Αποστολέας Θέμα: Τι Βερνίκια χρησιμοποιείτε και γιατί καταλήξατε σε αυτά?  (Αναγνώστηκε 37832 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
Παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας πανω σε αυτο το θεμα γιατι πιστευω οτι ειναι παρα πολυ βασικο και πραγματικα απο αυτο εξαρτατε το τελικο αποτελεσμα οσον αφορα την σωστη εμφανηση ενως μοντελου.
Ειναι καλλο να ακουστουν ολες οι γνωμες για να μπορεσουμε να ακουσουμε και να μαθουμε για αλλα υλικα απο αυτα που συνηθος χρησημοποιουμε μπας και βρουμε κατι που να μας βολευει για την δουλεια μας περισσοτερο.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Τι Βερνικια χρησημοποιειτε και γιατι καταληξατε σε αυτα?
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 06:17:05 πμ »
Για gloss πλέον αποκλειστικά παρκετίνη Long Shine της Jonshon. Για matt Humbrol enamel, μου αρέσει τα μοντέλα μου να είναι εντελώς matt! Ασε που έτσι κρύβεις και ΠΟΛΛΕΣ αμαρτίες...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 08:37:03 πμ »
Για γυαλιστερό βερνίκι άλλα και για σφράγισμα τον χρωμάτων χρησιμοποιώ Long Shine και για ματ η αναμηξη για σεμι χρησημοποιο τα βερνικια τις winsor & newton (Galeria) γιατι
1. μεσα σε 15' λεπτα (αναλογα με την αρεοση) στεγνονου,
2. δεν αφήνουν σημάδια και άσπρους κόκκους όπως τα gunze
3. τα αρεονεις με νερό-οινόπνευμα-αζαχ ανάλογος με το αποτέλεσμα που θέλεις και τον χρόνο στεγνώματος, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα προηγούμενα υλικά.
4. ειναι 75ml σε τιμη περίπου ίδια με τα χρώματα που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ κάπου 4.5-5EUR
5. εχει ολους τους τυπους και τα σχεδια  :lol: :lol: :lol: Mat, Gloss, semi-Gloss
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 09:09:26 πμ »
Χρησιμοποιούσα ματ βερνίκι της Gunze που κατά καιρούς εμφάνιζε αυτούς τους άσπρους κόκκους.
Δοκίμασα το ακρυλικό ματ βερνίκι της Humbrol και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 09:10:39 πμ »
...τα βερνικια τις winsor & newton (Galeria) γιατι
Είναι εντελώς ματ; Από κιτρίνισμα το ματ πως τα πάει, έχεις κάποιο παλιό μοντέλο να το ελέγξεις;

Δοκίμασα το ακρυλικό ματ βερνίκι της Humbrol και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Για λέγε, για λέγε... Που το βρήκες; Είναι πολύ ματ;

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 09:45:44 πμ »
Για gloss πλέον αποκλειστικά παρκετίνη Long Shine της Jonshon. Για matt Humbrol enamel, μου αρέσει τα μοντέλα μου να είναι εντελώς matt! Ασε που έτσι κρύβεις και ΠΟΛΛΕΣ αμαρτίες...
Γιωργη την παρκετινη νομιζω την περνας με πινελο, το ιδιο διαβασα και σε καποια ξενα περιοδικα, γιατι οχι με τον αερογραφο σου?
Το Humbrol to ματ δεν κιτρινιζει με τα χρονια?
Χρησιμοποιούσα ματ βερνίκι της Gunze που κατά καιρούς εμφάνιζε αυτούς τους άσπρους κόκκους.

Με τι το αραιωσες?

Για γυαλιστερό βερνίκι άλλα και για σφράγισμα τον χρωμάτων χρησιμοποιώ Long Shine και για ματ η αναμηξη για σεμι χρησημοποιο τα βερνικια τις winsor & newton (Galeria)

Τα εχεις αναμιξει μεταξυ τους?

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 09:46:24 πμ »
Στον 1 χρόνο και κάτι που τα χρησιμοποιώ  δεν είδα κιτρίνισμα, αλλα μου τα σύστησε φίλος ζωγράφος που τα χρησιμοποιεί για τους πίνακες του με ακριλικά.  :wink: :wink: Προφανώς δεν θα θελει να του κιτρινίσουν οι δουλείες του.
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 09:49:06 πμ »
Δημητρη μου Δημητρη μου , μου το εκλησες το σπιτι μου  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Εγω την παρκετίνη την περνάω με αερογραφο και μετά τρελό καθάρισμα

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 10:00:54 πμ »
Για γυαλιστερό βερνίκι άλλα και για σφράγισμα τον χρωμάτων χρησιμοποιώ Long Shine και για ματ η αναμηξη για σεμι χρησημοποιο τα βερνικια τις winsor & newton (Galeria) γιατι
1. μεσα σε 15' λεπτα (αναλογα με την αρεοση) στεγνονου,
2. δεν αφήνουν σημάδια και άσπρους κόκκους όπως τα gunze
3. τα αρεονεις με νερό-οινόπνευμα-αζαχ ανάλογος με το αποτέλεσμα που θέλεις και τον χρόνο στεγνώματος, δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα προηγούμενα υλικά.
4. ειναι 75ml σε τιμη περίπου ίδια με τα χρώματα που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ κάπου 4.5-5EUR
5. εχει ολους τους τυπους και τα σχεδια  :lol: :lol: :lol: Mat, Gloss, semi-Gloss

Αυτά στο πλαισιο τα βρισκεις. Σωστά?
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 10:04:18 πμ »
Εγώ απο πλαίσιο τα αγόρασα άλλα έχουν και τα καταστήματα με ειδή ζωγραφικής

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 10:09:29 πμ »
Γιωργη την παρκετινη νομιζω την περνας με πινελο, το ιδιο διαβασα και σε καποια ξενα περιοδικα, γιατι οχι με τον αερογραφο σου?
Ευκολία. Αν θες, βαρεμάρα... Το ίδιο αποτέλεσμα έχω, οπότε γιατί να παιδεύομαι;

Το Humbrol to ματ δεν κιτρινιζει με τα χρονια?
Στην 8ετία δεν έχει πρόβλημα. Για παραπάνω δεν ξέρω.

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 10:41:01 πμ »

Στην 8ετία δεν έχει πρόβλημα. Για παραπάνω δεν ξέρω.

Γιωργη μου δεν θελω να σε επηρεασω και φυσικα η δικη μου περιπτωση ειναι λιγο ιδιετερη αλλα στα μοντελα που εχω φτιαγμενα προ 25αετιας (αλλα προσοχη βρισκονται σε απολυτο σκοταδι, κλεισμενα σε χαρτοκουτες πανω στο παταρι) εχουν κιτρινησει και τα ματ βερνικια, για τα γκλος φυσικα δεν το συζηταω.

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 10:53:14 πμ »
Επισης θα ηθελα να παραθεσω και την διαπιστωση που εκανα δυστυχος τωρα πανω στο Albatros και συγκεκριμενα στα φτερα που περασα αρκετα χερια απο το Γκλος της Gunze οτι κιτρινιζει. Απλα εχω περασει αρκετα χερια και για να σφραγισω τις χαλκομανιες (Lozence) πριν τις περασω στο μοντελο αλλα κυριως στο τελευταιο χερι οταν ηταν πανω στο μοντελο για να περασω τους σταυρους. :cry:
Αυτο το καταλαβα εκ των υστερων οταν περασα τις αντιστοιχες χαλκομανιες στην ατρακτο και εκει φανηκε η διαφορα. :(

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 10:55:52 πμ »
Tα βερνίκια της Humbrol γενικά κιτρινίζανε με τον καιρό, εννοώ αυτά στα κλασσικά "τενεκεδάκια", ίδια με αυτά των χρωμάτων.  Τα βερνίκια της ίδιας εταιρείας στα γυάλινα μπουκαλάκια είναι πολύ καλύτερα και δεν κιτρινίζουν πλέον, σύν ότι αραιώνουν πολύ καλύτερα.
Στα τελευταία μου μοντέλα χρησημοποίησα το ακρυλικό matt (flat)  βερνίκι της Model Master / Testors (όπως και ο Leopard που προανέφερε πιό πάνω) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.  Είναι σε γυάλινο μπουκαλάκι και έχει λευκό - γαλακτώδες χρώμα, κάτι που στην αρχή με προβλημάτισε.  Αφού το δοκίμασα σε ...πειραματόζωο  :wink: διαπίστωσα πως στεγνώνει τελείως διαφανές  ::icon_thumright::
Μόνο λίγο προσοχή μην τρέξει, διότι τότε στα σημεία που μαζεύεται αφήνει λευκά σημάδια.
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 12:10:51 μμ »
Εδω και χρονια δουλευο τα βερνικια τις Revell και Modelmaster χωρις προβληματα και με συνδιασμο Future η αλλο ακρυλικο βερνικι.Τα φενομενα στα βερνικια τις Humbrol ειναι γνωστα αλλα μεχρι τωρα,οσες φορες εχω δοκιμαση δεν ειχα προβληματα.Μαλλον θελουν καλο ανακατεμα και χρονο στεγνωσεις στα σταδια ψεκασματος με αερογραφο.
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 12:46:15 μμ »
Για ματ βερνίκι χρησιμοποιώ της Marabu σε σπρέι (με πολύ προσοχή πάνω σε έναμελ λόγω όμοιας σύστασης) και έχω καβάτζα της Winsor & Newton, όλα από Πλαίσιο.
Για γυαλιστερό χρησιμοποιώ (σπάνια) της Humbrol στο γυάλινο μπουκαλάκι

Κάποτε είχα το πολύ καλό ματ ακρυλικό βερνίκι της Heller, αλλά από τότε δεν το έχει ξαναβρεί :cry:
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 01:15:57 μμ »
Για gloss ΜodelMaster ακρυλικο η future και για ματ παλι ΜοdelMaster η Dullcoat στα αρματα.Τα ακρυλικα της ΜodelMaster δεν κιτρινιζουν και εχουν τρομερη αντοχη.Κριμα που σε λιγο καιρο δεν θα βρισκουμε ουτε για δειγμα! :( Το Dullcoat ειναι και αυτο της ΜodelMaster αλλα ειναι laquer.Kιτρινιζει,βρομαει αλλα ειναι πιο ματ και απο ντουκοχαρτο! :twisted:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 01:34:58 μμ »
Το ακρυλικό ματ βερνίκι της Humbrol το αγόρασα από το Λαρόζα και είναι στα νέα πλαστικά μπουκαλάκια της Humbrol.
Το αραίωσα με το αντίστοιχο ακρυλικό διαλυτικό της ίδιας εταιρίας. Το βερνίκι μοιάζει σα γάλα και στρώνει πολύ ωραία.

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 02:08:35 μμ »
Τα ακρυλικα της ΜodelMaster δεν κιτρινιζουν και εχουν τρομερη αντοχη.Κριμα που σε λιγο καιρο δεν θα βρισκουμε ουτε για δειγμα! :(

Γιατι σε λιγο καιρο δεν θα τα βρισκουμε?  Τα enamels νομιζω θα καταργηθουν οχι τα ακρυλικα.
Πειτε κι αλλα για τα Modelmaster εχω ακουσει και απο αλλο συναδερφο οτι τα χρησημοποιει και ειναι απολυτα ικανοποιημενος απο την σκληροτητα τους και την διαφανεια τους. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 02:55:59 μμ »
Γιατι δεν τα εισαγει πια κανεις... :evil:

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 03:01:18 μμ »
Τα ακρυλικα της ΜodelMaster δεν κιτρινιζουν και εχουν τρομερη αντοχη.Κριμα που σε λιγο καιρο δεν θα βρισκουμε ουτε για δειγμα! :(

Γιατι σε λιγο καιρο δεν θα τα βρισκουμε?  Τα enamels νομιζω θα καταργηθουν οχι τα ακρυλικα.
Πειτε κι αλλα για τα Modelmaster εχω ακουσει και απο αλλο συναδερφο οτι τα χρησημοποιει και ειναι απολυτα ικανοποιημενος απο την σκληροτητα τους και την διαφανεια τους. ::salut:: ::salut::

Οπως ενημεροθηκα απο την ιδια Humbrol ολοι η σηρα των enamels δεν θα καταργηθουν και θα κυκλοφορουν κανονικα στις αγορες.Τωρα για Ελλαδα δεν γνωριζο,εξαρτατε απο τον αντηπροσωπο σας.
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος staticjim

• 3 Birds sitting ......
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: UK , Manchester
  • Sotiropoulos Dimitris
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 03:23:21 μμ »
Ακρυλικο γυαλιστερο Gunze και Tamiya χρησημοποιω με το Tamiya καλυτερο.Επισης Γυαλιστερο και Ματ εχω και απο ειδη αυτοκινητου που του ζητησα να μου φτιαξει χωρις να χρειαζεται να βαζω καταλυτη που βαζουν οι φαναρτζιδες και ειναι 700 φορες καλυτερο απο τα κοινα ....το ματ στο κανει οσο ματ γουσταρεις.
Ματ εχω βαλει και Gunze και Humbrol στο γυαλινο τετραγωνο μπουκαλακι και τεστορς και ειναι μια χαρα.

Και λιγο  ::spam_emoticon::

Τι εχεται φαγωθει με τα Humbrol αν θα τα βρισκεται αφου δεν εχω δει κανεναν να βαφει με Humbrol ολο τα αλλα βαζετε  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

::offtopic::

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 05:46:59 μμ »
Συνάδελφοι, έχει κανένας άποψη για τα βερνίκια της Microscale (γυαλιστερό) και Lifecolor(ματ) ;

Τα πήρα πρόσφατα αλλά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ακόμα  ::dontknow::
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 05:52:47 μμ »
Lifecolor δεν εχω δουλεψει ποτε αλλα τα Microscale δεν λενε και πολα πραγματα.Μετριο στρωσιμο,χαμηλη αντοχη.Προσεχε αν κανεις wash απο πανω μην στο ξηλωσει.

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 06:01:20 μμ »
Το Microscale κι εγώ που το δοκίμασα λίγο σ' ένα παλιό μοντέλο δεν μπορώ να πώ ότι μ' ενθουσίασε  (άφηνε και λευκές πιτσιλιές !!!!)
Nikolas Kostoulas

Tags: