υπάρχει αντίλογος.
αλλά δεν ξέρω τι να πρωτοαπαντήσω.
και δεν είμαι και αρμόδιος, καθώς δεν εκπροσωπώ την IPMS Ελλάδος.
ως απλό μέλος θα πω 2-3 πραγματάκια για αρχή, όσα θυμάμαι απο παλιά και για όσα δεν χρειάζομαι "εξουσιοδότηση",
και το βράδυ ή αύριο που θα έχω διαβάσει καλά τα προηγούμενα μπορεί να επανέλθω.
1. Η IPMS Ελλάδος, είναι μη κερδοσκοπικός σύλλογος. ότι κάνει και κάνει πολλά που όσοι δεν ασχολούνται με το χόμπι και της εκδηλώσεις της δεν μπορούν να τα ξέρουν, το κάνει με τις συνδρομές των μελών και κάποιες χορηγίες. για όλα αυτά υπάρχει οικονομικός έλεγχος κάθε χρόνο.
οι Γενικές Συνελεύσεις όπου συζητούνται τα οικονομικά μεταξύ άλλων είναι ανοικτές σε όλους και μπορούν να τις παρακολουθήσουν οι πάντες.
2. Εχει αναγνωριστεί απο την IPMS, ότι οι εκτός Αθήνας μοντελιστές είναι κάπως "ριγμένοι" λόγω απόστασης και γι αυτό το λόγο η συνδρομή των μελών που κατοικούν στην Αθήνα είναι μεγαλύτερη από αυτή των "μη Αθηναίων".
3. Κάπου αλλού διάβασα για μια Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που θα προωθεί το μοντελισμό. Το μυαλό μου αυτόματα πήγε στις επιχορηγήσεις που "τρώνε" οι Μ.Κ.Ο. απο το κράτος και την Ε.Ε. με τα γνωστά αποτελέσματα. Στο παρόν τόπικ κάποιος την ανέφερε την επιχορήγηση. Ας κάνουμε υπομονη να δούμε και το αποτέλεσμα.
4. Κόντρα μεταξύ IPMS Eλλάδος και Modelclub.gr δεν υπάρχει τουλάχιστον επίσημα. Απ'ότι έχω "πιάσει στον αέρα" υπάρχουν κάποιες προσωπικές κόντρες - πασης φύσεως - μεταξύ μελών των δύο συλλόγων αλλά όχι κάτι σοβαρό για να το συζητάμε.
5. Η IPMS για αρκετά χρόνια διατηρούσε Παραρτήματα σε διάφορες πόλεις (Κέρκυρα, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Χανιά, Καβάλα). Τα οποία είχαν ιδρύσει τα μέλη της στις συγκεκριμένες πόλεις. Το γιατί δεν υπάρχουν πια αυτά τα Παραρτήματα, ρωτήστε τα μέλη τους και όχι την "κεντρική" IPMS. Και μην την κατηγορείτε γι αυτό. Επαναλαμβάνω ρωτήστε τα κατα τόπους μέλη.
6. Η IPMS Ελλάδος, προσπάθησε αρκετές φορές να κάνει την "αποκέντρωση". Θα πω δυο παραδείγματα (κακά) για να δείτε την Ελληνική νοοτροπία.
Πρώτα διοργάνωσε έκτακτη Εκθεση κάποια Χριστούγεννα (εννοώ περίοδο Χριστουγέννων ) στη Θεσσαλονίκη σε κεντρικό ξενοδοχείο. Να πώ ότι είχε επιτυχία αλλά πάρα πολλοί γνωστοί Θεσσαλονικείς μοντελιστές την αγνόησαν και δεν την επισκέφτηκαν ούτε ως ...απλοί επισκέπτες?
Κάποια άλλη στιγμή, όταν όλα τα παραπάνω Παραρτήματα ήταν σε ενέργεια (εκτός αυτού της Θεσ/νίκης) , προτάθηκε επίσημα να αναλάβουν την διοργάνωση στην πόλη τους εκ περιτροπής, της Ετήσιας Εκθεσης - Διαγωνισμού. Και αργότερα να αναλάμβαναν με κάποια φόρμουλα τη Διοίκηση, κάνοντας ΔΣ απο τα μέλη των Παραρτημάτων. Οσο τα είδατε εσεις να γίνονται αυτά, άλλο τόσο τα είδε και το τότε ΔΣ.
7. Η IPMS και ιδίως το ΔΣ αλλά και τα ενεργά μελη που τρέχουν για τις εκδηλώσεις της, είναι εθελοντές και ότι κάνουν το κάνουν στον λιγοστό ελέυθερο χρόνο τους. Ας μου πουν τι έκαναν για την IPMS ή γενικότερα για τον μοντελισμο στην Ελλάδα, στον ελέυθερο χρόνο τους ή στα πλαίσια των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, οι κύριοι που εξέφρασαν τα παραπονα τους παραπάνω.
Αυτά για την ώρα.
Καλά μοντέλα και ραντεβού τον Οκτώβρη (στην έκθεση ντε...)
Σ.Σ.