Σταύρο ως βελτιωμένο προσωπικά εννοώ κατασκευή που έχει έστω και 1 αντικείμενο που δεν ήταν μέσα στην αρχική συσκευασία του κιτ. Ok καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να ξέρει ο άλλος τί περιέχει ένα κιτ από την "μαμά" εταιρεία αλλά εδώ έρχεται το πολύ σωστό pre-registration, μπορεί/ουν η IPMS/κριτές εξ' αρχής να ψάξουν στο διαδίκτυο ή μέσω γνωστών τί περιέχεται σ' ένα κιτ του εμπορίου. Κιτ άνευ pre-registration δεν θα γίνονται δεκτά καθώς και κιτ που δηλώνονται ψευδώς ως OOB ενώ δεν είναι - Πιστεύω ότι χρειάζεται μια αυστηρότητα, δεν μπορούμε να έχουμε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη 
Ως μετατροπές εννοείς τα "scratch" ή τα "μερικώς βελτιωμένα" sorry αλλά δεν κατάλαβα τί απο τα 2 
Παναγιώτη να σου πω το πρόβλημα. Η συζήτηση αυτή έχει γίνει στο παρελθόν και είχα εμπλακεί με το παρακάτω παράδειγμα:
Εστω το Pucara της Special Hobby (αν δε θυμάμαι σωστά την εταιρεία συγχωρέστε με, δεν έχω το μοντέλο στα χέρια μου). Εχει μέσα ρητίνες, pe, πολύ πράμα όμως, διαφάνειες για τα όργανα του cockpit, χαμός. Κάνει και μπόλικα EUR. Το ΙΔΙΟ ακιβώς καλούπι βγάζει και η Airfix (και κάποια άλλη εταιρεία, από μυαλό είμαι κομμάτια..) ΧΩΡΙΣ καμμία προσθήκη, αυστηρά σκέτο πλαστικό. Πως τα ξεχωρίζεις;
Η προσπάθεια που απαιτείται για να γίνουν τέτοιοι διαχωρισμοί είναι τεράστια και από όσα βλέπω με τις ανταλλαγές καλουπιών (αλλαξοκαλουπιές

), πιθανότατα καταδικασμένη. Αλλωστε το σκεπτικό με το open, δεν έχει να κάνει με τη σύγκριση μοντέλων μεταξύ τους λλά με το κάθε μοντέλο ξεχωριστά.
Επίσης σκέψου και το επόμενο σενάριο:
- Δώσε στο Γιαβάση ένα μοντέλο. Οχι το Ζουκέϊ Μούρα (του δάσους), κάτι απλό, πχ ένα 48άρι Skyraider της Hasegawa.
- Δώσε ένα ίδιο στον gkontog ΜΑΖΥ με ΟΛΑ τα βελτιωτικά της αγοράς.
- Αστους να τα φιάξουν και βάλτα δίπλα δίπλα. Του Γιαβάση σκέτο θα χτυπάει αργυρό+, το δικό μου, αν δεν το έχω κάνει χαλκομανία από τα νεύρα μου κολλώντας τα pe, θα θυμίζει τα ρολόγια του Νταλί σε πλαστικό.
Εν κατακλείδι, με το open σύστημα και την κρίση κάθε μοντέλου ξεχωριστά, βάλεις δε βάλεις βελτιωτικά, θα κριθείς σα μονάδα με ότι έχεις καταφέρει και όχι σε σύγκριση με κάποιον άλλο. Και αν δεν τα καταφέρνεις, βάλε πάνω ότι θέλεις, η κρίση θα είναι και πάλι εναντίον σου. Αρα γιατί να μπούνε στον τρελλό κόπο να τα ξεχωρίζουνε;
ΥΓ
Και φυσικά τότε να δεις κουτσομπολιά, αυτό δεν έχει το pe της μάνας του αλλά της Μπιχλιμπιδοβιοτεχνικής που είναι καλύτερα, άσε τις σκόνες που είναι κολομβιανές και όχι Μεσσηνίας, αλλά το δήλωσε στα ΟΟΒ ο αλήτης κλπ. Και έλα να μου πεις πως έχω άδικο!