Φτιάχνοντας το Tamiya A6M5a Zero Fighter 1/48 - Modelclub.gr - Μοντελισμός & Hobby

Φτιάχνοντας το Tamiya A6M5a Zero Fighter 1/48

O Γιώργος Σαρρής παρουσιάζει την κατασκευή ενός A6M5a Zero από το υπέροχο κιτ της Tamiya στην 1/48

A6M5a Zero Fighter 1/48
Tamiya 61103
Γιώργος Σαρρής

To κιτ της Tamiya είναι ίσως το καλύτερο μοντέλο στην 1/48 για το Α6Μ5 Zero. Ξεκινώντας από το κοκπιτ, με ενα προσεκτικό βάψιμο και ζώνες Eduard έγινε έτσι:

Στην κατασκευή του υπόλοιπου μοντέλου ελαχιστοτατος στόκος χρησιμοποιήθηκε:

Σειρά ειχε η προετοιμασία για το ξεφλούδισμα. Είχα αποφασίσει να αναπαραστήσω το αλουμίνιο με το AK Extreme Metal Matt Aluminium. Αυτό θέλει υπόστρωμα σμάλτο μαυρο γυαλιστερό, αλλα επέλεξα να ρίξω σμάλτο ασημί γυαλιστερό (Humbrol 191)

... κι αφού στέγνωσε για μια μέρα, ψέκασα και το ΑΚ:

Μετά απο 2 μέρες ψέκασα λακ, απ' ευθείας απ' το μπουκάλι της και την άφησα να στεγνώσει κανα μισάωρο για να περάσω το πράσινο Gunze H59 για πάνω και Η61 για τις κάτω επιφάνειες:

Μετά απο κανα τεταρτακι της ώρας άρχισα να βρέχω με νερό τοπικά μ' ενα πινελάκι και να τρίβω για να ξεφλουδίσει όπου ήθελα:

Και μετα απο 1-2 μερες μπορούμε να ξεφλουδισουμε με τον ιδιο τρόπο, αν θέλουμε να ξαναεπεμβουμε. Απλα, θελει περισσότερη ώρα μούλιασμα για να ξεφλουδίσει και πιο σκληρό πινέλο.

Οταν το οπτικο αποτέλεσμα με ικανοποίησε, σφράγισα με γυαλιστερό ακρυλικό βερνικι Gunze για να μπουν και τα σήματα, τα οποια, με χρήση βελτιωτικού, εκατσαν πολυ καλα:

Τελος, ψεκάστηκε με ματ ακρυλικό βερνίκι για να γινει wash, βρόμισμα κλπ με λάδια ζωγραφικης και ξηρά παστελ. Λίγο συμπληρωματικό chipping εγινε με ασημί μολύβι στα σήματα.

Περισσότερες φωτο απο το τελειωμένο μοντέλο μπορείτε να δείτε και εδώ

Πληροφορίες και σχόλια

Συζήτηση για πληροφορίες και σχόλια σχετικά με την κατασκευή στο φόρουμ του Modelclub

Κατασκευή μοντέλου, επιμέλεια κειμένου και φωτογραφίες

- Γιώργος Σαρρής

Σχετικά Άρθρα

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd