Αποστολέας Θέμα: HAF F-86E(M) Sabre / 341ΜΑΗ σε 1/72 (Έτοιμο!)  (Αναγνώστηκε 30592 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: HAF F-86E(M) Sabre σε 1/72
« Απάντηση #75 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 05:38:01 μμ »
Γιάννη πολύ ωραίο θέμα, σου εύχομαι καλή συνέχεια και βάλε και καμμιά φωτό να το θαυμάζουμε!!! ::salut:: ::salut::
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #76 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 11:50:42 μμ »
Είμαι στη φάση που ψάχνομαι με τα χρώματα. Έχω δοκιμάσει δύο Citadel, εν καιρώ θα σας τα δείξω στο κουφάρι ενός Phantom...!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #77 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 12:38:07 μμ »
Επόμενο επεισόδιο: φύλλο πλαστικού για κάλυψη των κενών, στόκος και τα σχετικά. Μάχη θα δοθεί και για την εισαγωγή (εξωτερικά και εσωτερικά).

Αδυνατώ να φανταστώ πως θα συνεφέρεις την εισαγωγή του κινητήρα... Μα, οικονομία στο πλαστικό έκαναν και το ρύγχος τους βγήκε με μικρότερη διάμετρο! Πολύ με εκνευρίζουν κάτι τέτοια προφανή λάθη που οι εταιρείες αφήνουν στα καλούπια τους :evil:

Λοιπόν να το αποτέλεσμα της μάχης... Αφιερωμένο στον gkontog με όλη μου την μοντελιστική εκτίμηση.

Και μιας και ήμασταν στα τριψίματα- στοκαρίσμα- τριψίματα, ας αφιερώσω στον nick2 και την πρόοδο στις πτέρυγες...

Και κάτω μέρος ενδεικτικά...

Επόμενο βήμα λίγη επαναχάραξη στις πτέρυγες και την άτρακτο και κατασκευή των αεροφρακτών στα χείλη προσβολής.   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
« Απάντηση #78 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 12:43:14 μμ »
 :shock: :shock: :shock: Σεμινάριο διόρθωσης ατελειών έχουμε σήμερα :shock: :shock: :shock:
Απίστευτη δουλειά στην εισαγωγή μάστορα, εντός και εκτός (και επί τα αυτά) ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Τι άλλο να πω, σήμερα είναι η μέρα που παίρνω τα χάπια για να σας αντέξω εδωμέσα :mrgreen:
Keep modeling ::salut::

Φιλικά, Γιάννης
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #79 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 08:58:58 μμ »
Εντάξει με τα στοκαρίσματα ,μπορώ και το καταλαβαίνω.Αλλά δεν μπορώ καθόλου να καταλάβω την τέλεια δουλειά μέσα στην εισαγωγη.
Πως το έτριψες εκεί μέσα ρε γάτε;

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #80 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 09:20:38 μμ »
Γιάννη πολύ καλή δουλειά με την εισαγωγή!!!
Αν και στις φωτό πάντα φαίνονται πιο έντονα,θα σου πρότεινα στις περιοχές που έτριψες ένα πέρασμα με ψιλό ντουκόχαρτο,και ακόμα και ένα χέρι γυαλιστερό βερνίκι,εν αναμονή για το μεταλλικό χρώμα....
Ξέρεις τα ασημένια,δεν συγχωρούν....
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #81 στις: Δεκεμβρίου 10, 2009, 10:59:32 μμ »
Έχεις απόλυτο δίκιο! Η αλήθεια είναι ότι και εγώ στη φωτό με το φλας είδα τις γρατζουνιές...! Μάλλον θα το περάσω ένα γκρι, μετά θα τρίψω και μετά θα χαράξω...

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #82 στις: Δεκεμβρίου 11, 2009, 12:08:04 πμ »
Κι άλλη ιδέα για το τρίψιμο / γυάλισμα:
- όπου χωράει, το τριπλό stick της Squadron. Έχει ψιλό ντουκόχαρτο, buffing και γυαλιστικό. Τα 2 τελευταία αφήνουν τελείως λείο αποτέλεσμα. Δοκιμασμένο σε 1/700.
- όπου δεν χωράει, μετά τα ψιλά ντουκόχαρτα, πανάκι καθαρισμού γυαλιών - οθονών. Αυτό που έχει κάπως γυαλιστερή επιφάνεια. Έχω ένα μάρκα Crystalin+A αλλά υποθέτω κυκλοφορούν κι άλλα...
Αν βοηθάει κάτι απ' αυτά... ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #83 στις: Δεκεμβρίου 11, 2009, 01:53:32 μμ »
Εντάξει με τα στοκαρίσματα ,μπορώ και το καταλαβαίνω.Αλλά δεν μπορώ καθόλου να καταλάβω την τέλεια δουλειά μέσα στην εισαγωγη.
Πως το έτριψες εκεί μέσα ρε γάτε;
Με ένα τυλιγμένο κυλινδράκι από ντουκόχαρτο. Απλά ξεκίνησα με χοντρό ώστε να "τρώει" εύκολα το πλαστικό... Πολύ πιο εύκολο από ό,τι αρχικά περίμενα (εννοείται ότι ξαναστοκάρισα και ξαναέτριψα και σε δεύτερο (μη σου πω και τρίτο) γύρο...)

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 11, 2009, 07:02:05 μμ »
Μπραβο ρε Γιαννη. Εχεις κανει και μαμω τις δουλειες.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Πραγματικα η εισαγωγη ειναι ολα τα λεφτα. Τοσο μικρη επιφανεια και καταφερες να στοκαρεις και να τριψεις εκει μεσα. Εγω τα εβαζα FOD και θα προχωρουσα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Χιλια μπραβο.
Και ποσταρες και πολυ υλικο χθες. Αντε καλη συνεχεια ελπιζω συντομα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 11:38:59 πμ »
Φοβερη δουλεια!!!
Η εισαγωγη ειναι ολα τα λεφτα! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλη συνεχεια!

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΤΕΛΗΣ

• 1/72
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Chanea-Krete
« Απάντηση #86 στις: Δεκεμβρίου 12, 2009, 12:47:21 μμ »
Πολύ καλή δουλειά έως τώρα. ::eusa_clap::
Αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα για βάψιμο, ρίχνω μια ιδέα: :lol:

::salut::
"ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ"

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #87 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 12:41:56 πμ »
γεια σου ρε Γιάννη μάστορα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: έλα να πέφτουν και τα μέταλλα σιγά σιγά!!!! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #88 στις: Δεκεμβρίου 13, 2009, 03:01:33 πμ »
Κοιτα τι κανει ο ανθρωπος στην 1/72 και καποιοι αλλοι βαριομαστε να το κανουμε στην  1/48 (και μεγαλυτερα) και ταπωνουμε. :shock: :shock: :shock:
Μπραβο Γιαννη φοβερη δουλεια στον αεραγωγο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #89 στις: Δεκεμβρίου 14, 2009, 09:34:38 πμ »
Παντελή το μοντέλο είναι πανέμορφο!!! Αλλά θα ακολουθήσω τον άλλο Παντελή που θέλει τα μέταλλα   ::moshi44x42::

::book::::book::::book::
Να παραδώσουμε την εργασία στη Σχολή και βλέπουμε με την συνέχεια. Αν και μάλλον το επόμενο επεισόδιο θα είναι το 128 του NF-5...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #90 στις: Δεκεμβρίου 14, 2009, 10:10:02 πμ »
 :shock: :shock:
Τώρα το είδα αυτό!!!
Εμείς βαριόμαστε και δεν τα καταφέρνουμε καλά να στοκάρουμε ενώσεις πτερύγων (και τις αφήνουμε ενίοτε ) και ο θεός βάζει φύλλο πλαστικού μέσα στο κεφαλάκι της καρφίτσας!!!!!!!!!

Και μετά μου λέτε να μην αρχίσω το κάπνισμα!!!

Μπράβο ρε Γιάννη, μπράβο!!!

Όσο για τις γρατζουνιές... Δοκίμασε απλά να ασταρώσεις με υγρό στόκο σε βαζάκι, MrSurface 1200. Διαλύεται με πολυουρεθάνης.  ::icon_thumright::

Καλή συνέχεια ρε φίλε!!!

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #91 στις: Δεκεμβρίου 14, 2009, 10:12:57 πμ »
άντε να σε δώ και σε αυτό......  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Spoiler (hover to show)
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #92 στις: Δεκεμβρίου 15, 2009, 12:19:18 πμ »
Γιάννη πολύ καλύ η δουλεια που έχεις κάνει στην εισαγωγή.

Γνώμη μου ριξτου και λίγο αστάρωμα να δεις ατέλειες! :wink:
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #93 στις: Μαΐου 17, 2010, 09:24:21 πμ »
Γνώμη μου ριξτου και λίγο αστάρωμα να δεις ατέλειες! :wink:

Του έριξα! Συμπαθητικά τα έχουμε πάει από ό,τι έδειξε ένα πρόχειρο χέρι αλουμίνιο, φωτογραφίες θα σας δώσω όταν θα έχω κάτι πιο ενδιαφέρον....  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
Απ: Απ: HAF F-86E(M) Sabre σε 1/72
« Απάντηση #94 στις: Μαΐου 19, 2010, 12:16:05 μμ »
Ξεκινώντας λοιπόν από εδώ (στοκοτριμμένα νέα μόνιμα χείλη προσβολής)

έκανα απόπειρα χάραξης της σωστής γράμμωσης (δείτε και τα χαρακτηριστικά τρία μικρά πανελάκια που προστέθηκαν σε κάθε πτέρυγα). Επίσης ξαναχαράκτηκαν και οι υπόλοιπες γραμμώσης στην πτέρυγα για ομοιομορφία.

Μετά στα βιαστικά πέρασα ένα χέρι citadel για να δω που πάει το πράγμα.

Θέλει διορθώσεις και τους χαρακτηριστικούς αεροφράκτες αλλά μάλλον λεέμ πλέον ότι η μετατροπή έχει γίνει: μιλάμε για  :lol: κανονικό F-86E(m) "modified" αφού έχω φάει και όλο το modification υπό κλίμακα (καλά να πάθω, ψάρωσα με το E και δεν πήρα το σωστότερο για την περίπτωση F-86F, τεσπα, στερνή μου γνώση...)

ΥΓ τα close up που είδε ο Indy δεν τα ανεβάζω γιατί όταν τα βλέπω μου ρίχνουν την ψυχολογία... ...

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #95 στις: Μαΐου 19, 2010, 12:32:09 μμ »
Γιάννη είναι μια χαρά καθαρό το rescribing και η μόνη διόρθωση που βλέπω, είναι μια "τρίχα" στο πανελάκι της δεξιάς πτέρυγας.
Καλή συνέχεια πιστεύω ότι είσαι πολύ κοντά στο βάψιμο πλέον ::painting:: :mrgreen:

Γ.

Spoiler (hover to show)
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #96 στις: Μαΐου 19, 2010, 12:42:14 μμ »
Γιαννη καληεμρα
Απο τις φωτο δειχνει μια χαρα, οι κατω επιφανεις τι λενε? Απο ελεξινεμιο τι θα βαλεις?
 ::icon_thumright::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #97 στις: Μαΐου 19, 2010, 12:55:48 μμ »
Γιαννη καληεμρα
Απο τις φωτο δειχνει μια χαρα, οι κατω επιφανεις τι λενε? Απο ελεξινεμιο τι θα βαλεις?
 ::icon_thumright::

Οι κάτω δεν λένε τίποτα. Δεν πρόκειται να αναλωθώ σε περαιτέρω χαράγματα... Όσο για το αλεξηνέμιο αν και αρχικά έλεγα ότι δεν θα κάνω τίποτα, τελικά ίσως επιχειρήσω κάτι.

Α, θα κερδίσω και λίγο χρόνο κλείνοντας τα αερόφρενα (γιατί την έβλεπα την δουλειά, να φτάνει έτοιμο το μοντέλο και να μην ξέρω πως να κόψω-ράψω το εθνόσημο της ατράκτου..)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #98 στις: Μαΐου 19, 2010, 01:02:33 μμ »

Οι κάτω δεν λένε τίποτα. Δεν πρόκειται να αναλωθώ σε περαιτέρω χαράγματα...

Α, θα κερδίσω και λίγο χρόνο κλείνοντας τα αερόφρενα (γιατί την έβλεπα την δουλειά, να φτάνει έτοιμο το μοντέλο και να μην ξέρω πως να κόψω-ράψω το εθνόσημο της ατράκτου..)

Αγαπητέ,σε εκτιμούσα σαν μοντελιστή,αλλά όχι πιά. Μετά το παραπάνω μήνυμα χάνω κάθε καλή εικόνα που είχα γιά σενα. Με αυτή την συμπεριφορά καί αυτές τις ιδέες κοντεύεις να γίνεις χειρότερος κι από........... εμένα.   ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
  Σου προτείνω δε, γιά να μην κουράζεσαι περισσότερο, αφού τελειώσεις το μοντέλο να το σκεπάσεις με κάτι ώστε να μην ..........φαίνετε καθόλου.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #99 στις: Ιουνίου 25, 2010, 09:50:55 πμ »
Για να μη φωνάζει ο Νίκος, αποφάσισα να σας δείξω ολίγη από πρόοδο...

Την τελευταία εβδομάδα βρίσκω κάτι ανύποπτα δεκάλεπτα και προχωράω εστιασμένα και μεθοδικά, προσπαθώντας να κλείσω τις αγγαρείες (πχ ρόδες κλπ).

Έτσι λοιπόν:

- Κολλήθηκαν τα σκέλη. Δεν τους φαίνεται αλλά τελικά είναι αρκετά γερά! Μαζί μπήκαν και τα περισσότερα μέρη των θυρών τους.

- Τρίφτηκαν, επαναχαράκτηκαν και τοποθετήθηκαν οι δεξαμενές μετά από αρκετές δοκιμές για να κάτσουν ίσια στους φορείς τους. Κάτι πάλι πρέπει να έκανα λάθος στην αρχή και με ταλαιπώρησε στο τέλος...

- Βάφτηκαν και κολλήθηκαν οι ρόδες. Ειδικά οι κύριες είχαν ελάχιστη αποτύπωση του χωρίσματος ζάντας-ελαστικού και το βάψιμο ήθελε να είσαι... μάντης! (μετά από αυτό δεν φοβάμαι όμως τα τέσσερα ζευγάρια ρόδες των F-5... με ένα χέρι και κλειστά μάτια! )

- Φτιάχτηκαν οι χαρακτηριστικοί αεροφράκτες, από τα μεγάλα πτερυγια ενός 48άρη sidewinder. Κολλήθηκαν γερά και τρίφτηκαν πάνω στο μοντέλο. Έτσι ολοκληρώθηκε η μετασκευή των πτερύγων.

- Κολλήθηκαν (κλειστά για απλοποίηση) τα αερόφρενα. Και είναι και ωραία έτσι γιατί δεν σπάει το αεροδυναμικό σχήμα, άσε που ήταν και λάθος γιατί ανοιχτά δεν είχαν την χαρακτηριστική αλλά άσχημη κλήση προς τα κάτω...

Και γενικώς ξανατρίφτηκαν επιλεγμένα σημεία και έγινε νέος πρόχειρος έλεγχος της χάραξης.

Έτοιμο λοιπόν το α/φος για το κυρίως βάψιμο (όλο αλουμινί) και μετά ανάδειξη συγκεκριμένων περιοχών με διαφορετικές τονικότητες. Τα ξαναλέμε τότε...

Tags: