Επιτέλους με αρκετή υπομονή, ο κουμπαράς γέμισε, η τιμή έπεσε και επιτέλους έχω πλέον στα χέρια μου μια D300s. Αν τυχόν κάποιος την είχε βάλει στο μάτι, να επισημάνω ότι η τιμή που βρίσκει στο ίντερνετ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Στα κεντρικά μαγαζιά της Αθήνας η μηχανή πουλιέται πλέον κάτω από 1100 ευρώ (1050 ήταν η καλύτερη τιμή που βρήκα, πριν αρχίσουν τα παζάρια).
Βέβαια 2 βδομάδες τώρα δεν έχει κάτσει να φωτογραφίσω αεροπλάνα υπό νορμάλ συνθήκες. Έτσι η εξάσκηση γίνεται με ερωδιούς σε όλες τις φάσεις απο- και προσ-θαλάσσωσης. Τα αποτελέσματα εντυπωσιακότατα, αλλά off-topic...

Μόνο overfly spotting έχω κάνει προς το παρόν. Παρόλα αυτά και σκεφτόμενος θετικά, θεωρώ καλό οιωνό ότι το πρώτο (και μοναδικό) στρατιωτικό αεροσκάφος που κατάφερα να φωτογραφίσω μέχρι σήμερα ήταν αυτό:

Δεν είναι φωτό για να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της μηχανής, αλλά είπαμε, με θετική σκέψη πάντα είναι μια καλή και σπάνια αρχή... Ελπίζω σύντομα να έχω και καλό δείγμα...
Και μιας και ανέφερα το overfly spotting, αν τυχόν θέλετε να αναγνωρίζετε τις λευκές γραμμές στον ουρανό (ή σύμφωνα με τον Λιακόπουλο να ξέρετε ποιο συγκεκριμένο αεροσκάφος σας ψεκάζει ανά πάσα στιγμή) ένα πολύ καλό site είναι αυτό:
http://www.sv1lh.net/rdr/Δεν δουλεύει ακόμη για το 100% του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά τουλάχιστον για περιοχές όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη (και αρκετές ακόμη) είναι αρκετά ακριβές.