Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Γιάννη (Eagle) εγώ να δεις τι καϋμό το είχα, που τα έβλεπα κάθε τρεις και λίγο σταθμευμένα κατά τις απογειώσεις ΟΑ και Aegean. Κάποτε όμως γυρνάει και ο τροχός...

Τον Double Ugly λυπάμαι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν wingman στην αποστολή, αλλά την τελευταία βδομάδα μας πήγαν όλα στραβά...

Φίλε klv, η απάντηση δεν είναι εύκολη, γιατί αναφέρεσαι γενικά στις φωτό που έχουν ανέβει. Όλες οι απαντήσεις που έδωσες μπορεί να παίζουν (για διαφορετικά άτομα και φωτογραφίες), αλλά ως γενικό σχόλιο θα έλεγα ότι απλά το κυνηγάμε όσο μπορούμε. Κάποιοι (αν πρόκειται για πολιτικό αεροδρόμιο) πάνε και στήνονται στα συρματοπλέγματα περιμένοντας το καλό θέμα. Κάποιοι ξεκινάνε από τη μια άκρη της Ελλάδας και πάνε στην άλλη για μια εκδήλωση των 2 ωρών σε μια Μονάδα που δεν ξέρεις καν αν θα έχει πτήσεις. Κάποιοι ξοδεύουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να ετοιμάζουν θέματα για περιοδικά, όχι τόσο για τα χρήματα (γιατί στην Ελλάδα προσωπικά δεν ξέρω κάποιον που να πλούτισε γράφοντας μερικά άρθρα αεροπορικού ενδιαφέροντος), αλλά για να μπορούν μέσω του περιοδικού να έρθουν κοντά σε αυτό που τους αρέσει. Προσωπικά τα έχω κάνει και τα τρία.
Πάντως εδώ, υπό φυσιολογικές συνθήκες πάντα, δεν θα βρεις φωτό από κάποιους που έχουν τα κονέ, αλλά ούτε και από ανθρώπους που είναι στην ΠΑ, όχι επειδή δεν έχουν υλικό, αλλά για άλλους ευνόητους λόγους, αφού οι ίδιοι ή κάποιος άλλος μπορεί να βρει τον μπελά του.
Για το -5, νομίζω ότι και οι δύο έχετε δίκιο, αφού αναφέρεστε σε διαφορετικές φωτό αν κατάλαβα καλά (ο ένας του Eagle και ο άλλος του Lofting)