Αγαπητοι φιλοι
Οσοι με γνωριζετε και μιλω για τους Αθηναιους πιθανον θα ξερετε οτι διατηρησα καποια επιχειρηση για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα και γνωρισα ολα τα κακα και τα καλα του εμποριου σε οποιον τομεα αυτο και αν αναφερεται.
Ασ ς αρχισουμε απο την συμπεριφορα,εξυπακουεται οτι ο πωλητης-ιδιοκτητης θα πρεπει να ειναι ευγενης,ευχαριστος,εξυπηρετικος να ειναι οτιδηποτε ευχαριστει τον πελατη τελοσπαντων.
Συμφωνω και επαυξανω.
Εσεις ησασταν παντα ολα τα παραπανω οταν πηγατε να ψωνισετε σε καποιο καταστημα

:Δεν σχολιασατε ποτε οτιδηποτε αφορα ενα κατατσημα πισω απο την πλατη ενος καταστηματαρχη την στιγμη που νομιζατε οτι κανεις δεν σας ακουει

:
Και μην πειτε ψεματα,σας ακουει ο θεουλης,γιατι ολοι το εχουμε κανει.Ηταν η ψυχολογικη σας κατασταση παντα τετοια που να σας κανει απεναντι στους αλλους ευχαριστους

:
Η εκπτωση να ενα αλλο μεγαλο θεμα,γιατι μαλλον ολα απο εκει ξεκινουν για να συμπαθησει καποιος Ελλην ενα καταστηματαρχη

Ποιος μας εχει πει οτι αυτο ειναι νομος η οτι καποιος ειναι υποχρεωμενος να τι κανει επειδη του το ζηταμε

:
Εχετε αναρωτηθει ποτε τι κοστος συντηρησης εχει ενα καταστημα

:Τι απροβλεπτα εξοδα αντιμετωπιζει μια επιχειρηση καθημερινα

:
Αγαπητε
Getsa επειδη εχω ασχοληθει με το θεμα του κερδους σε διαφορες επιχειρησειςμεταξυ αυτων και του μοντελισμου απο επιχειρηματικης αποψης σας πληροφορω οτι τα περισσοτερα απο αυτα που πιστευετε απεχουν παρασαγγας απο την αληθεια.
Και για να εξηγουμε:
Οταν οι αγορες γινονται εντος της Ελλαδας απο ντοπιους εισαγωγεις το κερδος ειναι απο 30-40% αναλογως του τροπου πληρωμης μετρητα η επιταγη.
Αν οι αγορες ειναι εισαγωγικες τοτε το κερδος διαμορφωνεται απο 30-70% αναλογως των ποσοτητων αγορας και σε μερικες ιδανικες περιπτωσεις μπορει να φτασει το 100% οχι ομως σε κιτ αλλα σε aftermarket προιοντα.
Βεβαιως ομως δεν πρεπει να σας ξεγελουν τα ποσοστα.Γιατι

:
Απο το ποσοστο κερδους αφαιρειται η φορολογικη επιβαρυνση,τα λειτουργικα κοστη,το αποθεματικο κοστος.Τα υπολοιπα ειναι για να ζησεις και να κανεις κομποδεμα,γιατι στο τελος του ετους ερχεται η περαιωση το ΦΠΑ περαιωσης και ουτω καθεξης.
Αυτα τα λιγα για το λειτουργικο μερος.
Στο ψυχολογικο μερος τωρα η εκπτωση βοηθα τον πελατη να απιοκτησει καποιο δεσιμο με το καταστημα.Ωστοσο κανεις δεν μποριε να την απαιτει.
Σε πιο καταστημα του εξωτερικου που πηγατε δια ζωσης την απαιτησατε

:.Εκτος αν ησασταν σε παζαρι της Μ.Ανατολης.

Και εκει εχει την βαση της η απαιτηση σε καταλοιπα τ του παζαριου.
Αυτα τα ολιγα γιατι βαρεθηκα να γραφω
Με εκτιμηση
