Αποστολέας Θέμα: Μονόχνωτοι και Κοντόφθαλμοι Μοντελομαγαζάτορες!  (Αναγνώστηκε 9069 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
Απ: Μονόχνωτοι και Κοντόφθαλμοι Μοντελομαγαζάτορες!
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:26:06 πμ »
Τί έγινε ρε παιδιά? όλοι θα το γυρίσουν στα γεράματα? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #51 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:29:05 πμ »
και κάποιοι τον θελαν και πεθερό για τον γιο τους εδώ μέσα, ακουτε..

εεεεεεεεεεεεεεεεε..... Παναγιώτη, τώρα που το ξανασκέφτομαι, δε λέω, καλή κοπέλα η κόρη σου αλλά να το ξανασυζητούσαμε το θέμα με τον γιό μου. Ξέρεις παιδιά είναι τώρα, είναι μικρά ακόμα ..... να το ξαναδούμε το θέμα της παντρειάς !!!!   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Παναγιώτη πές του ότι δέν θέλεις  ::tanzen_009:: πειρατές για γαμπρούς και συμπέθερους!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #52 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:29:17 πμ »
5 "κομμάτια" με μετητά απο ελληνική αντιπροσωπεία (τότε ήταν ο αντιπρόσωπος)

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:30:27 πμ »
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #54 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:31:33 πμ »
Τώρα πως για άλλους ήταν το θέμα.....εγώ "την πλήρωσα" δεν μπορώ να καταλάβω  :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #55 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:32:44 πμ »
Τώρα πως για άλλους ήταν το θέμα.....εγώ "την πλήρωσα" δεν μπορώ να καταλάβω  :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

::spam_emoticon:: ::offtopic::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #56 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:33:57 πμ »

::spam_emoticon:: ::offtopic::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #57 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:36:31 πμ »
5 "κομμάτια" με μετητά απο ελληνική αντιπροσωπεία (τότε ήταν ο αντιπρόσωπος)
Ολη η παραγγελια ηταν 5 κομματια :?: Προσφατη αγορα :?:
Δεδομενου του χρονου που κυκλοφορει το μοντελο πρεπει να γορασες συμφωνα με αυτα που ξερω περιπου στα 30+φπα
Αν θελανε να ξεφωρτοσουν πιθανως και παρακατωγυρω στα 5 ευρω
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #58 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:37:41 πμ »
9,99 ευρώ το "τεμάχιο"  :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #59 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:38:54 πμ »
Spoiler (hover to show)

Spoiler (hover to show)

::sorry:: ::spam_emoticon:: ::offtopic::
Nikolas Kostoulas

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:42:14 πμ »
9,99 ευρώ το "τεμάχιο"  :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Στοκ αγορασες Παναγιωτη :?:
Ποιο κωδικο΄;

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #61 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:51:56 πμ »
Βρε Περικλή φίλε μου, υπήρχαν άλλα 20-30 κουτιά καθώς και άλλα κιτ απο Italeri + Dragon + Protar + Zvezda.....μιλάμε για τον αντιπρόσωπο  :wink: :wink: :wink: Δεν είναι οτι έκλεινε ή οτι του "έμειναν"........κανονικά με τιμολόγιο ο άνθρωπος τα έδωσε....Τέλος πάντων το θέμα είναι οτι πρέπει να υποστηρίζουμε τα ελληνικά μοντελλιστικά καταστήματα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Βέβαια απαιτούμε και ανάλογη συμπεριφορά και εξυπηρέτηση.....Είπαμε "λύσεις" πολλές αλλά είναι κρίμα να κλείσουν έστω αυτά τα λίγα καταστήματα που έχουμε......Αν, αν λέω, μας διαβάζουν κάποιοι απο τους ελληνες καταστηματάρχες, ας σκεφτούν λίγο το πόσα λεφτά "φεύγουν" στα ξένα ανταγωνιστικά καταστήματα....χρήματα που μπορούν άνετα να τα ωφεληθούν αυτοί....ok είναι δύσκολα λόγω ελληνικών αγοραστικών παραγόντων αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μας......Ok "ρίξε" λίγο την τιμή να γίνεις ανταγωνιστικός και αυτό που θα "χάσεις" στο 1 κουτί θα το υπερκερδίσεις πουλώντας 10 κιτ παραπάνω.....Η φήμη του "φθηνού" καταστήματος είναι σαν την πυρκαγιά, εξαπλώνεται αμέσως  :wink: :wink: :wink:
Εγώ πάντως προσωπικά αγοράζα και θα συνεχίσω να αγοράζω απο αυτά τα 2-3 θεσ/τικα καταστήματα που μ' εχουν "κερδίσει" με την συμπεριφορά τους και το όλο "πακέτο"  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #62 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:59:26 πμ »
Παναγιώτη πιστεύω ότι είναι στο χέρι τους να μην κλείσουν και να μας κερδίσουν πάλι.  Αλλά βλέπω ότι δεν υπάρχει και πολύ ενδιαφέρον από την πλευρά τους, και μιλάω πάντα κυρίως για επαγγελματική συμπεριφορά και ευχάριστη διάθεση απέναντι στο πελάτη που στο κάτω κάτω είναι και συνμοντελιστής τους .....
Nikolas Kostoulas

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #63 στις: Μαΐου 29, 2009, 02:08:39 πμ »
Βρε Περικλή φίλε μου, υπήρχαν άλλα 20-30 κουτιά καθώς και άλλα κιτ απο Italeri + Dragon + Protar + Zvezda.....μιλάμε για τον αντιπρόσωπο  :wink: :wink: :wink: Δεν είναι οτι έκλεινε ή οτι του "έμειναν"........κανονικά με τιμολόγιο ο άνθρωπος τα έδωσε....Τέλος πάντων το θέμα είναι οτι πρέπει να υποστηρίζουμε τα ελληνικά μοντελλιστικά καταστήματα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Βέβαια απαιτούμε και ανάλογη συμπεριφορά και εξυπηρέτηση.....Είπαμε "λύσεις" πολλές αλλά είναι κρίμα να κλείσουν έστω αυτά τα λίγα καταστήματα που έχουμε......Αν, αν λέω, μας διαβάζουν κάποιοι απο τους ελληνες καταστηματάρχες, ας σκεφτούν λίγο το πόσα λεφτά "φεύγουν" στα ξένα ανταγωνιστικά καταστήματα....χρήματα που μπορούν άνετα να τα ωφεληθούν αυτοί....ok είναι δύσκολα λόγω ελληνικών αγοραστικών παραγόντων αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μας......Ok "ρίξε" λίγο την τιμή να γίνεις ανταγωνιστικός και αυτό που θα "χάσεις" στο 1 κουτί θα το υπερκερδίσεις πουλώντας 10 κιτ παραπάνω.....Η φήμη του "φθηνού" καταστήματος είναι σαν την πυρκαγιά, εξαπλώνεται αμέσως  :wink: :wink: :wink:
Εγώ πάντως προσωπικά αγοράζα και θα συνεχίσω να αγοράζω απο αυτά τα 2-3 θεσ/τικα καταστήματα που μ' εχουν "κερδίσει" με την συμπεριφορά τους και το όλο "πακέτο"  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τελοςπαντων επειδη καταλαβα...............δεν συνεχιζω επ'αυτου.Παντως η πρακτικη της χονδρικης ειναι αυτη που περιεγραψα παραπανω ως κανονας απο εκει και περα παιζονταν και θα συνεχιζεται να παιζονται πολλα.
Με ολα τα υπολοιπα συμφωνω απολυτα.Ωστοσο το κυκλωμα δεν ειναι και τοσο καθαροο για να επιβιωσει το "φθηνο καταστημα".Οι λογοι διαφυγης "πελατων" στο εξωτερικο ειναι πολλοι και η ωρα πλεον ειναι αργα για να λυσουμε το προβλημα.
Αντε και με περιμενει το Stryker :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #64 στις: Μαΐου 29, 2009, 02:14:07 πμ »
Γεια σας κι εδώ.
Ενδιαφέρουσα η συζήτηση και  :mrgreen: αποκαλυπτική ως φαίνεται.

λοιπόν. Κι εγώ αγοράζω από τα περισσότερα καταστήματα της θεσσαλονίκης, όχι όμως ισομερώς. Εξαρτάται από τα θέματα κάθε καταστήματος. Υπάρχουν δύο που έχουν αρκετά πό αυτά που θέλω κατά κύριο λόγο αλλά πάντα βρίσκω και στα άλλα κάτι. Σε ένα-δύο έχω πολύ καιρό να παώ αλλά λόγω απόστασης. και ψωνίζω από το 1987.
Οι εμπειρίες μου με τους καταστηματάρχες [προλαβαίνω: μην το πάτε αλλού] είναι αρκετά καλλές. Σπάνια θυμάμαι μούτρα. Εκπτώσεις είχα αρκετές φορές αλλά κυρίως όταν αγόραζα μεγάλα ποσά, Κι αυτό είναι λογικό. Δεν έχω την απαίτηση κάθε φορ απου αγοράζω 1 χρώμα ή ένα φτηνό μοντέλο να έχω κι έκπτωση. Αλλά σε μεγάλες αγορές οι περισσότεροι κάνουν έκπτωση. Κι εκεί φαίνεται η μείωση -κάνει αίσθηση.
Από την άλλη δεν θυμάμαι κάποια φορά που να ζήτησα πληροφορίες και να μην μου έδωσαν. καιπολλές φορές πιάνω και κουβέντα με τους καταστηματάρχες.
¨οσο για αγορές από το δύκτιο: αγοράζω κι από εκεί αλλά όταν δεν μπορώ να ψρω κάτι στη ντόπια αγορα [ελληνική επικράτεια] ή όταν μου πούν στα καταστήματα ότι αυτό δεν μπορώ να το φέρω, ή όπως μου είπε κα΄ποιος: αυτό θα σου βγει πιο ακριβό αν το φέρω εγώ.
Δε λέω ότι όλα είναι ρόδινα αλλά καμιά φορά πρέπει να προσέχει και ο πελάτης τη συμπεριφορά του και τις απιτήσεις του.
Ναι είμαι κι εγώ πωλητής παροχής υπηρεσιών {'οχι αυτώνπου υπονοε'ις  -σε βλέπω έτοιμο να σχολιάσεις]
Αλλά φυσικά είμαι και πελάτης.

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #65 στις: Μαΐου 29, 2009, 02:59:47 πμ »
Το θέμα που αναφέρθηκε δεν συμβαίνει μόνο στα μοντελομάγαζα. Συμβαίνει και σε άλλα.
Απλώς πρέπει ο πωλητής κάποιες φορές να "επενδύσει" στον αγοραστή του για κάποια μελλοντική του αγορά. Μπορεί μερικές φορές ο αγοραστής να τον πρήξει στις ερωτήσεις, να κάνει άνω κάτω τα προϊόντα και τελικά να μην αγοράσει. Αλλά η σωστή συμπεριφορά και το χαμόγελο απέναντι στον πελάτη ανταμείβεται σε βάθος χρόνου. Τα λέω εκ πείρας επειδή ο πατέρας μου έχει μαγαζί με είδη ρουχισμού και είμαι μέσα στα πράγματα τουλάχιστον 15 χρόνια. 

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #66 στις: Μαΐου 29, 2009, 07:51:15 πμ »
Πάντως με τα παραπάνω δεν εννοώ ότι αποδέχομαι την αγενή συμπεριφορά αλλά ότι δεν μου έτυχε ποτέ.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #67 στις: Μαΐου 29, 2009, 09:41:20 πμ »
Καλώς, πάσο. Αφού πιστεύετε πως έχετε πάντα το δικαίωμα αίτησης έκπτωσης, εμένα δε μου πέφτει λόγος, απλά έχω άλλη άποψη.
Στο Hannants δεν θα ζήταγα έκπτωση... Αν μου κάνει η τιμή θα το έπαιρνα...
Το να ξεκινήσω σε ένα μαγαζί καρφωτά με αίτημα για έκπτωση μου κάνει λίγο Αλ Χαλίλι...Αν όμως έπαιρνα πχ τρία κιτ μαζί θα έλεγα με τρόπο αν υπάρχει δυνατότητα για μία καλύτερη τιμή... και για να πω την αλήθεια σε άλλα είδη (πχ ρούχα) πάντα μου κάνουν το κάτι τις (πχ αν αντί για ένα πουκάμισο πάρω τρία, ε, τότε κάτι θα κόψουν - και ειδικά όταν βλέπουν "τοις μετρητοίς").

Νομίζω ότι η διάσταση κλειδί είναι ότι μιλάμε για εμπόριο χομπιστικών ειδών (άρα μας πιάνουν στην τρέλα μας) και όχι καθημερινών αγαθών...

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #68 στις: Μαΐου 29, 2009, 10:01:31 πμ »
...εγώ θα έλεγα απλά, για το φαινόμενο των αγενών πωλητών, όταν ο/η άλλος/η έχει σπουδάσει...νομικά, πολ. μηχανικός, οικονομικά ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...και κάνει στο τέλος τον πωλητή...ε! δεν έχει όρεξη για αυτό που κάνει. Γιατί αυτός που έχει την κάστα του πωλητή (και είναι πολύ δύσκολη δουλειά) ...πετάει!!!

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #69 στις: Μαΐου 29, 2009, 10:23:43 πμ »
Θα μπω λοιπόν και εγώ στη συζήτηση αυτή, που πράγματι φαίνεται να είναι "καυτή πατάτα".

Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας εξιστορήσω τη δική μου περίπτωση:
Ανήμερα του Αγ. Δημητρίου 2008, αγόρασα από κατάστημα στο τρίγωνο κάποια aftermarket υλικά. Ο λ/σμός ήταν 35,20 EUR. Βίωσα την περίπτωση της "κωλοτούμπας" από τον πωλητή όταν του έδωσα το πενηντάρικό μου και μου επέστρεψε (με πολύ κόπο) τα 14,80EUR. ΟΚ σαφές δικαίωμά του, Αυτή ήταν η τιμή, αυτή η σούμα, αυτό κράτησε. Σημειώνω ότι δεν ζήτησα έκπτωση, απλά κάπου περίμενα (βλακωδώς ίσως) ότι θα μου την έκαναν "αυτόματα". Και αυτό επειδή.................... ::arrowred::

::arrowred::Περπατάω ήδη στο 49ο έτος μου και στο συγκεκριμένο κατάστημα πηγαίνω από 14 ετών. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι (συνήθως) παίρνω ένα κιτ και το φτιάχνω σε ότι τύπο μπορώ. Αυτό σημαίνει ότι (μαζί με αυτά που προορίζονται για κανιβαλισμό), αγοράζω αρκετά μεγάλες (30αριές τουλάχιστον) ποσότητες (σπαστά βέβαια), συνεπώς οι αγορές μου από το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν πολύ συχνές. Προσθέτω επίσης ότι καθώς έχω ασχοληθεί πολλά χρόνια με wargames, οι ανάγκες μου για μοντέλα και φιγούρες είναι πολλαπλάσιες του τυπικού μοντέλιστή. Θα πρέπει λοιπόν να έχω ακουμπήσει εκεί τουλάχιστον μια "μαιζονέτα" πάνω στο κύμα και σε προνομιακή περιοχή όλα αυτά τα χρόνια.

Εννοείται ότι δεν "πάσχω" από 0,20EUR, όπως άλλωστε υποθέτω κανένας από εμάς. ʼλλωστε όλοι μας έχουμε σπρώξει μεγάλα ποσά για κιτς που δεν θα φτιάξουμε ποτέ. Θεωρώ όμως απαράδεκτη την συμπεριφορά του πωλητή (όσο και αν το αφεντικό του έχει σκληρή τιμολογιακή πολιτική) προς κάποιο πελάτη 35 συνεχόμενων χρόνων, τον οποίο επιπλέον γνωρίζει πολύ καλά (ήμασταν ΚΑΙ γείτονες για πολλά χρόνια).

Το αποτέλεσμα: Από τότε δεν ξαναπάτησα στο μαγαζί αυτό, καθώς τόσο η συμπεριφορά, όσο και η μουρτζούφλικη και ενοχλημένη φάτσα του πωλητή (τόσος κόπος να βρω τα ρέστα για τον κ....) μου έκαναν τη χειρότερη των εντυπώσεων.

Και το ερώτημα είναι: Κέρδισε (ή καλύτερα δεν έχασε) τα 0,20EUR?. Μήπως όμως έχασε πολλαπλάσια?............. Προφανώς ναι.

Τελικά όντως ορισμένοι "βλέπουν τη λίμνη και χάνουν τον ωκεανό" αν και στην περιπτωσή μου νομίζω ότι ακόμα και η λίμνη ήταν μια απλή λακκούβα

Από την άλλη μπορεί βέβαια να φταίω και εγώ που δεν "του την είπα"

ΔΚ

ΥΓ Στο διάστημα που μεσολάβησε πρέπει να έχω δώσει κάπου 1.000EUR σε μοντέλα και συναφή, μέρος τουλάχιστον των οποίων μάλλον θα πήγαινε στο κατάστημα αυτό και όχι στους vendors του εξωτερικού

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #70 στις: Μαΐου 29, 2009, 10:42:30 πμ »
Εγω θα πω αυτο και θα τελειώσω με το θέμα αυτο.
Εδω θεσσαλονικη με ένα συνάδελφο  αποφασησαμε να παρουμε απο ενα κομπρεσερ λαδιου και εναν αερογραφο με ολα τα παρελκομενα του, η ολη παραγκελια ηταν κοντά στα 700 Ε 3 μηνες περιμέναμε χωρεις να παρει ενα τηλ η να μας ενημερώσει οτι τεληκα σταματησε την συνεργασία με την ενλογο εταιρια αερογραφων και για τα κομπρεσερ ουτε κουβεντα και με κατι χαζες δικαιολογιες καθηστερηση χωρεις τεληκα να τα δωσει παραγκελια στον κατασκευαστη, ασε την βαρεμαρα και την αδιαφορια οταν μπενεις στο μαγαζι του, εγω και ο συναδελφος δεν ξανα πάτησα στο μαγαζι του και ουτε προκιτε ξανα παω. Αδιαφόρησε για τα 700Ε που θα τα επερνε μετρητά   :!: :!: :!:  
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #71 στις: Μαΐου 29, 2009, 10:52:13 πμ »
Δεν ξερω...Εγω ποτε δεν θα απαιτουσα εκπτωση απο ενα καταστηματαρχη...

Αν την εκανε τοτε ευχαριστως! και με χαρα!Αρα δεν μπορω να μπω στην δικια σου θεση Θεοφιλε.
Εισαι τακτικος πελατης στον συγκεκριμμενο καταστηματαρχη?Εχεις τον αερα του?
Αν οχι για εμενα φιλε ειναι τελειως ατοπο να ζητησω εκπτωση απο ενα καταστηματαρχη που 'περιστασιακα' κανω αγορες.Οχι πως αν ειμουν ο ποιο τακτικος πελατης θα του ζητουσα,αλλα εστω και για πλακα θα του ελεγα κοψε κατι ρε φιλε(μιλαμε για μεγαλες αγορες),που και παλι αν δεν εκοβε δεν θα με χαλουσε.Γιατι ξερω ποσα λεφτα μπορω να χαλασω σε μοντελα και πραττω αναλογος.Δεν πηγαινω με νοοτροπια οτι θα παρω 100 ευρω πραγματα και θα πληρωσω 80 αρα θα γλιτωσω 20 ευρο,'η σωνει και καλα πρεπει να μου κανει εκπτωση γιατι με ξερει

Η εκπτωση ερχεται σχεδον παντα μετα απο καιρο ,αγορες και προσωπικη επαφη με τον καταστηματαρχη.Δεν εχει σημασια το ποσο της εκπτωσης.Μπορει να ειναι 50 λεπτα αλλα ειναι η κινηση και προπαντος αυτο που βλεπω εγω ειναι να περναω καλα σε ενα μαγαζι οπου ο καταστηματαρχης ειναι προσχαρος

Τα υπολοιπα περι τιμων....
Ναι οκ ειναι ακριβα δεν το συζητω.
Δεν μπορουμε να τα συγκρινουμε ομως με τα μαγαζια στο εξωτερικο.
Δεν υπαρχει μεγαλη αγοραστικη δυναμη εδω ωστε π.χ ο καταστηματαρχης αντι να φερει 2 Τiger I της Dragon να φερει 40 και να ξερει οτι θα πουληθουν.(και εννοητε θα τα εχει ποιο φθηνα γιατι θα αγορασει περισσοτερα απο τον εμπορα αρα θα τα παρει και σε καλυτερη τιμη).Γιατι λεχθηκε πριν οτι μπορει να κατεβασει τις τις τιμες και να πουλησει περισσοτερα.Συμφωνοι με αυτο και πολυ σωστο αλλα.....ποσοι ειμαστε ρε παιδια?πιστευω στο τελος αν φερνει ποσοτητα(εδω Θεσσαλονικη μιλαω)θα του μεινουν στοκ τα περισσοτερα.Δεν ειμαστε τοσοι πολλοι.

Και ομως!Πριν κανω αγορες κανω και ερευνα στα τοπικα μαγαζια.Υπαρχουν περιπτωσεις οπου οι τιμες εδω ειναι πολυ ανταγωνιστικες σε σχεση με τα Online(καμια φορα ποιο φτηνα ειναι,και αλλες φορες αν βαλεςι μεταφορικα κτλ σου ερχεται 1-5 ευρο πιο φτηνο,και προτιμω αυτα τα 5 ευρω να τα δωσω στην Ελληνικη αγορα).Δηλαδη μην ειμαστε και τελειως αρνητικοι με τα τοπικα καταστηματα!
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #72 στις: Μαΐου 29, 2009, 11:08:24 πμ »
Καταρχήν νομίζω ότι έχουμε χάσει λίγο το νόημα δεν είναι η έκπτωση το θέμα άλλα πως απάντησε σε αυτό και πως σε εξυπηρέτησε.. 
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #73 στις: Μαΐου 29, 2009, 11:57:35 πμ »
 ::arrowred::Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Dimitri 72, όταν είσαι πελάτης κάπου χρόνια, οφείλουν να σε σέβονται
 ::arrowred:: Αλβίνε με έχεις παρεξηγήσει αγόρι μου. Δέν πάω σε μαγαζί απαιτώντας έκπτωση ούτε με σκοπό να δώσω αντί για 100e 80. Τον συγκεκριμένο ήθελα να τον τεστάρω. Όταν 2 μαγαζιά της πόλης που κάνουν έκπτωση απο μόνοι τους ή στρογγυλοποιούν τις τιμές προς τα κάτω (και παράλληλα οι άνθρωποι, είναι συζητισιμοι, επεξηγηματικοί και ευχάριστοι τύποι) ελπίζω και απο τον χθεσινό (τον οποίο αναγκαστΙκά πήγα) και είναι ακριβότερος 20-30% απο τους άλλους εδώ και πολλά χρόνια να είναι και λίγο συζητήσιμος (ευγενικά του είπα άν μπορούμε να κάνουμε κάτι με την τιμή - μου λέει πόσο λές δηλαδή; και του λέω 20e γίνεται - μου λέει όχι...αυτή ήταν η κουβέντα).

Όπως είπα είναι η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Θα πώ μερικά παραδείγματα που μου έχουν τύχει.
Πάω σε πιτσαρία στην ΚΑΒΑΛΑ και παραγγέλνουμε πίτσα σπέσιαλ. Πώς καταλαβαίνουμε την πίτσα; -να έχει τα πάντα-. Ο συγκεκριμένος στον κατάλογο την πίτσα σπέσιαλ την είχε μόνο λουκάνικο!!! , μόλις πήγα να του πώ να παραγγείλουμε μία με απόλα μου είπε φίλε τώρα την έβαλα !!!!!! και δέν μας την άλλαξε (αντε να μου πείς εμένα ότι δέν ήταν εκ του πονηρού το σπέσιαλ)
Παίρνω κρέπα απο την Ναυαρίνου, και όταν πάει να μου την δώσει πέφτει απο τα χέρια μου.....(μου λέει φίλε δέν ξέρω τίποτα - ενώ μισή ευθύνη δικιά του ήταν-)
και είμαι με την παρέα μου για καφέ στην Κρήνη ένας φίλος μου παραγγέλνει παγωτό, τρώει 2-3 μπουκιές και δίνει μία καταλάθος και πέφτει το παγωτό. Το γκαρσόνι έρχεται μαζεύει το παγωτό και του φέρνει ένα καινούργιο!! (ξέρουμε όλοι πόσο κοστίζει το παγωτό στην Κρήνη).
Και εσύ φίλε μου Αλβίνε, 3 φορές άλλαξες τον καφέ σε μαγαζί στην Κρήνη και στον έφεραν χωρίς να πούν κάτι...φίλε μου αυτή είναι ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!!!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #74 στις: Μαΐου 29, 2009, 12:19:16 μμ »
Πέντε σελίδες μηνύματα σε μιά μέρα  :!: Αυτό μπορεί να υποδηλώνει  οτι το θέμα ενδιαφέρει και καίει πολύ κόσμο.
Θα συμφωνήσω με τον gkontog και τον ΝebelWerfer. Δεν προσδοκώ έκπτωση από ένα μοντελιστικό κατάστημα και δεν συμφωνώ με το σκεπτικό οτι εφόσον είμαι τακτικός πελάτης θελω σώνει και καλά έκπτωση. Έχοντας δε δουλέψει πωλητής σε κατάστημα λιανικής, θυμάμαι πόσο αντιπαθουσα όσους πελάτες επιζητούσαν έκπτωση. Στα δε αθηναϊκά  καταστήματα πού κάνουν στάνταρ έκπτωση στα μέλη της IPMS ή στα μέλη του modelclub, ψωνίζω επειδή μου αρέσει το προϊον και η εξυπηρέτηση, όχι επειδή περιμένω έκπτωση.

Tags: