Αποστολέας Θέμα: Τι Βερνίκια χρησιμοποιείτε και γιατί καταλήξατε σε αυτά?  (Αναγνώστηκε 37887 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
Απ: Τι Βερνικια χρησημοποιειτε και γιατι καταληξατε σε αυτα?
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:17:11 μμ »
δεν σου δίνει μια σατινέ προς γυαλιστερή  ύφη?
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:18:09 μμ »
Νίκο, παρκετίνη περνάς μετά τις χαλκομανίες και μετά προχωράς σε wash και τα σχετικά ;
Παρκετίνη περνάω πριν τα σήματα, ξανά παρκετίνη από πάνω και κανονικά μετά και wash και σκόνες και όλα ...  ::icon_thumright::

::icon_thumright::   ..... δηλαδή η παρκετίνη είναι ματ ;
συ τοσο καιρώ στο φόρουμ ακόμα δεν έμαθες.
οχι ειναι γυαλιστερή
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:27:24 μμ »
Λοιπόν να πω και εγώ την γνώμη μου μιας και καμένος από βερνίκι, και λέω καμένος γιατί αφού είχα τελειώσει το CVN65 της Tamiya 1/350 το πέρασα βερνίκι μαι μετά από λίγη ώρα το καράβι έγινε άσπρο σαν κουραμπιές φανταστείτε το σοκ  :shock:.
Εγω χρησιμοποιώ παρκετίνη, και για πρώτη φορά στο sdkfg  δοκίμασα βερνίκι ματ από την W&N αλλά και το ματ της Air Vallejo με το οποίο έμεινα και πολύ ευχαριστημένος.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:31:20 μμ »
Προσωπικά περνάω την παρκετίνη πάντα με πινέλο. Αν δεν το παρακάνεις σου δίνει μια ημι-γυαλιστερή επιφάνεια. Αν επιμείνεις και περάσεις και άλλο χέρι γίνεται ακόμα πιο γυαλιστερό. Αν όχι και μετά από τα διάφορα λάδια-ξύδια-washes-σκόνες κλπ μόλις που αφήνει μια γυαλάδα που υποδηλώνει κιόλας το "μεταλλικό" της επιφάνειας.  :wink: Αν επιμείνεις μάλιστα ακόμα περισσότερο με φθορές και όλα τα προηγούμενα μπορεί να έχεις και τελείως ματ αποτέλεσμα και ας έχει περαστεί πριν παρκετίνη.

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:34:24 μμ »
Νίκο, παρκετίνη περνάς μετά τις χαλκομανίες και μετά προχωράς σε wash και τα σχετικά ;
Παρκετίνη περνάω πριν τα σήματα, ξανά παρκετίνη από πάνω και κανονικά μετά και wash και σκόνες και όλα ...  ::icon_thumright::

::icon_thumright::   ..... δηλαδή η παρκετίνη είναι ματ ;
συ τοσο καιρώ στο φόρουμ ακόμα δεν έμαθες.
οχι ειναι γυαλιστερή

Κάτσε ρε παιδί μου !! Εγώ από αυτά που έχω διαβάσει (στην πράξη τώρα θα τα εφαρμόσω για πρώτη φορά) έχω καταλάβει ότι μετά τις χαλκομανίες περνάμε (στα άρματα τουλάχιστον) ματ βερνίκι . Σωστά ;  ʼν η παρκετίνη είναι γυαλιστερή, γιατί ο nino1969 περνάει με παρκετίνη μετά τα σήματα ; Εκτός αν, Νίκο (nino), αναφέρεσαι σε αεροπλάνα όπου θέλουμε πιό γυαλιστερή επιφάνεια ...
Nikolas Kostoulas

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:34:45 μμ »
καλώ ακούγετε για να κάνω μια δοκιμή ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:35:08 μμ »
Ευχαριστώ γιωργο  (gkontog) για τις αναλογιες.
να εισαi καλα.

Οσο για τα παλαιά Humbrol.... πρέπει να εχεις δίκιο....αρα μια κίνηση για αγορά αλλων είναι μια χαρα
παντως δοκιμαζσα τα TAMIYA πολυ παλαιότερα σε ενα μοντελο...κρατησε παραπανω.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:35:35 μμ »
Προσωπικά περνάω την παρκετίνη πάντα με πινέλο. Αν δεν το παρακάνεις σου δίνει μια ημι-γυαλιστερή επιφάνεια. Αν επιμείνεις και περάσεις και άλλο χέρι γίνεται ακόμα πιο γυαλιστερό. Αν όχι και μετά από τα διάφορα λάδια-ξύδια-washes-σκόνες κλπ μόλις που αφήνει μια γυαλάδα που υποδηλώνει κιόλας το "μεταλλικό" της επιφάνειας.  :wink: Αν επιμείνεις μάλιστα ακόμα περισσότερο με φθορές και όλα τα προηγούμενα μπορεί να έχεις και τελείως ματ αποτέλεσμα και ας έχει περαστεί πριν παρκετίνη.

ΟΚ  ::icon_thumright::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:36:44 μμ »
Εγώ πάντως ΔΕΝ χρησιμοποιώ βερνίκια γιατί σου ΧΑΛΑΝΕ - "ΣΒΥΝΟΥΝ" όλη την δουλειά που έχεις κάνει. Παρκετινούλα και μόνο.  :wink:
Τώρα αν λάβουμε υπ' όψη μας τα καλούδια που φτιάχνεις, θέτεις έναν πολύ σοβαρό προβληματισμό... Αλλά πάλι στην 1/72 η γυαλάδα, πλην εξαιρέσεων φυσικά, είναι λίγο αφύσικη. Ασε που από προσωπικό γούστο τα θέλω τα μοντέλα μου καραμάτ!

Κάτσε ρε παιδί μου !! Εγώ από αυτά που έχω διαβάσει (στην πράξη τώρα θα τα εφαρμόσω για πρώτη φορά) έχω καταλάβει ότι μετά τις χαλκομανίες περνάμε (στα άρματα τουλάχιστον) ματ βερνίκι . Σωστά ;  ʼν η παρκετίνη είναι γυαλιστερή, γιατί ο nino1969 περνάει με παρκετίνη μετά τα σήματα ; Εκτός αν, Νίκο (nino), αναφέρεσαι σε αεροπλάνα όπου θέλουμε πιό γυαλιστερή επιφάνεια ...
Για να τα "κλειδώσει" και να τα προστατεύσει από την επερχόμενη ταλαιπωρία των λαδιών-ξυδιών-τζατζικιών κλπ.

ΥΓ
Εχεις ιδέα τι κρύβεις με το ματ; Φίδια παχιά και μακρουλά! Δε σου έχει κάνει εντύπωση που φτιάχνω μόνο ματ; Μιλάμε για τη μεγαλύτερη απάτη μετά το NASDAQ!

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:41:04 μμ »
Ουσιαστικά σφραγίζεις τα χρώματα και ετοιμάζεις την επιφανια για να κάτσει καλύτερα η χαλκομανία και με το δευτερο χέρι σφραγίζεις και την χαλκομανία

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:43:53 μμ »
αλλα η παρκετίνη είναι ανθεκτική στον χρόνο? κιτρινίζει και αυτή όπως κάποια βερνίκια?

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:44:20 μμ »
Για να τα "κλειδώσει" και να τα προστατεύσει από την επερχόμενη ταλαιπωρία των λαδιών-ξυδιών-τζατζικιών κλπ.

Γιώργο σωστά, αλλά η απορία μου ήταν για την παρκετίνη (δηλαδή όχι ματ) σαν τελικό βερνίκωμα μετά τις χαλκομανίες.

ΥΓ
Εχεις ιδέα τι κρύβεις με το ματ; Φίδια παχιά και μακρουλά! Δε σου έχει κάνει εντύπωση που φτιάχνω μόνο ματ; Μιλάμε για τη μεγαλύτερη απάτη μετά το NASDAQ!

::lol18:: ::lol18::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:47:19 μμ »
παντως λένε οτι το future είναι καλυτερο στο κιτρίνισμα..... για φανταστείτε μια καλύπτρα μετα απο 5 χρονιακια
ρε παιδια αλληθεια....μετα ή σκόνη δεν κολάει;;;; και κατι ακομα.... ας πουμε οτι θελουμε να το καθαρισουμε ενα μοντελο παλαιο και παρουμε ενα νωπο πανάκι ποτισμένο με χυμο βρύσης..... θα τα σηκώσει ολα...ή θα μείνει η παρκετίνη- future  στην θέση της;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:59:45 μμ »
αλλα η παρκετίνη είναι ανθεκτική στον χρόνο? κιτρινίζει και αυτή όπως κάποια βερνίκια?
Κοίτα να δεις, η παρκετίνη είναι ένα προϊόν που απευθύνεται σε ελληνίδες νοικοκυρές. Αν κιτρίνιζε θα είχε μαθευτεί σε ελάχιστο χρόνο και το προϊόν θα είχε πεθάνει και αυτό σε ελάχιστο χρόνο. Το ΑΠΟΛΥΤΟ test!

ρε παιδια αλληθεια....μετα ή σκόνη δεν κολάει;;;;
Οχι!

και κατι ακομα.... ας πουμε οτι θελουμε να το καθαρισουμε ενα μοντελο παλαιο και παρουμε ενα νωπο πανάκι ποτισμένο με χυμο βρύσης..... θα τα σηκώσει ολα...ή θα μείνει η παρκετίνη- future  στην θέση της;
Μόνο Azax, οινόπνευμα, νίτρο και θερμοπυρηνική βόμβα 3 σταδίων βγάζουν την παρκετίνη από τη θέση της. Α, και το ColorMix της Revell.

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 01:02:26 μμ »

Μόνο Azax, οινόπνευμα, νίτρο και θερμοπυρηνική βόμβα 3 σταδίων βγάζουν την παρκετίνη από τη θέση της. Α, και το ColorMix της Revell.
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Μίλησε ο ιδικός παρκετινολογος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 01:09:56 μμ »

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Και ο σωστός τίτλος μου είναι: Παρκετίνη Evangelist!

ΥΓ
Και όποιος νομίζει πως δεν υπάρχει τίτλος με Evangelist είναι πολύ γελασμένος. Υπάρχει και μάλιστα στο χώρο της πληροφορικής! Μούρλα που κουβαλάει ο κόσμος...

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 01:10:38 μμ »

.... λέω να κάνω μια δοκιμή στο σπίτι .....  :mrgreen:    ::pop::   ::angel4::  .......  ::icon_antegeia::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 01:14:30 μμ »

::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Και ο σωστός τίτλος μου είναι: Παρκετίνη Evangelist!

ΥΓ
Και όποιος νομίζει πως δεν υπάρχει τίτλος με Evangelist είναι πολύ γελασμένος. Υπάρχει και μάλιστα στο χώρο της πληροφορικής! Μούρλα που κουβαλάει ο κόσμος...

Το έχεις σπουδάσει το αντικείμενο : ..... Phd in Parketinology and its use in modelling   ::sprechende_015::   

:mrgreen: :mrgreen:
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 01:19:06 μμ »

Οχι!

:mrgreen:
δηλαδη αμα ψεκασουμε οτιδήποτε με παρκετίνη....δεν κολαει σκόνη..... αληθεια τοτε το πατωμα γιατι κολαει η σκονη; :twisted: :mrgreen: :twisted:
ξερω ξερω.... ::spam_emoticon::

παντως thanks για τις συμβουλες....απλα εχει πειραχτικό ύφος το προηγουμενο.... :wink: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 01:32:04 μμ »

Οχι!

:mrgreen:
δηλαδη αμα ψεκασουμε οτιδήποτε με παρκετίνη....δεν κολαει σκόνη..... αληθεια τοτε το πατωμα γιατι κολαει η σκονη; :twisted: :mrgreen: :twisted:
ξερω ξερω.... ::spam_emoticon::

παντως thanks για τις συμβουλες....απλα εχει πειραχτικό ύφος το προηγουμενο.... :wink: :mrgreen:

::spam_smilie::  ...βρέ, για μοντέλα μιλάμε, εκτός κι εάν έχεις κατά νού να τα ....πατήσεις κατά γής  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:  ::offtopic::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 01:40:18 μμ »
κοιτα.....επειδή ενα με ειχε τσαντισει το ειχα πατησει.........με το ποδηλατο.... :mrgreen:
παντως το θεμα με τα βερνικια ειναι οτι πρεπει να μην τα κρατας πολυ καιρο..... αυτο καταλαβα...γιατι ακομα εχω παλαια μπουκαλακια της humbrol που φυσικα πανε για πεταμα.

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 01:52:17 μμ »
Εγώ χρησιμοποιώ τα βερνίκια σε σπρέι της gunze, ποτέ δεν είχα πρόβλημα κανένα... Μάλιστα έτυχε να δοκιμάσω από Καλφάκη μεριά ένα βερνίκι της Modelart για φιγούρες και είχε εξαιρετική απόδοση! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 02:28:43 μμ »
κοιτα.....επειδή ενα με ειχε τσαντισει το ειχα πατησει.........με το ποδηλατο.... :mrgreen:
παντως το θεμα με τα βερνικια ειναι οτι πρεπει να μην τα κρατας πολυ καιρο..... αυτο καταλαβα...γιατι ακομα εχω παλαια μπουκαλακια της humbrol που φυσικα πανε για πεταμα.

προς θεου μην τα πετατε ειδικα το γκλος ειναι οτι καλυτερο για να κολατε τα photo etched. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 03:06:21 μμ »

προς θεου μην τα πετατε ειδικα το γκλος ειναι οτι καλυτερο για να κολατε τα photo etched. ::icon_thumright::
εεεεεεε ......  :shock:
συγνωμη πως τα χρησιμοποιεις....είμαι παραααα πολυ περίεργος να μαθω δεν εχει προβλημα εφαρμογης το χρησιμοποιεις κατευθειαν .....χρονος στεγνοματος;

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 04:55:26 μμ »
με το γυαλιστερό βερνίκι της humbrol πράγματι μπορείς να κολλήσεις αρκετά πράγματα και αρκετά στερεά... χρόνο στεγνώματος δεν θυμάμαι...

Tags: