Αποστολέας Θέμα: Αεροπορική φωτογραφία!  (Αναγνώστηκε 303542 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!
« Απάντηση #575 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 08:56:35 πμ »
Μπράβο Γιώργο! Καημό το είχα να φωτογραφήσω ένα Prowler!

::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #576 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 09:24:11 πμ »
Κάποιες μέρες απλά είναι πιο τυχερές από τις άλλες. Γιατί όταν σκάνε μύτη στο ξεκάρφωτο 6 Prowler, ο ήλιος λάμπει και εσύ τυχαίνει να κρατάς τη μηχανή (με το σωστό φακό) στο χέρι, τι άλλο από τύχη μπορεί να είναι:

Και δύο ακόμη bonus για να σου φτιάξουν ακόμη περισσότερο τη μέρα:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::icon_thumright::  ::salut::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #577 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 10:19:54 πμ »
Κάποιες μέρες απλά είναι πιο τυχερές από τις άλλες. Γιατί όταν σκάνε μύτη στο ξεκάρφωτο 6 Prowler, ο ήλιος λάμπει και εσύ τυχαίνει να κρατάς τη μηχανή (με το σωστό φακό) στο χέρι, τι άλλο από τύχη μπορεί να είναι:

::eusa_clap:: τυχερέ  :!:
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος Viggen_F17

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #578 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 11:28:36 πμ »
Καταπληκτικές και πολύ τυχερός. Μπράβο!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος PREDATOR

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Aθήνα
« Απάντηση #579 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 12:53:51 μμ »
Νομίζω ότι είναι -5...

Αν παρατηρήσεις προσεκτικά, θα δεις τις διαφορές... Βασική είναι ο σχεδόν ανύπαρκτος pitot στο ρύγχος, κλασικό γνώρισμα των -5....Εν συνεχεία έχει τους κλασικούς φορείς που δεν έχουν τα -5...Το S.N. δεν αντιστοιχεί σε -5 (εκτός και αν μετέπειτα το 216 αναβαθμίστηκε σε -5...), καθώς και μια κεραία ακόμη στο εμπρός μέρος του κάθετου σταθερού που αφορά -αν δεν απατώμαι- το ICMS Mk3  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #580 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 01:28:45 μμ »
Θέλω να κάνω μία ερώτηση,βασικά,μία αφελέστατη ερώτηση,αλλά το'χω καημό να το μάθω,στους φωτογράφους του forum.Ρε παιδιά,πώς ακριβώς τραβάτε τις φωτογραφίες αυτές?Και δε μιλάω για τον εξοπλισμό σας!Τί εννοώ!Μπαίνετε κατόπιν αδείας στα αεροδρόμια (τόσο συχνα?)? Συνεργάζεστε με την ΠΑ με κάποιο τρόπο? Είστε αξιωματικοί της ΠΑ ή έχετε τα σωστά ''κονέ''? Μένετε πλησίον των αεροδρομίων και με τους ειδικούς φακούς τραβάτε αυτές τις μαμάτες φωτό? Ξεροσταλιάζετε σε περιοχές κοντά στα αεροδρόμια για καλές λήψεις? Τί ακριβώς? Κάτι από όλα αυτά? Όλα αυτά? Σας ρωτάω εντελώς αθώα και αυτό γιατί εντυπωσιάζομαι με όλες αυτές τις φωτό!Να είστε καλά και συγχωρέστε την αφέλειά μου. :wink:
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #581 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 02:14:51 μμ »
Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Γιάννη (Eagle) εγώ να δεις τι καϋμό το είχα, που τα έβλεπα κάθε τρεις και λίγο σταθμευμένα κατά τις απογειώσεις ΟΑ και Aegean. Κάποτε όμως γυρνάει και ο τροχός... :D Τον Double Ugly λυπάμαι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν wingman στην αποστολή, αλλά την τελευταία βδομάδα μας πήγαν όλα στραβά... :(

Φίλε klv, η απάντηση δεν είναι εύκολη, γιατί αναφέρεσαι γενικά στις φωτό που έχουν ανέβει. Όλες οι απαντήσεις που έδωσες μπορεί να παίζουν (για διαφορετικά άτομα και φωτογραφίες), αλλά ως γενικό σχόλιο θα έλεγα ότι απλά το κυνηγάμε όσο μπορούμε. Κάποιοι (αν πρόκειται για πολιτικό αεροδρόμιο) πάνε και στήνονται στα συρματοπλέγματα περιμένοντας το καλό θέμα. Κάποιοι ξεκινάνε από τη μια άκρη της Ελλάδας και πάνε στην άλλη για μια εκδήλωση των 2 ωρών σε μια Μονάδα που δεν ξέρεις καν αν θα έχει πτήσεις. Κάποιοι ξοδεύουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να ετοιμάζουν θέματα για περιοδικά, όχι τόσο για τα χρήματα (γιατί στην Ελλάδα προσωπικά δεν ξέρω κάποιον που να πλούτισε γράφοντας μερικά άρθρα αεροπορικού ενδιαφέροντος), αλλά για να μπορούν μέσω του περιοδικού να έρθουν κοντά σε αυτό που τους αρέσει. Προσωπικά τα έχω κάνει και τα τρία.
Πάντως εδώ, υπό φυσιολογικές συνθήκες πάντα, δεν θα βρεις φωτό από κάποιους που έχουν τα κονέ, αλλά ούτε και από ανθρώπους που είναι στην ΠΑ, όχι επειδή δεν έχουν υλικό, αλλά για άλλους ευνόητους λόγους, αφού οι ίδιοι ή κάποιος άλλος μπορεί να βρει τον μπελά του.

Για το -5, νομίζω ότι και οι δύο έχετε δίκιο, αφού αναφέρεστε σε διαφορετικές φωτό αν κατάλαβα καλά (ο ένας του Eagle και ο άλλος του Lofting) :wink:
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #582 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 02:56:29 μμ »
Βασικά μιλάω για τα στρατιωτικά αεροδρόμια και για την''ευκολία''με την οποία βγάζετε φωτογραφίες.Εντάξει,κατανοώ κάποιος να έχει γνωστό στο χώρο της ΠΑ και να μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο ή να είναι πιστοποιημένος δημοσιογράφος που καλύπτει στρατιωτικά θέματα.Για την περίπτωση που δεν είναι κάτι από τα 2 έθεσα το ερώτημα.Τέλος πάντων,κατανόησα την απάντησή σου φίλε Γιώργο.Η αγάπη για την αεροπορία οδηγεί σε''τρέλες''.Απλά,πρέπει να έχεις και τον''τρόπο''για να τις κάνεις αυτές τις ''τρέλες''  :wink: ::icon_thumright:: Να είσαι καλά  ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Doc

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων ΠΑ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ"
« Απάντηση #583 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 03:41:18 μμ »
Νομίζω ότι είναι -5...

Αν παρατηρήσεις προσεκτικά, θα δεις τις διαφορές... Βασική είναι ο σχεδόν ανύπαρκτος pitot στο ρύγχος, κλασικό γνώρισμα των -5....Εν συνεχεία έχει τους κλασικούς φορείς που δεν έχουν τα -5...Το S.N. δεν αντιστοιχεί σε -5 (εκτός και αν μετέπειτα το 216 αναβαθμίστηκε σε -5...), καθώς και μια κεραία ακόμη στο εμπρός μέρος του κάθετου σταθερού που αφορά -αν δεν απατώμαι- το ICMS Mk3  :wink:

Αναφερόμουν στην φωτογραφία του cockpit του Μ2000-5 του Γιάννη (όπως σωστά επεσήμανε ο Γιώργος)..

Αποσυνδεδεμένος PREDATOR

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Aθήνα
« Απάντηση #584 στις: Φεβρουαρίου 02, 2010, 03:42:55 μμ »
Εγώ πάλι αναφερόμουν στην φωτο του Lofting.. Θεώρησα ότι σε αυτήν αναφέρθηκες όταν μίλησες για ''-5''.... It's ok... :wink:

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #585 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 12:32:47 πμ »

Lotto επαιξες Γιωργο;;; Σε θελει τρελα!! :mrgreen: Καταπληκτικες φωτο!!! ::eusa_clap:: ::icon_thumright::
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #586 στις: Φεβρουαρίου 03, 2010, 05:35:33 μμ »

Ζηλευωωωωωωωωωω!!! Πολύ καλές Γιώργο! Μπράβο σε εσένα και την... τύχη σου!   :)

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #587 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 04:29:13 πμ »
Σημερα καθισα και επαιξα λιγο με την νεα μοδα στην ψηφιακη φωτογραφια το HDR (high dynamic range), με μια φωτο απο τον αραξο. Μπορεις να πετυχεις απο τελειως 'ζωγραφιστα' αποτελεσματα, μεχρι (με σωστη χρηση του) πολυ καλη αποδοση φωτογραφιων. παρακατω ειναι δυο δειγματα απο την επεξεργασια με ενα τετοιο προγραμμα. Δεν την ξερω ακομη την τεχνικη...απλα παιζω και μαθαινω. Και στις δυο προφανως εχει παραγινει η επεξεργασια :
Αρχικη φωτο:

και μετα απο επεξεργασια

Νομιζω παντως οτι με την καταλληλη χρηση των εφαρμογων μπορουν να βγουν φανταστικα αποτελεσματα.

Για πειτε ιδεες
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Charlie

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
« Απάντηση #588 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 07:34:58 πμ »
Νομιζω παντως οτι με την καταλληλη χρηση των εφαρμογων μπορουν να βγουν φανταστικα αποτελεσματα.

Ποσο ακομα... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #589 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 08:21:29 πμ »
...περίεργο αποτέλεσμα...

Εμένα μου δίνει την αίσθηση ότι είναι τραβηγμένη μέσα από τζάμι... :!:
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #590 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 08:23:58 πμ »
Κώστα για να καταλάβει ο κόσμος τι πέτυχες με την τεχνική, ίσως θα έπρεπε να δώσεις και ένα δείγμα από την πρωτότυπη. Προσωπικά η επιλογή σου για εφαρμογή του HDR με ξάφνιασε λίγο. Συνήθως χρησιμοποιούμε διαφορετικές φωτό που έχουν τραβηχτεί με τρίποδο με το ίδιο ακριβώς κάδρο και με διαφορετικές εκθέσεις. Ο στόχος να πετύχουμε σε μια φωτό με σκοτεινές και φωτεινές περιοχές (καμένες) ένα αποτέλεσμα ομοιόμορφου φωτισμού, κάτι δηλαδή σαν αυτό που βλέπει το μάτι μας, αλλά δυστυχώς δεν βλέπει η μηχανή μας. Προφανώς το αεροπλάνο δεν είχε σταματήσει στον αέρα, άρα υποθέτω ότι χρησιμοποίησες υποφωτισμένες και υπερφωτισμένες εκδοχές της ίδιας φωτό. Το ίδιο άλλωστε είχα κάνει και εγώ παλαιότερα, αφού όταν θες να δοκιμάσεις την τεχνική ανακαλύπτεις ότι δεν έχεις σετ φωτό με τις προϋποθέσεις που ανέφερα παραπάνω. Από τη μικρή εμπειρία μου (τα εγκατέλειψα σύντομα) ήταν ότι χρησιμοποιώντας μια μόνο φωτό, η τεχνική δουλεύει καλά μόνο σε φωτογραφίες που δεν ήταν τόσο χάλια, άρα δεν άξιζε τον κόπο να μπεις στη διαδικασία για να φωτίσεις κάποιες σκιές και να βγάλεις ένα αποτέλεσμα που δεν έμοιαζε φυσικό. Στις φωτογραφίες που όντως χρειάζονταν το HDR, υπήρχαν σκοτεινές περιοχές με πολύ κόκκο (θόρυβο) και άλλες εντελώς καμένες όπου είχε χαθεί η λεπτομέρεια, τα οποία φυσικά δεν διορθώνονταν στις υπο- και υπερ-φωτισμένες εκδοχές (της ίδιας φωτό πάντα). Κάτι που είχα σκεφτεί, αλλά δεν έκανα ποτέ, ήταν ότι η τεχνική θα δούλευε καλά σε φωτογράφηση αεροπλάνου σε σέλτερ (ειδικά αν μπαίνει φως και φωτίζει μέρος του αεροπλάνου), όπου εκεί όντως έχεις πολλές σκοτεινές και καμένες περιοχές. Είναι καλή ιδέα για δοκιμή, αλλά ποιος κουβαλάει τρίποδα μέρα μεσημέρι και ποιος έχει το χρόνο να τραβάει 5 φωτό για να φτιάξει 1... ʼσε που τη μια και μοναδική φορά που προσπάθησα επίτηδες να τραβήξω διαφορετικές εκθέσεις του ίδιου θέματος για να εφαρμόσω την τεχνική, τελειώνοντας ξέχασα να αλλάξω τις ρυθμίσεις και στο επόμενο σετ φωτογραφιών μόνο μια στις 5 φωτό έβγαινε σωστή μέχρι να καταλάβω τι γίνεται... :oops:
Πέρα από τα τεχνικά, το αποτέλεσμα δεν το βρίσκω τόσο υπερβολικό όσο λες. Μια χαρά είναι ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: Αν είχαμε και το πρωτότυπο θα καταλαβαίναμε και το τι έκανε η τεχνική. Φαντάζομαι ότι κέρδισες σε φωτεινότητα στο σκοτεινό, συννεφιασμένο background. Σωστά?
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #591 στις: Φεβρουαρίου 09, 2010, 02:35:22 μμ »
Παράθεση
  ʼσε που τη μια και μοναδική φορά που προσπάθησα επίτηδες να τραβήξω διαφορετικές εκθέσεις του ίδιου θέματος για να εφαρμόσω την τεχνική, τελειώνοντας ξέχασα να αλλάξω τις ρυθμίσεις και στο επόμενο σετ φωτογραφιών μόνο μια στις 5 φωτό έβγαινε σωστή μέχρι να καταλάβω τι γίνεται...

Αχ, τί μου θυμίζεις... :!:

[/u

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #592 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 01:59:14 πμ »
Γιωργο εχεις απολυτο δικιο οτι η τεχνικη hdr θελει μια σειρα φωτογραφιων με διαφορετικη εκθεση ωστε να συνδιασει τις υπερ-υποφωτισμενες λεπτομερειες κα να δημιουργησει μια φωτο στην οποια εμφανιζονται λεπτομερειες που εχουν χαθει. Το προγραμμα ομως μπορει να δουλεψει κει με μια μονο φωτο απο την οποια δημιουργει μια ψευδο-HDR  εκδοση και πανω σε αυτην μπορεις να αλλαξεις παραμετρους ωστε να εχεις ενα αποτελεσμα αντιστοιχο οπως αυτο που θα ειχες αν χρησιμοποιουσες μια σειρα φωτογραφιων με διαφορετικη εκθεση. Για παραδειγμα σε μια φωτο απο τα Red Arrows εκει που δεν φαινοταν λεπτομερεια στο ανοιχτο αεροφρενο στην αρχικη φωτο μετα την επεξεργασια...εμφανιστηκε ολος ο μηχανισμος του.
Το προβλημα με την συγκεκριμενη τεχνικη ειναι οτι στην διαδικασια επεξεργασιας δεν βλεπεις το τελικο αποτελεσμα (οσο επεξεργαζομουν την πιο πανω φωτο εβλεπα τρελο κοκκο) οποτε ισως χρειαστει παραπανω απο μια προσπαθειες ωστε το τελικο αποτελεσμα να ειναι αποδεκτο και να μην καταληξεις με μια φωτο τελειως ψευτικη.
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #593 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 03:50:40 πμ »
Γιωργο μετα την σωστη παρατηρηση σου, στο αρχικο ποστ εβαλα και την αρχικη φωτο για να υπαρχει ενα μετρο συγκρισης του τι κερδιζεις και τι χανεις (ισως χανεις μονο με υπερβολικη επεξεργασια της φωτογραφιας οπως με ολα τα προγραμματα) σε σχεση με την αρχικη φωτογραφια. Παρακατω ενα αλλο παραδειγμα με την αρχικη φωτο και μετα την επεξεργασια με το ιδιο προγραμμα σε HDR
Αρχικη:

και μετα την επεξεργασια

χαρακτηριστικο παραδειγμα του τι αποτελεσματα εχει η επεξεργασια σε HDR υπαρχει στο παρακατω λινκ
http://forums.airshows.co.uk/viewtopic.php?f=9&t=19186&st=0&sk=t&sd=a
ο γνωστος απο το MJAviation. Βεβαιa ο τυπος εχει 4 βασικα συστατικα και εχει αυτα τα αποτελεσμα
Τεχνικη (φωτογραφισης), εξοπλισμο(φωτογραφικο), πεδιο δρασης (οπου μπορει να τραβηξει εξαιτετικα δυναμικες φωτο) και kalh γνωση χειρισμου του εργαλειου HDR. Τα δικα μου αποτελεσματα ειναι overdone.....αλλα ελπιζω να μπορεσω να μαθω το προγραμμα ωστε να φτιαξω μερικες τετοιες φωτο.

Τωρα ΒΑΡΑΤΕ αβερτα μπας και μαθουμε και τιποτα  :mrgreen:
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #594 στις: Φεβρουαρίου 10, 2010, 09:34:16 πμ »
Πάνω κάτω εμμένω στην αρχική μου θέση. Η φωτό από την οποία ξεκίνησες δεν ήταν τόσο χάλια. Δες πως θα ήταν με συμβατική επεξεργασία με τα ελάχιστα που θα της έκανα εγώ (μη δώσεις σημασία στις λεπτομέρειες, γιατί δουλεύουμε σε διαφορετικές αναλύσεις):

Κατά την προσωπική μου άποψη δεν είναι τόσο χάλια για να χρειάζεται το HDR. Ή για να το θέσω αλλιώς, προτιμώ την φυσιολογική παραπάνω εκδοχή, από ένα τεχνητό αποτέλεσμα που δεν μοιάζει ακριβώς με φωτό, αλλά πιο πολύ με πίνακα. Αν βρίσκω ένα μειονέκτημα σε σχέση με το HDR είναι η περισσότερη λεπτομέρεια στα σύννεφα. Το ότι τα χρώματα είναι πιο ζεστά και κορεσμένα, είναι κάτι που μπορείς να το πετύχεις και με κανονική επεξεργασία, απλά δεν το προσπάθησα.
Το ότι ο τύπος στο λινκ που έδωσες πέτυχε φοβερά τελικά αποτελέσματα, οφείλεται όπως είπες και εσύ στο ότι είχε φοβερές φωτό αρχικά. (Δεν είναι αιχμή για τη δική σου, απλά ο άνθρωπος είναι πάνω από τα δικά μας στάνταρ γενικώς). Στη δεύτερη σελίδα δίνει ένα παράδειγμα με Alpha Jet πριν και μετά το HDR. Δεν διαφωνώ ότι με το HDR το αποτέλεσμα είναι καλύτερο. Αλλά προσωπικά, θα έβαζα ως πρώτο στόχο να μπορέσω να βγάλω ένα τζετ που κινείται ανάμεσα σε βουνά με μεγάλη ταχύτητα, με τέτοια ευκρίνεια που να διαβάζονται τα προειδοποιητικά. Αν έφτανα σε αυτό το σημείο και μου χάλαγε το τέλειο αποτέλεσμα το ότι έιναι ελαφρώς υπερφωτισμένη η επιφάνεια της πτέρυγας, τότε ίσως θα σκεφτόμουν την ήπια εφαρμογή του HDR. Αλλά μέχρι να φτάσω εκεί, έχω πάρα πολύ δρόμο!!!
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #595 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 01:58:58 πμ »
Γιωργο καλησπερα. Εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που γραφεις για την ποιοτητα της φωτο που ανεβασα. Ουτε και εγω πιστευω οτι ειμαι σε ενα επιπεδο που να βγαζω τις φωτο που θελω οπως τις θελω. Αλλωστε ο σκοπος των δοκιμων που κανω δεν ειναι να ρετουσαρω μια κακη η καλη φωτο για να την κανω καλητερη, αλλα προσπαθω να καταλαβω προς τι ολος αυτος ο πανικος με το HDR. Και μην νομιζεις...η φωτο ειναι χαλια!!!!! Χαλια εστιαση..χαλια φωτισμος...αστα. Στο μονο που θα διαφωνισω ειναι οτι το HDR δεν χρειαζεται μονο αν μια φωτο πασχει σε ορισμενα σημεια. Απο αυτα που εχω διαβασει το χρησιμοποιουν για να φερουν στην επιφανεια λεπτομερεια που υπαρχει κρυμενη αλλα και για να βελτιωσουν το texture της φωτογραφιας. Οπως ειδες και απο το λινκ που εδωσα, ο τυπος εχει κανει σωστη χρηση της τεχνικης και οι φωτογραφιες του δεν παραπεμπουν σε πινακα ζωγραφικης. Ετσι ο λογος που εκανα το αρχικο ποστ ηταν να εχουμε ενα feedback απο τους καταξιωμενους φωτογραφους του φορουμ (εσενα τον νικο τον γιαννη και αλλους) για το αν τελικα αξιζει σε μια φωτο να γινεται επεξεργασια HDR η οχι..και μεχρι πιο σημειο. Ισως ακομη πιο ιδανικα να ειχαμε καποιον που ξερει την τεχνικη αυτη ωστε να μας δωσει ενα μπουσουλα οσον αφορα το HDR και την αεροπορικη φωτογραφια.
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #596 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 12:09:08 μμ »
Κώστα, καταρχήν για να μην παρεξηγούμαι δεν είπα κάτι αρνητικό για την ποιότητα της φωτογραφία σου. Το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που είπα είναι ότι δεν έβλεπα στη συγκεκριμένη φωτό που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο το HDR. Κατά δεύτερον, μη με βάζεις στη λίστα με τους καταξιωμένους. Από που και ως που καταξιώθηκα ::glossa:: Απλός χομπίστας είμαι όπως όλοι μας. Και τρίτον, επειδή στις εναέριες δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε λόγω εξοπλισμού (και ευκαιριών φυσικά) τύπους σαν και αυτόν, θα σου πρότεινα να κάνεις κάποιες δοκιμές με στατικά, όπου θα ξεκινάς και εσύ με αρκετά καλή ποιότητα.
Με την κουβέντα που ανοίξαμε με έκανες να ξανασχοληθώ με το προγραμματάκι HDR. Παρεπιπτόντως, δυνατότητα επεξεργασίας HDR έχει και το Photoshop, αλλά δεν θα το πρότεινα για πολλούς λόγους που δεν με παίρνει η ώρα να αναφέρω. Ένα προγραμματάκι που βρήκα εύχρηστο είναι το Photomatix. Έχει το μειονέκτημα σε σχέση με αυτό που χρησιμοποιείς ότι δεν δουλεύει με μια εικόνα (ή δεν ξέρω να το κάνω εγώ), άρα θα πρέπει να φτιάξεις μόνος σου τις υπερφωτισμένες και υποφωτισμένες εκδοχές της φωτό και μετά να του πεις να τις διαλέξει για να δουλέψει. Μπορείς να κατεβάσεις το trial για να παίξεις. Έχει full δυνατότητες, απλά σου βγάζει watermark στην τελική εικόνα. Για πειραματισμό όμως δεν πολυπειράζει. Σε σχέση με αυτό που κατάλαβα ότι χρησιμοποιείς όμως, έχει το πλεονέκτημα ότι βλέπεις τις αλλαγές που κάνεις, άρα δεν δουλεύεις στην τύχη. Δεν έχω το χρόνο για αναλυτικές οδηγίες. Νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη. Απλά μη δουλέψεις στο batch και τα αυτόματα, αλλά στο generate HDR για να έχεις επιλογές. Αν βρω χρόνο θα προσπαθήσω να ανεβάσω κάποιο παράδειγμα.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #597 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 01:23:18 μμ »
    Να ρωτήσω κάτι άσχετο.........

Εγώ φωτογραφίες δεν βγάζω,ούτε είμαι ειδικός,ούτε μου αρέσει.  Όμως σαν μοντελιστής που είμαι καί βλέποντας τις δύο φωτογραφίες του Α7 οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές η μία από την άλλη,αναρωτιέμαι πως ο μοντελιστής που θα αποφασίσει αύριο να φτιάξει ένα μοντέλο του Α7 ποιός είναι ο σωστός χρωματισμός,οι τονικότητες κλπ......
    Πολλές φορές γίνονται "κόντρες"σχετικά με την σωστή απόχρωση ενός μοντέλου,αν έπρεπε να βαφτεί λίγο πιό ανοικτό ή λίγο πιό σκούρο.Πώς λοιπόν κάποιος μπορεί να γνωρίζει το σωστό.Πώς μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί μιά φωτογραφία ή έναν φωτογράφο ή τον εξοπλισμό του φωτογράφου ή ακόμη καί το γούστο του ?
    Καί μην μου πείτε,δες τις τονικότητες ή τον ουρανό ή το έδαφος καί ανάλογα με αυτά τα χρώματα αποφάσισε πώς θα βάψεις το μοντέλο.Εγώ όπως είπα είμαι άσχετος.Εμπιστεύομαι εσένα τον φωτογράφο.Καλά κάνω καί σε εμπιστεύομαι ?...............ή να κάνω του κεφαλιού μου ?  Κι εκείνος που ίσως θελήσει να κρίνει την δουλειά μου ποιές φωτογραφίες θα εμπιστευτεί ? Γιατί σίγουρα κι εκείνος κάποιες φωτογραφίες θα έχει δεί καί νομίζει πως είναι σωστές.

Παρακαλώ μην το πάρετε προσωπικά.Όπου λέω φωτογράφο,βάλτε την λέξη φωτογραφία. 

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #598 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 02:19:06 μμ »
Μα αυτό ακριβώς προσπαθεί και ο Κώστας. Να βελτιώσει την πρώτη φωτό του Α-7, η οποία είναι αυτό που έβγαλε η μηχανή και πιστεύω ότι συμφωνούμε ότι δεν είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για SEA σε Corsair και να την φέρει πιο κοντά σε αυτό που βλέπει το μάτι μας. Το αν το κατάφερε ή όχι δεν σηκώνει κριτική γιατί ο άνθρωπος δήλωσε από την αρχή ότι πειραματίζεται. Και είμαι 100% σίγουρος ότι ξέρει που θέλει να φτάσει γιατί έχει δει αρκετά Α-7 :wink: Τον τρόπο ψάχνει.
Από εκεί και πέρα, οι φωτό μπορεί να είναι χρήσιμες στους μοντελιστές, αλλά ο φωτογράφος έχει και άλλα πράγματα στο μυαλό του. Μια φωτό στο ηλιοβασίλεμα όπου το αεροπλάνο είναι μια μαύρη σκιά είναι άχρηστη μοντελιστικά, αλλά μπορεί να είναι μια άψογη φωτογραφία. Όπως και είναι πρακτικά αδύνατον υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού να φέρεις όλες τις φωτογραφίες του ίδιου αεροπλάνου να έχουν τη ίδια απόχρωση. Σε κάποια πράγματα, νομίζω ότι το μάτι του μοντελιστή, που κόβει αρκετά, δεν συγκρίνεται με καμία φωτογραφία. Αν τώρα, στην θεωρητική περίπτωση που αναφέρεις, δύο άτομα (άσχετα, όπως επίσης αναφέρεις) τσακώνονται για το ποιος πέτυχε τη σωστή τονικότητα, παραθέτοντας ο καθένας τις φωτογραφίες του, χωρίς να έχουν δει Α-7 από κοντά, τότε μάλλον ο τσακωμός τους είναι χωρίς ουσία.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #599 στις: Φεβρουαρίου 11, 2010, 02:24:49 μμ »
Αν τώρα, στην θεωρητική περίπτωση που αναφέρεις, δύο άτομα (άσχετα, όπως επίσης αναφέρεις) τσακώνονται για το ποιος πέτυχε τη σωστή τονικότητα, παραθέτοντας ο καθένας τις φωτογραφίες του, χωρίς να έχουν δει Α-7 από κοντά, τότε μάλλον ο τσακωμός τους είναι χωρίς ουσία.

Αμααααααν......εσύ άνθρωπέ μου θέλεις να τινάξεις το modelclub στον αέρα............ :lol: :lol: :lol:

Γιατί όλοι μπορεί να έχουν δεί Α7 ζωντανά,αλλά αποκλείεται κάποιος να έχει δεί άρμα ή αεροπλάνο Β' π.π. σε υπηρεσία. :mrgreen:

Tags: