Αποστολέας Θέμα: Τι Βερνίκια χρησιμοποιείτε και γιατί καταλήξατε σε αυτά?  (Αναγνώστηκε 37889 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: Τι Βερνικια χρησημοποιειτε και γιατι καταληξατε σε αυτα?
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 05:22:08 μμ »
σε ευχαριστω..... παντως δνε το ειχα ξανακουσει... ::icon_thumright::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 07:15:59 μμ »
.......................
προφανως θα χρησιμοποιήσω  παρκετίνη.....αλλα ρε παιδες αυτο που δεν καταλαβα ...πως ψεκάζετε την παρκετινη...σε τι αναλογια..και με τι διαλυτικο;;;;;
Azax σε αναλογία 10 παρκετίνη, 1 Azax, τουλάχιστον αυτή την αναλογία χρησιμοποιώ εγώ όταν το ψεκάζω. Επίσης με Azax καθαρίζεις και τον αερογράφο μετά.
.....................

Τι......... το αραιώνετε??? εγώ το ψέκασα όπως ήταν.....πειράζει??? ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 07:21:31 μμ »
.......................
προφανως θα χρησιμοποιήσω  παρκετίνη.....αλλα ρε παιδες αυτο που δεν καταλαβα ...πως ψεκάζετε την παρκετινη...σε τι αναλογια..και με τι διαλυτικο;;;;;
Azax σε αναλογία 10 παρκετίνη, 1 Azax, τουλάχιστον αυτή την αναλογία χρησιμοποιώ εγώ όταν το ψεκάζω. Επίσης με Azax καθαρίζεις και τον αερογράφο μετά.
.....................

Τι......... το αραιώνετε??? εγώ το ψέκασα όπως ήταν.....πειράζει??? ::dontknow::
Οχι βέβαια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 07:55:48 μμ »
Προσωπική άποψη:

Μόνο ένα γυαλιστερό βερνίκι υπάρχει, με διαφορά από όλα τα υπόλοιπα: Παρκετίνη Future (Kristal).
Στεγνώνει σε 10-15 λεπτά, γίνεται κόκαλο, και κάνεις ότι θέλεις από πάνω της.
Τις καλύπτρες τις κάνει κρύσταλλο, εξαφανίζοντας γδαρσίματα και δακτυλιές...

Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Οι παρκετίνες κάνουν επίσης δουλειά, αλλά σαν το Future, τίποτα άλλο...
Και επιπλέον μπορεί να περαστεί σε όλες τις εσωτερικές λεπτομέρειες (κόκπιτ, φωλιές κλπ) με απλό πινέλο, και μάλιστα χωρίς καμία αραίωση!!!
Όσο περίεργο και αν φαίνεται ΔΕΝ χτίζει, και στεγνώνει ΠΑΝΤΑ.

Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 12:25:34 πμ »
κοιτα.....επειδή ενα με ειχε τσαντισει το ειχα πατησει.........με το ποδηλατο.... :mrgreen:
παντως το θεμα με τα βερνικια ειναι οτι πρεπει να μην τα κρατας πολυ καιρο..... αυτο καταλαβα...γιατι ακομα εχω παλαια μπουκαλακια της humbrol που φυσικα πανε για πεταμα.

προς θεου μην τα πετατε ειδικα το γκλος ειναι οτι καλυτερο για να κολατε τα photo etched. ::icon_thumright::
εεεεεεε ......  :shock:
συγνωμη πως τα χρησιμοποιεις....είμαι παραααα πολυ περίεργος να μαθω δεν εχει προβλημα εφαρμογης το χρησιμοποιεις κατευθειαν .....χρονος στεγνοματος;

Αυτο ειναι παλιο κολπο, γνοστο στους κυκλους των διπλαναδων, αλλα εγω το δοκιμασα πρωτη φωρα τωρα στο Albatros και εμεινα ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.
Απο την μικρη αυτην εμπειρια καταλαβα οτι κωλαει παρα πολυ καλα, βαζεις λιγο βερνικι (απο το γκλος, αυτο στο τενεκεδενιο κουτακι) στο σημειο που θα μπει το μεταλο το αφηνεις λιγακη κανα δυο τρια λεπτα και μετα βαζεις επανω το κοματι το διορθωνεις στη σωστη θεση και το αφηνεις να κωλησει, και πρωχορας στο επομενο.
Φανταζομαι πως αμα τα σφραγισεις και με κανα χερι παρκετινη θα ειναι οτι πρεπει.
Ριξε μια ματια εδω για να τα δεις κωλημενα, μονο στο κωματι που θα μπουν τα στυλυδια απο τους πλωτηρες εβαλα κυανοκριλικη κωλα στις ακρες για να μπορεσω να το λυγισω ευολα και για να το ενυσχισω. ::salut::
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,5586.210.html

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 09:52:44 πμ »
Σε ευχαριστώ......θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή το βερνίκι....για να μην παει χαμενο.
παντως καινουργιες αγορες πρέπει να κανω. :D

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 12:44:25 μμ »
Για γυαλιστερό βερνίκι άλλα και για σφράγισμα τον χρωμάτων χρησιμοποιώ Long Shine και για ματ η αναμηξη για σεμι χρησημοποιο τα βερνικια τις winsor & newton (Galeria) γιατι
1. μεσα σε 15' λεπτα (αναλογα με την αρεοση) στεγνονου,
2. δεν αφήνουν σημάδια και άσπρους κόκκους όπως τα gunze
3. τα αρεονεις με νερό-οινόπνευμα-αζαχ ανάλογος με το αποτέλεσμα που θέλεις και τον χρόνο στεγνώματος, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα προηγούμενα υλικά.
4. ειναι 75ml σε τιμη περίπου ίδια με τα χρώματα που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ κάπου 4.5-5EUR
5. εχει ολους τους τυπους και τα σχεδια  :lol: :lol: :lol: Mat, Gloss, semi-Gloss

Για ματ βερνίκι χρησιμοποιώ της Marabu σε σπρέι (με πολύ προσοχή πάνω σε έναμελ λόγω όμοιας σύστασης) και έχω καβάτζα της Winsor & Newton, όλα από Πλαίσιο.
Για γυαλιστερό χρησιμοποιώ (σπάνια) της Humbrol στο γυάλινο μπουκαλάκι

Κάποτε είχα το πολύ καλό ματ ακρυλικό βερνίκι της Heller, αλλά από τότε δεν το έχει ξαναβρεί :cry:

Κοίτα σύμπτωση. Πήγα σήμερα στο ΠΛΑΙΣΙΟ πήρα τα παραπάνω βερνίκια, χωρίς βέβαια να γνωρίζω ότι ανοίχθηκε τέτοιο θέμα, αλλά τα πήρα με κρύα καρδιά και μόνο για να τα δοκιμάσω. Απ' ότι βλέπω όμως δεν θα πάνε χαμένα τα λεφτουδάκια μου.

Γιάννη Γιάννη, με τι τα αραιώνεις τα Galeria και σε τι αναλογία (για να μην κάνω πειραματισμούς).

Καπ, επειδή δεν έχω δοκιμάσει ξανά σε σπρευ, πες μας σε τι απόσταση κρατάς την φιάλη ? Ή κάτι που θα πρέπει να προσέξω ?

Συγνώμη, τώρα το είδα Στέλιο:oops:

Ψεκάζω σε απόσταση περίπου 20εκ από το μοντέλο. Το καλό είναι ότι δεν χτίζει εύκολα, οπότε μου έχει συγχωρέσει άπειρες μαμακίες κατά το ψέκασμα.
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 12:48:08 μμ »
απο παλιότερη εμπειρία με βερνίκια σε σπρέι έχω πολύ άσχημες εντυπώσεις, προτιμώ ψεκασμό με τον αερογραφο η πινέλο.   :wink:
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 01:06:57 μμ »

Ευχαριστώ Kap.  ::salut::

απο παλιότερη εμπειρία με βερνίκια σε σπρέι έχω πολύ άσχημες εντυπώσεις, προτιμώ ψεκασμό με τον αερογραφο η πινέλο.   :wink:

Για δώσε περισσότερες λεπτομέρειες μίστερ.

Ακόμα δεν μου είπες με τι διαλύεις τα Galeria.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 01:16:28 μμ »
Για γυαλιστερό βερνίκι άλλα και για σφράγισμα τον χρωμάτων χρησιμοποιώ Long Shine και για ματ η αναμηξη για σεμι χρησημοποιο τα βερνικια τις winsor & newton (Galeria) γιατι
1. μεσα σε 15' λεπτα (αναλογα με την αρεοση) στεγνονου,
2. δεν αφήνουν σημάδια και άσπρους κόκκους όπως τα gunze
3. τα αρεονεις με νερό-οινόπνευμα-αζαχ ανάλογος με το αποτέλεσμα που θέλεις και τον χρόνο στεγνώματος, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα προηγούμενα υλικά.
4. ειναι 75ml σε τιμη περίπου ίδια με τα χρώματα που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ κάπου 4.5-5EUR
5. εχει ολους τους τυπους και τα σχεδια  :lol: :lol: :lol: Mat, Gloss, semi-Gloss
Αερογραφο χωρείς κανένα πρόβλημα, σε αναλόγια σχεδόν 1:1, περίπου το ίδιο με πινέλο. άπλα θελε λίγο περισσότερο καθάρισμα μετα ο αερογραφος γιατί αν στεγνωσει γίνεται στιμεντο. 
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 01:18:07 μμ »
Έγραψα άλλα διαβάζουμε και τα πιο πάνω κ. Κύριε Στέλιο

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 01:46:44 μμ »
Πρώτα ανακατεύω καλά το σπρέι, ψεκάζω και τέλος ψεκάζω λίγο ανάποδα (δηλ. μόνο αέρα) για να φύγει το βερνίκι από το στόμιο του μπεκ του σπρέι ::salut::
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 02:20:54 μμ »
Έγραψα άλλα διαβάζουμε και τα πιο πάνω κ. Κύριε Στέλιο

Σα δεν ντρέπεσαι.... να εμπαίζεις έναν γέρο άνθρωπο   ::glossa::  Δεν φορούσα τα γυαλιά μου ρε, και δεν τα διάβασα όλα.  ::dontknow::

Πρώτα ανακατεύω καλά το σπρέι, ψεκάζω και τέλος ψεκάζω λίγο ανάποδα (δηλ. μόνο αέρα) για να φύγει το βερνίκι από το στόμιο του μπεκ του σπρέι ::salut::

Σωστός, να δεις τι έπαθα εγώ με ένα σπρέυ για αστάρωμα που είχα. Δεν το είχα κάνει αυτο και όταν το ξαναχρησημοποίησα κάνει μια "ΠΑΦ" και το μόνο που δεν ασταρώθηκε ήταν το μοντέλο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 03:20:31 μμ »

Παράθεση
Σωστός, να δεις τι έπαθα εγώ με ένα σπρέυ για αστάρωμα που είχα. Δεν το είχα κάνει αυτο και όταν το ξαναχρησημοποίησα κάνει μια "ΠΑΦ" και το μόνο που δεν ασταρώθηκε ήταν το μοντέλο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Και εγώ παθών πρώτα και μετά μαθών :mrgreen:
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος kp60

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νέα Μάκρη, Αττικής
  • stefanos
    • stefanos zervos 3d design
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 05:29:45 μμ »
Συγνώμη, να κάνω μία "αρχάρια" ερώτηση? Τι είναι το "χτίσιμο" που λέτε πιο πάνω? (πχ η παρκετίνη δε χτίζει...)
http://stefanos-zervos.com
cad design - 3d visualization

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 05:34:49 μμ »
πχ αν ψεκάσεις ένα βερνίκι σε μεγάλη ποσότητά σε μια γωνιά η σε ένα εξόγκωμα θα μαζευτεί περισσότερο όταν στεγνώσει θα φαίνεται πιο πολύ σε εκείνο το σημείο, αυτο ειναι το χτίσιμο

Αποσυνδεδεμένος kp60

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νέα Μάκρη, Αττικής
  • stefanos
    • stefanos zervos 3d design
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 05:49:28 μμ »
α, μάλιστα... κατάλαβα, ευχαριστώ! δηλαδή σαν να έβαφες με σπρέυ και μαζεύτηκε πολύ μπογιά σε κάποιο μέρος, ε?

Και κάτι ακόμα.. εγώ φτιάχνω αυτοκίνητα και βάφω με σπρέυ το αμάηωμα, μπορώ να περάσω παρκετίνη επάνω από το clear coat (spray) της Tamiya ???
Και αν ναι, με ποιό τρόπο? μόνο με πινέλο? Είχα δει σε ένα ξένο φόρουμ, ότι κάποιοι περνάνε από πάνω, κάποιο βερνίκι (δε θυμάμαι συγκεκριμένα) με πανάκι
και το τρίβουν (!) και γίνεται πολύ γυαλιστερό! Γίνεται κάτι τέτοιο με την παρκετίνη, ή καμία σχέση ???
http://stefanos-zervos.com
cad design - 3d visualization

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 05:59:31 μμ »
Την παρκετίνη με πινέλο μπορείς να την περάσεις χωρείς να αφήσει γραμμές άλλα σε μικρές ποσότητες.
Το clear coat (spray) της Tamiya  ειναι γυαλιστερό βερνίκι όποτε δεν βλέπω για ποιο λόγο να το κάνεις, αν θες περνας πρωτα με παρκετινη κανεισ οτι φθορες θελεις βάζεις χαλκομανίες και μετά το βερνίκι.
για το άλλο δεν έχω ιδέα

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 06:01:40 μμ »
Οχι γιατι η παρκετινη οπως και σχεδον ολα τα ακρυλικα βερνικια δεν τα πανε καλα με το τριψιμο-γιαλυσμα.Το βερνικι που εχεις δει να περνανε ειναι αυτοκινητου με καταλυτη για να γινεται πετρα.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #94 στις: Απριλίου 20, 2009, 04:11:40 μμ »
Επιτέλους μου κάτσε κάτι.Για Gloss βερνίκια έχω δοκιμάσει διάφορα.Κυρίως είχα πρόβλημα στο ψεκασμό με αερογράφο.Τελικά κατέληξα σε Winson&Newton με αρκετό Αzax.

Πίνακας δοκιμών μου για gloss Βερνίκια.
---------Είδος------------------Αραίωση------------------Χρήση------------------Αποτέλεσμα---------
Gunze Sangyo clear Η30
Airbrush
Δεν μου έστρωνε καλά.δύσκολο να βρω σωστή αναλογία αραίωσης
Gunze Sangyo clear Η30
καθαρό οινόπνευμα 95
Airbrush
Δεν μου έστρωνε καλά.δύσκολο να βρω σωστή αναλογία αραίωσης
Long Shine
όχι
πινέλο
θέλει πολλά χέρια
Long Shine
όχι
Airbrush
Στάζει εύκολα,θέλει πολλά χέρια
Winson&Newton Spray
oxi
spray
Πολύ καλό,δύσκολο στη χρήση .(Βαλβίδα μπουκώνει μετά από 2 χρήσεις,messy -ψεκάζει μεγάλη ποσότητα και στάζει εύκολα)
Winson&Newton
όχι
πινέλο
Μου άφηνε άφηνε γραμμές
Winson&Newton
νερό(σύμφωνα με οδηγίες)
Airbrush
Δεν μου έστρωνε καλά
Winson&Newton
Azax
Airbrush
Πολύ καλό,έστρωνε εύκολα.

ʼλλα συμπεράσματα.
Θεωρητικά το Long Shine με Azax θα δουλεύει και αυτό.Πράγμα που δεν δοκίμασα ακόμη γιατί  σκέφτηκα τόσο αραιή που είναι θα  ψεκάζετε μια χαρά.Λάθος όμως γιατί όπως αποδείχθηκε στα test,δεν αρκεί μόνο αυτό αλλά να στεγνώνει καθώς πέφτει στην επιφάνεια του μοντέλου.Να γαντζώνει εκεί.Όχι να στάζει.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #95 στις: Απριλίου 20, 2009, 04:14:02 μμ »
Γραψτε λαθος.Winsor & Newton Οχι Winson  ::glossa::

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #96 στις: Απριλίου 21, 2009, 09:17:43 πμ »
Σε ευχαριστουμε Amen για τις πληροφοριες ::salut::
Θα ηθελα εδω να καταθεσω και την δικη μου εμπειρια με την παρκετινη που την δοκιμασα αναραιωτη με τον αερογραφο και επειδη δεν εστρωνε καλα στο ψεκασμα περασα πολα χερια συνεχομενα για να πετυχω το επιθημητο αποτελεσμα αλλα δυστυχως αυτο δημιουργησε (τρεξηματα) και το διαπιστοσα καθως περιμενα να στεγνωσει οταν ειδα την παρκετινη σε διαφορα σημεια να (ασπριζει) να γινετε σαν γαλα δηλαδη και αναγκαστικα επειδη ηταν η ατρακτος του Albatros να την γυριζω καθε λιγο και λιγακι (σαν τον οβελια τωρα το πασχα) μεχρι να αρχησει να στεγνωνει λιγακι , αυτο πειρε αρκετη ωρα τελικα και οι ασπριλες εξαφανιστηκαν.
Τωρα οσον αφορα τα Gunze , εκανα τελικα μιξη gloss με mat βερνικι σε αναλογια 2/2 δηλαδη 2 μερη γκλος με 2 μερη ματ και τα αραιωσα με οινοπνευμα και εμεινα ενθουσιασμενος με το αποτελεσμα, τοσο με το στροσιμο οσο και με το στεγνωμα που ηταν σχεδον αμεσο. Αυτο περασα στα φτερα στην ατρακτο ομως που ηθελα να ειναι πιο πολυ σατινε προς το γυαλιστερο εκανα μιξη με αναλογια 4/2 δηλαδη 4 μερη γκλος με 2 μ3ρη ματ και αραιωση παλι με οινοπνευμα εμεινα αρκετα ικανοποιημενος με το αποτελεσμα οσον αφορα και το στροσιμο και το στεγνομα, στεγνοσε και αυτο πολυ γρηγορα αλλα αποδειχτηκε οτι την επομενη μερα που χρησημοποιησα blue tack σε καποια σημεια αφησε σκια (η οποια τελικα εξαφανιστικε απο μονη της μετα απο αρκετες εβδομαδες) αλλα ενω εδειχνε οτι ειχε στεγνωσει απολυτα μετα απο αρκετο καιρο και ενω ακουμπουσε το μοντελο πανω στο τζιγκ που ειχα φτιαξει οταν πηγα καποια στιγμη να το σηκοσω διαπιστοσα οτι στο σημειο που ακουμπουσε κολησε και αφησε σημαδι.
Αυτα πρως το παρον και σας ευχαριστω πολυ ολους που λετε τις δικες σας εμπειριες  ωστε να μπορουμε να μαθαινουμε και να προλαβαινουμε καποια λαθη. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #97 στις: Απριλίου 21, 2009, 11:52:16 πμ »
Παρακαλώ. ::icon_thumright::
Βλέπω άσχημες εμπειρίες και εσύ με τη Long Shine.Δεν είναι άσχημη για τις καλύπτρες όμως.
Βέβαια η καλύτερη επιλογή είναι το Future όπως είπε και ο φίλος μας ο DIO.Για όλες τις δουλειές-εύκολη στη χρήση και αποτελεσματική.Για όσους όμως δεν μπορούν να την προμηθευτούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν  Winsor&Newton αραιωμένο με Azax.

Παράθεση
Τωρα οσον αφορα τα Gunze , εκανα τελικα μιξη gloss με mat βερνικι σε αναλογια 2/2 δηλαδη 2 μερη γκλος με 2 μερη ματ και τα αραιωσα με οινοπνευμα και εμεινα ενθουσιασμενος με το αποτελεσμα, τοσο με το στροσιμο οσο και με το στεγνωμα που ηταν σχεδον αμεσο. Αυτο περασα στα φτερα στην ατρακτο ομως που ηθελα να ειναι πιο πολυ σατινε προς το γυαλιστερο εκανα μιξη με αναλογια 4/2 δηλαδη 4 μερη γκλος με 2 μ3ρη ματ και αραιωση παλι με οινοπνευμα εμεινα αρκετα ικανοποιημενος με το αποτελεσμα οσον αφορα και το στροσιμο και το στεγνομα

Ευχαριστούμε για το info. ::salut::

Παράθεση
αλλα ενω εδειχνε οτι ειχε στεγνωσει απολυτα μετα απο αρκετο καιρο και ενω ακουμπουσε το μοντελο πανω στο τζιγκ που ειχα φτιαξει οταν πηγα καποια στιγμη να το σηκοσω διαπιστοσα οτι στο σημειο που ακουμπουσε κολησε και αφησε σημαδι.
Πιθανόν δε θα είχε στεγνώσει το 1ο χέρι αφού πέρασες το 2ο.Τα βερνίκια από ότι έχω καταλάβει πρέπει να στεγνώσουν απόλυτα πριν περάσεις το 2ο χέρι.

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #98 στις: Απριλίου 21, 2009, 12:09:25 μμ »
Ναι ειναι πολυ πιθανο, οπως αναφερω και στο κατασκευαστικο αρθρο για το Albatros ειχα προβλημα με τα προηγουμενα βερνικια που δεν στεγνονανε.

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #99 στις: Απριλίου 21, 2009, 12:13:40 μμ »
Παρακαλώ. ::icon_thumright::
Βλέπω άσχημες εμπειρίες και εσύ με τη Long Shine.Δεν είναι άσχημη για τις καλύπτρες όμως.
Βέβαια η καλύτερη επιλογή είναι το Future όπως είπε και ο φίλος μας ο DIO.Για όλες τις δουλειές-εύκολη στη χρήση και αποτελεσματική.Για όσους όμως δεν μπορούν να την προμηθευτούν μπορούν να χρησιμοποιήσουν  Winsor&Newton αραιωμένο με Azax.

Συγνομη, λεγοντας παρκετινη ενοουσα το future, future χρησημοποιησα, απλα ηταν η πρωτη φορα και δεν ξερω πως να το δουλεψω.

Tags: