Χτες, έδωσα την υπόσχεση να μην απαντήσω σε ότι γραφτεί πανω στο προηγούμενο μήνυμά μου αλλά (δυστυχώς) αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω στον Δημήτρη (μάλλον "επι προσωπικού") και αφού ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη από τους διαχειριστές και όποιον άλλο διαβάζει το τόπικ.
Όπως σου έχω πει αρκετές φορές στο παρελθόν, η δουλειά σου στα διοράματα είναι εξαιρετική. Προσωπικά θαυμάζω την ευελιξία σου με τη χρήση των διάφορων υλικών στα διοράματά σου και μου αρέσει πολύ και η σκηνοθεσία σου (στα δικά μου μάτια, το πιό δύσκολο μέρος κάθε διοράματος). Ακόμα χαίρομαι με την προθυμία σου να συμβουλέψεις τους λιγότερο έμπειρους όταν "μπλέκονται" με διοράματα και να μοιραστείς τη γνώση σου. Επίσης μου αρέσει που τα διοράματά σου δεν είναι του τύπου: "γκρεμισμένο σπίτι με κάποιους Γερμανούς που κάνουν κάτι"
Γενικά θαυμάζω οποιονδήποτε φτιάχνει διοράματα (και ιστιοφόρα), γιατί είναι ένας τομέας του μοντελισμού που πάντα με φόβιζε να ασχοληθώ και άλλωστε έχω δηλώσει "διοραματικά Κουλός". Αυτό όμως δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου. Προσωπικά δεν έχω ζωγραφίσει ούτε έναν πίνακα, αλλά νομίζω έχω το δικαίωμα να πώ ότι π.χ. η Τζοκόντα μου αρέσει, ενώ δεν μου αρέσουν τα "ρολόγια" του Νταλί. Και όπως έλεγαν και οι Λατίνοι: De gustibus et de coloribus non disputamum (σε ελεύθερη μετάφραση: περί ορέξεως κολοκυθόπιττες).
Ωστόσο ένα γεγονός (αναμφισβήτητο) παραμένει ότι τα 3 από τα 4 τελευταία διοράματα που παρουσίασες (Παραλιακή, Ομάχα, Τοργκάου) είναι ΟΠΤΙΚΑ ΩΡΑΙΑ μεν, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΘΟΣ δε!!!! (Εγώ επιμένω αυτοαδικείσαι)
Φυσικά αν εσένα σου αρέσουν στους υπόλοιπους περισσεύει, οπότε (νομίζω ότι) η αντίδρασή σου θα έπρεπε να είναι πιο ήπια. Όμως η δεδομένη αντίδραση σου, δείχνει ότι ΞΕΡΕΙΣ τις αδυναμίες τους, αλλά μάλλον ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να παραδεχτείς το λάθος σου (μήπως είσαι Κριός?).
Και περνάω στο θέμα των "4-5 ποστς στα 16.000". Το θέμα προφανώς και δεν είναι θέμα ποσόστωσης. Ο Μ. Τσώνος, για παράδειγμα, δεν έχει ποστάρει ποτέ και φτιάχνει ένα μοντέλο το χρόνο. Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει να φτιάχνει αριστουργήματα και να συγκαταλέγεται (δικαίως) στους κορυφαίους μοντελιστές παγκοσμίως. Στο βαθμό πάντως που με αφορά, νομίζω ότι τα κάπου 15 βραβεία, έπαινοι, κλπ. που έχω κερδίσει κατά καιρούς από την IPMS (πάντα με 72αρια), ε, σημαίνει ότι κάποια λίγα "μοντελοένσημα" έχω κολλήσει και γω στη (μοντελιστική) ζωή μου.
Α και να μην το ξεχάσω: Το δέντρο μάλλον να το κόψεις, εμποδίζει τη θέα προς το "δάσος".
Κουλάρετε παίδες!!! Είναι μόνο ένα χόμπυ. Αν αντί να αφαιρεί άγχος προσθέτει περισσότερο, μάλλον πρέπει να αναζητήσουμε κάτι άλλο (γραμματόσημα ίσως?)
Τελειώνοντας: να μην σταματήσεις να ποστάρεις. Τι θα γίνουμε εμείς οι "επαγγελματίες κριτικοί"?
Λυπάμαι αν σε στενοχώρησα

Σημ.: Φεύγω διακοπές σήμερα (ξεκινάω σε λίγο). Θα αργήσω να έχω πρόσβαση σε υπολογιστή, οπότε δεν θα μπορώ και να απαντήσω σε τυχόν σχόλια. Να είστε όλοι καλά και καλό καλοκαίρι
ΔΚ