Αποστολέας Θέμα: Torgau Η ΜΙΚΡΗ ΓΙΑΛΤΑ  (Αναγνώστηκε 12887 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Torgau Η ΜΙΚΡΗ ΓΙΑΛΤΑ
« Απάντηση #125 στις: Ιουλίου 17, 2009, 12:34:44 μμ »
Αντε πάλι τα ίδια... Ρε παιδιά, τρέχω σαν παλαβός μήπως και μπορέσω και πάρω άδεια, μπαίνω στα κλεφτά στο forum να ξεσκάσω και βλέπω εκ νέου θέμα ορισμού του μοντελισμού, της τέχνης και λοιπών άλλων πραγμάτων. Δε σας κρύβω πως κουράστηκα... Θα μου πείτε σιγά ρε φίλε μη μας πονέσει που κουράστηκες και φυσικά θα έχετε δίκιο, θα καταθέσω όμως την άποψή μου και εγώ και ότι γίνει.

Θα δανειστώ από την Encyclopædia Britannica τον ορισμό της τέχνης, οπότε τέχνη είναι "the use of skill and imagination in the creation of aesthetic objects, environments, or experiences that can be shared with others". Ετσι όπως το καταλαβαίνω λοιπόν και ο μοντελισμός τέχνη είναι. Οπότε, μιας και μιλάμε για τέχνη, παραθέτω μερικά ευρέως γνωστά και αποδεκτά παραδείγματα τέχνης

Σας αρέσουν; Ολα; Μερικά; Κανένα; Και αν δε σας αρέσουν θα προσπαθήσετε να πείσετε για το αντίθετο αυτούς που τους αρέσουν; Απεικονίζουν την πραγματικότητα; Και αν ναι πως και αν όχι γιατί; Θα απορρίψετε κάποιο γιατί δεν είναι πραγματικό;

Για μένα η τέχνη είναι σαν το φαγητό. Τρελλαίνομαι για φάβα, άλλοι δεν τη θέλουν ούτε ζωγραφιστή. Δεν προσπαθώ να τους πείσω να φάνε φάβα και φυσικά δεν προσπαθούν να με εμποδίσουν από το να φάω δύο πιάτα καπάκι με τα σχετικά παρελκόμενα (λες και θα μπορούσαν να με εμποδίσουν). Μέχρι τώρα δεν έχω μαλώσει με κανένα που δεν τρώει φάβα για το θέμα της φάβας, μάλιστα παντρεύτηκα την Ελένη η οποία δεν τρώει φάβα! Κατεβάζει όμως για πλάκα 2 χωράφια σαλιγκάρια που εγώ δεν θέλω ούτε να τα βλέπω.

Κάπως έτσι είναι και ο μοντελισμός. Δεν έχει ορισμό, ότι καταλαβαίνει ο καθένας και ότι ευχαριστεί τον καθένα. Εγώ προσπαθώ να είμαι ιστορικά ακριβής, άλλος όχι, εγώ καταπίνω βιβλία για εκατοντάδες ώρες για να δω αν τα Hellcat -5 είχαν την ίδια gun camera με τα -3, άλλος όχι, όλους όμως μας ικανοποιεί ο μοντελισμός, μας χαλαρώνει και μας ξεκουράζει. Δε μπορούμε να μείνουμε εκεί και να μην προσπαθούμε να επιβάλλουμς απόψεις, ορισμούς και διαδικασίες στους άλλους;

Αντε ρε παιδιά, μην ψάχνουμε λόγους να φαγωθούμε. Τραβάμε που τραβάμε ζόρια όλη μέρα, ζέστη, δουλειά, άγχος, μην τα έχουμε και εδώ μέσα, δε λέει με τίποτα!

Και καλή ξεκούραση σε όσους καταφέρουν να εξαφανιστούν έστω και για λίγο! ::hlioskaytos:: ::danseuse:: ::kerasma:: ::eetsmakelijk:: ::gyros:: ::sex::

ΥΓ
Κόντεψα να ξεχαστώ με τις αερολογίες μου περί τέχνης ::sofos11:: Λοιπόν κατασκευαστικά μου αρέσει πολύ το διόραμα! Μόνη διαφωνία είναι ότι το κάτω μέρος των ερπυστριών δείχνει πολύ πιο σκονισμένο από το μέρος που ακουμπά στους return rollers, αν και υπάρχει η πιθανότητα να οφείλεται στη γωνία φωτογράφισης ή/και στο φωτισμό.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #126 στις: Ιουλίου 17, 2009, 01:38:20 μμ »
Για να το ρίξουμε στην πλάκα και πάλι λίγο ...

και με το δεντρο τι να κανω τελικα? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Κόφτο και φύτεψέ το στο χώρο μπροστά από το μπαλκόνι του Λάμπρου για να το βλέπει και να θυμάται την ωραία βραδιά που έχασε  :mrgreen:

καληνυχτα κυριοι,εχασα και μια ωραια βραδια στο μπαλκονι αλλα χαλαλι σας :mrgreen: :mrgreen:  :mrgreen:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #127 στις: Ιουλίου 17, 2009, 02:47:38 μμ »
...Να μη χασω ομως και το μεσημεριανο υπνακο,δε λεει :mrgreen:

Φρονώ πως το παρον τοπικ εχει εξαντληθει (μαζι κι εμεις), κλειδωνει με τη παρακληση να διαβαστουν οι γραμμες του προτελευταίου post του gkontog,θα καταλαβετε γιατι. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #128 στις: Ιουλίου 22, 2009, 01:02:11 πμ »
unlocked...με την ελπιδα και παρεναιση για αυστηρη τηρηση του On topic

ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #129 στις: Ιουλίου 27, 2009, 01:31:34 πμ »
Φίλε Viper τα συνχαριτηριά μου για την αποφασή σας να ξανα ανοίξεται το topic μπορεί να εκτροχιάστηκαν λίγο τα πράγματα ,αλλά κάποιοι είπαν τα πράγματα με το ονομά τους χωρίς φόβο και πάθος.Βάβαια πίστευω οτί πάντα πρέπει να τειρούνται οι κανόνες για να παραμείνει το club στη θέση που είναι και που είναι μόνο η κορυφή.
Οι αποφασή σας το καταδεικνιει με τον λαμπρότερο τρόπο.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Tags: