Θα μπω λοιπόν και εγώ στη συζήτηση αυτή, που πράγματι φαίνεται να είναι "καυτή πατάτα".
Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας εξιστορήσω τη δική μου περίπτωση:
Ανήμερα του Αγ. Δημητρίου 2008, αγόρασα από κατάστημα στο τρίγωνο κάποια aftermarket υλικά. Ο λ/σμός ήταν 35,20 EUR. Βίωσα την περίπτωση της "κωλοτούμπας" από τον πωλητή όταν του έδωσα το πενηντάρικό μου και μου επέστρεψε (με πολύ κόπο) τα 14,80EUR. ΟΚ σαφές δικαίωμά του, Αυτή ήταν η τιμή, αυτή η σούμα, αυτό κράτησε. Σημειώνω ότι δεν ζήτησα έκπτωση, απλά κάπου περίμενα (βλακωδώς ίσως) ότι θα μου την έκαναν "αυτόματα". Και αυτό επειδή....................

::arrowred::Περπατάω ήδη στο 49ο έτος μου και στο συγκεκριμένο κατάστημα πηγαίνω από 14 ετών. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι (συνήθως) παίρνω ένα κιτ και το φτιάχνω σε ότι τύπο μπορώ. Αυτό σημαίνει ότι (μαζί με αυτά που προορίζονται για κανιβαλισμό), αγοράζω αρκετά μεγάλες (30αριές τουλάχιστον) ποσότητες (σπαστά βέβαια), συνεπώς οι αγορές μου από το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν πολύ συχνές. Προσθέτω επίσης ότι καθώς έχω ασχοληθεί πολλά χρόνια με wargames, οι ανάγκες μου για μοντέλα και φιγούρες είναι πολλαπλάσιες του τυπικού μοντέλιστή. Θα πρέπει λοιπόν να έχω ακουμπήσει εκεί τουλάχιστον μια "μαιζονέτα" πάνω στο κύμα και σε προνομιακή περιοχή όλα αυτά τα χρόνια.
Εννοείται ότι δεν "πάσχω" από 0,20EUR, όπως άλλωστε υποθέτω κανένας από εμάς. ʼλλωστε όλοι μας έχουμε σπρώξει μεγάλα ποσά για κιτς που δεν θα φτιάξουμε ποτέ. Θεωρώ όμως απαράδεκτη την συμπεριφορά του πωλητή (όσο και αν το αφεντικό του έχει σκληρή τιμολογιακή πολιτική) προς κάποιο πελάτη 35 συνεχόμενων χρόνων, τον οποίο επιπλέον γνωρίζει πολύ καλά (ήμασταν ΚΑΙ γείτονες για πολλά χρόνια).
Το αποτέλεσμα:
Από τότε δεν ξαναπάτησα στο μαγαζί αυτό, καθώς τόσο η συμπεριφορά, όσο και η μουρτζούφλικη και ενοχλημένη φάτσα του πωλητή (τόσος κόπος να βρω τα ρέστα για τον κ....) μου έκαναν τη χειρότερη των εντυπώσεων.
Και το ερώτημα είναι: Κέρδισε (ή καλύτερα δεν έχασε) τα 0,20EUR?. Μήπως όμως έχασε πολλαπλάσια?............. Προφανώς ναι.
Τελικά όντως ορισμένοι "βλέπουν τη λίμνη και χάνουν τον ωκεανό" αν και στην περιπτωσή μου νομίζω ότι ακόμα και η λίμνη ήταν μια απλή λακκούβα
Από την άλλη μπορεί βέβαια να φταίω και εγώ που δεν "του την είπα"
ΔΚ
ΥΓ Στο διάστημα που μεσολάβησε πρέπει να έχω δώσει κάπου 1.000EUR σε μοντέλα και συναφή, μέρος τουλάχιστον των οποίων μάλλον θα πήγαινε στο κατάστημα αυτό και όχι στους vendors του εξωτερικού