρεις μια εικόνα ισούται  με 1000 (λέξεις) .Και δεύτερον  για μοντελιστικους λόγους για οποίον ενδιαφέρετε να κατασκευάσει το 16αρη. Να σου θυμίσω ότι είμαι γραμμένος στο Site από τις 11/7 2008 δεν είμαι τωρινός.     Τυχαίνει  να κάνω και εγώ μοντελισμό από το 1978 ,τότε που δεν υπήρχαν καν τα στοιχειώδη  εργαλεία όπως πχ. Κόλλα, στόκος ,κόφτες κλπ.  Και πόσο μάλλον βιβλιογραφία,και internet  που τα έχουμε σήμερα  .Πιστεύω λοιπόν ότι ο μοντελισμός είναι το ποιο όμορφο χόμπι γιατί έχεις την χαρά της δημιουργίας  και όχι μονό.  Και όπως έγραψε ένας φίλος δημοσιογράφος εικαστικής τέχνης ...είστε οι άνθρωποι που παίζουν την ιστορία στα δάχτυλα...... Τώρα επί του θέματος .Εμείς οι Έλληνες φιλέ Κώστα είμαστε ικανοί να  το παίζουμε έξυπνοι και να γράφουμε αβέρτα για τους πάντες και τα πάντα . Όταν έρχεται όμως η ώρα για να παραδεχτούμε τα λάθη μας και να ζητήσουμε μια απλή γ......η  συγγνώμη .....απλά απέχουμε .....Πάντα φιλικά   ΑΕΤΟC69. ::salut:: ::salut::                                 

FLY LOW HIT HARD ..... WITH THE RIGHT STUFF

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 19, 2009, 03:00:09 μμ »

.....Τώρα επί του θέματος .Εμείς οι Έλληνες φιλέ Κώστα είμαστε ικανοί να  το παίζουμε έξυπνοι και να γράφουμε αβέρτα για τους πάντες και τα πάντα . Όταν έρχεται όμως η ώρα για να παραδεχτούμε τα λάθη μας και να ζητήσουμε μια απλή γ......η  συγγνώμη .....απλά απέχουμε .....Πάντα φιλικά   ΑΕΤΟC69. ::salut:: ::salut::                                 

Αγαπητε κε AETOC69 γεια και χαρα .... ::salut::

Θα ηθελα να σου πω κατι και ας με συγχωρεσει η διαχειριση που θα βγω λιγακι off topic  :oops:, αλλα νομιζω οτι οταν εγραψα αυτα για τα οποια εχεις θιχτει, (αν και δεν ημουν ο μονος που αμφισβητησε την γνησιοτητα της συγκεκριμενης φωτο), πρωτον τα εγραψα επωνυμα,δεν κρυφτηκα πισω απο ενα ψευδωνυμο & δευτερον, ζητησα αν θυμασαι καλα προχτες απο τα μελη του κλαμπ, να περιμενουν λιγο να παρω τις φωτο απο την αφιξη στα χερια μου και ΑΝ εχεις δικιο, δεν θα ντραπω να ζητησω δημοσια συγνωμη απο τον κοσμο που με ξερει και που διαβαζει αυτο το τοπικ.... ::salut::

Οσοι με ξερουν προσωπικα κυριε Γιαννη μας, ξερουν πολυ καλα την ΑΓΑΠΗ και τον ΠΟΘΟ που εχω για την Π.Α  μας και το τι εχω κανει και το τι συνεχιζω να κανω γι'αυτην..... ::salut::

Εγω προσωπικα ΑΝ θα χρειαστει, ξερω να ζηταω συγνωμη για τα λαθη μου, αλλα εσεις κυριε Γιαννη μας, εχετε ξεχασει να ζητησετε συγνωμη απο 2 ατομα που σας βοηθησαν στα πρωτα βηματα σας και  φτασατε εδω που φτασατε.... :!: :!: :!:

Και κατι τελευταιο, εγω ΑΓΑΠΩ την ΠΑ γνησια και ειλικρινα και στο σπιτι μου υπαρχει καδραρισμενο ενα διπλωμα "τιμητικο", απο την ΠΑ, για την προσφορα μου στην διαδωση του αεροπορικου πνευματος ΚΑΙ δεν την εχω  κανει εμποροποιηση οπως καποιοι αλλοι....!!!!!!!!!!  :roll:

Υ.Γ. Υπομονη λιγο ακομα και ολα θα ξεκαθαρισουν συντομα.... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 19, 2009, 03:55:12 μμ »
παρακαλω συνεχιστε με πμ η e-mail τη κουβεντα σας,ευχαριστω ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
    • Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων ΠΑ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"
« Απάντηση #108 στις: Οκτωβρίου 19, 2009, 08:29:32 μμ »

Του Brendon Thetford από http://www.fencecheck.com

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #109 στις: Οκτωβρίου 20, 2009, 10:30:36 μμ »
(Image removed from quote.)

Του Brendon Thetford από http://www.fencecheck.com

Καλησπέρα σας κύριοι,να παραθέσω και εγώ μια παρατήρηση που έκανα από τις φώτο του AETOC69 και την παραπάνω,αφού δεν έχω αξιοθεί να τα δώ από κοντά.Μέσα στις άλλες διαφορές που έχουν παρατηρηθεί, ο ρυνιαίος τροχός διαθέτει 8 οπές ελάφρυνσης(άτσα ζαντολάστιχο :wink:) κάτι που προβλέπει μοντελιστικό ατόπημα για τις εταιρίες κατασκευής μέχρι στιγμής.Βλέπουμε στο μέλλον.... ::salut::.

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #110 στις: Οκτωβρίου 21, 2009, 08:19:01 πμ »
Τί είπες τώρα  :!: ::eusa_clap::
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
« Απάντηση #111 στις: Οκτωβρίου 22, 2009, 08:18:27 μμ »
Καλησπερα στην παρεα του MC...... ::salut::

Θα ηθελα να ζητησω ενα μεγαλο ΣΥΓΝΩΜΗ στα μελη του Model Club για την αναστατωση που προκαλεσα πριν λιγες μερες σχετικα με το θεμα των εθνοσημων των διθεσιων...!!! :oops:

Λυπαμαι, αλλα λογω "ανωτερας βιας" ΔΕΝ μπορω να δημοσιευσω φωτο απο την αφιξη(τουλαχιστον προς το παρων...!!!!).... :oops:

Θα ηθελα να επαναλαβω οτι δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με τον AETOC69, και σταματαω το θεμα εδω γιατι δεν πρεπει να συνεχιστει αλλο....!!! :?

Επισης ενα μεγαλο ΣΥΓΝΩΜΗ προς τον AETOC69, για καποια πραγματα που ειπα ασχετα με το θεμα των F-16 και τον εθιξα.... :oops:

Αποσυνδεδεμένος DimBoud

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τρίκαλα
  • Phabulous Photographer Phantom Phan
    • Το Blog μου
« Απάντηση #112 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 01:19:40 μμ »
Να ενημερώσω τους φίλους για την πληροφορία που έχω, ότι υπάρχει η σκέψη να μεταφερθεί μικρός αριθμός α/φών (8;) στην 110ΠΜ στην Λάρισα μέχρι το καλοκαίρι.  Προφανώς με σκοπό να ενταχθούν στην 337Μ.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
« Απάντηση #113 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 01:53:02 μμ »
και να εχουν το ατρακτιδιο φωτοαναγνωρισης? οπως παλια με τα F/RF-4? σμηνος  που να κανει χρεει της 348ΜΤΑ?

Αποσυνδεδεμένος DimBoud

• Scale 1/72
  • *
    • Το Blog μου
« Απάντηση #114 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 04:49:41 μμ »
και να εχουν το ατρακτιδιο φωτοαναγνωρισης? οπως παλια με τα F/RF-4? σμηνος  που να κανει χρεει της 348ΜΤΑ?
A, σωστό κι αυτό... Λέτε να γίνει κανένα τέτοιο ΤΕΡΑΣΤΙΟ βήμα στην 348; Και γιατί να το κάνουν με το advanced και όχι με κάποια παλιότερη έκδοση; Μάλλον 337 βλέπω..

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #115 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 05:41:03 μμ »
Το βλέπω λίγο δύσκολο να μεταβούν α/φη της 335 στην Λάρισσα διότι από ότι φαίνεται θα δημιουργηθεί και δεύτερη μοίρα Advanced στον ʼραξο.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #116 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 06:54:37 μμ »
Πόσο βισματωμένος πρέπει να είναι ένας τελειόφοιτος ΙΚΑΡΟΣ για να βρεθεί σε αεροσκάφη 4ης γενιάς?
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #117 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 07:24:32 μμ »
Καθόλου, προβλέπονται θέσεις και για Ανθυποσμηναγούς απότι ακούγεται στην Σχολή.

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #118 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 08:11:12 μμ »
Πολύ καλό ακούγεται. Ξέρει κανένας την διαδικασία επιλογής? Δεδομένου ότι λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, πολλοί περιμένουν στην ουρά για να ολοκληρώσουν εκπαίδευση (με T-2???) ενώ πρακτικά έχουν τελειώσει εδώ και 1-1,5 χρόνο? Και με αυτούς τι θα γίνει?
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος DimBoud

• Scale 1/72
  • *
    • Το Blog μου
« Απάντηση #119 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 08:29:54 μμ »
Εγώ απ' ό,τι ξέρω, πολύ δύσκολα τοποθετείται νέος ανθυποσμηναγός σε α/φη τελευταίας γενιάς. Τώρα, μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να γίνεται... Π.χ. στη σύνθεση της "νέας" 337Μ μέχρι πέρυσι δεν υπήρχε Ανθσγος, δεν ξέρω τώρα τι γίνεται..

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #120 στις: Ιανουαρίου 17, 2010, 10:43:37 μμ »
Για όποιον το επιχειρήσει στην 1/48,
κυκλοφορησαν και τα JSOW
http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=SW-48006

Για τα άλλα,

Εγώ απ' ό,τι ξέρω, πολύ δύσκολα τοποθετείται νέος ανθυποσμηναγός σε α/φη τελευταίας γενιάς. Τώρα, μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα και να γίνεται... Π.χ. στη σύνθεση της "νέας" 337Μ μέχρι πέρυσι δεν υπήρχε Ανθσγος, δεν ξέρω τώρα τι γίνεται..

Πόσο βισματωμένος πρέπει να είναι ένας τελειόφοιτος ΙΚΑΡΟΣ για να βρεθεί σε αεροσκάφη 4ης γενιάς?

Πολύ καλό ακούγεται. Ξέρει κανένας την διαδικασία επιλογής? Δεδομένου ότι λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, πολλοί περιμένουν στην ουρά για να ολοκληρώσουν εκπαίδευση (με T-2???) ενώ πρακτικά έχουν τελειώσει εδώ και 1-1,5 χρόνο? Και με αυτούς τι θα γίνει?

είναι θέμα του συστηματος εκπαίδευσης και των εκάστοτε αναγκών.

Διονύση, τα ΝΜΑ και η τοποθέτηση σε αυτά δεν είναι σαν το δίπλωμα του αυτοκινήτου που το πέρνεις και με βίσμα  :wink:
Μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα ρε παίδες  ::icon_thumright::

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #121 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 12:08:45 πμ »
Σημ : αφη 4ης γενιας δεν διαθετουμε. Τυπικα 4ης ειναι τα Eurofighter / Rafale και 5ης F-35/F-22. Tα F-16C/D 52+ και Μ-2000-5Μκ2 θεωρητικα ειναι αφη 
3 1/2 γενιας.

Στα διλιτρα μπαινουν και ανθυποσμηναγοι. Στα F-16 λογω καποιων ιδιαιτεροτητων (πολυ ευκολο vertigo ειδικα σε νυχτερινες) πρεπει να συμπληρωσουν καποιες ωρες σε αλλο τυπο για χτισιμο εμπειριας.
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #122 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 09:33:48 πμ »
Σημ : αφη 4ης γενιας δεν διαθετουμε. Τυπικα 4ης ειναι τα Eurofighter / Rafale και 5ης F-35/F-22. Tα F-16C/D 52+ και Μ-2000-5Μκ2 θεωρητικα ειναι αφη 
3 1/2 γενιας.

Στα διλιτρα μπαινουν και ανθυποσμηναγοι. Στα F-16 λογω καποιων ιδιαιτεροτητων (πολυ ευκολο vertigo ειδικα σε νυχτερινες) πρεπει να συμπληρωσουν καποιες ωρες σε αλλο τυπο για χτισιμο εμπειριας.

Thanx  ::icon_thumright::
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #123 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 09:35:07 πμ »
Για όποιον το επιχειρήσει στην 1/48,
κυκλοφορησαν και τα JSOW
http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=SW-48006

Για τα άλλα,

είναι θέμα του συστηματος εκπαίδευσης και των εκάστοτε αναγκών.

Διονύση, τα ΝΜΑ και η τοποθέτηση σε αυτά δεν είναι σαν το δίπλωμα του αυτοκινήτου που το πέρνεις και με βίσμα  :wink:
Μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα ρε παίδες  ::icon_thumright::

Σ.Σ.

Μπορεί να έχεις δίκιο (και μάλλον έχεις) αλλά έχω και ένα πουλάκι τελειόφοιτο που άλλα μου κελαηδάει, και βρήκα ευκαιρία να διασταυρώσω...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #124 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 09:42:46 πμ »
.......Μπορεί να έχεις δίκιο (και μάλλον έχεις) αλλά έχω και ένα πουλάκι τελειόφοιτο που άλλα μου κελαηδάει, και βρήκα ευκαιρία να διασταυρώσω...

για τα ΝΜΑ ή για τα ...μεταφορικά και τα VIP ?
εξαρτάται και απο την ειδικότητα του .... παπαγαλακίου που λέει τέτοια πράγματα
 :wink:
τέλος απο μένα πάντως. τοποθετήθηκα.
Σ.Σ.

Tags: f-16 f-16d