Αποστολέας Θέμα: Torgau Η ΜΙΚΡΗ ΓΙΑΛΤΑ  (Αναγνώστηκε 12885 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: Torgau Η ΜΙΚΡΗ ΓΙΑΛΤΑ
« Απάντηση #100 στις: Ιουλίου 16, 2009, 05:50:14 μμ »
Πολύ σοφά ο Δημήτρης προσπάθησε να κατευνάσει τα πάθη που πυροδοτήθηκαν (και με δική μου ευθύνη).

Όσα γράφτηκαν όμως έγιναν αφορμή να σκεφτώ ορισμένα παραγματάκια που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, με την υπόσχεση ότι δεν θα επανέλθω (ότι και αν γραφτεί σαν απάντηση στα παρακάτω) και φυσικά χωρίς να περιμένω ότι θα αλλάξει η θεώρηση του θέματος "μοντελισμός" οποιουδήποτε.

1) Κατ' αρχήν συγχαρητήρια στο Δημήτρη για τη δουλειά του. Συγχαρητήρια ακόμα για το ήθος του και τον υγιή τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

2) Η παρούσα υποενότητα (και κατ΄επέκταση το site) - νομίζω - ότι έχει σκοπό να δείχνουμε τη δουλειά μας (καλή ή κακή) και να μοιραζόμαστε τους κόπους αλλά και τις σκέψεις μας με τους υπόλοιπους ομοιδεάτες ηλεκτρονικούς μας φίλους. ʼλλωστε καμία δουλειά παρουσιασμένη εδώ δεν είναι "τέλεια" (υπάρχει άραγε κάτι τέτοιο?).

3) Οτιδήποτε εκτίθεται εδω μέσα (ή σε εκθέσεις, ή οπουδήποτε αλλού) είναι by default, αντικείμενο σχολιασμού και όχι αναγκαστικά θετικού. Υπενθυμίζω ότι το site λέγεται Modelclub.gr και όχι Livanistiri.gr. Προσωπικά χαίρομαι όταν στα δικά μου ποστς γίνονται παρατηρήσεις για λάθη (που φροντίζω να μην επαναλάβω στα επόμενα μοντέλα μου).

4) Καταλήγω με το αγαπημένο μου θέμα: την ιστορική ακρίβεια. Μοντελισμός είναι η (προσπάθεια για) αναπαράσταση της πραγματικότητας υπό κλίμακα. Όλοι μας προσπαθούμε να δώσουμε στα μοντέλα μας μια εμφάνιση όσο το δυνατό πλησιέστερα στην πραγματική εικόνα του προτύπου. Ειδικά στα διοράματα (και πολύ περισσότερο όταν προσδιορίζονται χρονικά ή συνδέονται με κάποιο γνωστό γεγονός) οφείλουν (?) να έχουν μια συνάφεια με το ιστορικό γεγονός που περιγράφουν. Οι όποιες παρεκκλίσεις από αυτό, δημιουργούν "ανορθογραφίες" (επιμένω στον όρο) που σε τελευταία ανάλυση αδικούν την υπόλοιπη δουλειά.

Δημήτρη συνέχισε αυτό που κάνεις (και το κάνεις καλά), αν αυτό σε ευχαριστεί. Στο κάτω κάτω, όλοι μας, μοντελάρουμε κυρίως για να κάνουμε το χόμπυ μας (= να περνάμε ευχάριστα την ελέυθερη ώρα μας), o καθένας μας με τις δικές του εμμονές. Αυτό είναι υγεία. Την θεώρησή σου την έχουμε συζητήσει σε ΠΜ και αν και δεν συμφωνώ μαζί σου, τη σέβομαι απόλυτα. Και για τους υπόλοιπους φίλους (κυρίως τους νεώτερους): Πάντα, θα βρίσκετε μπροστά σας κάποιον σαν και του λόγου μου, που θα κρίνει τη δουλειά σας. Αν η κριτική του είναι καλόπιστη και οι παρατηρήσεις του εποικοδομητικές, αγκαλιάστε τις και εφαρμόστε τις στο επόμενο project σας. Αν πάλι σας φαίνεται η κριτική κακόπιστη, τότε ..... πλακώστε τον στις μπουνιές.

Με μια μεγάλη συγγνώμη από το Δημήτρη και τους διαχειριστές για το (πολύ εκτεταμένο) Spam

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ronin

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #101 στις: Ιουλίου 16, 2009, 08:46:17 μμ »
Δημητρη κατ αρχην πολλα συγχαρητηρια.Ελπιζω ολα τα πιο πανω να μην φρεναρουν μελλοντικες παρουσιασεις σου.Συνεχισε να το ευχαριστιεσαι και μαζι σου και ολοι εμεις που ταυτοχρονα μαθαινουμε.Εχεις πολλους θαυμαστες!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #102 στις: Ιουλίου 16, 2009, 08:55:17 μμ »
Οτιδήποτε εκτίθεται εδω μέσα (ή σε εκθέσεις, ή οπουδήποτε αλλού) είναι by default, αντικείμενο σχολιασμού και όχι αναγκαστικά θετικού. Υπενθυμίζω ότι το site λέγεται Modelclub.gr και όχι Livanistiri.gr. Προσωπικά χαίρομαι όταν στα δικά μου ποστς γίνονται παρατηρήσεις για λάθη (που φροντίζω να μην επαναλάβω στα επόμενα μοντέλα μου).

Και φυσικα η κριτικη ειναι δεκτη απο οποιονδηποτε εχει κανει κατι που να του δινει το δικαιωμα ,απο το νεο που πιανει τωρα το κοφτη και του αλλαζει τα φωτα
εως και τον παλιο που εχει φτιαξει αναλογα projects καλα η κακα
δεν γινεται δεκτη κριτικη απο "επαγγελματιες κριτικους "που σε καθε ποσταρισμα ειναι μεσα και τελειωνουν με το ""συγνωμη αν σε στεναχωρησα""
ενω τα δικα τους εργα ειναι 4-5 στα 16000
Προκειμενου λοιπον να χαλαω τη ζαχαρενια μου για το χουι του καθενα που δεν καταλαβαινει οτι ειναι ανεπιθυμητος προτιμω να σταματησω να ποσταρω εγω

Αποσυνδεδεμένος Ronin

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #103 στις: Ιουλίου 16, 2009, 09:10:37 μμ »
Ειμαι καθετα ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ σε αυτο!Ο καθενας κρινεται απο τα εργα του και εως τωρα τα δικα σου και σε ποσοτητα και σε ποιοτητα υπερτερουν.Αν και πολυ νεος εδω νομιζω οτι εχω δικιο.Κανε ρε φιλε το κεφι σου και οτι γουσταρεις.Περιμενουμε το "καινουργιο".ΠΡΟΧΩΡΑ

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #104 στις: Ιουλίου 16, 2009, 09:18:44 μμ »
το θεμα εχει ληξει καλο θα ηταν να μπορουσαμε να βελτιωθουμε κατα πολυ ωστε να αρεσουμε σε ολους
καλο θα ηταν η κριτικη να ειναι καλοπιστη και να στηριζεται σε αυτο που βλεπω και οχι σε φορμες
ουτε στους χρονους κατασκευης,αλλοι το εχουν και το χαιρονται αλλοι οχι και το φοβουνται
κανεις λοιπον δεν θα γινει τελειος ας γινουμε λοιπον καλυτεροι
ζηταω προσωπικα συγνωμη για την ενταση απο ολους ::salut::

άν και προσωπικά απεχθάνομαι οτιδήποτε σε άρμα και β παγκόσμιο πόλεμο, οι δουλειές σου Δημήτρη είναι κορυφαίες και πολλές φορές τις παρακολουθώ (όπως και των φίλων μου απο τη Θεσσαλονίκη) , ο μοντελισμός είναι τέχνη και ευχαρίστηση μαζί, το να κάνουμε δουλειές μόνο για τους άλλους αυξάνει το άγχος και εξανεμίζει την ευχαρίστηση που νιώθουμε...άλλωστε Δημήτρη είσαι μεγάλος  ::sprechende_015:: και κάθε δουλειά σου είναι χάρμα οφθαλμών

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #105 στις: Ιουλίου 16, 2009, 11:52:51 μμ »

3) Οτιδήποτε εκτίθεται εδω μέσα (ή σε εκθέσεις, ή οπουδήποτε αλλού) είναι by default, αντικείμενο σχολιασμού και όχι αναγκαστικά θετικού. Υπενθυμίζω ότι το site λέγεται Modelclub.gr και όχι Livanistiri.gr. Προσωπικά χαίρομαι όταν στα δικά μου ποστς γίνονται παρατηρήσεις για λάθη (που φροντίζω να μην επαναλάβω στα επόμενα μοντέλα μου).

4) Καταλήγω με το αγαπημένο μου θέμα: την ιστορική ακρίβεια. Μοντελισμός είναι η (προσπάθεια για) αναπαράσταση της πραγματικότητας υπό κλίμακα. Όλοι μας προσπαθούμε να δώσουμε στα μοντέλα μας μια εμφάνιση όσο το δυνατό πλησιέστερα στην πραγματική εικόνα του προτύπου. Ειδικά στα διοράματα (και πολύ περισσότερο όταν προσδιορίζονται χρονικά ή συνδέονται με κάποιο γνωστό γεγονός) οφείλουν (?) να έχουν μια συνάφεια με το ιστορικό γεγονός που περιγράφουν. Οι όποιες παρεκκλίσεις από αυτό, δημιουργούν "ανορθογραφίες" (επιμένω στον όρο) που σε τελευταία ανάλυση αδικούν την υπόλοιπη δουλειά.
ΔΚ

εδώ μπαίνει τελεία  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

και για την κριτική και πάνω από όλα για αυτό που λέγεται μοντελισμός

καλό θα ήταν να υπάρχει σαν definition στο ModelClub

και μην λησμονούμε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, για κάποιον που τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί με το μοντελισμό αυτό το σάιτ λειτουργεί - κατα τη γνώμη μου - διδακτικά, πολύ περισσότερο από περιοδικά, κλαμπ κλπ και ότι δημοσιεύεται λειτουργεί ως υπόδειγμα

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #106 στις: Ιουλίου 17, 2009, 12:19:26 πμ »
Δημητρη εισαι απο τους ανθρώπους που παράγουν έργω και διδάσκουν θεωρία μεσα από την πράξη, μέσα από τα έργα τους, καποιοι απο εμας εφαρμοζουμε την θεωρια χωρεις να ξερουμε των λογο και καποιοι ειναι μονο θεωρια χωρεις να μπορουν να την εξηγησουν.
Αν σταματησης μα ποσταρεις το μονο που θα καταφέρεις είναι να μας στερήσεις την γνώση σου και την εμπηρια σου και την πολύτιμη βοήθεια ειδικά στους νέους μοντελιστες σαν και εμενα.
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #107 στις: Ιουλίου 17, 2009, 12:32:08 πμ »
υποδειγμα ηταν για καποιους και η αρεια φυλη
επειδη λοιπον καποιοι νομιζουν ακομα οτι ζουμε σε αναλογες καταστασεις
επειδη καποιοι νοιωθουν οτι απειλουνται κεκτημενα απο υποδεεστερους
επειδη νομιζουν οτι οτιδηποτε ειναι τσιφλικι τους και καθοριζουν κανονες
προτεινω να παραμεινουν σε αυτες τις αποψεις γιατι θα ακολουθησει
κατακλυσμος αντισυμβατικων εργων που θα ειναι υποδειγμα αλλα οπως το εννοω εγω

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #108 στις: Ιουλίου 17, 2009, 12:38:21 πμ »
Βρε φιλε μου,εσενα λεω Δημητρη,αυτο που εφτιαξες σου αρεσει???? εαν ΝΑΙ ,εμας μας φτανει και μας περισσευει :wink:

ειπε ο πετρος να βγαλεις το δεντρο,ε τι να κανουμε,γουστα ειν'αυτα δε του αρεσει εκει,εμενα ομως και φανταζομαι κι αλλων, δε μας προβληματιζει αυτο,το μονο προβλημα που εχουμε ειναι πως δε μοντελαρουμε τοσο οσο εσυ χριστιανε μου !!! :mrgreen:

Τελος,εληξε παιδια ::icon_hang::

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #109 στις: Ιουλίου 17, 2009, 12:42:00 πμ »
Πριν φυγω για διακοπες ο Πετρος μου ελεγε προσωπικα ποσο τρομερος ειναι ο DIM 57 στα διοραματα του...Ο αγαπητος συναδελφος DIM 57 που δεν το ξερω προσωπικα ( ::salut:: παρεπιπτοντως) μου εδειχνε οτι εκτιμουσε τη γνωμη του Πετρου και γενικως χαβαλεδιαζαν μεταξυ τους.......

Τωρα που γυρισα βρισκω αυτο......................επειδη τα δυαλιτικα με εχουν πειραξει μαλλον μηπως μπορει καποιος απο τους υπολοιπους να μου εξηγησει τι συνεβη ????????

ΥΓ Φανταστειτε η κουβεντα να ηταν για σοβαρο πολιτικο θεμα και να παιζοντουσαν εκατομυρια επιδοτησης.........Μονο εμεις οι Ελληνες εχουμε να μαλωσουμε για οτιδηποτε....γουσταρωωω......

ειχα ορεξη να μοντελοξενυχτησω....παω για υπνο....καλυνηχτα σας !!!

[img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #110 στις: Ιουλίου 17, 2009, 12:47:58 πμ »
Πριν φυγω για διακοπες ο Πετρος μου ελεγε προσωπικα ποσο τρομερος ειναι ο DIM 57 στα διοραματα του...Ο αγαπητος συναδελφος DIM 57 που δεν το ξερω προσωπικα ( ::salut:: παρεπιπτοντως) μου εδειχνε οτι εκτιμουσε τη γνωμη του Πετρου και γενικως χαβαλεδιαζαν μεταξυ τους.......

Σ'αυτο εχει δικιο ο Αποστολης,ετσι φαινοταν απο τα γραφομενα σας,ετσι οπως τα γραφει ο Αποστολης,γνωριζοντας αυτα λοιπον,αναλογιστειτε τι γραφετε πισω απο μια οθονη βρε παληκαρια....  ::eusa_wall::

δε σας εχω και κοντα μου να σας βγαλω για ποτακι να δουμε πως θα τα πειτε τα δυο σας  ::icon_pidu:: ::icon_pidu:: ::kerasma:: ::kerasma::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #111 στις: Ιουλίου 17, 2009, 01:00:34 πμ »
εδωθη τελος

κυριε συντονιστα το θεμα δεν ειναι αν μου αρεσει η οχι το διοραμα μου
αν διαβασετε το κειμενο  ο ιδιος στο τελος λεω οτι δεν με ικανοποιει
το θεμα ειναι συμπεριφορες επαναλαμβανομενες
και ενα ερωτημα
ποσοι εχουν λαβει μερος στο θεμα διοραματα ποσοι εχουν απομεινει
και ποσοι παρουσιασαν αυτο που αρχισαν και γιατι αραγε?

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #112 στις: Ιουλίου 17, 2009, 01:04:21 πμ »
10 μερες ban στο μελος pitbullman για φραστικη επιθεση σε αλλο μελος.

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #113 στις: Ιουλίου 17, 2009, 01:07:34 πμ »
.................ηταν να πω πολλα,......αλλα αλλη φορα, και οχι σε αυτο το site γιατι δεν θελω να γινω ban..........Το διοραμα οπως και ολες οι αλλες δουλειες του Dim57 μου αρεσουν και τις χαζευω.........Αναμενω το επομενο........

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #114 στις: Ιουλίου 17, 2009, 01:34:37 πμ »
Βρε παλικαρια εγω προσωπικα δεν γνωρίζω κανεναν απ' τους δυο σας ,ειμαι και καινουργιος στο φορουμ.
Οταν βάζω καποιο θέμα είστε απ' αυτους  που δίνω μεγαλη σημασια στην γνώμη τους. Εχω ενα σχολιο για τον καθένα.
Πέτρο οταν σχολιάζεις ενα θεμα και κατι δεν σου αρεσει χρησιμοποιησε διαφορετική εκφραση και ύφος.Το χαραμίζεις  το ταλεντο σου
δεν προτρεπει καποιον να προσπαθησει μαλλον να τσαντιστεί.Και εγω το θεωρω χόμπι , δεν θα προσπαθησω να πιασω
την τελειοτητα, απλα θέλω να το χάρω.
Μητσο   αν ησουν 15 χρονων  μπορει  να σε επερνε απο κάτω , τωρα  αν δεν κανω λαθος στα 50  με 500 διοραματα στην πλάτη
δίνεις βάση.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #115 στις: Ιουλίου 17, 2009, 01:44:34 πμ »
Παιδια τελειωσε ας μην το συνεχισουμε αλλο δεν υπαρχει αλλωστε και τιποτε να προστεθει

να αφαιρεθουν ισως πολλα  Παμε για αλλα ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #116 στις: Ιουλίου 17, 2009, 01:50:48 πμ »
Παιδια τελειωσε ας μην το συνεχισουμε αλλο δεν υπαρχει αλλωστε και τιποτε να προστεθει

να αφαιρεθουν ισως πολλα  Παμε για αλλα ::salut::

αυτος εισαι ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: μη δινεις βαση οπως πολυ σωστα λεει παραπανω ο φιλος athor1972  :wink:

κι εσυ ρε πετραν,ακολουθησε τη συμβουλη του athor1972,δωσε λιγη παραπανω προσοχη σε υφος & εκφραση. :wink:

καληνυχτα κυριοι,εχασα και μια ωραια βραδια στο μπαλκονι αλλα χαλαλι σας :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #117 στις: Ιουλίου 17, 2009, 01:55:13 πμ »
Δημήτρη η δουλειά σου είναι εξαιρετική!!! ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
Οι δουλειές  σου είναι από αυτές που χαζεύουμε με τις ώρες και υπερηφανευόμαστε για αυτές καθώς είναι η απόδειξη του οτι η παρέα αυτή έχει τα καλύτερα χέρια!!! ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #118 στις: Ιουλίου 17, 2009, 02:00:47 πμ »
και με το δεντρο τι να κανω τελικα? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #119 στις: Ιουλίου 17, 2009, 02:02:26 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #120 στις: Ιουλίου 17, 2009, 02:04:30 πμ »
Και για να τελειωσω και εγω (φτου σου, παλι η Πετρουλα ειναι στο μυαλο μου)....DIM57 δεν ειστε προτινωμενος για αποχωρηση αυτη την εβδομαδα, περνατε στην επομενη φαση . _

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #121 στις: Ιουλίου 17, 2009, 02:10:00 πμ »
Και για να τελειωσω και εγω (φτου σου, παλι η Πετρουλα ειναι στο μυαλο μου)....DIM57 δεν ειστε προτινωμενος για αποχωρηση αυτη την εβδομαδα, περνατε στην επομενη φαση . _
ευχαριστω  καληνυχτα σε ολους ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #122 στις: Ιουλίου 17, 2009, 08:20:21 πμ »
επειδή η συζήτηση ...εκτροχιάστηκε, να επαναλάβω ορισμένα πράγματα

προφανώς υφίσταται μια διαφορετική προσέγγιση, απόψεις και αντιλήψεις σε ορισμένα θέματα που και οι δυό υποστηρίζουμε, αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να αναφερθώ σε ταλέντο και σε επιτυχείς κατασκευές, όπως οι πάγοι και η θάλασσα

άλλωστε έχουμε ανταλλάξει απόψεις και γνώμες για κατασκευές μας και με προσωπικά μηνύματα

τα υπόλοιπα πιστεύω ότι είναι περιττά  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #123 στις: Ιουλίου 17, 2009, 08:57:46 πμ »
Χτες, έδωσα την υπόσχεση να μην απαντήσω σε ότι γραφτεί πανω στο προηγούμενο μήνυμά μου αλλά (δυστυχώς) αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω στον Δημήτρη (μάλλον "επι προσωπικού") και αφού ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη από τους διαχειριστές και όποιον άλλο διαβάζει το τόπικ.

Όπως σου έχω πει αρκετές φορές στο παρελθόν, η δουλειά σου στα διοράματα είναι εξαιρετική. Προσωπικά θαυμάζω την ευελιξία σου με τη χρήση των διάφορων υλικών στα διοράματά σου και μου αρέσει πολύ και η σκηνοθεσία σου (στα δικά μου μάτια, το πιό δύσκολο μέρος κάθε διοράματος). Ακόμα χαίρομαι με την προθυμία σου να συμβουλέψεις τους λιγότερο έμπειρους όταν "μπλέκονται" με διοράματα και να μοιραστείς τη γνώση σου. Επίσης μου αρέσει που τα διοράματά σου δεν είναι του τύπου: "γκρεμισμένο σπίτι με κάποιους Γερμανούς που κάνουν κάτι"

Γενικά θαυμάζω οποιονδήποτε φτιάχνει διοράματα (και ιστιοφόρα), γιατί είναι ένας τομέας του μοντελισμού που πάντα με φόβιζε να ασχοληθώ και άλλωστε έχω δηλώσει "διοραματικά Κουλός". Αυτό όμως δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου. Προσωπικά δεν έχω ζωγραφίσει ούτε έναν πίνακα, αλλά νομίζω έχω το δικαίωμα να πώ ότι π.χ. η Τζοκόντα μου αρέσει, ενώ δεν μου αρέσουν τα "ρολόγια" του Νταλί. Και όπως έλεγαν και οι Λατίνοι: De gustibus et de coloribus non disputamum (σε ελεύθερη μετάφραση: περί ορέξεως κολοκυθόπιττες).

Ωστόσο ένα γεγονός (αναμφισβήτητο) παραμένει ότι τα 3 από τα 4 τελευταία διοράματα που παρουσίασες (Παραλιακή, Ομάχα, Τοργκάου) είναι ΟΠΤΙΚΑ ΩΡΑΙΑ μεν, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΘΟΣ δε!!!! (Εγώ επιμένω αυτοαδικείσαι)

Φυσικά αν εσένα σου αρέσουν στους υπόλοιπους περισσεύει, οπότε (νομίζω ότι) η αντίδρασή σου θα έπρεπε να είναι πιο ήπια. Όμως η δεδομένη αντίδραση σου, δείχνει ότι ΞΕΡΕΙΣ τις αδυναμίες τους, αλλά μάλλον ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να παραδεχτείς το λάθος σου (μήπως είσαι Κριός?).

Και περνάω στο θέμα των "4-5 ποστς στα 16.000". Το θέμα προφανώς και δεν είναι θέμα ποσόστωσης. Ο Μ. Τσώνος, για παράδειγμα, δεν έχει ποστάρει ποτέ και φτιάχνει ένα μοντέλο το χρόνο. Αυτό βέβαια δεν τον εμποδίζει να φτιάχνει αριστουργήματα και να συγκαταλέγεται (δικαίως) στους κορυφαίους μοντελιστές παγκοσμίως. Στο βαθμό πάντως που με αφορά, νομίζω ότι τα κάπου 15 βραβεία, έπαινοι, κλπ. που έχω κερδίσει κατά καιρούς από την IPMS (πάντα με 72αρια), ε, σημαίνει ότι κάποια λίγα "μοντελοένσημα" έχω κολλήσει και γω στη (μοντελιστική) ζωή μου.

Α και να μην το ξεχάσω: Το δέντρο μάλλον να το κόψεις, εμποδίζει τη θέα προς το "δάσος".

Κουλάρετε παίδες!!! Είναι μόνο ένα χόμπυ. Αν αντί να αφαιρεί άγχος προσθέτει περισσότερο, μάλλον πρέπει να αναζητήσουμε κάτι άλλο (γραμματόσημα ίσως?)

Τελειώνοντας: να μην σταματήσεις να ποστάρεις. Τι θα γίνουμε εμείς οι "επαγγελματίες κριτικοί"?

Λυπάμαι αν σε στενοχώρησα ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::

Σημ.: Φεύγω διακοπές σήμερα (ξεκινάω σε λίγο). Θα αργήσω να έχω πρόσβαση σε υπολογιστή, οπότε δεν θα μπορώ και να απαντήσω σε τυχόν σχόλια. Να είστε όλοι καλά και καλό καλοκαίρι

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #124 στις: Ιουλίου 17, 2009, 11:47:14 πμ »
τωρα αν σου πω Πετρο οτι απο ολα αυτα σε αφορα μονο ενα μικρο κομματι

για τα επι προσωπικου τωρα
 για σενα Δημητρη 72 οι διακοπες ευχομαι να σου κανουν καλο
και ριξε μια ματια στα κοιταπια σου γιατι αν θυμασαι την τελευταια φορα που ασχοληθηκα σοβαρα με τις ανακριβειες σου
τα μαζεψες και ειπες το περιφημο η ιστορια σταματαει για μενα στο 45 http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11964.30.html

κωλοτουμπα νουμερο δυο  http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12379.15.html οταν επεσες σε πραγματικο γνωστη
το οτι ασχολεισαι τοσο πολυ με δικα μου θεματα να το κοιταξεις γιατι εισαι μικρος και δεν ξερεις τι θα σου αφησει ,να μαθεις να κρατας τον λογο σου γιατι θα σου αφιερωσω το γνωστο τραγουδακι "με μενα ασχολεισαι......."

Tags: