Αποστολέας Θέμα: Εντυπώσεις από των 37ος Διαγωνισμός - Έκθεση της IPMS  (Αναγνώστηκε 6404 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος montelakias

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: κορυδαλος
  • Ότι αφήνουμε πίσω μας είναι τα έργα μας.
Μπορεί να είμαι από μικρό παιδί μοντελιστής όμως με τα κοινά δεν είχα καμιά σχέσει.
Αν και πάντα ήθελα ποτέ δεν έτυχε να επισκεφτώ την έκθεση της IPMS, θα έπρεπε να
ντρέπομαι άλλα έτσι τα έφερνε η ζωή και πάντα κάτι τύχαινε και δεν πήγαινα. :oops:
Από 2014 όπου και έγινα ξανά ενεργός μοντελιστής είχα βάλει σκοπό να πάω και
τελικά τα κατάφερα φέτος. Κάλιο αργά πάρα ποτέ λέει ο σοφός λαός :)
Πήρα λοιπόν την κορούλα μου δυστυχώς την γυναίκα μου (δεν μπορούσα να ψωνίσω ελεύθερα ο δύστυχος :()
και πήγαμε σαν οικογενειακή βόλτα.

Περιττό να σας πω ότι ένιωθα σαν μικρο παιδί που μπήκε σε παιχνιδάδικο. ::glossa:: Είναι πραγματικά
εντυπωσιακό να βλέπεις δημιουργίες άλλον μοντελιστών από κοντά συγκρίνοντας έτσι και
τα δικά σου στανταρτ. Αισθάνεσαι ποιο σοφός και ποιο ταπεινός συνάμα.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η επιτόπου παρατήρηση δεν έχει καμιά σχέση από το να κοιτάς
φωτογραφίες.
Και μια και τις ανέφερα να σας δείξω μερικές,όσες τουλάχιστον κατάφερα να είναι αποδέκτες. :roll:

Εδώ το γνωστό Tomcat του @manos68 που δίκαια πήρε χρυσό. Από κοντά είναι πολύ καλύτερο. ::thumbleft::
Θες να το αρπάξεις και να τρέξεις. :twisted:

Εδώ το πολύ ωραίο f-16 του  Μιχαλάκη μας @michalis20 που πάρα το bullying που έφαγε το παλικάρι
κατάφερε να μας παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό μοντέλο.

Εδώ έχουμε το αστέρι του @Vangelis1984 και αυτό το μοντέλο αδικείται από τις φωτογραφίες όντας πιο όμορφο
από κοντά, το τελικό βερνίκι άψογο για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον.

Και το διόραμα του τολμηρού Δόξα Ιωάννη που αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του.

Εδώ παρουσιάζω τυχαία κάποιες φωτογραφίες όσες βλεπόντουσαν ενώ δεν γνωρίζω τίποτα για αυτές.
Ας με  με συγχωρέσουν όσοι συνάδελφοι δεν είδαν φωτογραφία του μοντέλου τους καθώς
οι πιο πολλές φωτογραφίες ήταν υπερφωτισμένες. :?
Επίσης να με συγχωρέσουν οι αρματάδες και οι άλλες κατηγορίες αφού λόγο χρόνου έριξα το βάρος στα αεροπλάνα.
Είμαι αεροπλανάκιας τι να κάνουμε. :mrgreen:
Είχα και τι χαρά να δω και την κόρη μου να "μοντελάρει" στις δραστηριότητες για παιδιά που είχε
διοργανώσει η IPMS.

ʼντε και του χρόνου παιδιά να είμαστε καλά και ελπίζω και σε μια δικιά μου συμμετοχή.
Ευχαριστώ την  IPMS Ελλάδος. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Χάρης

Αποσυνδεδεμένος Peter75

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
Απ: Εντυπώσεις από των 37ος Διαγωνισμός - Έκθεση της IPMS
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 29, 2018, 10:11:19 πμ »
Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν 😉👍

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 29, 2018, 03:12:23 μμ »
Εντυπωσιακή η έκθεση..

Μου έκανε εντύπωση η απουσία - αν δε κάνω λάθος- κάποιου Β-17.

Σαν λάτρης των βομ/στικών Β΄ΠΠ, έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι..

Σε αποζημίωνε βέβαια το 48αρι Lancaster .

Και του χρόνου με υγεία !

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
Απ: 37ος Διαγωνισμός - Έκθεση της IPMS Ελλάδος (2018)
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 30, 2018, 07:22:39 μμ »
Συγχαρητήρια σε όλους, διοργανωτές και συμμετέχοντες. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η έκθεση ήταν υψηλού επιπέδου και οργανωτικά και από συμμετοχές! Χάρηκα που είδα από κοντά τις κατασκευές που είχα παρακολουθήσει εδώ από φωτογραφίες.

Νομίζω ότι πλέον η έκθεση έχει οικειοποιηθεί  και ταιριάξει με το νέο χώρο στην Τεχνόπολη. Κρίμα που δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω κάποια από τα workshops λόγω του προγράμματός μου.

Θα δούμε κάπου φωτογραφίες από την έκθεση?
Edit: συγγνώμη το έβαλα σε λάθος thread, αν μπορείτε να το μετακινήσετε. Για κάποιο λόγο δεν βλέπω σωστά την ενότητα θέματα μοντελισμού

Αποσυνδεδεμένος vasilis42

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: γερακας αττικης
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 31, 2018, 04:38:50 μμ »
Δυστυχώς δεν κατάφερα να πάω φέτος αλλά πρόπερσι που είχα πάει τελευταία φορά δεν είχε κανένα τετρακινητήριο βομβαρδιστικό του Β' ΠΠ. Πάντως από ότι είδα από τις φωτογραφίες (σύνολο) και φέτος ήταν μία εξαιρετική χρονιά! Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και συμμετέχοντες!

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 31, 2018, 09:37:39 μμ »
Για άλλη μια χρόνια μια εξαιρετική διοργάνωση , γιορτή για όλους εμάς αλλά και για τους νεοεισερχόμενους στο χόμπι.
Όλα άψογα παιδιά και πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές/εθελοντές/συμμετέχοντες και χορηγούς.
Θα ήθελα (καθαρά από περιέργεια) κάποια στατιστικά αν υπάρχουν , ξέρετε αριθμός συμμετοχών , επισκέπτες κτλ κτλ.
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 01, 2018, 09:44:20 πμ »
Έχω την εντύπωση ότι φέτος τα εκθέματα ήταν λιγότερα όπως
και οι επισκέπτες. Πιθανόν να συνέβαινε τις ώρες που πήγαινα.
Εύχομαι του χρόνου περισσότερες συμμετοχές κι ας ελπίσουμε
ότι το χόμπυ μέσω αυτών των event να διαδοθεί περισσότερο.
Kάποιες φωτό από εμένα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 01, 2018, 02:19:51 μμ »
Xάρηκα που συνάντησα στην έκθεση παλιά μέλη του MC, τα οποία είχα καιρό να δώ.  ::salut::
Χάρηκα που επιτέλους είδα κλασσικά αυτοκίνητα στον περίβολο της έκθεσης. Του χρόνου περισσότερα.
Χάρηκα που ήρθε τόσος κόσμος που δεν έχει σχέση με τον μοντελισμό και του άρεσε η έκθεση.
Θα ήθελα να ευχηθώ του χρόνου να είναι περισσότερος, αλλά του χρόνου 28η πέφτει Δευτέρα και προβλέπω η Αθήνα (και όχι μόνο η έκθεση) να είναι έρημη.
Χάρηκα που σε όλο τον κόσμο άρεσε το Dc-3 του Φανούρη και η Πηγή της Ζωής.
Χάρηκα την ατμόσφαιρα του απογεύματος της Κυριακής.

Λυπήθηκα που φέτος ήρθαν και λιγότερα και χειρότερα μοντέλα. :(
Λυπήθηκα που και φέτος ήρθαν λιγότεροι μοντελιστές από συγκεκριμένες περιφέρειες της χώρας μας. Οι λόγοι δεν είναι οικονομικοί  :(
Λυπηθηκα που φέτος ήρθαν λιγότερα μοντέλα πλοίων και πολιτικών θεμάτων

Τελικά έμεινα με μια γλυκόπικρη εντύπωση αργά την Κυριακή οτι η συγκεκριμένη έκθεση σηματοδοτούσε τέλος εποχής.  Μακάρι να διαψευθώ.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 01, 2018, 10:15:40 μμ »
Πόσο σύμφωνο με βρίσκεις Γιάννο σε όλα. Κάτι τέτοιο
εννοώ με το ποστ μου. Είναι και άλλα πολλά θέματα
που έχουν οι "καλοί" μοντελιστές φαντάζομαι, που
δεν έρχονται πλέον στο Διαγωνισμό.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 01, 2018, 11:11:25 μμ »
Θες να μας πεις την άποψη σου

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 01, 2018, 11:49:44 μμ »
    Για άλλη μια χρονιά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο σε όσους μόχθησαν για να στηθεί και να λειτουργήσει η έκθεση όσο και στους συμμετέχοντες που φέρνουν τα μοντέλα τους για να τα δούμε και εμείς. Και η δική μου εντύπωση είναι ότι τόσο οι επισκέπτες όσο και τα εκθέματα ήταν λιγότερα φέτος, όχι ότι αυτό μειώνει την αξία της εκδήλωσης. Μήπως για του χρόνου να το κάναμε διαφορετικές ημερομηνίες  από την 28η ; Από μένα πχ. 2 συγγενείς και ένας φίλος που μπορεί και να είχαν έρθει δεν το έκαναν αφού λόγω 28ης ήταν αλλού/εκτός Αθήνας.
  επίσης εκ μέρους φίλου που ήρθε με τις μικρές του κόρες να δει την έκθεση να ευχαριστήσω όσους έστησαν το make and take όπου οι μικρές έφτιαξαν το μοντελάκι τους και το καταχάρηκαν

για τους "καλούς" μοντελιστές που δεν έρχονται δεν μπορώ να πω κάτι (τουλάχιστον όχι δημόσια ). Όσο για την παρατήρηση του Γιάννου ότι τα μοντέλα φέτος ήταν χειρότερα, συμφωνώ μεν ότι άλλες χρονιές υπήρχαν περισσότερα μοντέλα που "αιχμαλώτιζαν" το βλέμμα. Αλλά σκέφτομαι ότι ίσως δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την έκθεση έτσι, όχι για άλλο λόγο αλλά μήπως λειτουργήσει αρνητικά σε όσους θέλουν να συμετέχουν αλλά τους επιρεάσει η σκέψη ότι το μοντέλο τους δεν είναι αρκετά καλό για να εκτεθεί.  ::salut::

Σωτήρη άμα θέλεις μπορώ να σου πω εγώ άποψη αλλά για άλλα "μοντέλα" όχι αυτά της έκθεσης  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 01:08:11 πμ »

Σωτήρη, εάν αναφέρεσαι σ' εμένα θα σου πω κάτι γενικό
που παρατήρησα εδώ και 2 χρονιές : Καταξιωμένοι μοντελιστές
με πολύ καλά μοντέλα στο σύνολο ( ατέλειες υπάρχουν πάντα,
δεν είμαστε θεοί , αρκεί να υπερκαλύπτονται από το αποτέλεσμα )
δεν βραβεύθηκαν όπως άξιζαν ( κατά το δοκούν ). Προσωπικά δεν
έχω παράπονο αλλά θεωρώ ότι πολλές φορές η κριτική δυιλίζει τον
κώνωπα και δεν επιφέρει θετικά αποτελέσματα . Όταν κάτι αξίζει να
πάρει ένα καλύτερο βραβείο ας το πάρει , δεν θα το βάλει ο εκάστοτε
κριτής από την τσέπη του, αλλά ούτε και θα τον κατηγορήσουν για
μεροληψία.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 10:52:41 πμ »
Συμφωνώ με τον Κώστα. Οι μοντελιστές δεν είναι θεοί, όπως δεν είναι και οι κριτές. Και καλά μοντέλα μένουν εκτός βραβείων και μέτρια μοντέλα μπορεί να διακριθούν. Προσωπικά έχει τύχει να πάρω μετάλλιο εκεί που δεν το περίμενα και το αντίθετο. Προφανώς είναι διαφορετική η οπτική μεταξύ κριτή, κατασκευαστή και επισκέπτη!

Ελπίζω πάντως να μην μιλάμε για τέλος εποχής. Επιπλέον βλέπω ως θετικό ότι γίνονται πλέον και εκθέσεις με πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια και στην περιφέρεια άρα υπάρχει κόσμος που κινείται στο άθλημα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 10:56:07 πμ »
Καλημέρα και από εμένα...

Σαν εκτίμηση για να έχουμε και εικόνα.
Την διαφορά στα μοντέλα ναι την έκανε ο αριθμός ήταν λιγότερα από την περσινή χρονιά στην οποία βέβαια είχαμε πολύ μεγάλη συμμετοχή.
Φέτος ήταν περίπου 700 μοντέλα.

Όσο αναφορά τους επισκέπτες ήταν..59 λιγότεροι από πέρσυ βάση εισητηρίων.

Η έκθεση προσωπικά για εμένα (και πιστεψτε με την έζησα πολύ ..  :mrgreen: ) ήταν και πολύ καλή και οργανωτικά πήγε καλά.

Όσο αναφορά το θέμα κόσμο είναι πολύ δύσκολο με ημέρα Εθνικής Εορτής να πετυχαίναμε μεγαλυτερη ροή κόσμου.

Επίσης δεν είναι εύκολο να αλλάξει και η ημερομηνία καθώς διαφοροποιεί κάποια πράγματα σε τεράστιο βαθμό (όχι απλά μεγάλο)

Θα παρακαλούσα και κάτι άλλο εκτός όλων.
Όσο αναφορά το θέμα κριτών και κριτικής να μην ξεφύγει και να μείνει σε κόσμια πλαίσια.
Χωρίς καμία παρεξήγηση.

Ευχαριστώ
Γιώργος Γιαννόπουλος
IPMS 1282
Υπεύθυνος Ο.Ε 37ης Έκθεσης IPMS Hellas
Υπεύθυνος 37ης Έκθεσης IPMS Hellas
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 10:59:51 πμ »
Κι εγώ συμφωνώ με τον Jet72 που συμφωνεί με τον Κώστα. Αρκετοί συμμετέχοντες ίσως απογοητεύονται προσδοκόντας μια διάκριση που δεν ήρθε . 

Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 11:49:28 πμ »
δυστυχώς φέτος έκανα μόνο δυο touch and go επισκέψεις και δεν κατάφερα να δω και πολλά.

πιστεύω η οργάνωση ήταν σε πολύ καλό επίπεδο, ο εξωτερικός χώρος με τα πολλά εκθέματα (ιστορικά οχήματα και τα κλασσικά αμάξια) πλαισίωνε φανταστικά το χώρο της έκθεσης.

τα μοντέλα όντος φαινόντουσαν ότι ήταν λιγότερα, αλλά απ'την αλλά η "άνεση" που είχαν τα μοντέλα πάνω στα τραπέζια έκανε πιο άνετη την παρατήρηση τους.

σχετικά με το συνολικό επίπεδο των κατασκευών δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη γιατί δεν έκατσα αρκετά για να έχω μια πλήρη εικόνα, σίγουρα πρόσεξα και φανταστικά μοντέλα
(πριν μπω καν στην έκθεση άκουγα δεξιά και αριστερά για μια Ντακότα έτοιμη να απογειωθεί ...   :mrgreen: :mrgreen:  αλλά και κάποια άλλα οχι και τόσο καλά.
Τώρα, γιατί κάποιο καταξιωμένοι δεν κατεβαίνουν στην έκθεση η κατεβαίνουν μονο ΕΣ, σίγουρα είναι κάτι που η ΙΠΜΣ μπορεί να το δει και να το ερευνήσει κατά πόσο είναι γενικευμένο ή κάποιο μεμονωμένο περιστατικό και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες

Όπως ανέφερα και σε μια κουβέντα που ειχα με ενα φίλο συμφορουμίτη στην έκθεση, δεν γίνεται κάθε χρόνο να γράφει και καινούργια υψηλά,
και η διατήρηση των  υψηλών επίπεδων στην διοργάνωση και συμμετοχή είναι μεγάλο κατόρθωμα.

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 11:59:47 πμ »
Κι εγώ συμφωνώ με τον Jet72 που συμφωνεί με τον Κώστα. Αρκετοί συμμετέχοντες ίσως απογοητεύονται προσδοκόντας μια διάκριση που δεν ήρθε .

Δυστυχώς αρκετοί μοντελιστές προσδοκούν σε διάκριση γιατι την πατάνε απο τους κλακαδόρους που υπάρχουν και εδώ άλλα και στα διάφορα group στο FB

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 01:05:52 μμ »
Δυστυχώς αρκετοί μοντελιστές προσδοκούν σε διάκριση γιατι την πατάνε απο τους κλακαδόρους που υπάρχουν και εδώ άλλα και στα διάφορα group στο FB

Σωστός !!
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 02:34:52 μμ »
Ένας λόγος που πολλά μοντέλα καταξιωμένων μοντελιστών ήταν Ε.Σ., είναι επειδή 35 από αυτούς συμμετείχαν ως κριτές, οπότε τα μοντέλα τους τίθονταν υποχρεωτικά εκτός συναγωνισμού.

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 02:39:34 μμ »
Δε νομιζω οτι η δικη μου αποψη εχει καποια σημασια...ειμαι απο επαρχια και επιγραμματικα οσο μπορω θελω να αναφερω καποια πραγματακια :mrgreen: , που φανταζομαι συμβαινουν παντου , και ολοι θελουν-θελουμε να συνεχιζει η εννοια του μοντελισμου σε υγιεις βασεις.

- οταν εισαι κριτης εισαι κριτης , που αξιολογει και αποφασιζει! Αν δε μπορει να το κανει ,γιατι αυτο ειναι η κριτικη ..αξιολογω και αποφασιζω , να αφησει τις κλικες , τις ψηφους , τις συμπαθειες και τις περγαμηνες για να μπορεσει οχι να κρινει ,  αλλα πρωτα να κερδισει το σεβασμο ο ιδιος , τα αλλα επονται!Γιατι δυστυχως εκτειθονται και ανεπανορθωτα μαλιστα.Τα δεν ειναι θεος και τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες γιατι μερικες συμπεριφορες δε μπορουμε να τις δικαιολογουμε με ενα : δεν ειναι θεος .Για αυτο ας κανει λοιπον τη κριτικη του σωστα για ολους γιατι ο κρινων κρινεται!

-οταν εισαι συμμετεχων και δε τη παλευεις τη κριτικη γιατι ειναι και μερικοι που νομιζουν οτι <<κεντανε>> :mrgreen: να συμμετεχουν στα εκτος συναγωνισμου και ετσι δε θα υπαρχει κανενα θεμα , αλλα τουλαχιστον να υπαρχει συμμετοχη οπου ειναι και ο σκοπος.Υπαρχουν συμμετεχοντες που δεν εχουν μαθει να κρινονται ή να <<χανουν>> αν μπορει να το πεις κανεις.Για εμενα οοοολα τα μοντελα απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο εχει αξια και μαλιστα μεγαλη οπου καθενας μας και μονο που εκατσε χ ωρες με χ κοπο και κοστος αυτο και απο μονο του εχει τη δικη του και μοναδικη αξια για καθε μοντελιστη.Κανενα μοντελο δεν υποβαθμιζεται επειδη ο κριτης δεν εδωσε καποια διακριση να το θυμαστε αυτο.

-οσο αναφορα τις διακρισεις , οταν συμμετεχεις για να διακριθεις εκει το παιχνιδι εχει τελειωσει κιολας! Οταν γινει αυτοσκοπος η διακριση τοτε εχουμε οοοολα τα παραπανω φαινομενα οπου και αναφερατε και εχετε δικιο εκατερωθεν.Ο σκοπος ειναι να κατεβεις στην εκθεση ωστε να εχει συμμετοχη , η καθε εκθεση , να βρεθουν μοντελιστες και να ανταλλαξουν αποψεις ,τεχνικες , ιδεες. Θυμηθειτε τις εκθεσεις προ ιντερνετ , προ fb και λοιπων , που ηταν τοτε η συμμετοχη στην εκθεση με γνωμονα μονο την υπαρξη του μοντελου στο τραπεζι εκτεθειμενο για το κοινο και τους μοντελιστες.Εφτανε αυτη η αγαπη και μονο!

Οτι αναφερω ειναι εντελως φιλικα και καταλαβαινω και εχω αισθανθει τους δικαιολογημενους προβληματισμους σας !

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 04:53:40 μμ »
........Όσο αναφορά τους επισκέπτες ήταν..59 λιγότεροι από πέρσυ βάση εισητηρίων.
Η έκθεση προσωπικά για εμένα (και πιστεψτε με την έζησα πολύ ..  :mrgreen: ) ήταν και πολύ καλή και οργανωτικά πήγε καλά.
Όσο αναφορά το θέμα κόσμο είναι πολύ δύσκολο με ημέρα Εθνικής Εορτής να πετυχαίναμε μεγαλυτερη ροή κόσμου.
Επίσης δεν είναι εύκολο να αλλάξει και η ημερομηνία καθώς διαφοροποιεί κάποια πράγματα σε τεράστιο βαθμό (όχι απλά μεγάλο)
........
   HARTMANN7 οι αριθμοί δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια. Μπορεί οι επισκέπτες αριθμητικά να ήταν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά αλλά πιθανόν φέτος να ήταν λιγότεροι αυτοί που ήρθαν πάνω από μια φορά/ημέρα και επίσης να ήταν φέτος λιγότερος ο μέσος χρόνος παραμονής του κάθε επισκέπτη στην έκθεση. Έτσι  ώστε ο χώρος της έκθεσης έδειχνε πιο "άδειος" από πέρσι ανά πάσα χρονική στιγμή.
  Αυτό που λες για την αδυναμία αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής της έκθεσης υπάρχει κάποιος λόγος που δεν γίνεται πχ. μια βδομάδα ή ένα μήνα πριν ή μετά ;

Σωτήρη εγώ είμαι καλόπιστος και θέλω να πιστεύω ότι τα θετικά σχόλια που μαζεύουν μοντέλα στο ίντερνετ οφείλονται κυρίως στο ότι αλλιώς μπορεί να φαίνεται ένα μοντέλο στις φωτογραφίες και αλλιώς να το δεις από κοντά όπου λάθη ατέλεις κλπ. είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν. Και σίγουρα αυτοί που σχολιάζουν στο ιντερνετ δεν έχουν κατ' ανάγκη τις γνώσεις και την εμπειρία των κριτών σε μια έκθεση που είναι και αυτοί που αποφασίζουν για τυχόν διάκριση του μοντέλου.

Δε νομιζω οτι η δικη μου αποψη εχει καποια σημασια...ειμαι απο επαρχια και επιγραμματικα οσο μπορω θελω να αναφερω καποια πραγματακια :mrgreen: , που φανταζομαι συμβαινουν παντου , και ολοι θελουν-θελουμε να συνεχιζει η εννοια του μοντελισμου σε υγιεις βασεις.

- οταν εισαι κριτης εισαι κριτης , που αξιολογει και αποφασιζει! Αν δε μπορει να το κανει ,γιατι αυτο ειναι η κριτικη ..αξιολογω και αποφασιζω , να αφησει τις κλικες , τις ψηφους , τις συμπαθειες και τις περγαμηνες για να μπορεσει οχι να κρινει ,  αλλα πρωτα να κερδισει το σεβασμο ο ιδιος , τα αλλα επονται!Γιατι δυστυχως εκτειθονται και ανεπανορθωτα μαλιστα.Τα δεν ειναι θεος και τα υπολοιπα ειναι δικαιολογιες γιατι μερικες συμπεριφορες δε μπορουμε να τις δικαιολογουμε με ενα : δεν ειναι θεος .Για αυτο ας κανει λοιπον τη κριτικη του σωστα για ολους γιατι ο κρινων κρινεται!

-οταν εισαι συμμετεχων και δε τη παλευεις τη κριτικη γιατι ειναι και μερικοι που νομιζουν οτι <<κεντανε>> :mrgreen: να συμμετεχουν στα εκτος συναγωνισμου και ετσι δε θα υπαρχει κανενα θεμα , αλλα τουλαχιστον να υπαρχει συμμετοχη οπου ειναι και ο σκοπος.Υπαρχουν συμμετεχοντες που δεν εχουν μαθει να κρινονται ή να <<χανουν>> αν μπορει να το πεις κανεις.Για εμενα οοοολα τα μοντελα απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο εχει αξια και μαλιστα μεγαλη οπου καθενας μας και μονο που εκατσε χ ωρες με χ κοπο και κοστος αυτο και απο μονο του εχει τη δικη του και μοναδικη αξια για καθε μοντελιστη.Κανενα μοντελο δεν υποβαθμιζεται επειδη ο κριτης δεν εδωσε καποια διακριση να το θυμαστε αυτο.

-οσο αναφορα τις διακρισεις , οταν συμμετεχεις για να διακριθεις εκει το παιχνιδι εχει τελειωσει κιολας! Οταν γινει αυτοσκοπος η διακριση τοτε εχουμε οοοολα τα παραπανω φαινομενα οπου και αναφερατε και εχετε δικιο εκατερωθεν.Ο σκοπος ειναι να κατεβεις στην εκθεση ωστε να εχει συμμετοχη , η καθε εκθεση , να βρεθουν μοντελιστες και να ανταλλαξουν αποψεις ,τεχνικες , ιδεες. Θυμηθειτε τις εκθεσεις προ ιντερνετ , προ fb και λοιπων , που ηταν τοτε η συμμετοχη στην εκθεση με γνωμονα μονο την υπαρξη του μοντελου στο τραπεζι εκτεθειμενο για το κοινο και τους μοντελιστες.Εφτανε αυτη η αγαπη και μονο!

Οτι αναφερω ειναι εντελως φιλικα και καταλαβαινω και εχω αισθανθει τους δικαιολογημενους προβληματισμους σας !
Στέφανε συμφωνώ 100% με όσα γράφεις απλά τόνισα με κόκκινο όσα θεωρώ ότι πρέπει να είναι πιο έντονα στο μυαλό όλων μας.

Θα ήθελα να κάνω ένα τελευταίο σχόλιο που αφορά διαγωνιζόμενους και κριτές. Τόσα χρόνια που πηγαίνω στις εκθέσεις ποτέ δεν με ενόχλησαν τα "μέτρια" μοντέλα, όπως λέει ο Στέφανος όλα έχουν της αξία τους. Επίσης ποτέ δεν με πολυαπασχόλησε το "γιατί το τάδε μοντέλο δεν πήρε το βραβείο που άξιζε", και οι κριτές άνθρωποι είναι, μπορεί απλά να παράβλεψαν κάτι και να κατέληξαν σε λάθος απόφαση. Αυτό που με ενοχλεί ή μάλλον περισσότερο με προβληματίζει (αν και πιστεύω ότι είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση και δεν αφορά μόνο τον μοντελιστικό κόσμο) είναι το παρακάτω φαινόμενο :
 από τη μια διαγωνιζόμενοι που προσπαθούν  με γκρίνια/παρακάλια/ "μουρμούρα" γενικότερα προς τους κριτές (ανεξάρτητα αν τους ξέρουν ή όχι) να πετύχουν για το μοντέλο τους μεγαλύτερη διάκριση από αυτή που "αντικειμενικά" θα άξιζε. Και από την άλλη κριτές που δέχονται και υποκύπτουν σε τέτοιες αξιώσεις ή η τυχόν φιλική σχέση τους με διαγωνιζόμενους τους κάνει να "βάζουν νερό" στα κριτήριά τους.Λυπάμαι αλλά δεν κατάλαβαίνω πόση αξία έχει ένα μετάλλιο σε μια έκθεση ενός χόμπυ ώστε να οδηγεί σε τέτοιες συμπεριφορές ;

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 05:07:54 μμ »
Αναφερομαι σε πραγματικά κακά μοντέλα που δεν φταίνε οι φωτογραφίες ,μερικοί στο FB με μπλόκαραν γιατι τους έγραψα αντικειμενικά και όχι ευχάριστα

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 05:11:29 μμ »
   δεν έχουν κατ' ανάγκη τις γνώσεις και την εμπειρία των κριτών σε μια έκθεση που είναι και αυτοί που αποφασίζουν για τυχόν διάκριση του μοντέλου.
  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Δυστυχώς δεν είναι οι γνώσεις και η εμπειρία κριτήρια επιλογής κριτών.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 05:57:14 μμ »
3η συνεχόμενη χρονιά απών για καθαρά οικογενειακούς λόγους.
Από αυτά που βλέπω στις φωτογραφίες η οργάνωση είναι εξαιρετική.
Τώρα πόσα μοντέλα ήρθαν, αν ήταν καλά ή όχι δε μπορώ να το κρίνω.

Απλά θα πω κάτι:
Το 2019, η αργία της 28ης Οκτωβρίου πέφτει Δευτέρα.
Αν και πάλι η Έκθεση γίνει εκείνο το 3ήμερο τότε τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο πενιχρά.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 02, 2018, 07:04:21 μμ »
...γατάκια... :mrgreen:...εγώ ποντάρω στην "αστοχία" της κριτικής επιτροπής...θα είναι ο μόνος τρόπος να διακριθούν τα "φανταστικά" μοντέλα μου στους διαγωνισμούς... ::glossa::

Tags: