Πτωχεύει η Hobbico - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

Πτωχεύει η Hobbico

Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό νόμο των ΗΠΑ, υπέβαλλε η Hobbico, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου. Ανάμεσα στις θυγατρικές της εταιρείες είναι η Revell – Monogram και η Revell Γερμανίας!

Σύμφωνα με άρθρα των οικονομικών εφημερίδων στις ΗΠΑ, η Hobbico, υπέβαλλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού νόμου των ΗΠΑ, αιτούμενη παράλληλα την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης της, που περιλαμβάνει την πώληση των εγκαταστάσεων παραγωγής και συσκευασίας μοντέλων...

Εκτός από τις Revell και την Monogram, η Hobico, διανέμει στις ΗΠΑ, την ITALERI και την Hasegawa, ενώ έχει σειρά εταιριών για τηλεκατευθυνόμενο μοντελισμό (αυτοκίνητα και πλοία, μέχρι αεροπλάνα και drones), die – cast μοντέλα, μοντέλα πυραύλων (δημοφιλές hobby στις ΗΠΑ) κλπ. Ιδρύθηκε το 1985 και απασχολεί πάνω από 550 εργαζόμενους σε εργοστάσια, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Αγγλία και την Γερμανία.

Με ανακοίνωσή της η Revell Γερμανίας, δηλώνει ότι η αίτηση πτώχευσης της μητρικής εταιρείας δεν θα έχει άμεση επίπτωση στην λειτουργία και την εξυπηρέτησή των πελατών της. Ο Stefan Krings, Πρόεδρος της Revell Γερμανίας, δήλωσε: «Κοιτώντας μπροστά, οι πρώτες προτεραιότητες μας, παραμένουν η ανάπτυξη της εταιρείας μαζί με τους πολύτιμους προμηθευτές και διανομείς μας και ταυτόχρονα να παρέχουμε τα πρώτης ποιότητας προϊόντα μας στους πελάτες μας»

«Αν και η Revell Γερμανίας, δεν είναι μέρος της αίτησης πτώχευσης στις ΗΠΑ και θα συνεχίσει τις εργασίες της, η πώληση της Hobico, μπορεί να έχει μελλοντικές επιπτώσεις για την Revell Γερμανίας. Η απόφαση της Hobico, να καταθέσει αίτηση πτώχευσης και να προσπαθήσει να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία, μπορεί να της επιτρέψει να μειώσει τα χρέη της, να αναδιαρθρώσει τις ζημιές και τις υποχρεώσεις της, να προσελκύσει νέα κεφάλαια, που θα την οδηγήσουν σε νέα άνοδο» σημείωσε.

Από τις 31 Ιανουαρίου, έως τις 4 Φεβρουαρίου, η Revell θα είναι παρούσα στην Nuremberg Toy Fair, παρουσιάζοντας τα προϊόντα της για το 2018. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του 2017, με την νέα σειρά προϊόντων μας», είπε ο Krings.

Μοιραστείτε το άρθρο
 
Our website is protected by DMC Firewall!