Αποστολέας Θέμα: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια  (Αναγνώστηκε 61830 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 10, 2006, 12:02:52 μμ »
Τριανταφυλλε μπορειτε να γραψετε κι εδω ενα τοπικ με ολες τις πληροφοριες που χρειαζεται καποιος για να γραφτει συνδρομητης στην IPMS :wink: Γραφτε το και το κανω ανακοινωση :)

Αποσυνδεδεμένος thanosmen

• IF IT'S OPEN, IT'S SCRATCHBUILT...
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: ΑΙΓΙΟ
  • Dare you challenge the Dark side???
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 23, 2007, 02:02:29 πμ »
Καλημέρα!
Παρ'οτι με σχεδόν ένα χρόνο καθυστέρηση - τώρα το είδα - θα ήθελα να πω κι εγώ τη γνώμη μου για την IPMS...
Ωραία όλα αυτά που μας είπε ο κ. Μετσοβίτης (μέλος του Δ.Σ. της IPMS) αλλά...
π.χ. αν θέλεις να κάνεις καινούριους φίλους, υπάρχουν πολλοί τρόποι - αν θέλεις να έχεις πρόσβαση σε βιβλιοθήκες να'ναι καλά το διαδίκτυο, τα περιοδικά κλπ - όπως κάποιος πολύ σωστά έγραψε: Εδώ δεν είναι το site της IPMS (αν είναι να μας το πείτε κι εμάς) - κι όσο για την ελεύθερη και με μειωμένο αντίτιμο συμμετοχή στους διάφορους διαγωνισμούς, αυτό αφορά κυρίως τους Αθηναίους μοντελιστές και σε ελάχιστες περιπτώσεις εμάς από την επαρχία. Υπάρχει η IPMS Κέρκυρας π.χ.????? Όποιος ξέρει από πότε έχουν να κάνουν κάτι να μου το πει και μένα που μένω εκεί από το 2003. Η IPMS Πάτρας το ίδιο - ό,τι έγινε φέτος εκεί ήταν καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία. Η IPMS Βορείων Προαστίων τι κάνει άραγε?
Εξάλλου, η προσωπική μου εμπειρία με την IPMS είναι τουλάχιστον "τραυματική". Το 2004 στο Αίγιο φτιάξαμε τον "Σύλλογο Μοντελιστών Αιγίου" με 25 περίπου εγγεγραμμένους στατικούς και άλλους τόσους r/c. Κάναμε ΕΚΘΕΣΗ, όχι διαγωνισμό, που από 3 προγραμματισμένες ημέρες, την κρατήσαμε σχεδόν 2 βδομάδες!. Φτιάξαμε cd με φωτογραφίες από την έκθεση μαζί με κάποιο κείμενο και σε συνεννόηση με γνωστό μοντελιστή στον ελληνικό χώρο πήγα προσωπικά στο διαγωνισμό της IPMS στην Καισαριανή. Εκεί βρήκαμε τον τότε γραμματέα της IPMS και αφού του εξήγησα ποιοί είμαστε κλπ, του έδωσα το cd και υποσχέθηκε ότι το πολύ σε 3 - 4 μήνες θα το έβαζαν στο περιοδικό. Πέρασαν 7 (!!!!!!) μήνες και παίρνω τηλ. Κανείς δε γνώριζε τίποτα. Με τα πολλά βρίσκω αυτόν που είχαμε μιλήσει και τι μου λέει ο...αχαρακτήριστος??????? "Μα αφού δεν είσασατε παράρτημα της IPMS, πώς θέλεις να σας βγάλω στο περιοδικό μας???"

ΓΙΑ ΠΟΙΑ IPMS ΜΙΛΑΤΕ????????????

ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΧΩΡΑ????????????????   

Έτσι νομίζουν ότι προωθούν το μοντελισμό????????????????

ʼντε μην αρχίσω..........................

Welcome to the Dark side of the Force...

Αποσυνδεδεμένος Gkalfop

• Scale 1/144
  • *
  • SNAFU
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 23, 2007, 03:06:06 πμ »
Καλημέρα. Καλά είναι να αρχίσουμε. Υπάρχει θέμα με την IPMS και μάλλον είναι σοβαρό. IPMS υπάρχει μόνο στην Αθήνα, για την επαρχία τίποτα. Είμαι και εγώ ένα ΓΡΑΜΜΕΝΟ τελικά μέλος για τους φίλους μοντελιστές στο παράρτημα της Κέρκυρας και δυστυχώς τίποτα. Τι γίνεται ρε παιδιά υπάρχει κάτι..... μια ενημέρωση τουλάχιστον. Και εάν το θέλετε να μας ενημερώσετε για την ανανέωση της εγγραφής μας. Όσο αφορά το τί μπορούμε να κάνουμε για την IPMS, καλά εντάξει...... Τελικά μόνο λίγοι, πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που αισθάνονται μέλη. 

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 23, 2007, 04:30:55 πμ »
το web site της IPMS ειναι γνωστο...το email τους επισης,εχετε επικοινωνησει να τους εκφρασετε τις αποψεις η παραπονα σας ??

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 23, 2007, 08:37:17 πμ »
EYTYXΩΣ ΠΟΥ ΖΩ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ!!!

και είμαι ΕΥΤΥΧΩΣ έξω απο αυτά!!!! (ευτυχισμένος είμαι!) Το πιάσατε το νόημα?

Παντως και εδω έχουμε παράρτημα IPMS, το ξερατε???? International Postitutes Models Services!!!! Το μοντελάκι που έχω στο avatar, πήρε βραβείο καλύτερου διοράματος πέρσι!!!!

Θέλει να γινει κανείς μέλος????
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 23, 2007, 07:43:52 μμ »
Γράφομαι και πρόεδρος, χαλαρά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 23, 2007, 09:40:39 μμ »
Το ότι η IPMS Ελλάδος (ή Αθηνών εάν σας αρέσει καλύτερα) περνάει δύσκολους καιρούς είναι γνωστό και αντιληπτό σε όποιον ασχοληθεί ψύχραιμα έστω και 5 λεπτά με το θέμα. Επίσης είναι γνωστή και η δυσπιστία με την οποία την αντιμετωπίζουν οι διάφοροι τοπικοί Σύλλογοι. Χρειάζεται ανθρώπους να ασχοληθούν και να δώσουν από τον χρόνο τους. Παράπονα υπάρχουν από πολλούς. Το εύκολο είναι να κάθομαι σπίτι μου και να γκρινιάζω. Εάν το ένα δέκατο όσων έχουν εκφράσει παράπονα είχαν και την διάθεση να βοηθήσουν έμπρακτα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω. Κι εγώ κάθομαι σπίτι μου και δεν κάνω κάτι να βοηθήσω. Αλλά τουλάχιστον δεν βγάζω πύρινους λόγους από την πολυθρόνα μου.

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 24, 2007, 01:20:22 πμ »
Φίλε μου, εκτός από πύρινους λόγους από την πολυθρόνα μας, που λίγο ως πολύ όλοι μας έχουμε βγάλει σε διάφορες περιστάσεις, καλό είναι αναλογιζόμαστε και με ποιές πράξεις τους συνοδεύουμε. Εν προκειμένω και μιλώντας για μένα προσωπικά, όσο και για το Σύλλογό μας στο Αίγιο, ούτε γραφτήκαμε, ούτε ποτέ θα υποστηρίξουμε καμιά IPMS...έμπρακτα! Ό,τι κάνουμε το κάνουμε για πάρτη μας και μόνο, διοργανώνουμε ΕΚΘΕΣΕΙΣ και όχι διαγωνισμούς "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει". Και για να κάνουμε κάποιο - ουτοπικό όπως κατάλαβα για πολλούς - όνειρο πραγματικότητα, δηλ. την ίδρυση ενός μουσείου αναπαράστασης της ελληνικής ιστορίας μέσα από το μοντελισμό, δημιουργήσαμε έναν εντελώς καινούριο, ευέλικτο και με ευρωπαϊκες προδιαγραφές φορέα ("ΕΛ.ΜΟ." - διαβάστε σε άλλο θέμα σχετικά) για την υλοποίησή του, μέσω αξιοποίησης κοινοτικών κονδυλίων. H IPMS τι σκοπό έχει στη ζωή της? Τη διοργάνωση ενός μόνο διαγωνισμού το χρόνο στην Αθήνα (πού αλλού? τα παραρτήματα έτσι κι αλλιώς φυτοζωούν) και την έκδοση ενός περιοδικού από τις συνδρομές των μελών της? Από την άποψη αυτή - και επειδή έχω την τιμή να είμαι από τους βασικούς συνιδριτές και επίσης πρόεδρος Δ.Σ. της "ΕΛ.ΜΟ." - χαίρομαι που γίνεται αυτή η προσπάθεια πέρα από καλούπια και παρωπίδες, γιατί μας δίνει έναν σκοπό παραπάνω στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μας. Και να είστε σίγουροι ότι ο σκοπός αυτός αξίζει, πέρα από οποιοδήποτε περιοδικό, οποιαδήποτε IPMS και οποιοδήποτε forum...Και αυτό αποτελεί ΕΜΠΡΑΚΤΗ απόδειξη ότι κάποιοι προσπαθούμε σε πείσμα των καιρών να κάνουμε κάτι. Δεν ξέρω, ούτε μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα που θα έχει η προσπάθειά μας, αλλά τουλάχιστον έχει τεθεί ένας σκοπός από έναν νέο φορέα που δεν φυτοζωεί...και γιατί όχι, περιμένει και τη σύμπραξη και βοήθεια όλων όσων κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος!!!

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 24, 2007, 08:12:54 μμ »
Αφήστε το χόμπυ ελευθερο ρε παιδιά!!! Μη το βάζετε σε καλούπια!!! Τόσο πολύ ανάγκη για αναγνώριση υπάρχει τελικά στην Ελλάδα???
Εντάξει ρε Θάνο. Το πίασαμε το νόημα και τα υπονοούμενα. Και συ, λόγια είσαι.

Μας έχετε μπερδεψει. Όλο μέλη, συνδρομές, και νταχτιριντι! Αυτή η ΕΛΜΟ, που είναι??? Καταστατικά, προεδριλίκια ακούω μέχρι στιγμής (πρόεδρος στο δικό μου παράρτημα ΔΕΝ γίνεσαι.!!!!)

Στην Ελλάδα των προέδρων ζούμε και στα παχιά τα λογια. Πράξεις δεν βλέπουμε. Συγνώμη φίλε μου, δεν ξέρω τι κάνετε στο Αιγιο, αλλά εγώ που πρέπει να πληρώνω ένα χρώμα 18 φορές πάνω την αξία του όταν το κάνω παραγγελία ποιος σύλλογος θα μου το λύσει??? Αν δεν είχα και το Ιντερνετ θα ήμουνα ενα ακόμη καμμένο χαρτι. Επι της ουσίας. Αφήστε τα λόγια και κάντε τα πράξεις.

Επιτρέπεται να είμαι μια μειοψηφία των νησιών του Αιγαίου???. Γιατί δεν υπάρχουν άλλοι? Ή μήπως υπάρχουν αλλά τους έχετε τρομάξει??? και δεν ξετρυπώνονται.

ΙPMS. Τι είναι κι αυτή στο τέλος???? Υπάρχει αντικειμενική κρίση??? Υπάρχει ζυγι??? Η βάζουμε στην ιδια κατηγορία ένα Ο.Ο.Β με ένα φοοουλ στα βελτιωτικά???? (αυτο έχει διπλη και μεταφορική έννοια). Εσείς εκεί πέρα, πως φροντίζετε το φυτώριο??? Τα νέα παιδιά? (ή Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα???) Διοργανώθηκε κάτι στην υπολοιπη Ελλάδα των χαροκαμένων μοντελιστων??? Πως περιμένουμε να αγαπήσουν οι καινουργιοι το Χόμπυ, Να δούν τι σημαίνει αυτή η Τέχνη??? Με τι? Το νύχι τους θα μυρίσουνε???

Ο καλυτερος κριτής είναι η πηγαία ευχαριστηση που αναδεικνύεται όταν τελείωσεις το δημιούργημα σου και το καμαρώνεις!!! Όπως με τα παιδιά μας!(όσοι είναι πατεράδες καταλαβαίνουν τι εννοώ). Δεν ξέρω,αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Αν μπω προσωπικά στη διαδικασία διαγωνισμού θα χάσω αυτό που προσπαθώ τόσα χρόνια. Το συναίσθημα της δημιουργικής μου χρησιμότητας σε κάτι που αγαπώ.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 24, 2007, 08:33:50 μμ »
Αφήστε το χόμπυ ελευθερο ρε παιδιά!!! Μη το βάζετε σε καλούπια!!! Τόσο πολύ ανάγκη για αναγνώριση υπάρχει τελικά στην Ελλάδα???
Εντάξει ρε Θάνο. Το πίασαμε το νόημα και τα υπονοούμενα. Και συ, λόγια είσαι.

Μας έχετε μπερδεψει. Όλο μέλη, συνδρομές, και νταχτιριντι! Αυτή η ΕΛΜΟ, που είναι??? Καταστατικά, προεδριλίκια ακούω μέχρι στιγμής (πρόεδρος στο δικό μου παράρτημα ΔΕΝ γίνεσαι.!!!!)

Στην Ελλάδα των προέδρων ζούμε και στα παχιά τα λογια. Πράξεις δεν βλέπουμε. Συγνώμη φίλε μου, δεν ξέρω τι κάνετε στο Αιγιο, αλλά εγώ που πρέπει να πληρώνω ένα χρώμα 18 φορές πάνω την αξία του όταν το κάνω παραγγελία ποιος σύλλογος θα μου το λύσει??? Αν δεν είχα και το Ιντερνετ θα ήμουνα ενα ακόμη καμμένο χαρτι. Επι της ουσίας. Αφήστε τα λόγια και κάντε τα πράξεις.

Επιτρέπεται να είμαι μια μειοψηφία των νησιών του Αιγαίου???. Γιατί δεν υπάρχουν άλλοι? Ή μήπως υπάρχουν αλλά τους έχετε τρομάξει??? και δεν ξετρυπώνονται.

ΙPMS. Τι είναι κι αυτή στο τέλος???? Υπάρχει αντικειμενική κρίση??? Υπάρχει ζυγι??? Η βάζουμε στην ιδια κατηγορία ένα Ο.Ο.Β με ένα φοοουλ στα βελτιωτικά???? (αυτο έχει διπλη και μεταφορική έννοια). Εσείς εκεί πέρα, πως φροντίζετε το φυτώριο??? Τα νέα παιδιά? (ή Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα???) Διοργανώθηκε κάτι στην υπολοιπη Ελλάδα των χαροκαμένων μοντελιστων??? Πως περιμένουμε να αγαπήσουν οι καινουργιοι το Χόμπυ, Να δούν τι σημαίνει αυτή η Τέχνη??? Με τι? Το νύχι τους θα μυρίσουνε???

Ο καλυτερος κριτής είναι η πηγαία ευχαριστηση που αναδεικνύεται όταν τελείωσεις το δημιούργημα σου και το καμαρώνεις!!! Όπως με τα παιδιά μας!(όσοι είναι πατεράδες καταλαβαίνουν τι εννοώ). Δεν ξέρω,αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Αν μπω προσωπικά στη διαδικασία διαγωνισμού θα χάσω αυτό που προσπαθώ τόσα χρόνια. Το συναίσθημα της δημιουργικής μου χρησιμότητας σε κάτι που αγαπώ.

Αλέξη αυτά που λες είναι σωστά. Κι εγώ νησιώτης είμαι και καταλαβαίνω αυτή την "απομόνωση" που νιώθεις από τη μοντελιστική αγορά.

Αν κάνει κάποιος όμως το "δικηγόρο του διαβόλου" θα έλεγε:
- Τι περιμένεις να κάνουν οι άλλοι για 'σένα; Εδώ ούτε νοσοκομεία της προκοπής δεν έχουν στην επαρχία (που εξαρτάται από τον κρατικό προϋπολογισμό), κι εσύ γυρεύεις να ασχοληθεί η ipms με εμάς. Εδω δεν ασχολείται με τους Αθηναίους. Στις Σαββατιανές συναντήσεις κάθονται σε διαφορετικά τραπεζάκια λες και τους χωρίζει κάτι. Εγώ σηκώθηκα από τη Σύρο να πάω να δω τα παιδιά (modelclub) κι εκείνα μας υποδέχθηκαν σαν να μας γνώριζαν χρόνια.

Το θέμα είναι το εξής: Έχουμε το hobby μας, γουστάρουμε να δίνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας σ' αυτό και ΔΕΝ πρέπει να 'αρωσταίνουμε' μ' αυτό για κανένα λόγο.  ::icon_thumright::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 24, 2007, 10:48:28 μμ »
Γιώργο,διαφωνώ με αυτό που λες ότι καθόμαστε σε διαφορετικά τραπεζάκια με την IPMS επειδή μας χωρίζει κάτι!
Απλά δεν χωράμε όλοι μαζί!  :wink:
Με τα παιδιά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 24, 2007, 11:16:25 μμ »
Παιδιά να σας πω κατι και μην με παρεξηγήσετε.
Εαν έχετε παράπονο με την IPMS, στείλτε τα παράπονά σας στην IPMS. Στο modelclub που τα γράφετε, και αντίλογος δεν υπάρχει και δεν βγαίνει και τίποτα σε τελική ανάλυση και είναι καί κάπως άδικο.
Nα διεκρινησω οτι δεν είμαι μέλος της, ούτε ενδιαφέρθηκα ποτέ να γίνω και δεν με ενδιαφέρει τι κανει και τι δεν κανει η IPMS, επομενως δεν έχω κάποιο λογο να την υπερασπισθώ.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 24, 2007, 11:20:50 μμ »
Γιώργο,διαφωνώ με αυτό που λες ότι καθόμαστε σε διαφορετικά τραπεζάκια με την IPMS επειδή μας χωρίζει κάτι!
Απλά δεν χωράμε όλοι μαζί!  :wink:
Με τα παιδιά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Λυπάμαι Γιώργο αλλά ανέβηκα προκατειλειμένος από αντίστοιχα σχόλια στο forum (αν δεν κάνω λάθος), δεν είδα και καμία 'επικοινωνία' μεταξύ των 2 παρεών και μου έμεινε αυτή η γεύση.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 25, 2007, 12:21:28 πμ »
υπάρχει αντίλογος.
αλλά δεν ξέρω τι να πρωτοαπαντήσω.
και δεν είμαι και αρμόδιος, καθώς δεν εκπροσωπώ την IPMS Ελλάδος.
ως απλό μέλος θα πω 2-3 πραγματάκια για αρχή, όσα θυμάμαι απο παλιά και για όσα δεν χρειάζομαι "εξουσιοδότηση",
και το βράδυ ή αύριο που θα έχω διαβάσει καλά τα προηγούμενα μπορεί να επανέλθω.
1. Η IPMS Ελλάδος, είναι μη κερδοσκοπικός σύλλογος. ότι κάνει και κάνει πολλά που όσοι δεν ασχολούνται με το χόμπι και της εκδηλώσεις της δεν μπορούν να τα ξέρουν, το κάνει με τις συνδρομές των μελών και κάποιες χορηγίες. για όλα αυτά υπάρχει οικονομικός έλεγχος κάθε χρόνο.
οι Γενικές Συνελεύσεις όπου συζητούνται τα οικονομικά μεταξύ άλλων είναι ανοικτές σε όλους και μπορούν να τις παρακολουθήσουν οι πάντες.
2. Εχει αναγνωριστεί απο την IPMS, ότι οι εκτός Αθήνας μοντελιστές είναι κάπως "ριγμένοι" λόγω απόστασης και γι αυτό το λόγο η συνδρομή των μελών που κατοικούν στην Αθήνα είναι μεγαλύτερη από αυτή των "μη Αθηναίων". 
3. Κάπου αλλού διάβασα για μια Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που θα προωθεί το μοντελισμό. Το μυαλό μου αυτόματα πήγε στις επιχορηγήσεις που "τρώνε" οι Μ.Κ.Ο. απο το κράτος και την Ε.Ε. με τα γνωστά αποτελέσματα. Στο παρόν τόπικ κάποιος την ανέφερε την επιχορήγηση. Ας κάνουμε υπομονη να δούμε και το αποτέλεσμα.
4. Κόντρα μεταξύ IPMS Eλλάδος και Modelclub.gr δεν υπάρχει τουλάχιστον επίσημα. Απ'ότι έχω "πιάσει στον αέρα" υπάρχουν κάποιες προσωπικές κόντρες - πασης φύσεως - μεταξύ μελών των δύο συλλόγων αλλά όχι κάτι σοβαρό για να το συζητάμε.
5. Η IPMS για αρκετά χρόνια διατηρούσε Παραρτήματα σε διάφορες πόλεις (Κέρκυρα, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Χανιά, Καβάλα). Τα οποία είχαν ιδρύσει τα μέλη της στις συγκεκριμένες πόλεις. Το γιατί δεν υπάρχουν πια αυτά τα Παραρτήματα, ρωτήστε τα μέλη τους και όχι την "κεντρική" IPMS. Και μην την κατηγορείτε γι αυτό. Επαναλαμβάνω ρωτήστε τα κατα τόπους μέλη.
6. Η IPMS Ελλάδος, προσπάθησε αρκετές φορές να κάνει την "αποκέντρωση". Θα πω δυο παραδείγματα (κακά) για να δείτε την Ελληνική νοοτροπία.
Πρώτα διοργάνωσε έκτακτη Εκθεση κάποια Χριστούγεννα (εννοώ περίοδο Χριστουγέννων ) στη Θεσσαλονίκη σε κεντρικό ξενοδοχείο. Να πώ ότι είχε επιτυχία αλλά πάρα πολλοί γνωστοί Θεσσαλονικείς μοντελιστές την αγνόησαν και δεν την επισκέφτηκαν ούτε ως ...απλοί επισκέπτες?
Κάποια άλλη στιγμή, όταν όλα τα παραπάνω Παραρτήματα ήταν σε ενέργεια (εκτός αυτού της Θεσ/νίκης) , προτάθηκε επίσημα να αναλάβουν την διοργάνωση στην πόλη τους εκ περιτροπής, της Ετήσιας Εκθεσης - Διαγωνισμού. Και αργότερα να αναλάμβαναν με κάποια φόρμουλα τη Διοίκηση, κάνοντας ΔΣ απο τα μέλη των Παραρτημάτων. Οσο τα είδατε εσεις να γίνονται αυτά, άλλο τόσο τα είδε και το τότε ΔΣ.
7. Η IPMS και ιδίως το ΔΣ αλλά και τα ενεργά μελη που τρέχουν για τις εκδηλώσεις της, είναι εθελοντές και ότι κάνουν το κάνουν στον λιγοστό ελέυθερο χρόνο τους. Ας μου πουν τι έκαναν για την IPMS ή γενικότερα για τον μοντελισμο στην Ελλάδα, στον ελέυθερο χρόνο τους ή στα πλαίσια των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, οι κύριοι που εξέφρασαν τα παραπονα τους παραπάνω.
Αυτά για την ώρα.
Καλά μοντέλα και ραντεβού τον Οκτώβρη (στην έκθεση ντε...)
Σ.Σ. 

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 25, 2007, 12:41:07 πμ »
4. Κόντρα μεταξύ IPMS Eλλάδος και Modelclub.gr δεν υπάρχει τουλάχιστον επίσημα.

Ουτε επισημα ουτε ανεπισημα :!: υπαρχει πολυ καλη συνεργασια μεταξυ modelclub και IPMS ,τα μελη μας συμμετεχουν σωρηδον στην ετησια εκθεση,η IPMS εχει ελευθερο βημα μεσω του παροντος forum. (και οχι το club δεν ειναι της IPMS που ρωτησε ο φιλος Θανος :!: :lol: )

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 25, 2007, 01:05:50 πμ »
αυτό είπα κι εγώ.
τώρα, εάν εγώ ο Σ.Σ. της IPMS δεν πάω ή δεν χωνεύω ή δεν μιλιέμαι με τον Κ.Σ. του modelclub, δεν σημαίνει ότι οι δυό σύλλογοι έχουν πρόβλημα μεταξύ τους.
αυτό εννούσα.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 25, 2007, 01:07:48 πμ »
αυτό είπα κι εγώ.
τώρα, εάν εγώ ο Σ.Σ. της IPMS δεν πάω ή δεν χωνεύω ή δεν μιλιέμαι με τον Κ.Σ. του modelclub,

ωπα φιλε :!: εαν δε χωνευεις το melpa εχουμε σοβαρο προβλημα :!:  ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: :twisted: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 25, 2007, 01:24:35 πμ »
Να ξεκαθαρίσω κι εγώ με την σειρά μου οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ IPMS και Modelclub.
Εγώ προσωπικά είμαι μέλος και στις δύο ενώσεις.Τώρα το οτι κάθομαι στο τραπέζι του Modelclub τα Σάββατα έχει να κάνει με το οτι με τα μέλη του μιλάω συχνότατα και έχω να πω δυό κουβέντες παραπάνω.
Ούτως ή άλλως τα πρωινά της Κυριακής τα περνάω στα γραφεία της IPMS,ψάχνωντας την βιβλιοθήκη της.

Δεν καταλαβαίνω αυτήν την αρνητική στάση απέναντι στην IPMS...
Η ύπαρξή της είναι πολύ σημαντική, κυρίως, γιατί διοργανώνει την ετήσια Εκθεση-Διαγωνισμό.Αυτή η έκθεση είναι ο καλύτερος κράχτης για νέους στο χόμπυ μας και ένα σημείο συνεύρεσης για εκατοντάδες μοντελιστές,με χιλιάδες επισκέπτες.
Τώρα ,όσοι από εσάς δεν θέλουν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό,μπορούν να κατεβάσουν το μοντέλο τους "εκτός διαγωνισμού",ως έκθεμα απλώς.
Στο διαγωνιστικό τμήμα της τώρα,αντικειμενική κριτική δεν ξέρω τι σημαίνει για εσάς,αλλά να είστε σίγουροι οτι δεν θα χτυπηθεί ο 13άχρονος μοντελιστής με τον Τσώνο, υπάρχουν δεκάδες διαφορετικές κατηγορίες για όλα τα επίπεδα.Τώρα,αν πάτε και βάλετε την γλυκύτατη και πολυαγαπημένη μπαχατέλα σας δίπλα στο Stranraer του Μέγα π.χ.,μην κατηγορήσετε τους κριτές για έλειψη αντικειμενικότητας!!!!

Εκτός της έκθεσης ,έχει μια καλή βιβλιοθήκη, ανοιχτή για ψάξιμο σε όποιον ενδιαφέρεται,κάθε Κυριακή πρωί.
Βγάζει και το περιοδικό της,λίγο αραιά βέβαια τώρα τελευταία,το οποίο είναι από τα κορυφαία ποιοτιικώς,συγκρινώμενο με το αντίστοιχο άλλων IPMS.
Ολα γίνονται από μια λίγα άτομα θυσιάζοντας μέρος του ελεύθερου χρόνου τους.

Οποιος από εσάς πιστεύει οτι η IPMS θα έπρεπε να κάνει άλλα πράγματα τον παροτρύνω να γίνει μέλος της και να την οδηγήσει με τον δυναμισμό και την ενεργητικότητά του σε νέους δρόμους.

Οι μοντελιστές από την επαρχία που νιώθουν παραπεταμένοι-και είναι-μπορούν κάλιστα να μετατρέψουν την IPMS Ελλάδας σε IPMS Αθήνας,ιδρύοντας κατά τόπους ενώσεις σε ολες τις γωνιές της Ελλάδας μας,προωθώντας και το χόμπυ ή μήπως είναι κουραστικό και είναι καλύτερα να πίνουν τον φραπέ τους κριτικάροντας την μοντελιστική πραγματικότητα της χώρας μας??

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 25, 2007, 01:43:57 πμ »
αυτό είπα κι εγώ.
τώρα, εάν εγώ ο Σ.Σ. της IPMS δεν πάω ή δεν χωνεύω ή δεν μιλιέμαι με τον Κ.Σ. του modelclub,

ωπα φιλε :!: εαν δε χωνευεις το melpa εχουμε σοβαρο προβλημα :!:  ::077devil:: ::077devil:: ::077devil:: :twisted: ::lol18::

ώπα.
συνωνυμία είναι εγώ άλλον δεν χωνεύω. πλάκα κάνω έτσι. ιδίως ο melpas είναι πολυ γλυκιά φάτσα για να μην τον συμπαθείς.
και το ξεκαθαρίζω,
είμαι straight και παντρεμένος, το ίδιο κι αυτός.
στο θέμα τώρα,
είπε ο μάστορας αυτό που ξέχασα,
όποιος νομιζει οτι θα κάνει κάτι καλύτερο,
ας ασχοληθεί με τα κοινά για να το κάνει.
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 25, 2007, 07:59:09 πμ »
Φίλε μου Κώστα μαστορα!
Σαφώς και έπιασα το υπονοούμενο. Έχεις δίκιο στο ένα σκέλος, αλλά αγνοείς το άλλο. Επιβίωση στην επαρχία και φραπές είναι έννοιες διαμετρικά αντίθετες.
Αν τα καφέ είναι τίνγκα στα στρινγ και στα μανιαούρια, είναι φοιτητές και τουρίστες το 95%. (αυτοί καλά κάνουν).
Δεν το παίζω Βασιλάκης Καϊλας και πονεμένη μάνα, αλλά για να ζήσεις εδώ έχεις ελάχιστες δυνατότητες και επιλογές.
Επομένως ο φραπές περιορίζεται το πρωϊ στη δουλειά και στο μπαλκόνι του σπιτιού όταν γυρνάς σπίτι το βράδυ, ίσα που έβγαλες το μεροκάματο και κοιτάς τα μάτια του παιδιου σου και αναρωτιέσαι, θα το μεγάλώσω σωστα να βγεί ένας σωστός άνθρωπος (και μοντελιστής)???

Τώρα όσο αφορά με το πρώτο σκέλος, ένας σύλλογος ή ένα σωματείο αξίζει να οργανωθεί αν υπάρχουν και ενδιαφερόμενα υποψήφια μέλη. Με εμένα και ίσως τον Μιχάλη, είναι δυνατόν να γίνει σωματείο???

Ας γίνουν οι σωστές κινήσεις από τη μαμά, ας καλιεργηθεί το κλίμα, και ποιος είπε όχι???

Ως Ελλην πολίτης με σωας τας φρενας, έχω κάθε δικαίωμα στην καλόπιστη κριτική(δεν είμαι σκυλάκι με λουράκι να με πάνε όπου θέλουν). Και μέσα από την κριτική μερικές φορές γίνεσαι καλύτερος. Από την στιγμή που την δέχομαι και την σέβομαι, γιατί να ακολουθήσω το μονοπάτι της σιωπής. Τρελονησιώτης είμαι, συγχωρέστε με...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 25, 2007, 10:23:36 πμ »
Φίλε μου Κώστα μαστορα!
Σαφώς και έπιασα το υπονοούμενο. Έχεις δίκιο στο ένα σκέλος, αλλά αγνοείς το άλλο. Επιβίωση στην επαρχία και φραπές είναι έννοιες διαμετρικά αντίθετες.
Αν τα καφέ είναι τίνγκα στα στρινγ και στα μανιαούρια, είναι φοιτητές και τουρίστες το 95%. (αυτοί καλά κάνουν).
Δεν το παίζω Βασιλάκης Καϊλας και πονεμένη μάνα, αλλά για να ζήσεις εδώ έχεις ελάχιστες δυνατότητες και επιλογές.
Επομένως ο φραπές περιορίζεται το πρωϊ στη δουλειά και στο μπαλκόνι του σπιτιού όταν γυρνάς σπίτι το βράδυ, ίσα που έβγαλες το μεροκάματο και κοιτάς τα μάτια του παιδιου σου και αναρωτιέσαι, θα το μεγάλώσω σωστα να βγεί ένας σωστός άνθρωπος (και μοντελιστής)???
::spam_emoticon::
Κάτι μου λέει οτι η ζωή στην επαρχία πρέπει να είναι λίγο πιο επικύνδινη από επιθετική περίπολο αναγνώρισης έξω από το Khe San :)
Προσωπικά και εμπειρία της επαρχία έχω και γνωστούς μοντελιστές ξέρω (Μεσσηνία) που αν τους πεις να έρθουν στην Αθήνα για να είναι κοντά στα μαγαζιά θα σε πουν τρελό. ΔΕΝ είναι τόσο χάλια στην επαρχία, έλεος! Και το πρόβλημα τροφοδοσίας με μοντελιστικά υλικά δεν είναι πια και ζωτικό θέμα επιβίωσης!

Για ελάτε προς τα εδώ να δείτε τα παιδιά σας να είναι μειοψηφία μέσα στην τάξη λόγω ύπαρξης πολλών άλλων και παράξενων εθνικοτήτων και εδώ να αναρωτηθήτε αν θα το μεγαλώσετε σωστά μέσα σε μία πόλη που τα ναρκωτικά τα βρίσκεις πιο εύκολα και από τα τσιγάρα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι παραπάνω επιλογές έχω ζώντας στην Αθήνα αλλά τι προβλήματα έχω το ξέρω πολύ καλά! Αν λόγω επαγγέλματος μπορούσα να βρω απασχόληση στην επαρχία θα είχα προ πολλού εξαφανιστεί. Και ας έπαιρνα μοντελιστικά υλικά 1 φορά το μήνα και ας κόστιζαν 10% παραπάνω για τα ταχυδρομικά. Και δεν θα έχανα τίποτα από πληροφόρηση, ας είναι καλά το modelclub!
 ::offtopic::
 ::arrowred:: Mastoras => Συμφωνώ απόλυτα.
 ::arrowred:: Stavros => Συμφωνώ απόλυτα με το 7. Οχι οτι διαφωνώ με τα υπόλοιπα...

ΥΓ
Δε θα τον πετύχω αυτό τον Κ.Σ. που μου στεναχωρεί τον Stavro, θα τον κόψω λουρίδες ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 25, 2007, 10:38:47 πμ »
Φίλοι μου, επειδή εχω ζήσει σε μεγαλούπολη για παρα πολλά χρόνια, εχω δουλέψει εκεί και μπόρω να συγκρίνω. Δεν είπα ότι επαρχία=βιετναμ
Είπα ότι εδω συγκεκριμένα οι δυνατότητες και οι επιλογές είναι ελάχιστες. Σαφώς ο κόσμος για τα παιδιά είναι καλύτερος από Αθήνα πχ.

Αλλά στο νησί τα μόνα μαγαζιά που δουλέυουν είναι τα καφε και οι γκαρσονιέρες. Η αγορά είναι νεκρή, αφού έχουμε καταντήσει παραμάγαζο του Αιβαλιού (απέναντι παράλια). Μη με αναγκάσετε να μπω και σε αυτό το θέμα, βγαίνουμε εκτός. Συγκεκριμένα απάντησα στο φίλο μου Κώστα σε μια άποψη του με συγκεκριμένο σκεπτικο.

Τα πλεονεκτήματα της επαρχίας, είναι μειονεκτήματα μιας μεγαλούπολης και αντιστροφα. Το έζησα, το βίωσα και το λέω με όλο το θαρρος.
Δεν θα βρεις άκρη.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 25, 2007, 10:51:09 πμ »
Αναρωτιέμαι βρε Αλέξη τι θα έγραφες αν ζούσες στα Ψαρά ή στην Κάρπαθο......

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #73 στις: Ιουνίου 25, 2007, 10:59:34 πμ »
1. Και για τα προβλήματα των μοντελιστών της επαρχίας φταίει η "κακή" IPMS Ελλάδος, sorry Αθήνας, και τα μέλη της - που υπενθυμίζω πάλι είναι εθελοντές και ότι κάνουν το κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους με τα ελαχιστότατα χρήματα των συνδρομών των μελών της?
να δούμε τι θα κάνουν τα "πουλέν" - βλέπε ΜΚΟ με τα "κονδύλια της ΕΕ" - για τον μοντελισμό στην Ελληνική επαρχία.
Οταν διοργανώσουν μια έκθεση  - όπως η άλλη όμως που όλοι ξέρουμε και μας αρέσει και τη χαζεύουμε - σε τόπο και χρόνο που να εξυπηρετεί τους περισσότερους, υπόσχομαι να συμμετάσχω αμέσως και με μπόλικα μοντέλα.
ποιος απο τους παραπάνω γνωρίζει ότι η έκθεση της IPMS Ελλάδος, στήνεται (στην κυριολεξία: κουβάλημα, βίδωμα κλπ.) και "τρέχει" απο καμιά 20αριά τρελλαμένους στον ελέυθερο χρόνο τους, για την οποία ορισμένοι σπαταλούν και την κανονική (καλοκαιρινή) τους άδεια?
 :lol:
2. Ποιος είπε επίσης οτι στην Αθήνα είναι όλα ρόδινα? Δεν θυμάστε που πριν λίγο καιρό ψάχναμε (μεταξύ άλλων):
πράσινο στόκο squadron, διαλυτικό αερογράφου για vallejo & tamiya, αρκετούς κωδικούς χρωμάτων που "δεστυχώς τελείωσαν", το τάδε που " έφερε πολύ λίγα και πουλήθηκαν" κ.α.?
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #74 στις: Ιουνίου 25, 2007, 11:13:12 πμ »
Αρμόδιοι είναι όσοι ζουν εκει. Εγώ μπορώ να απαντήσω ευχαρίστως για το συγκεκριμένο νησί.