Νέες κυκλοφορίες από την Roden - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

Νέες κυκλοφορίες από την Roden

Με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Roden, μας ενημερώνει για τις νέες της κυκλοφορίες.

Arado Ar68E, Roden 1/48 (New tool, Cat. No.427)

Σχεδιασμένο ως αντικαταστάτης του Ηeinkel Ηe51, το διπλάνο Αrado Ar68 ήταν ένα από τα πρώτα καταδιωκτικά που άρχισαν να παράγονται στη Γερμανία με την μονομερή καταπάτηση/κατάργηση της Συνθήκης των Βερσαλιών στα μέσα της δεκαετίας του '30. Φυσικά το Arado δεν είχε καμιά ελπίδα σε σύγκριση με το, σύγχρονό του και κατά πολύ ανώτερο/ταχύτερο σχεδόν κατά 100km/h, Μesserschmitt Bf109 που πέταξε μόλις ένα χρόνο μετά (1935). Ωστόσο η Arado πρόλαβε να λάβει παραγγελίες για 511 αεροσκάφη, αρκετά εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν κατά τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο και πολύ λιγότερα την περίοδο 1939-41 ως νυκτερινά μαχητικά με τη Luftwaffe.

To νέο κιτ της Roden, στην 1/48, είναι εντελώς νέο καλούπι (κωδικός εταιρίας 427) και το πρώτο διαθέσιμο injection κιτ σε αυτήν την κλίμακα με αναμενόμενη καλή λεπτομέρεια. Aναπαριστά την πρώτη έκδοση παραγωγής Αr68E, με κινητήρα Junkers Jumo 210, ισχύος 671 ίππων. Περιέχει τέσσερα σετ σημάτων, ένα για αεροσκάφος της Luftwaffe και τρία με διακριτικά της "Λεγεώνας του Κόνδωρα". Κάποια οnline καταστήματα  δέχονται ήδη preorder στην τιμή των 37 δολαρίων συν ταχυδρομικά. Σίγουρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους φίλους του είδους και λόγω της προσιτής του τιμής για 48άρι.

Type B Bus LGOC, Roden 1/72 (Cat. No.739)

To Type B Bus είναι ένα χαρακτηριστικό διόροφο βρετανικό λεωφορείο που εμφανίστηκε το 1910 και κατασκευαζόταν από την LGOC (London General Omnibus Company). Mέχρι το 1913 σχεδόν 2500 από αυτά κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Αγγλίας και αρκετές εκατοντάδες από αυτά επιτάχθηκαν κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο για μεταφορά στρατιωτών πίσω από τις γραμμές, βαμμένα με χακί χρώμα και με σανίδες ξύλου στη θέση των παραθύρων που ήταν ευαίσθητα στο σπάσιμο (κυρίως από τις κινήσεις και τα τυφέκια των 24 στρατιωτών που μετέφερε). Στο Imperial War Museum διατηρείται ως σήμερα σε άψογη κατάσταση ένα τέτοιο λεωφορείο.

Το νέο κιτ της Roden είναι στην κλίμακα 1/72 και περιέχει πλούσια καρτέλα σημάτων με όλες τις εντυπωσιακές διαφημιστικές ταμπέλες των πολιτικών εκδόσεων. Aποτελεί συνέχεια της πρώτης στρατιωτικής έκδοσης (Νο.732) του ιδίου οχήματος. Το μήκος του τελειωμένου μοντέλου είναι 9,6 εκατοστά. Εχει ήδη κυκλοφορήσει σε κάποια αμερικανικά καταστήματα στην τιμή των 12 δολαρίων, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται πολύ σύντομα.

INFO: Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Roden για περισσότερες πληροφορίες για τις κυκλοφορίες της.

Ενημερωθείτε από το κατάστημα στατικού μοντελισμού που συνεργάζεστε για την διαθεσιμότητα και τιμές. Αναφέρετε ότι το διαβάσατε στο Modelclub.gr.

Βρείτε το πλησιέστερο σε εσάς κατάστημα. Αναφέρετε ότι τους βρήκατε από το Modelclub.gr


Μοιραστείτε το άρθρο
 



Σχετικά Άρθρα

Δείτε και αυτά

Our website is protected by DMC Firewall!