Αποστολέας Θέμα: Μονόχνωτοι και Κοντόφθαλμοι Μοντελομαγαζάτορες!  (Αναγνώστηκε 9059 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Απ: Μονόχνωτοι και Κοντόφθαλμοι Μοντελομαγαζάτορες!
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 28, 2009, 11:31:03 μμ »
Γιώργο δεν λέω ότι αν δεν γίνει έκπτωση είναι κακό το κατάστημα/πωλητής ούτε ότι η έκπτωση πρέπει να είναι κανόνας.
Χαρακτηρίζω όμως ως γυφτιά, με τέτοια περιθώρια κέρδους, να ψάχνεις στα συστάρια να βρεις ψιλά για τα ρέστα, μην τυχόν και χάσεις αν "χαρίσεις" τα 10 λεπτά του ευρώ.

Όσον αφορά τις ιντερνετικές αγορές προσωπικά αγοράζω κομμάτια που μου κάνουν κλικ, είναι οικονομικά (βλέπε μισή τιμή μαζι με τα μεταφορικά) και δεν "καίγομαι" να κατασκευάσω άμεσα. ʼλλωστε ποιο πολλά αγοράζω κι εγώ παρά φτιάχνω.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 28, 2009, 11:35:53 μμ »
Λοιπόν η άποψή μου είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τους περισσότερους. Δεν καταλαβαίνω γιατί σαν μαγαζάτορας θα πρέπει να ενδώσω στην απαίτηση ενός πελάτη για έκπτωση 10,31% και γιατί ο πελάτης θα πρέπει να θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά του την έκπτωση αυτή.  Τη στιγμή που αναγράφω τιμές ο καθένας μπορεί να επιλέξει ελεύθερα από που θα γοράσει, αλλά αυτό δε σημαίνει πως αποκτά το δικαίωμα να απαιτήσει και έκπτωση! Μήπως λοιπόν πρέπει να αναγράφουν ΟΛΟΙ φουσκωμένες τιμές για να ισορροπήσουν τις αιτήσεις για έκπτωση; Αλλά τότε η συζήτηση θα μεταβληθεί σε σύγκριση τιμών με το εξωτερικό. Κάτι μου λέει πως πέσαμε σε φαύλο κύκλο...

Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει;

Και έχω και ερώτηση: Θα ζητάγατε έκπτωση στο Hannants; Γιατί όχι; Γιατί ναι;
Πρωτο και βασικό για μένα ειναι η συμπεριφορά, δεύτερον είναι το πως θα με εξυπηρέτηση, τρίτον είναι δικαίωμα μου να ζητήσω έκπτωση και δικαίωμά του να αρνηθεί αλλα οχι με τον τροπο αυτο "Ε ΓΙΑ 2 ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΤΙ?", Ναι ρε μάστορα για 2 ευρω κανω ετσι ξερεις πως τα εβγαλα?  έπρεπε να απάντηση.
Και νει εγω απο on-line καταστηματα ζηταω εκπτοση και εχει τυχη αλλες φόρες να πάρω και άλλες φόρες να μου πουν πολύ ευγενικά οτι δεν γίνεται
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 28, 2009, 11:38:03 μμ »
Παιδιά μη κολλάμε μόνο στο οικονομικό. Το είπε ο Salonikios , και είμαι σίγουρος ότι αυτό θέλει να τονίσει περισσότερο, και θα συμφωνήσω : καλύτερη εξυπηρέτηση και πιο φιλικό περιβάλλον !!!!! Όταν δεν υπάρχουν ούτε και αυτά, σίγουρα η γκρίνια για το οικονομικό θα είναι μεγαλύτερη !!

Φίλε Σταμάτη δέν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λές (εγώ είμαι πωλητής όπως είπα και αυτό που προσέχω πάντα είναι η συμπεριφορά) εδώ στον Ni_Kos του είπαν άς πρόσεχες!

ʼσε μη ξύνεις πληγές τώρα    :evil: .... Πάνω που το είχα ξεχάσει το θέμα, ανάβουν τα λαμπάκια μου πάλι  :evil: :evil:    Ειλικρινά δεν νομίζω να υπάρχει άλλος από εσάς που να έχει δεχθεί τέτοια αισχρή και ειρωνική συμπεριφορά !!! Αν θυμάμαι καλά είχα ανοίξει και σχετικό θέμα αλλά δεν μπορώ να το βρώ. Salonikie, αν το βρήκες το θέμα στείλε το link εδώ για να το θυμηθούμε πάλι.   ::violent1::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 28, 2009, 11:51:37 μμ »
βγαίνουμε εκτός θέματος, απο αυτά που είπα μόνο τις εκπτώσεις κρατάμε; είναι δευτερεύων θέμα πρώτα είναι η σωστή ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!
Οπότε να επανατοποθετηθώ. Θεωρώ κακή συμπεριφορά να ζητάει κάποιος έκπτωση για 22.3EUR σε κάποιο μαγαζί που από ότι αντιλαμβάνομαι δεν είναι συχνός πελάτης. Γιατί αποκλείουμε η αγενής απάντηση να είχε ως έναυσμα την αίτηση για έπτωση;

Τέλος πάντων, δεν υποστηρίζω κανένα κατάστημα αλλά κατά καιρούς έχουν συμβεί αρκετά ξεσπάσματα κατά καταστημάτων και ελάχιστα έχουν γραφτεί για το ότι η κατάσταση έχει 2 όψεις.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 28, 2009, 11:57:45 μμ »
Παράθεση
Οπότε να επανατοποθετηθώ. Θεωρώ κακή συμπεριφορά να ζητάει κάποιος έκπτωση για 22.3EUR σε κάποιο μαγαζί που από ότι αντιλαμβάνομαι δεν είναι συχνός πελάτης. Γιατί αποκλείουμε η αγενής απάντηση να είχε ως έναυσμα την αίτηση για έπτωση;

Αν ετσι θα χασεις και αυτους που έχεις εκτός αν είσαι μονοπώλιο και δεν σε νιαζει και λες που θα πάει εδώ θα έρθει παλη, αυτη είναι η νοοτροπία του ΕΛΛΗΝΑ. και δες και αλλιος εγω σημερα θελω 20Ε ψωνια και αυριο θα χριασρω 200Ε με εχεις χασει η οχι?
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 29, 2009, 12:00:52 πμ »
βγαίνουμε εκτός θέματος, απο αυτά που είπα μόνο τις εκπτώσεις κρατάμε; είναι δευτερεύων θέμα πρώτα είναι η σωστή ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!

Τέλος πάντων, δεν υποστηρίζω κανένα κατάστημα αλλά κατά καιρούς έχουν συμβεί αρκετά ξεσπάσματα κατά καταστημάτων και ελάχιστα έχουν γραφτεί για το ότι η κατάσταση έχει 2 όψεις.

Οι περισσότεροι που συμμετέχουμε στην κουβέντα σήμερα είμαστε πωλητές. Όπως λέει και ο John-John δικαίωμα μου είναι να ζητήσω έκπτωση και δικαίωμα σου είναι να αρνηθείς ευγεινικά. 1-2 μοντελομαγαζάτορες έχουν την ίδια ειρωνική και υπεροπτική συμπεριφορά χρόνια τώρα (άσε που είναι ακριβότεροι 20% απο τους άλλους -δικαίωμα τους-) ρε φίλε όμως δέν μπορείς να μου μιλάς με αγένεια ή με το ζόρι (χρόνια τώρα) ενώ μπαίνω στο μαγαζί σου (και γιατί να είμαι τακτικός φίλε μου δέν κατάλαβα) , τί να πώ και εγώ που βλέπω κάποιον πελάτη 3-4 φορές δέν αγοράζει τίποτα και δέν τον ξαναβλέπω , ή τον ξαναβλέπω αλλά πάντα με το χαμόγελο

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 29, 2009, 12:08:29 πμ »
Αγαπητοι φιλοι
Οσοι με γνωριζετε και μιλω για τους Αθηναιους πιθανον θα ξερετε οτι διατηρησα καποια επιχειρηση για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα και γνωρισα ολα τα κακα και τα καλα του εμποριου σε οποιον τομεα αυτο και αν αναφερεται.
Ασ ς αρχισουμε απο την συμπεριφορα,εξυπακουεται οτι ο πωλητης-ιδιοκτητης θα πρεπει να ειναι ευγενης,ευχαριστος,εξυπηρετικος να ειναι οτιδηποτε ευχαριστει τον πελατη τελοσπαντων.
Συμφωνω και επαυξανω.
Εσεις ησασταν παντα ολα τα παραπανω οταν πηγατε να ψωνισετε σε καποιο καταστημα :?:Δεν σχολιασατε ποτε οτιδηποτε αφορα ενα κατατσημα πισω απο την πλατη ενος καταστηματαρχη την στιγμη που νομιζατε οτι κανεις δεν σας ακουει :?:
Και μην πειτε ψεματα,σας ακουει ο θεουλης,γιατι ολοι το εχουμε κανει.Ηταν η ψυχολογικη σας κατασταση παντα τετοια που να σας κανει απεναντι στους αλλους ευχαριστους :?:
Η εκπτωση να ενα αλλο μεγαλο θεμα,γιατι μαλλον ολα απο εκει ξεκινουν για να συμπαθησει καποιος Ελλην ενα καταστηματαρχη :!:
Ποιος μας εχει πει οτι αυτο ειναι νομος η οτι καποιος ειναι υποχρεωμενος να τι κανει επειδη του το ζηταμε :?:
Εχετε αναρωτηθει ποτε τι κοστος συντηρησης εχει ενα καταστημα :?:Τι απροβλεπτα εξοδα αντιμετωπιζει μια επιχειρηση καθημερινα :?:
Αγαπητε Getsa επειδη εχω ασχοληθει με το θεμα του κερδους σε διαφορες επιχειρησειςμεταξυ αυτων και του μοντελισμου απο επιχειρηματικης αποψης σας πληροφορω οτι τα περισσοτερα απο αυτα που πιστευετε απεχουν παρασαγγας απο την αληθεια.
Και για να εξηγουμε:
Οταν οι αγορες γινονται εντος της Ελλαδας απο ντοπιους εισαγωγεις το κερδος ειναι απο 30-40% αναλογως του τροπου πληρωμης μετρητα η επιταγη.
Αν οι αγορες ειναι εισαγωγικες τοτε το κερδος διαμορφωνεται απο 30-70% αναλογως των ποσοτητων αγορας και σε μερικες ιδανικες περιπτωσεις μπορει να φτασει το 100% οχι ομως σε κιτ αλλα σε aftermarket προιοντα.
Βεβαιως ομως δεν πρεπει να σας ξεγελουν τα ποσοστα.Γιατι :?:
Απο το ποσοστο κερδους αφαιρειται η φορολογικη επιβαρυνση,τα λειτουργικα κοστη,το αποθεματικο κοστος.Τα υπολοιπα ειναι για να ζησεις και να κανεις κομποδεμα,γιατι στο τελος του ετους ερχεται η περαιωση το ΦΠΑ περαιωσης και ουτω καθεξης.
Αυτα τα λιγα για το λειτουργικο μερος.
Στο ψυχολογικο μερος τωρα η εκπτωση βοηθα τον πελατη να απιοκτησει καποιο δεσιμο με το καταστημα.Ωστοσο κανεις δεν μποριε να την απαιτει.
Σε πιο καταστημα του εξωτερικου που πηγατε δια ζωσης την απαιτησατε :?:.Εκτος αν ησασταν σε παζαρι της Μ.Ανατολης. :!:
Και εκει εχει την βαση της η απαιτηση σε καταλοιπα τ του παζαριου.
Αυτα τα ολιγα γιατι βαρεθηκα να γραφω

Με εκτιμηση ::salut:: ::salut::
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 29, 2009, 12:09:17 πμ »
Όπως λέει και ο John-John δικαίωμα μου είναι να ζητήσω έκπτωση και δικαίωμα σου είναι να αρνηθείς ευγεινικά. 1-2 μοντελομαγαζάτορες έχουν την ίδια ειρωνική και υπεροπτική συμπεριφορά χρόνια τώρα (άσε που είναι ακριβότεροι 20% απο τους άλλους -δικαίωμα τους-) ρε φίλε όμως δέν μπορείς να μου μιλάς με αγένεια ή με το ζόρι (χρόνια τώρα) ενώ μπαίνω στο μαγαζί σου (και γιατί να είμαι τακτικός φίλε μου δέν κατάλαβα) , τί να πώ και εγώ που βλέπω κάποιον πελάτη 3-4 φορές δέν αγοράζει τίποτα και δέν τον ξαναβλέπω , ή τον ξαναβλέπω αλλά πάντα με το χαμόγελο

η λύση είναι απλή, δεν ξαναπάς στο συγκεκριμμένο μαγαζί

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 29, 2009, 12:12:40 πμ »
Παράθεση

Αν ετσι θα χασεις και αυτους που έχεις εκτός αν είσαι μονοπώλιο και δεν σε νιαζει και λες που θα πάει εδώ θα έρθει παλη, αυτη είναι η νοοτροπία του ΕΛΛΗΝΑ. και δες και αλλιος εγω σημερα θελω 20Ε ψωνια και αυριο θα χριασρω 200Ε με εχεις χασει η οχι?
Αρα λειτουργούμε εκβιαστικά απέναντι στο κατάστημα, κάνε έκπτωση μήπως και ξαναέρθω και αν δεν κάνεις δεν ξαναπατάω. Ξέρεις, με την ίδια περίπου λογική λειτουργούν και τα μονοπώλια...

Οι περισσότεροι που συμμετέχουμε στην κουβέντα σήμερα είμαστε πωλητές. Όπως λέει και ο John-John δικαίωμα μου είναι να ζητήσω έκπτωση και δικαίωμα σου είναι να αρνηθείς ευγεινικά. 1-2 μοντελομαγαζάτορες έχουν την ίδια ειρωνική και υπεροπτική συμπεριφορά χρόνια τώρα (άσε που είναι ακριβότεροι 20% απο τους άλλους -δικαίωμα τους-) ρε φίλε όμως δέν μπορείς να μου μιλάς με αγένεια ή με το ζόρι (χρόνια τώρα) ενώ μπαίνω στο μαγαζί σου (και γιατί να είμαι τακτικός φίλε μου δέν κατάλαβα) , τί να πώ και εγώ που βλέπω κάποιον πελάτη 3-4 φορές δέν αγοράζει τίποτα και δέν τον ξαναβλέπω , ή τον ξαναβλέπω αλλά πάντα με το χαμόγελο
Καλώς, πάσο. Αφού πιστεύετε πως έχετε πάντα το δικαίωμα αίτησης έκπτωσης, εμένα δε μου πέφτει λόγος, απλά έχω άλλη άποψη. Αναρωτηθείτε όμως μήπως η συμπεριφορά που αντιμετωπίζετε είναι απόρροια της αέναης απαίτησης για έκπτωση. Και πάλι τονίζω πως μπορεί να κάνω λάθος, εκφράζω αυστηρά προσωπικές απόψεις.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 29, 2009, 12:17:21 πμ »
Φίλε Περικλή αυτά που αναφέρεις τα γνωρίζω και ισχύουν σε όλες τις επιχειρήσεις λιανικής.
Δεν καταλαβαίνω όμως τι εννοείς ότι γνωρίζω λανθασμένα. Αν πάντως αναφέρεσαι στο ποσοστό κέρδους των μοντελιστικών καταστημάτων δεν κάνω λάθος.

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 29, 2009, 12:24:41 πμ »
Παράθεση

Αρα λειτουργούμε εκβιαστικά απέναντι στο κατάστημα, κάνε έκπτωση μήπως και ξαναέρθω και αν δεν κάνεις δεν ξαναπατάω. Ξέρεις, με την ίδια περίπου λογική λειτουργούν και τα μονοπώλια...

Καλώς, πάσο. Αφού πιστεύετε πως έχετε πάντα το δικαίωμα αίτησης έκπτωσης, εμένα δε μου πέφτει λόγος, απλά έχω άλλη άποψη. Αναρωτηθείτε όμως μήπως η συμπεριφορά που αντιμετωπίζετε είναι απόρροια της αέναης απαίτησης για έκπτωση. Και πάλι τονίζω πως μπορεί να κάνω λάθος, εκφράζω αυστηρά προσωπικές απόψεις.
καταρχήν τα μονοπώλια δεν έχουν την ίδια αρχή,δεν εκβιάζεις ζητάς, αν σου κάνει έκπτωσή σίγουρα θα είσαι ευχαριστημένος και θα ξανά πας οχι γιατί σου έκανε την έκπτωση άλλα γιατί σε ευχαρίστησε, αν δεν θελαι - δεν μπορεί υπαρχουν ενα σωρό τρόποι για να το πεις ευγενικά. Αν σκεφτεσαι επιχειρηματικά πάντα προσπαθείς να κερδίσεις τον πελάτη και όχι να τον χάσεις, θέλεις να τον  έχεις ευχαριστημένο γιατί από αυτόν ζεις, γιατι αν μαζι με τον salonikio  δεν πάνε αλλα 50-100 άτομα γιατι απλα διαβαζουν αυτο το ποστ πολύ άπλα θα το κλίσεις το "μαγαζί".

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 29, 2009, 12:25:34 πμ »
Το αν θα σε κρατήσει ή όχι ένας πωλητής στο μαγαζί του, ή στο μαγαζί που δουλεύει, έχει να κάνει με πολλούς περισσότερους παράγοντες από τους δύο που έχετε ορίσει.
Εκτός από την έκπτωση και την καλή συμπεριφορά, μεγάλο ρόλο παίζει η γνώση του προϊόντος, αλλά και η πειθώ που θα πρέπει να διαθέτει ο πωλητής, προκειμένου να σε πείσει ότι αυτό που θα αγοράσεις είναι το καλύτερο της αγοράς.
Και ας είναι και μούφα!
Εχοντας κάνει την δουλειά του πωλητή για τέσσερα χρόνια, μου έχουν τύχει πολλά και διάφορα περιστατικά.

Πάντα ακολουθούσα όμως τον βασικό κανόνα:

Ο Πελάτης έχει πάντα δίκιο! (αρκεί να συμφωνεί μαζί μας!)

Στο κατάστημα που δούλευα, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κάνουμε έκπτωση, ήταν ρητή διαταγή από τα κεντρικά μας. Πάρα πολλές φορές, όμως μας ζητήθηκε από πελάτες να κόψουμε κάτι, να κάνουμε κάτι καλύτερο κτλ, εκεί τους εξηγούσαμε πολύ ευγενικά ότι δυστυχώς δεν μπορούμε.

Οι πελάτες όμως ερχόντουσαν και αγοράζανε από το κατάστημά μας σε αρκετά συχνό βαθμό και η αλήθεια είναι ότι οι πωλήσεις μας πηγαιναν ππάρα πολύ καλά και κάθε μήνα πέφταμε εντός του στόχου που μας είχε τεθεί.

Εμένα τώρα προσωπικά σαν αγοραστή, σίγουρα θα δώσω σημασία στην έκπτωση, αλλά δεν σημαίνει ότι θα την αποζητήσω. Προτιμώ να έχω μία φιλική και φιλόξενη συμπεριφορά από τους πωλητές, παρά να με αντιμετωπίζουν σαν κατάδικο.

Πάντως σε όλα τα καταστήματα που ψωνίζω έχω έκπτωση, σε άλλα περισσότερη, σε άλλα λιγότερη, σαφώς και θα προτημίσω το κατάστημα που μου κάνει την μεγαλύτερη, αλλά αν κάτι δεν υπάρχει στο στοκ του, θα το αγοράσω από αλλού.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 29, 2009, 12:26:21 πμ »
Φίλε Περικλή αυτά που αναφέρεις τα γνωρίζω και ισχύουν σε όλες τις επιχειρήσεις λιανικής.
Δεν καταλαβαίνω όμως τι εννοείς ότι γνωρίζω λανθασμένα. Αν πάντως αναφέρεσαι στο ποσοστό κέρδους των μοντελιστικών καταστημάτων δεν κάνω λάθος.

Σε αυτω αναφερομαι αδερφε και στο εγγυωμαι οτι κανεις λαθος 100%.Δεν μπορω να αναφερθω σε λεπτομερεις δημοσια,αλλα αν εισαι στην Αθηνα το Σαββατο μπορει να καταφερουμε να το συζητησουμε και να στο αποδειξω εγγραφως.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 29, 2009, 12:29:45 πμ »

Σε αυτω αναφερομαι αδερφε και στο εγγυωμαι οτι κανεις λαθος 100%.Δεν μπορω να αναφερθω σε λεπτομερεις δημοσια,αλλα αν εισαι στην Αθηνα το Σαββατο μπορει να καταφερουμε να το συζητησουμε και να στο αποδειξω εγγραφως.

Θα είμαι και θα χαρώ να σε γνωρίσω και να τα πούμε. Όμως είμαι σίγουρος γι' αυτό που σου λέω με αποδείξεις...  :wink:

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 29, 2009, 12:34:24 πμ »
Το αν θα σε κρατήσει ή όχι ένας πωλητής στο μαγαζί του, ή στο μαγαζί που δουλεύει, έχει να κάνει με πολλούς περισσότερους παράγοντες από τους δύο που έχετε ορίσει.
Εκτός από την έκπτωση και την καλή συμπεριφορά, μεγάλο ρόλο παίζει η γνώση του προϊόντος, αλλά και η πειθώ που θα πρέπει να διαθέτει ο πωλητής, προκειμένου να σε πείσει ότι αυτό που θα αγοράσεις είναι το καλύτερο της αγοράς.
Και ας είναι και μούφα!

φίλε μου κάνεις ένα τεράστιο λάθος! με αυτόν τον τρόπο θα τον χάσεις τον πελάτη, δέν τρώει πλέον κουτόχορτο ο σημερινός έλληνας. Η συγκεκριμένη περίπτωση μου έτυχε στο μοντελομάγαζο που πήγα σήμερα πρίν κάποιο καιρό. Το γράφω και εξαρχής, μου πούλησε πράγματα σαν ιδανικά ενώ δεν κάνουν για αυτό που ήθελα. Πως μετά να γίνω τακτικός πελάτης όπως ανέφερε ο gktong ποιο πρίν; στον πελάτη πρέπει να λές την αλήθεια γιατί αλλιώς κερδιζεις βραχυπρόθεσμα χάνεις όμως μακροπρόθεσμα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 29, 2009, 12:39:55 πμ »

Θα είμαι και θα χαρώ να σε γνωρίσω και να τα πούμε. Όμως είμαι σίγουρος γι' αυτό που σου λέω με αποδείξεις...  :wink:
Μακαρι να ηταν ετσι φιλε μου Γιωργο,μακαρι αλλα.............................Μην μπερδεουμε μονο μεγαλοεισαγωγεις με μικροεισαγωγεις και απλους μεταπωλητες

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:04:10 πμ »
Αμαν....."Καυτή πατάτα" είναι αυτό το θέμα  :D :D :D :D :D  Λοιπόν..........αγόραζα απ' ολα τα μοντελο-καταστήματα της Θεσ/νίκης και αυτό γιατί ήθελα να υποστηρίζω την τοπική μοντελο-αγορά και γνωρίστηκα με τους περισσότερους απο τους καταστηματάρχες.....Υπήρξαν πολλοί που ήταν ευγενικοί - χαμογελαστοί και πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν αλλά υπήρξαν και μερικοί που με δυσκολία σου έλεγαν καλημέρα.....Ok αυτό το καταλαβαίνω γιατί ο καθένας αντιδρά όπως εκείνος νοιώθει καλά...άλλωστε και εγώ έχω "δύσκολες μέρες" στην δουλειά μου. Κάποιοι εκτιμούσαν τ' οτι αγόραζα και "προτιμούσα" το κατάστημα τους και χωρίς να το ζητώ μου έκανα μια σχετική έκπτωση (άλλες φορές μικρή άλλες μεγάλη)......Σήμερα έχω καταλήξει να αγοράζω απο 2 καταστήματα και αυτό λόγω φιλίας και "άλλης σχέσης" με τους ιδιοκτήτες, άλλωστε δεν υπάρχει τόσο μεγάλη "γκάμα" κιτ ώστε να αγοράζεις απο παντού (εκτός άν αγοράζεις το ίδιο κιτ 3-4-5 φορές). Κάνω παραγγελίες απο αυτούς και πάντα μ' εξυπηρετούν άριστα, πάντα με χαμόγελο & πλάκα και σίγουρα κάνοντας μου (χωρίς καν να το ζητήσω) έκπτωση......
Φυσικά όπως όλοι μας κάνω και παραγγελίες απο το εξωτερικό μιας και υπάρχουν κάποιες "ευκαιρίες" (τιμολογιακά) αλλά και δυσεύρετα κιτ που και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες μου λένε "Δεν μπορώ να το φέρω" ή " Δεν με συμφέρει να το φέρω".........
 Κύριοι τα πράγματα είναι απλά, όλος ο κόσμος είναι απλός ενα "κλίκ' μακρυά. Με ενα p.c. και μια πιστωτική μπορείς να αγοράσεις το Χ κιτ απο την άλλη άκρη του πλανήτη......Προσωπικά πιστεύω οτι πρέπει πρώτα να πάμε στα τοπικά μας καταστήματα, να δούμε - να ρωτήσουμε και να αξιολογήσουμε και έπειτα να κρίνουμε και να πράξουμε.....Δεν είσαι ευχαριστημένος  :?: :?: Ok πράξε ανάλογα και πάρε απ' εξω. Είσαι ευχαριστημένος  :?: :?: Προτίμησε τον και δείξτου οτι το εκτιμάς  :wink: :wink: :wink:  Ελευθερη αγορά έχουμε και αγοράζουμε απ' οπου θέλουμε.....
 Τώρα οσον αφορά τα κέρδη............οι εδώ θεσ/κείς ξέρετε οτι έχω και μια μικρή αλυσιδα supermarkets στο Νομό Σερρών άρα μπορώ να αγοράσω ΚΑΙ κιτ στην τιμή χονδρικής.............Για πείτε πόσο μπορεί να έχει ενα κιτ Dragon στην 1/35  :?: :?: :?: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: Και για να μην πεί κάποιος "Ok ρε φίλε Dragon 1/35 είναι και η Kettenkrad" να το κάνω πιο συγκεκριμένο...Πόσο μπορεί να έχει το κιτ Panther D 1/35 Dragon Models  :?: :?: :?: :?: :?:

edit ---- Προσοχή οχι "εξυπνάδες" έχω τιμολόγιο  ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:09:25 πμ »
"άλλης σχέσης"
παντρεμένος άνθρωπός δεν ντρεπεσαι?τωρα στα γεράματα το γυρησαμε ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:11:37 πμ »
"άλλης σχέσης"
παντρεμένος άνθρωπός δεν ντρεπεσαι?τωρα στα γεράματα το γυρησαμε ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

κι εχει και κοριτσι της παντρειάς!! καταλαβες φιλε μου... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::077devil:: ::077devil::

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:13:30 πμ »
και κάποιοι τον θελαν και πεθερό για τον γιο τους εδώ μέσα, ακουτε..

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #45 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:14:29 πμ »
"άλλης σχέσης"

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Παναγιώτη δέν μας τα είπες αυτά!   ::pop:: ::pop:: ::pop::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:14:55 πμ »

:oops: :oops: :oops: .....για τα γεραματα ,οταν το γυρισω κι εγω :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:23:51 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:24:19 πμ »

εεεεεεεεεεεεεεεεε..... Παναγιώτη, τώρα που το ξανασκέφτομαι, δε λέω, καλή κοπέλα η κόρη σου αλλά να το ξανασυζητούσαμε το θέμα με τον γιό μου. Ξέρεις παιδιά είναι τώρα, είναι μικρά ακόμα ..... να το ξαναδούμε το θέμα της παντρειάς !!!!   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nikolas Kostoulas

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 29, 2009, 01:24:47 πμ »

Παράθεση
Τώρα οσον αφορά τα κέρδη............οι εδώ θεσ/κείς ξέρετε οτι έχω και μια μικρή αλυσιδα supermarkets στο Νομό Σερρών άρα μπορώ να αγοράσω ΚΑΙ κιτ στην τιμή χονδρικής.............Για πείτε πόσο μπορεί να έχει ενα κιτ Dragon στην 1/35  :?: :?: :?: ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: Και για να μην πεί κάποιος "Ok ρε φίλε Dragon 1/35 είναι και η Kettenkrad" να το κάνω πιο συγκεκριμένο...Πόσο μπορεί να έχει το κιτ Panther D 1/35 Dragon Models  :?: :?: :?: :?: :?:

edit ---- Προσοχή οχι "εξυπνάδες" έχω τιμολόγιο  ::077devil:: ::077devil:: ::077devil::

Τι ποσοτητσ αγορασες συνολικα,πως πληρωσες μετρητα η επιταγη,και αν αγορασες απο την εδω αντιπροσωπεια.

Tags: